99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10
HomeNLNavigatieNews

News

Willemsen/Bax tweede in zware ONK zijspancross in Varsseveld

Willemsen/Bax zijn in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Varsseveld op een tweede plaats geeindigd. In de eerste manche reden ze in de beginfase aan de leiding maar konden dit niet vasthouden en werden na een goed gereden wedstrijd op een tweede plaats afgevlagd. In de tweede manche reden ze aan de leiding totdat de manche vanwege een ongeval werd afgevlagd. De manche werd niet opnieuw verreden maar omdat de helft van de wedstrijd nog niet verreden was, telde de uitslag van de tweede manche niet en moesten Willemsen/Bax in het dagklassement genoegen nemen met een tweede plaats.

Door de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement lag het circuit er in de ochtend nat en modderig bij. Daniel en Robbie voelden zich als een vis in het water op het circuit en hadden de juiste lijnen al snel gevonden. Ze persten er een tijd uit waarmee ze met een verschil van meer dan anderhalve seconde de pole position wisten te veroveren.

 

 


Het circuit lag er voor de eerste manche al loodzwaar bij. Een goede start zou van essentieel belang zijn! Deze boodschap hadden Daniel en Robbie goed begrepen en doken op een tweede plaats de eerste bocht in. Al snel wisten ze door te stoten naar de koppositie en wisten een aantal ronden aan de leiding te rijden. Ondanks dat het rijden lekker ging, werden ze gepasseerd en vielen terug naar een tweede plaats. Alles werd op alles gezet om de leidende combinatie te volgen maar dit lukte niet waardoor ze de wedstrijd op safe uitreden op een tweede plaats.

Gebrand op een goed resultaat stonden Daniel en Robbie achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw wisten ze een hele goede start te pakken en reden in de beginfase aan de leiding. Echter door een ongeval werd de wedstrijd nog voor het midden van de wedstrijd afgevlagd. De organisatie besloot om de wedstrijd niet opnieuw te laten verrijden maar dit had tot gevolg dat deze niet telde voor het kampioenschap omdat men nog niet de helft van de manche had gereden. Hierdoor was de uitslag van de eerste manche dus tevens de daguitslag en dit betekende voor Daniel en Robbie dat ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staan Willemsen/Bax op een tweede plaats met een achterstand van dertien punten op de leiders. Op zondag 30 april wordt de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross verreden in Oss.

Daguitslag ONK Zijspancross Varsseveld:
1 Bax/Musset
2 Willemsen/Bax
3 Hermans/van Gaalen
4 van Daele/van den Bogaart
5 Santermans/Daiders

Tussenstand ONK Zijspancross na twee wedstrijden:
1 Bax/Musset 141 Pnt
2 Willemsen/Bax 128 Pnt
3 van Daele/van den Bogaart 118 Pnt
4 Veldman/van der Putten 114 Pnt
5 Santermans/Daiders 110 Pnt


Willemsen/Bax beginnen het ONK Zijspancross in Lochem met 2e plaats

Daniel Willemsen van WSP Racing is samen met Robbie Bax op een tweede plaats geeindigd in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem. Het was voor team Willemsen de eerste wedstrijd van het seizoen en deze werd gelijk goed afgesloten met een manchezege in de tweede manche en een tweede plaats in het dagklassement.

In de tijdtraining kwamen Willemsen/Bax na verschillende keren aangezet te hebben uit op een derde tijd. Het verschil met de snelste combinatie was 1.3 sec waardoor Daniel wist dat het met zijn snelheid wel goed zat. Met deze derde tijd kon team Willemsen in beide manches vanaf de binnenzijde starten en dit is in Lochem toch wel een voordeel.

In de eerste manche zaten Daniel en Robbie er bij de start goed bij en konden meteen de strijd aan gaan met Bax/Musset en v.Daele/v.d. Bogaert. Ze waren aan het jagen op de leiders toen een klont klij er voor zorgde dat het koortje van de dodemansknop los raakte waardoor het zijspan afsloeg. Kostbare tijd ging hierbij verloren waardoor ze van buiten de top vijftien terug naar voren moesten zien te komen. Alles werd op alles gezet en met mooie inhaalmanoeuvres wisten ze vele combinaties een plaats terug te verwijzen en kwamen op een achtste plaats over de finish.

Gemotiveerd gingen ze van start in de tweede manche. Ditmaal kwamen ze er als leiders uit maar werden eigenlijk gelijk gepasseerd door Bax/Musset. Hier lieten Daniel en Robbie het niet bij zitten en hielden de druk op de ketel. Na een aantal ronden sloegen ze toe en namen de koppositie terug in handen. Gecontroleerd rijdend sloegen ze de aanvallen van Bax/Musset af en toen zij ten val kwamen, hadden ze ineens een grote voorsprong. De rest van de manche werd rustig uitgereden en tevreden kwamen ze na een sterk gereden wedstrijd als winnaars over de finish.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Omdat we de laatste tijd niet zoveel hebben gereden, wisten we dat dit een zware wedstrijd zou worden. Toch ging het erg lekker en hebben we de tweede manche weten te winnen. In de eerste manche hadden we wat pech omdat we stil vielen door het koortje van de dodemansknop. Het klikt allemaal goed met Robbie en we weten precies wat we aan elkaar hebben. Een ander sterk punt is dat zijn fanatisme mij gemotiveerd houdt.’’

Met een 8-1 in de manches eindigden Daniel en Robbie op een tweede plaats in het dagklassement. De volgende wedstrijd om het ONK is over twee weken in Varseveld.

