99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10
HomeNews

News

Racereport Grand Prix Genk (B) op 27/28 Juni 2015

Willemsen/Bax winnen de Grand Prix van België

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de Belgische Grand Prix op het circuit van Genk weten te winnen. Voor aanvang van de wedstrijd was Daniel al recordhouder op het gebied van overwinningen in Genk en aan deze lijst voegde hij dit weekend een nieuwe klinkende zege toe. Met een 1-2 in de manches wonnen Daniel en Robbie hun eerste Grand Prix van dit seizoen.

Op zaterdag ging het allemaal nog niet helemaal naar wens voor het team. Het rijden ging stroefjes in de trainingen en daarom was het afwachten hoe dit in de kwalificatieheat uit zou pakken. Na het vallen van het starthek konden Daniel en Robbie op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat ze gedurende de wedstrijd terug kwamen naar een derde plaats ging het rijden nog niet zoals Daniel en Robbie dit wilden. Dit was ook in de warm up op zondagochtend het geval. Verschillende keren werd er aangezet om er een snelle ronde uit te persen maar toch kwam de combinatie niet verder dan een vijfde tijd.

Door de vele ervaring die Daniel heeft, weet hij dat het rijden van een wedstrijd heel anders is dan trainen. De combinatie pakte een goede start en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. Al vrij snel kwamen de tweede leidende combinaties met elkaar in aanraking en hier konden Daniel en Robbie van profiteren. Overtuigend namen ze de koppositie in handen en hielden een strak tempo aan. Een aantal ronden wisten Hendrickx en van den Bogaart hun te volgen maar in de slotfase wisten ze toch een gat te slaan en wonnen op overtuigende wijze de eerste manche.

Met vertrouwen stonden Daniel en Robbie achter het starthek voor de tweede manche. Toen het starthek viel, was de reactie goed en konden ze opnieuw op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Door een val van Hendrickx/van den Bogaart en een mooie inhaalmanoeuvre op Vanluchene/Soenens namen ze al snel de leiding in de wedstrijd in handen. Ze wisten dat ze geen risico’s hoefden te nemen om de Grand Prix winnend af te kunnen sluiten. Toen ze onder druk kwamen te staan van Bax/Stupelis hebben ze niet al teveel tegengas gegeven en hebben vervolgens de wedstrijd netjes uitgereden op een tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches wonnen Daniel en Robbie hun eerste Grand Prix van dit seizoen. Tevens is de combinatie Willemsen/Bax maar liefst 27 punten ingelopen op de derde combinatie in de tussenstand om het wereldkampioenschap en is flink uitgelopen op de vijfde combinatie! Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse Iffendic.

om de fotogallery te bekijken klikt u hier...

Daguitslag Grand Prix van Belgie:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Stupelis 43 Pnt
3 Hermans/van Gaalen 34 Pnt
4 Giraud/Musset 33 Pnt
5 van Werven/Beunk 29 Pnt

Tekst: Arno van den Brink
Foto’s: Albert Schreuder

 


Racereport ONK Valkenswaard 21-06-2015

Persbericht: Hengelo, 21-06-2015

Willemsen / Bax dichtbij eindzege in ONK Zijspancross in Valkenswaard

De zijspancombinatie Daniel Willemsen/Robbie Bax zijn in het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Valkenswaard dicht bij de eindzege gekomen. In de eerste manche streed het koppel tot aan het einde van de manche om het gat tot aan de leiders Bax/Stupelis te kunnen dichten. Ze kwamen tot aan het achterwiel maar helaas was de tijd tekort om nog een serieuze aanval in te kunnen zetten waardoor ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats. In de tweede manche namen ze kopstart en wisten ze de hele manche aan de leiding te rijden. Echter door een verkeerde keuze bij het passeren van twee achterblijvers wisten Bax/Stupelis hun toch nog te passeren waardoor ze net de ONK zege misten.

De training werd in de stromende regen verreden. Daniel en Robbie gingen een aantal keren op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten en besloten vervolgens om het zijspan klaar te gaan maken voor de eerste manche. Ondanks dat ze slechts een aantal ronden hebben gereden, kwamen ze toch uit op een tweede tijd en konden hiermee een ideale startplaats uitzoeken in de beide manches.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwamen Daniel en Robbie goed weg bij de start en kwamen op een derde plaats uit de eerste bocht. In de beginfase wisten ze door te stoten naar een tweede plaats maar opdat moment hadden Bax/Stupelis al een gat weten te slaan. Alles werd op alles gezet om het gat te dichten. Gedurende de wedstrijd kwamen ze steeds dichterbij en in de slotfase vonden ze het achterwiel van de Bergeijkse combinatie. Ondanks dat Daniel en Robbie nog vol vuur zaten en de aanval in wilden zetten, was de manche al afgelopen waardoor ze aan het achterwiel van Bax/Stupelis op een tweede plaats over de finish kwamen.

