99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax beginnen het ONK Zijspancross in Lochem met 2e plaats

Daniel Willemsen van WSP Racing is samen met Robbie Bax op een tweede plaats geeindigd in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem. Het was voor team Willemsen de eerste wedstrijd van het seizoen en deze werd gelijk goed afgesloten met een manchezege in de tweede manche en een tweede plaats in het dagklassement.

In de tijdtraining kwamen Willemsen/Bax na verschillende keren aangezet te hebben uit op een derde tijd. Het verschil met de snelste combinatie was 1.3 sec waardoor Daniel wist dat het met zijn snelheid wel goed zat. Met deze derde tijd kon team Willemsen in beide manches vanaf de binnenzijde starten en dit is in Lochem toch wel een voordeel.

In de eerste manche zaten Daniel en Robbie er bij de start goed bij en konden meteen de strijd aan gaan met Bax/Musset en v.Daele/v.d. Bogaert. Ze waren aan het jagen op de leiders toen een klont klij er voor zorgde dat het koortje van de dodemansknop los raakte waardoor het zijspan afsloeg. Kostbare tijd ging hierbij verloren waardoor ze van buiten de top vijftien terug naar voren moesten zien te komen. Alles werd op alles gezet en met mooie inhaalmanoeuvres wisten ze vele combinaties een plaats terug te verwijzen en kwamen op een achtste plaats over de finish.

Gemotiveerd gingen ze van start in de tweede manche. Ditmaal kwamen ze er als leiders uit maar werden eigenlijk gelijk gepasseerd door Bax/Musset. Hier lieten Daniel en Robbie het niet bij zitten en hielden de druk op de ketel. Na een aantal ronden sloegen ze toe en namen de koppositie terug in handen. Gecontroleerd rijdend sloegen ze de aanvallen van Bax/Musset af en toen zij ten val kwamen, hadden ze ineens een grote voorsprong. De rest van de manche werd rustig uitgereden en tevreden kwamen ze na een sterk gereden wedstrijd als winnaars over de finish.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Omdat we de laatste tijd niet zoveel hebben gereden, wisten we dat dit een zware wedstrijd zou worden. Toch ging het erg lekker en hebben we de tweede manche weten te winnen. In de eerste manche hadden we wat pech omdat we stil vielen door het koortje van de dodemansknop. Het klikt allemaal goed met Robbie en we weten precies wat we aan elkaar hebben. Een ander sterk punt is dat zijn fanatisme mij gemotiveerd houdt.’’

Met een 8-1 in de manches eindigden Daniel en Robbie op een tweede plaats in het dagklassement. De volgende wedstrijd om het ONK is over twee weken in Varseveld.

Daguitslag ONK Zijspancross in Lochem:

1 Etienne Bax/ Nicolas Musset 91 Pnt
2 Daniel Willemsen/Robbie Bax 83 Pnt
3 Jason v Daele/Ben vd Bogaert 80 Pnt
4 Julian Veldman/Jorrit vd Putten 79 Pnt
5 Kristof Santermans/Lauris Daiders 74 Pnt

Chernivtsy , Ukraïne zaterdag 05 mei 2018
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

wim bastiaansen

hallo daan

ik hoorde dat het niet goed...

wim bastiaansen

hallo daan

ik hoorde dat het niet goed...

Meer berichten
Team Willemsen © 2018