Daguitslag ONK Zijspancross in Lochem:

1 Etienne Bax/ Nicolas Musset 91 Pnt
2 Daniel Willemsen/Robbie Bax 83 Pnt
3 Jason v Daele/Ben vd Bogaert 80 Pnt
4 Julian Veldman/Jorrit vd Putten 79 Pnt
5 Kristof Santermans/Lauris Daiders 74 Pnt

Lees meer...

Daniel Willemsen met nieuwe motivatie van start in thuis ONK in Lochem

Het Daniel Willemsen pad grenst aan het circuit waar aanstaande zondag de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross wordt verreden. Circuit de Gageldijk in Lochem vormt al enkele jaren de start van het kampioenschap, waar ook aanstaande zondag weer veel combinaties uit het wereldkampioenschap de eerste krachtmeting met elkaar aan gaan.

1 van de favorieten voor het eindpodium is natuurlijk thuisrijder Daniel Willemsen uit Lochem. Al jaren staat hij aan de top van de zijspansport en heeft maar liefst tien wereldtitels achter zijn naam staan. Na een wat moeilijker seizoen in 2015 kwam Willemsen in 2016 ijzersterk terug en leek de ONK in Lochem te gaan winnen. Echter in leidende positie rijdend kreeg hij in de tweede manche af te rekenen met een probleem met de versnellingsbak en moest de wedstrijd verlaten. ‘’Dat was natuurlijk super jammer want ik had graag voor eigen publiek gewonnen. Het rijden ging goed en we hadden de koppositie in handen maar tegen een mechanisch probleem kun je niets doen. Het hele voorseizoen waren we sterk en hebben we met verschillende manche overwinningen laten zien dat we met de snelsten mee konden,’’ vertelt Daniel Willemsen.

Samen met Peter Beunk won Willemsen van de eerste zes manches maar liefst vier keer. Door een kapotte koppeling in Oldebroek hadden ze ook al twee nulscores te pakken maar Willemsen was echt terug op zijn oude niveau. De kansen op de titel gingen in rook op toen ze tijdens de vierde wedstrijd in Mill niet konden rijden omdat Peter Beunk een aantal gekneusde ribben op had gelopen. ‘’Peter was een week eerder in een Grand Prix hard in aanraking gekomen met de bakbeugel. We hebben in Mill nog wel getraind maar al snel werd duidelijk dat rijden in de manches niet mogelijk was. Om niet te rijden was een zeer moeilijke beslissing omdat we toen zeker wisten dat kampioen worden er niet meer in zat.’’

Ondanks dat de Nederlandse titel niet meer voor het grijpen lag, had Willemsen nog genoeg om voor te strijden want ook in het wereldkampioenschap stond hij bovenaan. Helaas kreeg hij niet veel later een flinke domper te verwerken want in de Grand Prix van Duitsland kwam hij met een andere combinatie in aanraking en brak zijn kaak op maar liefst acht plaatsen. ‘’Na het sterke begin van het seizoen kwamen we echt in de hoek waar de klappen vielen. De kaakbreuk heeft er flink in gehakt bij mij, zowel lichamelijk als mentaal. Ondanks dat ik toch vrij snel weer terug was in de wedstrijden, had ik het conditioneel zwaar. Omdat ook Peter Beunk nog een breuk in zijn schedel opliep, zat alles tegen en dit maakte het tweede deel van het seizoen heel lastig. Er moest telkens van bakkenist worden gewisseld en daardoor moet je jezelf iedere keer aanpassen. Ik wist uiteindelijk nog zesde te worden maar er had echt veel meer ingezeten.’’

Ondanks het feit dat Willemsen al 41 jaar oud is dacht hij geen moment aan stoppen. Dit jaar nieuwe ronden, nieuwe kansen voor Willemsen. Robbie Bax keert terug aan zijn zijde en samen hebben ze in het verleden al vele successen bij elkaar weten te rijden. Tijdens de eerste trainingen was het gevoel gelijk goed en dit geeft beiden extra motivatie voor het nieuwe seizoen. ‘’Ik ken Robbie heel goed en we weten van elkaar hoe we het willen hebben om samen hard te kunnen rijden. Gelijk toen hij bij mij in de bak stapte ging het lekker en hebben we een aantal goede trainingen af kunnen werken. Het vertrouwen is er en we gaan ervoor om de successen die we in 2015 samen hebben weten te behalen, een vervolg te geven.’’

Willemsen moest onlangs de zijspan seizoenopener in Eersel missen omdat hij in de week voorafgaande aan de wedstrijd wat plaatwerk uit zijn kaak moest laten verwijderen. Hierdoor wordt Lochem zijn eerste wedstrijd van het seizoen. ‘’De eerste wedstrijd in Lochem is altijd iets speciaals. Het is mijn thuiswedstrijd en dit zorgt er toch voor dat je iets voor je eigen fans wilt laten zien. Toch is het ook belangrijk om niet gelijk alle kaarten op tafel te leggen. Lochem is een verraderlijk circuit waarop een foutje snel is gemaakt. Het seizoen is nog lang en we moeten zorgen dat we constant scoren om kans te kunnen maken op de titel. Ik heb er in ieder geval veel zin in en we gaan er zeker voor aanstaande zondag.’’