Gebrand om het in de tweede manche nog een plaats beter te doen stonden ze achter het starthek. De reactie was goed bij het vallen van het starthek en als eerste doken ze de eerste bocht in. Gelijk werd er een hoog tempo in gezet en ronde na ronde kwamen ze als leiders door. Toen Bax/Stupelis even in de fout gingen, hadden ze weer wat lucht waardoor ze met een goed ritme verder konden gaan. Als leiders gingen ze de laatste ronde in maar Bax/Stupelis hadden zich op weten te werken tot aan het achterwiel. Daniel en Robbie konden zich geen fout veroorloven en gingen dan ook geconcentreerd over het circuit. Echter bij het passeren van twee achterblijvers kozen ze voor de verkeerde kant om beide combinaties te passeren. Dit had tot gevolg dat ze niet goed uitkwamen en Bax/Stupelis hun nog net konden passeren. Na een sterk gereden wedstrijd kwamen Daniel en Robbie als tweede over de finish.

Commentaar Daniel Willemsen:’’Het was een mooie wedstrijd waarin we alles hebben gegeven. Helaas maakten we in de laatste ronde een inschattingsfoutje bij het passeren van de achterblijvers waardoor Etienne ons nog kon passeren. Ondanks dit zijn we tevreden over het rijden en we zijn blij dat we de stijgende lijn van de afgelopen weken in Valkenswaard verder hebben weten te zetten’’.

Met een 2-2 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een tweede plaats in het dagklassement. Ook in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezetten ze de tweede plaats. Volgend weekend staat er een wedstrijd om het Wereld Kampioenschap Zijspancross op het programma in het Belgische Genk.

Daguitslag ONK Zijspancross in Valkenswaard:
1 Bax/Stupelis 100 Pnt
2 Willemsen/Bax 90 Pmt
3 van Werven / Beunk 73 Pnt
4 Visscher / Visscher 73 Pnt
5 Hermans / van Gaalen 71 Pnt

Fotogallery klik hier

Tekst: Arno van den Brink
Foto’s: Albert Schreuder

 


10-06-2015 Race Report Team Willemsen

Race Report Team Willemsen

De afgelopen weken hebben we flink resultaat geboekt, zowel de nieuwe 2016 WSP die geweldig aanvoelt als het fysieke vlak , rijritme en vooral scherpte en snelheid zorgen voor de betere resultaten.
De Nederlandse GP stonden we sinds lange tijd weer op het podium met een 3e plek en de Letse GP afgelopen weekend een 3e en 4e plek.
Inmiddels zijn we van de 7e naar de 4e plek gestegen in het WK klassement.

AS weekend staat de Tjechische GP op de kalender .
Voor de meeste updates en nieuwtjes kun u eens kijken op onze vernieuwde website gemaakt door HPU in Doetinchem.

Voor Foto's kunt u kijken in onze Gallery

Team Willemsen - Bax

 


Daniel Willemsen traint voor de wereldtop bij nieuwe sponsor

 

Daniel Willemsen traint voor de wereldtop bij nieuwe sponsor

 

Lochem: De Lochemse tienvoudig wereldkampioen zijspanrijder Daniel Willemsen gaat ervoor. Na zijn laatste wereldkampioenschap in 2012 kreeg hij last van een vervelende schouderblessure en in 2014 kwam daar een operatie aan zijn knie overheen. Eind 2014 startte hij fysiotherapie bij sportmedisch kennis en expertisecentrum Sports & Science en vanaf toen ging het snel beter. Zo goed, dat hij dit jaar weer een gooi naar de wereldtitel wil doen. Dat vergt intensief trainen en hij is blij met sponsor Sports & Science, die hem daarbij begeleidt en de mogelijkheid biedt vaak en gericht te komen trainen. “Van december tot maart trainde ik bijna iedere dag, maar toen begonnen de wedstrijden en dan is het moeilijker de tijd ervoor te vinden,” lacht Daniel. “Het was aanvankelijk wat lastig na twee jaar weer de aansluiting te vinden met de top, maar het gaat goed en ik kijk erg uit naar de komende wedstrijden, zoals dit weekend de Nederlandse Grand Prix in Oldenbroek. Samen met zijn zijspan maatje Robbie Bax doet hij dit seizoen mee aan de competitie van de Open Nederlandse kampioenschappen, bestaande uit 8 wedstrijden, en de Wereldkampioenschappen die bestaan uit 16 wedstrijden. Daarnaast doen de heren nog aan 15 verschillende buitenlandse wedstrijden mee. Dat vergt training, doorzettingsvermogen en kracht, iets wat Daniel bij Sports & Science zoveel mogelijk traint!

 


Racereport ONK Oss 08-03-2015

De 2e ONK werd afgelopen weekend verreden op een van Nederlands mooiste circuits de witte Ruysheuvel in Oss.
In de tijdtraining wisten Daniel en Robbie de snelste tijd op de klokken te zetten dus pole voor beide manches.


In zowel de eerste als de tweede manche hebben Daniel en Robbie weer eens ouderwets gevlamd . Eerste manche vanuit de achterhoede naar de 3e plek gevochten en de tweede manche na een kleine buiteling de 2e plek moeten afgeven.
Beide manches een 3e positie.


Vriendelijke groet
Team Willemsen

Voor meer Foto's klik hier


Racereport ONK Lochem 01-03-2015

Beste Noppenfans,

De eerste ONK is achter de rug, in Lochem moesten we na een tijdstraf ivm decibel meting van de 2e rij starten. Na beide manches aanvallend te hebben gereden kwamen we helaas niet verder dan een 4e en 5e plek.

Aanstaand weekend is de 2e ONK in Oss waar we voor een revanche gaan.

Wij hopen U allen weer komt om ons Team aan te moedigen

 

Lees meer...

Leuk Artikel over Team Willemsen in Mijn Magazine

In de onlangs verschenen editie van Mijn Magazine stond een mooi stukje over Team Willemsen.

Lees meer...

Actuele Ontwikkelingen bij Team Willemsen

Actuele ontwikkelingen team Willemsen

In het afgelopen seizoen heeft Daniel in September een nieuwe kruisband gekregen van de cross dokter GJ van Norel, het verwachte herstel zou tot begin 2015 duren, gelukkig mocht er in december alweer lekker aan de conditie gewerkt worden maar tijdstip van volledig herstel was onduidelijk.
Daarom was het ook lastig om met een degelijk aanvalsplan naar buiten toe toe te treden voor het seizoen 2015, op dit moment mag er gezegd worden dat zowel Robbie Bax als Daniel voor de volle 100% aan het werk zijn om volledig fit aan een nieuw seizoen te kunnen beginnen.

Inmiddels is de motor bijna gereed om te kunnen beginnen met de eerste meters in 2015 en al op 8 februari is de traditionele seizoen opener in Reusel waar dit jaar een internationaal gezelschap aan GP coureurs word verwacht.

Doordat we later zijn opgestart als andere jaren is het nu bijzonder lastig om het komende seizoen finacieel rond te krijgen. De huidige GP kalender telt 5 GP’s meer als in 2014 wat het kostenplaatje meer omhoog schroeft, waardoor het nog niet zeker is of we als team aan alle GP’s kunnen deelnemen.
Misschien kent u iemand in uw omgeving die interesse heeft om het team te onder steunen, in materiaal of financiele vorm, graag kom ik persoonlijk bij u langs om toe te lichten wat de tegenprestaties kunnen zijn.

Vriendelijke groet,
Daniel Willemsen


WK en ONK Kalender 2015

ONK Kalender 2015

01-03-2015 Lochem
08-03-2015 Oss
31-05-2015 Halle
21-06-2015 Valkenswaard
27-09-2015 Lierop
04-10-2015 Harfsen

Lees meer...

Prettige Kerstdagen en een Gelukkig en Sportief 2015


Race Report GP Straßbessenbach (GER) 2014

Last weekend was the GP off Germany in Bessenbach.
for many years this is one of the top organisers. more then 50 teams traveled to this spectacularly track.
Willemsen Bax had finally a super race on the Saturday qualifying race. Winning the B group means second in the line up .

First moto good and finished 5
Second moto super start ex passenger of Daniel, Bruno Kalin crashed out of others sidecar and blocked the way.
from 16 to 6

dayresult 5.

Next event GP Estonia

Race Report GP Straßbessenbach (GER) 2014
Lees meer...

Willemsen - Bax aan de start in 2015

Voor het komende Grand Prix Seizoen hebben Robbie en Daniël elkaar de hand geschud en zijn beiden sterk gemotiveerd

om in 2015 Fit aan de start te verschijnen.

Nadat Daniël begin September 2014 is geopereerd aan een kruisband reconstructie was het onzeker wanneer er begonnen
mocht worden met zwaardere training.

Midden Januari 2015 staat de eerste motor training in de planning

Team Willemsen - Bax

Wij wensen iedereen fijne Kerstdagen en een mooi sportief 2015 toe.