Mis de eerste ONK wedstrijd van het seizoen niet in Lochem! Kijk voor meer informatie op www.macsev.nl


Daniel Willemsen kijkt uit naar de start van het seizoen

Daniel Willemsen heeft een goede winterperiode achter de rug waarin hij veel aan de conditie gewerkt. Dagelijks werd er gefietst, gezwommen en gefitnest om ervoor te zorgen dat de conditioneel tijdens de start van het seizoen helemaal in orde is. Als alles volgens plan verloopt zal Willemsen aankomend weekend weer zijn eerste training afwerken met het Zabel WSP Racing zijspan. Dit is ook nodig want volgende week zal Willemsen het toch nog weer een aantal dagen rustig aan moeten doen omdat al het plaatwerk uit zijn kaak zal moeten worden verwijderd. Door deze operatie is het even afwachten hoeveel dagen hij uit de roulatie zal zijn en daardoor is het ook niet zeker of Daniel kan deelnemen aan de zijspanseizoensopener in Eersel. Na zijn operatie zijn alle peilen gericht op 5 maart want dan staat in zijn eigen woonplaats in Lochem de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross op het programma. Vorig jaar kwam Willemsen hier ijzersterk voor de dag en diezelfde plannen heeft hij natuurlijk ook dit jaar. Hij kent zijn bakkenist Robbie Bax goed en de verwachting is dat ze snel weer op elkaar ingespeeld zullen zijn. Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Tot op dit moment is de winter goed verlopen. Ik voel me lekker fit en heb weer zin om te gaan rijden. Volgende week word ik geopereerd aan mijn kaak, die ik vorig jaar op acht plaatsen heb gebroken, waardoor het afwachten is of ik volgende week zondag kan starten in de zijspan seizoensopener in Eersel. Hoe dan ook, ik kijk erg uit naar het seizoen en wil samen met Robbie mooie dingen laten zien. Ik heb er alle vertrouwen in en zal in de komende weken de puntjes op de i zetten zodat we op 5 maart in Lochem sterk aan de start kunnen komen.’’

 


Merry X-Mas & Happy New Year !!

Merry X-Mas & Happy New Year !!!


EUROL ondersteunt zijspancrosser Daniël Willemsen

Eurol ondersteunt voor de komende seizoenen motorcrosser Danieë Willemsen (41) uit Lochem. Hij is de meest succesvolle zijspancrosser aller tijden.

Tot nu toe werd Willemsen tien maal wereldkampioen zijspancross, in 1999, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011 en 2012, een prestatie die nog nooit is voorgekomen in de geschiedenis van die sport. Ook nam hij meerde malen deel aan de Dakar rally en schreef hij de Tuareg rally op zijn naam.

De sponsordeal werd vandaag bekrachtigd bij de vestiging van Eurol in Nijverdal. Martijn Pfeiffer, directeur van Eurol en Daniel Willemsen ondertekenden het contract.

Voor 2017 hoopt Willemsen op een soepeler seizoen en dat hij weer mee kan gaan strijden voor de podiumplaatsen. "Ik ben blij dat ik volgend jaar weer met Robbie op pad kan. Robbie is een goede bakkenist waarmee ik al vele successen heb behaald. We weten wat we aan elkaar hebben en we gaan deze winter hard werken om zo sterk mogelijk aan de start te komen in 2017."

 

           Share  EUROL ONDERSTEUNT ZIJSPANCROSSER DANIËL WILLEMSEN

 

voor het online persbericht van Eurol klikt u hier....

Lees meer...

Robbie Bax terug aan de zijde van Daniël Willemsen in 2017

Daniël Willemsen heeft voor 2017 een overeenkomst gesloten met Robbie Bax. Daniël en Robbie kennen elkaar goed en hebben in het verleden al vele successen met elkaar weten te boeken.

De laatste keer dat ze samen reden was in 2015. In dit jaar kwamen ze gedurende het seizoen steeds beter in vorm en dit zorgde ervoor dat ze de Grand Prix van Belgie wisten te winnen en regelmatig het podium mochten betreden.

Willemsen kende dit jaar veel pech met zijn bakkenisten en reed dan ook regelmatig met een vreemde bakkenist. Ondanks een hele moeilijke periode in het seizoen wist Willemsen er toch nog een zesde plaats uit te slepen in het wereldkampioenschap.

Voor 2017 hoopt Willemsen op een soepeler seizoen en dat hij weer mee kan gaan strijden voor de podiumplaatsen. ‘’Ik ben blij dat ik volgend jaar weer met Robbie op pad kan. Robbie is een goede bakkenist waarmee ik al vele successen heb weten te behalen. We weten wat we aan elkaar hebben en we gaan deze winter hard werken om zo sterk mogelijk aan de start te komen in 2017,’’ vertelt Daniël Willemsen.

De eerste Grand Prix van 2017 wordt op Paasmaandag 17 april verreden op het circuit van Oldebroek. Dit betekent dat Daniël en Robbie nog zo’n zes maanden de tijd hebben om in topvorm te komen en zich in alle rust kunnen gaan voorbereiden!

Lees meer...

Racereport Sidecarcross of Nations Gueugnon (FR) 2016

Willemsen/van der Putten samen met team Nederland tweede in sidecarcross of nations

Daniel Willemsen en Siebe van der Putten zijn in het Franse Dardon Gueugnon met team Nederland op een tweede plaats geeindigd in de sidecarcross of nations. ‘’Team Belgie was in de breedte sterker dan ons en daarom ben ik blij met deze tweede plaats’’, vertelt Daniel Willemsen.

Willemsen reed in deze wedstrijd voor de eerste keer met Siebe van der Putten, die normaal bij Gert van Werven in de bak staat. Samen deden ze er alles aan om zo hoog mogelijk te scoren en wisten als zesde en tiende over de finish te komen. ‘’Siebe had het zwaar maar hij heeft zich kranig geweerd. Ik ben niet helemaal tot het uiterste gegaan maar we hebben gestreden voor wat we waard waren’’.

Omdat gebroeders Bax hun beide manches wisten te winnen en Hermans/van Gaalen ook goed scoorden, eindigde Team Nederland op een verdiende tweede plaats.