13e Achterhoekse Sidecarparty en Actionday

 13e Achterhoekse Sidecarparty en Actionday

Kids and Sidecars Trainingsdag op 30 en 31 Augustus 2014

Hallo Noppenfans,
Aanstaand weekeind zullen wij aanwezig zijn op de Kids and Sidecars Trainingsdag op het Radiocircuit in Stevensbeek.


mvg Team Willemsen


Racereport GP's Kivioli,Kegums and Roggenburg

Hallo Noppenfans,

De afgelopen weken hebben we in korte tijd 3 Grand Prix wedstrijden kort achter elkaar gehad, Estland en Letland en afgelopen weekend Zwitserland. De Grand Prix in Estland hadden we zaken goed op orde zowel fysiek en technisch , de tijden in de vrije training waren perfect en zelfs het snelst. In de kwalificatie wedstrijd konden we de koppositie pakken en de overwinning pakken in onze B groep. Het vooruitzicht van dit Estlandse weekend zag er goed uit , en doel was duidelijk het podium te bereiken, dat zou eens tijd worden.

Lees meer...

Internationale Motocross Möggers (Österreich) 31 August 2014

Er word op 31 Augustus 2014 een Internationale wedstrijd verreden in Oostenrijk voor diegenen die hier aan deel willen nemen kan men zich aanmelden via een formulier bij Ernst Böller.

Groet Team Willemsen


Racereport Kampioenschap Iffendic 2014

Hallo Noppenfans,
Afgelopen weekend stond er een internatiole wedstrijd op het programma om het ritme en snelheid scherp te houden. Het spectaculaire circuit van de Motoclub Iffendic was het strijdtoneel.
Waar vele duizenden bezoekers waren uit de regio toegestroomd.

Vaste passagier Robbie Bax was vanwege werkzaamheden verhinderd en reed Daniel met de franse rookie Luc Rostain.
In de vrije en tijdtraining verliepde samenwerking nog een beetje stroef maar in de manches kon de gashendel echt open. Super fijn gereden en goed voor de mentale spirit. Komend weekend staat het Belgische kampioen schap in Hasselt op het programma.


Team Willemsen

Lees meer...

GP GENK 12 & 13 Juli 2014 Afgelast/Cancelled!!

Hallo Noppenfans

Helaas is de Grand Prix van België afgelast
Deze ochtend heeft de Organisatie besloten samen met de FIM
om de Wedstrijd te annuleren om de reden dat het Circuit niet meer op tijd te prepareren was. De Baan lag er slecht bij door de hevige en vele regenval van de afgelopen dagen,men bekijkt nog om de wedstrijd op een later tijdstip in dit jaar alsnog te laten plaatsvinden. Uiteraard word de Wedstrijdkalender geraadpleegd en zal er eventueel een passende datum gekozen worden. Dit weekeind word er dus in principe niet gereden een eventuele trainingssessie zou tot de mogelijkheden behoren. Zodra we daar meerduidelijkheid over hebben  zullen we U informeren.

Sportieve Groet
Team Willemsen

GP GENK 12 & 13 Juli 2014 Afgelast/Cancelled!!

Racereport ONK Holten 2014

Afgelopen weekend werd de voorlaatste ONK wedstrijd verreden werd. 

Willemsen / Bax waren gebrand op een hoge klassering,
in de tijdtraining naderden ze de pole position op 0,3 sec.

In beide manches waren de starts niet al te best en moest er hard  naar voren gevochten worden. Eerste manche van 7 naar 2 en eenmaal aangekomen in het wiel van Bax / Stupelis sneuvelde het achterwiel en  werd er nog een wiel gewisseld in de pits. Resultaat 13.

Tweede manche 4 met de start en vlot naar de 2e plek op jacht naar de kopman. Het gat werd dicht gereden van 14 naar 7 seconden toen de tanden in de versnellingsbak mee rond gingen. Schakelen ging niet meer en moesten de 2e plek verdedigen.

Team Willemsen

Lees meer...

Racereport ONK Oss 2015

De 2e ONK werd afgelopen weekend verreden op een van Nederlands mooiste circuits de witte Ruysheuvel in Oss.
In de tijdtraining wisten Daniel en Robbie de snelste tijd op de klokken te zetten dus pole voor beide manches.
In zowel de eerste als de tweede manche hebben Daniel en Robbie weer eens ouderwets gevlamd . Eerste manche vanuit de achterhoede naar de 3e plek gevochten en de tweede manche na een kleine buiteling de 2e plek moeten afgeven.
Beide manches een 3e positie.


Vriendelijke groet
Team Willemsen

Lees meer...
Iffendic / tbc , France zondag 05 juli 2015
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Bert Wittenberg

Onmundig gefeliciteerd! Mooi resultaat!

LENA

Hallo Daniel en Robbie.
Hartelijk gefelicite...

Meer berichten
Team Willemsen © 2015