Voor Willemsen zit het seizoen er nu op. Momenteel is hij volop in onderhandeling voor 2017 en wanneer de definitieve plannen bekend zijn, zal dit middels een persbericht naar buiten worden gebracht.

Landenklassement:
1 Belgie 13 Pnt
2 Nederland 20 Pnt
3 Tsjechie 23 Pnt
4 Engeland 38 Pnt
5 Letland 43 Pnt

 


Racereport GP Rudersberg (GER) 2016

Daniël Willemsen sluit het wereldkampioenschap zijspancross af op een zesde plaats

Daniël Willemsen heeft het wereldkampioenschap zijspancross op een zesde plaats af weten te sluiten. ‘’Na alles wat we dit jaar hebben meegemaakt, ben ik tevreden met dit resultaat’’, vertelt Daniël Willemsen.

 Willemsen reed in de laatste wedstrijd in het Duitse Rudersberg met Martin Hroch uit Tsjechie. Dit was een last minute deal maar ondanks de geringe ervaring die deze 19-jarige knaap heeft, weerde hij zich kranig en het begon per sessie beter te gaan. ‘’Via mijn klantenkring kwam ik bij Martin terecht. Ik wil graag rijden in Rudersberg en omdat Martin in Tsjechie al bij verschillende coureurs in de bak had gestaan, durfde ik het wel aan. Na de wedstrijd kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben over hem en dat hij zich kranig heeft geweerd’’.

Op zaterdag waren de weersomstandigheden goed en lag het circuit er mooi bij. Willemsen kwalificeerde zich als vierde in zijn groep en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in de manches op zondag. In de eerste manche zaten ze er goed vooraan bij en doken op een vierde plaats de eerste bocht in. Omdat het heel veel had geregend, waren de omstandigheden bijzonder modderig. Het was overleven en een foutje was dan ook snel gemaakt. ‘’In de tweede ronde hebben we een foutje gemaakt waarbij ons voorwiel vast sloeg in de modder. We vielen hierdoor terug tot buiten de top tien en moesten terug naar voren komen. Na deze tegenslag ging het lekker en wisten we er toch nog een zevende plaats uit te halen’’.

In de tweede manche kwamen ze minder goed uit de start en moesten in de middenmoot aan de wedstrijd beginnen. In het gedrang van de eerste paar ronden hebben ze van alles meegemaakt en kwamen ze een aantal keren tot stilstand door vallende combinaties. Toen ze weer aan het rijden waren, kwamen ze met een goed ritme terug naar voren en wisten de manche af te sluiten op een tiende plaats. Dit resulteerde in een 8e positie in het Dag Klassement.

In de eindstand om het wereldkampioenschap is Willemsen op een zesde plaats geeindigd. In het weekend van 8 en 9 oktober zal Willemsen voor team Nederland starten in de sidecarcross of nations in Dardon Guegnon in Frankrijk.

Voor Foto's klik hier.. 

Foto's Albert Schreuder Sidecarcrosspictures

 

Uitslagen Grand Prix Zijspancross Duitsland:

 

Eerste manche:

1 Bax/Bax

2 Adriaenssen/Daiders

3 Hendrickx/van den Bogaart

4 Cermak/Cermak

5 Brown/Chamberlain

7 Willemsen/Hroch

 

Tweede manche:

1 Adriaenssen/Daiders

2 Cermak/Cermak

3 Hendrickx/van den Bogaart

4 Brown/Chamberlain

5 Rodionov/Stupelis

10 Willemsen/Hroch

 

Lees meer...

Daniel Willemsen pakt podiumplaats in ONK Zijspancross in Markelo

Lees meer...

Daniel Willemsen maakt WK seizoen af met Nicolas Musset

Daniel Willemsen zal de laatste twee wedstrijden om het wereldkampioenschap zijspancross rijden met de Fransman Nicolas Musset. Door de hoofdblessure van zijn vaste bakkenist, Peter Beunk, heeft Willemsen de laatste twee Grand Prix’s in Letland en Estland met Harald Kurpnieks gereden en zal in de wedstrijden van Zwitserland en Duitsland met Nicolas Musset aantreden.

‘’Nicolas behoort tot de beste bakkenisten van de wereld. Ik ben blij dat ik het seizoen met hem af kan maken. Ondanks dat hij over hele goede kwaliteiten beschikt, ga ik mijzelf niet teveel druk op leggen. We gaan ons best doen en proberen zo hoog mogelijk te scoren’’, vertelt Daniel Willemsen.

Nicolas Musset is normaal de bakkenist van Valentin Giraud. Vorig jaar werden ze achter Bax/Stupelis tweede in het wereldkampioenschap en dit jaar waren ze aan het strijden om de koppositie in het wereldkampioenschap. Een zware knieblessure van Giraud gooide echter roet in het eten en omdat hij geopereerd moest worden, betekende dit het einde van het seizoen.

Voor aanvang van de voorlaatste Grand Prix in het Zwitserse Roggenburg dit weekend staat Willemsen op een zevende plaats in de tussenstand, slechts twee punten achter de zesde combinatie. Normaal gesproken moeten ze deze positie over kunnen nemen.

Lees meer...

Racereport FIM Grand Prix Kiviõli Estonia 2016

Slechte starts en een slecht ritme houdt Willemsen/Kurpnieks buiten de top vijf in Estland

Willemsen/Kurpnieks hebben in het Estse Kivioli opnieuw geen makkelijke Grand Prix gehad. Het ritme zat er niet lekker in en slechte starts hield de combinatie buiten de top vijf. Wel zette Willemsen in beide manches goed door en had er in de eerste manche zeker een top vijf plaats ingezeten. Echter een aanrijding met Gert van Werven zorgde ervoor dat zijn voorrem sneuvelde waardoor hij het tempo moest laten zakken. Hij kwam als achtste over de finish in de eerste manche en voegde daar later op de dag nog een zevende plaats aan toe in de tweede manche.

Willemsen begon op zaterdag positief aan het weekend en had een goed gevoel op de baan. ‘’Onze tijden waren goed in de vrije training en in de tijdtraining en we stonden de hele tijd in de top drie. Jan Hendrickx was in de kwalificatie sneller maar we waren tevreden met een tweede tijd en keken met vertrouwen uit naar de manches op zondag’’.

Er zaten een aantal flinke sprongen in het circuit van Kivioli. Willemsen/Kurpnieks besteedde op zaterdag veel tijd om deze obstakels goed onder de knie te krijgen. ‘’Omdat we dit jaar al een aantal flinke tegenslagen voor de kiezen hebben gehad, begin je de risico’s weer onder ogen te zien. Ik heb op zaterdag echt even tijd nodig gehad om mijzelf hier overheen te zetten’’.

In de eerste manche kwamen Willemsen/Kurpnieks niet lekker weg bij de start en moesten vanaf een elfde plaats terug naar voren zien te komen. Dit ging goed en binnen een aantal ronden kwamen ze aan op een vijfde plaats. Vervolgens gingen ze in de aanval op van Werven/van der Putten. Er werd op het scherpst van de snede gestreden en ze hadden het niet makkelijk om hun te passeren. Bij het aanremmen van een bocht remde van Werven harder dan dat Daniel had verwacht en dit had tot gevolg dat ze tegen van Weven aanreden. Hierbij sneuvelde de voorrem waardoor het tempo naar beneden ging en ze uiteindelijk drie plaatsen prijs moesten geven. ‘’Om hier hard te rijden zonder voorrem is bijna niet mogelijk. Ik heb het tempo zo hoog mogelijk gehouden maar moest toch drie plaatsen prijsgeven en kwam als achtste binnen’’.

Willemsen ging voor een betere start in de tweede manche. Helaas lukte dit niet en moest hij van nog verder komen dan in de eerste manche het geval was. In deze manche kon Daniel niet lekker in zijn ritme komen en hierdoor moest hij genoegen nemen met een zevende plaats.

Met een 8-7 in de manches eindigden Willemsen/Kurpnieks op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zevende plaats staan maar is wel de zesde combinatie tot op twee punten genaderd. ‘’Ik had hier gehoopt op meer maar net als vorig weekend in Letland had ik het zwaar. Het lag aan niemand anders dan aan mijzelf. Harald heeft perfect werk geleverd, evenals het hele team en de monteurs’’.

Over drie weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Zwitserse Roggenburg. Met wie Daniel in deze wedstrijd zal rijden is op dit moment nog onduidelijk. ‘’Ik wil het seizoen netjes afmaken en we gaan onze schouders er de komende weken zeker onder zetten om te proberen sterker aan de start te komen. Met welke bakkenist dit zal zijn is op dit moment nog niet duidelijk’’, aldus Daniel Willemsen.

Uitslag eerste manche:
1) Hendrickx - v.d. Boogaart
2) Rodionov - Linters
3) Bax - Bax
4) van Werven - v.d. Putten
5) Hermans - van Gaalen
6) Jarvis - Nilsson
7) Cermak - Cermak
8) Willemsen - Kurpnieks
9) Varik - Miil
10) Burgler – Betschart

Uitslag tweede manche:
1) Hendrickx - v.d. Boogaart
2) Bax - Bax
3) Hermans - van Gaalen
4) Cermak - Cermak
5) Wilkinson - Chamberlain
6) Brown - Chamberlain
7) Willemsen - Kurpnieks
8) Van Werven - v.d. Putten
9) Jarvis - Nilsson
10) Burgler - Betschart

Tussenstand na 9 van de 11 wedstrijden:
1) Hendrickx - v.d. Boogaart 349
2) Adriaenssen - Daiders 334
3) Brown - Chamberlain 293
4) Bax - Bax 253
5) Cermak - Cermak 250
6) Giraud - Musset 215
7) Willemsen - Beunk / Kurpnieks 213
8) Hermans - van Gaalen 204
9) Wilkinson - Kirwin / Chamberlain 194
10) Vanluchene - Kurpnieks 181


Willemsen/Kurpnieks scoren constant in taaie Grand Prix van Letland

Daniel Willemsen en Harald Kurpnieks hebben vandaag in de Grand Prix Zijspancross van Letland constant gescoord. Op het fysiek zware circuit hadden ze het beiden moeilijk en dit resulteerde in een zevende en een achtste plaats.

‘’Het was een taaie dag,’’ waren de woorden van Daniel na de wedstrijd. ‘’We hadden moeite met het circuit en het tempo. Ook fysiek hadden we het zwaar, wat waarschijnlijk komt door het feit dat we er beiden een paar wedstrijden uit hebben gelegen’’.

Willemsen/Kurpnieks pakten in beide manches een goede start maar hadden niet de macht om het hoge tempo van de kopmannen te kunnen volgen. Gedurende de wedstrijden moesten ze verschillende plaatsen prijsgeven en kwamen uit op een zevende en achtste plaats.

‘’Ik ben er in deze wedstrijd achter komen dat ik fysiek door de tegenslagen wat achtersta op de andere. We hebben wel in beide manches flink punten gescoord waardoor de doelstelling om het seizoen in de top vijf af te sluiten, in stand blijft. Tijdens dit weekend hebben we samen wel een mooie groei doorgemaakt. Het is in het begin toch altijd een beetje wennen aan elkaar maar het begon steeds soepeler te gaan waardoor ik met vertrouwen af kan reizen naar Estland’’.

Na de wedstrijd in Stelpe staat Willemsen op een zevende plaats in de tussenstand. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Estse Kivioli en hier hoopt Willemsen opnieuw punten goed te kunnen maken.

Uitslagen Grand Prix Zijspancross Letland:

Eerste manche:
1 Adriaenssen/Daiders
2 Hendrickx/van den Bogaart
3 Brown/Chamberlain
4 Jarvis/Nilsson
5 Wilkinson/Chamberlain
7 Willemsen/Kurpnieks

Tweede manche:
1 Adriaenssen/Daiders
2 Cermak/Cermak
3 Brown/Chamberlain
4 Burgler/Betschart
5 Bax/Bax
8 Willemsen/Kurpnieks

Tussenstand wereldkampioenschap na acht van elf wedstrijden:
1. Adriaenssen - Daiders 334
2. Hendrickx - van den Bogaart 299
3. Brown - Chamberlain 274
4. Cermak - Cermak 218
5. Giraud - Musset 215
7. Willemsen - Beunk 186


Willemsen/Beunk missen nipt het podium in de Belgische Grand Prix

Zijspanteam Willemsen/Beunk is in de Grand Prix van Belgie in Genk net naast het podium geeindigd. In beide manches kwamen ze als vierde over de finish en werden hiermee ook vierde in het dagklassement.

‘’Ik ben zeer tevreden’’ waren de woorden van een totaal leeggereden Daniel Willemsen. Drie weken geleden brak de rijder uit Lochem zijn kaak op acht plaatsen en dit weekend was hij alweer van de partij in de Belgische Grand Prix in Genk.

‘’We wisten niet wat we konden verwachten maar op zaterdag ging alles lekker en wisten we boven verwachting de kwalificatieheat te winnen’’. Op zondag werden Willemsen/Beunk in beide manches vierde en hiermee misten ze met een vierde plaats in het dagklassement net het podium.

‘’We hebben goed gereden en hebben goede zaken gedaan in de tussenstand. Van mijn kaak had ik vandaag geen last maar mijn fysieke gesteldheid is op dit moment het probleem. De narcose, antibiotica en morfine van de operatie hebben er flink ingehakt en ik ben hele dagen moe’’.

Team Willemsen draaide dit weekend lekker en de motor liep perfect. Met vertrouwen wordt er dan ook alweer uitgekeken naar de volgende Grand Prix in het Duitse Strassbessenbach, een wedstrijd die volgend weekend op het programma staat. ‘’Vorig jaar wisten we hier beide manches te winnen maar ik wil nu geen enkele voorspelling doen. Ik had voor dit weekend niet verwacht dat we vierde zouden worden maar dit is een opsteker voor ons en vanaf hier gaan we verder bouwen’’.

Voor Foto's Klik hier...

Foto's Albert Schreuder

Uitslag eerste manche:
1) Hendrickx – van den Bogaart
2) Bax – Bax
3) Adriaenssen-Daicers
4) Willemsen-Beunk
5) Hermans-Van Gaalen
6) Brown-chamberlain
7) Cermak – Cermak
8) Jarvis-Nilsson
9) Kunas – Kunas
10) Wilkinson – Chamberlain

Uitslag tweede manche:
1) Etienne Bax - Robbie Bax
2) Jan Hendrickx - v.d. Boogaart
3) Adriaenssen - Lauris Daiders
4) Daniël Willemsen - Peter Beunk
5) Cermak - Cermak
6) Brown - Chamberlain
7) Jarvis - Nilson
8) Wilkinson - Kirwin
9) Clohse - Verhagen
10) Burgler - Betschart

Daguitslag:
1) Bax - Bax
2) Hendrickx - v.d. Boogaart
3) Adriaenssen – Daiders
4) Willemsen - Beunk

Lees meer...

Zijspancombinatie Willemsen/Beunk weer van start in Genk (B)

Zijspancombinatie Willemsen/Beunk zal aankomend weekend terug aan de start staan bij de Belgische Grand Prix Zijspancross in Genk. Drie weken geleden brak Daniel tijdens de Duitse Grand Prix in Schopfheim zijn kaak op acht plaatsen. Dankzij de goede zorgen van de artsen is de tienvoudig wereldkampioen sneller hersteld dan verwacht en heeft groen licht gekregen van de dokter om aankomend weekend terug van start te gaan.

"Het herstel is heel snel gegaan. De dokter heeft uitvoerig naar mijn kaak gekeken en zag dat het sterk genoeg is om weer te gaan rijden. Het is jammer dat het gebeurd is maar we kunnen het niet meer terugdraaien en we gaan nu weer rustig bouwen om terug in vorm te komen": aldus Daniel Willemsen.

De rijder uit Lochem heeft zich voor aankomend weekend geen enkele doelstelling gesteld. Voor hem is het belangrijkste dat hij goed hersteld en dat hij na een aantal weken weer terug op niveau is. "Ik heb in Duitsland een flinke klap gemaakt en uiteraard heb ik door de operatie even rust moeten houden. In het begin van het jaar reden we voor de wereldtitel. Deze doelstelling hebben we nu niet meer omdat we teveel punten hebben verloren. We gaan dit weekend ons best doen en hopelijk kunnen we er een resultaat uit halen waarmee we in de komende weken verder kunnen bouwen".

Door zijn nulscores in Duitsland en Valkenswaard is team Willemsen teruggevallen naar een zevende plaats in de tussenstand.

 

Foto: Albert Schreuder

www.sidecarcrosspictures.nl

Lees meer...

Daniel Willemsen is weer thuis na vervelend ongeval in Duitsland

Daniel Willemsen is weer thuis na zijn vervelende ongeval in de kwalificatieheat van de Grand Prix van Duitsland. De tienvoudig wereldkampioen sprong in de kwalificatieheat achterop een stil gevallen rijder en kwam hierbij heel hard met zijn hoofd in aanraking met het stuur. Hierbij brak Daniel zijn kaak op acht plaatsen en Peter Beunk liep hierbij verschillende snijwonden op.

"Ik wist gelijk dat het foute boel was. Opdat moment ging er van alles door me heen en al snel realiseerde ik mij dat de droom om nog een keer wereldkampioen te worden gevlogen was": vertelt een teleurgestelde Daniel Willemsen.

Willemsen is op zondag geopereerd en heeft vervolgens onder toezicht gestaan van de dokters in het ziekenhuis. Gelukkig kwam vanochtend het verlossende woord dat hij naar huis mocht. "Heerlijk om weer thuis te zijn. Eerst maar eens rustig herstellen en week voor week bekijken hoe het vooruit gaat. Wanneer ik terug zal keren in de wedstrijden hangt af van hoe goed en snel alles hersteld. Ik heb mentaal ook een flinke dreun gehad maar de vele berichten van de fans doen me goed en ik ben ze daar heel dankbaar voor".

Het materiaal van Daniel zal niet stil komen te staan want aankomend zullen de gebroeders Bax op het zijspan van Daniel rijden in de Grand Prix van Valkenswaard. "Ik gun Etienne en Robbie betere resultaten dan dat ze tot nu toe hebben weten te behalen dit seizoen. Nu ikzelf niet kan rijden zie ik niets liever dan dat hun voor een stunt zorgen in onze thuis Grand Prix zodat ook WSP Racing op deze manier vooraan meedoet."

In de komende weken zullen we jullie goed op de hoogte houden over het herstel van Daniel.

 

Photocredits: Albert Schreuder


Willemsen/Beunk pakken podiumplaats in Duits Kampioenschap Zijspancros

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk is in het Duits Kampioenschap Zijspancross in Reutlingen op het podium geeindigd. In de eerste manche kwamen ze van rond de vijftiende plaats terug naar een vierde positie. In de tweede manche kwamen ze na een goede start in de beginfase met een andere combinatie in aanraking en gingen op de kant. Hierdoor vielen ze vele plaatsen terug maar met een strak tempo kwamen ze gedurende de wedstrijd vanaf een vijftiende positie helemaal terug naar een derde plaats waarmee ze derde werden in het dagklassement.

Peter had twee weken rust genomen om zijn ribblessure te laten genezen en voelde zich weer fit genoeg om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Op zaterdag ging het goed met Willemsen/Beunk want de hele dag wisten ze snelle tijden op de klokken te zetten en dit zorgde ervoor dat ze aan het einde van de dag de pole position wisten te veroveren.

Door de regenval lag het circuit er op zondag modderig bij en ontstonden er al snel diepe sporen. Een goede start was van essentieel belang om hoog te kunnen scoren. In de eerste manche verliep de start van Willemsen/Beunk niet vlekkeloos. Peter stond iets te recht op in de bak waardoor het zijspan omhoog kwam en ze even het gas dicht moesten doen. Dit had tot gevolg dat ze pas op een vijftiende plaats aan de wedstrijd konden beginnen. Omdat het moeilijk was om in te halen, moesten Willemsen/Beunk alles in het werk stellen om plaatsen winst te boeken. Dit lukte goed want ze kwamen gedurende de wedstrijd helemaal terug naar een vierde plaats.

Daniel en Peter wisten dat een betere start nodig zou zijn om in de tweede manche hoger te kunnen finishen. Na het vallen van het starthek zaten ze er beter bij en doken op een derde plaats de eerste bocht in. Echter niet veel later kwamen ze met een andere combinatie in aanraking en gingen op de kant. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren waardoor ze opnieuw vanaf een vijftiende plaats aan een inhaalrace moesten beginnen. Met scherpe inhaalmanoeuvres wisten ze de ene na de andere combinatie een plaats terug te verwijzen waardoor ze uiteindelijk op een nette derde plaats wisten te finishen.

Met een 4-3 in de manches wisten Willemsen/Beunk derde te worden in het dagklassement. Volgend weekend staat de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Duitse Schopfheim.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’We hebben er voor moeten knokken vandaag. Peter heeft gelukkig niet zoveel last meer van zijn rib en heeft weer goed zijn werk kunnen doen. We hebben het even rustiger aan moeten doen vanwege de blessure en daarom was het goed om hier deel te nemen. Volgende week moeten we net iets scherper zijn en dan hoop ik dat we tot een goed resultaat kunnen komen’’.

Photocredits: Sebastian Aull  http://www.sidecarcross-action.de/

Daguitslag Duits Kampioenschap Zijspancross Reutlingen:
1 Hendrickx/van den Bogaart 2-1
2 Santermans/Mucenieks 1-2
3 Willemsen/Beunk 4-3


Willemsen/Beunk handhaven zich aan de leiding in het WK Zijspancross

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk staat na drie wedstrijden om het wereldkampioenschap zijspancross nog steeds bovenaan in de tussenstand. Ondanks dat de Franse GP in Brou voor Daniel en Peter niet de meest makkelijke Grand Prix was, wisten ze met een 5-4 in de manches toch constant te scoren waarmee ze hun voorsprong met tien punten op peil wisten te houden.

In de eerste manche had er iets meer ingezeten dan een vijfde plaats. Na een sprong kwamen ze scheef neer en hierbij kwam Peter hard met zijn buik in aanraking met de bakbeugel. ‘’De landing was verre van ideaal waarbij Peter zijn ribben en mild flink zeer deed. Hij had even helemaal geen adem meer waardoor we het tempo hebben moeten laten zakken. We konden niet anders dan dit maar toch wisten we met een vijfde plaats constant te scoren’’: aldus Daniel Willemsen.

Tussen de eerste en de tweede manche werd Peter behandeld aan zijn blessures en werd er een pijnstiller ingenomen in de hoop dat hij het in de tweede manche vol zou kunnen houden. Na het vallen van het starthek zaten ze er niet goed bij omdat ze in de eerste bocht in de verdrukking terecht kwamen. ‘’We moesten van een plaatsje of 13/14 terug naar voren komen maar het ging lekker en we reden goede rondetijden. Tijdens de wedstrijd hebben we o.a. Adriaenssen, Bax en Vanluchene weten te passeren en kwamen op een goede vierde plaats over de finish’’.

Met een 5-4 in de manches eindigden Willemsen/Beunk op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze aan de leiding staan en hebben nu een voorsprong van tien punten op de Britse combinatie Brown/Chamberlain.

Volgend weekend staat voor Daniel en Peter de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross op het programma in Mill. Het wereldkampioenschap gaat pas op 12 juni verder in het Duitse Schopfheim.

Uitslag eerste manche:
1) Giraud – Musset
2) Hendrickx – v.d. Boogaart
3) Brown – Chamberlain
4) Vanluchene – Kurpnieks
5) Willemsen – Beunk
6) Adriaenssen – Diaders
7) Cermak – Cermak
8) Bax – Bax
9) Wilkinson – Chamberlain
10) Santermans – Mucenieks

Uitslag tweede manche:
1) Giraud - Musset
2) Hendrickx - v.d. Boogaart
3) Brown - Chamberlain
4) Willemsen - Beunk
5) VanLuchene - Kurpnieks
6) Adriaenssen - Daiders
7) Cermak - Cermak
8) Santermans - Mucenieks
9) Wilkinson – Chamberlain
10) Closhe - Verhagen

Tussenstand wereldkampioenschap Zijspancross:
1) Willemsen - Beunk 122
2) Brown - Chamberlain 112
3) Adriaenssen - Daiders 107
4) Vanluchene - Kurpnieks 103
5) Giraud - Musset 100
6) Hendrickx - v.d. Boogaart 100
7) Cermak - Cermak 76
8) Bax - Bax 68
9) Hermans - van Gaalen 67
10) Santermans - Mucenieks 57

 

Photocredits: Jürgen Lauer - www.sidecarcross-action.de


Willemsen/Beunk nieuwe leiders in het wereldkampioenschap zijspancross

Lees meer...

Dubbelslag voor Willemsen/Beunk in het Duits Kampioenschap in Aufenau

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk heeft de vierde wedstrijd om het Duits Kampioenschap Zijspancross in Aufenau weten te winnen. In beide manches namen ze na een aantal ronden de leiding in handen. In de eerste manche zegevierden ze met een grote voorsprong. In de tweede manche werden ze een aantal keren opgehouden door achterblijvers waardoor de combinatie Adriaenssen/Daiders ze onder druk wisten te houden. Willemsen hield het hoofd koel en bleef gewoon zijn eigen wedstrijd rijden. Dit zorgde ervoor dat hij ook in de tweede manche als winnaar over de finish kwam.

Daniel had voor aanvang van de wedstrijd al vele malen op dit circuit gereden want in het verleden zijn er Grand Prix’s, Duitse kampioenschappen en internationale wedstrijden op dit circuit verreden. De baan heeft een harde ondergrond en was dan ook de perfecte voorbereiding op de Grand Prix van Tsjechie. De dag begon positief want in de vrije training wisten ze gelijk al de snelste tijd op de klokken te zetten. Ook in de tijdtraining zaten ze in een goed ritme maar omdat ze tijdens hun snelle ronde opgehouden werden, kwamen ze uiteindelijk uit op een tweede tijd. Daniel vond dit niet zo erg omdat hij zo kon zien waar Adriaenssen/Daiders het zijspan zouden parkeren voor de start van de eerste manche.

Met veel zelfvertrouwen stonden ze achter het starthek voor de eerste manche. Ze wisten een goede start te pakken en namen al vrij snel de leiding in de wedstrijd in handen. Het tempo werd strak gehouden en dit zorgde ervoor dat ze een veilige voorsprong op wisten te bouwen. In de slotfase werden er dan ook geen risico’s meer genomen en kon de manche naar de tevredenheid op de eerste plaats worden afgesloten.

In de pauze werd er even rust gepakt alvorens ze aan de voorbereiding op de tweede manche begonnen. Net als in de eerste manche zaten ze er goed bij na de start en gingen gelijk in de aanval op de combinaties die voor hun reden. Het duurde niet lang voordat ze de koppositie in handen namen en opnieuw weg begonnen te lopen bij de rest van het deelnemersveld. Echter in deze manche werden ze een aantal keren opgehouden door achterblijvers, wat tot gevolg had dat Adriaenssen/Daiders het gat wisten te dichten. Er moest geconcentreerd gereden worden want er mocht geen fout gemaakt worden. Daniel en Peter hielden het hoofd koel tot aan de finish en wisten zo ook de tweede manche te winnen!

Met een dubbele manchezege wonnen ze de vierde wedstrijd om het Duits Kampioenschap in Aufenau. Voor Daniel en Peter was dit een perfecte voorbereidingswedstrijd op de tweede Grand Prix van het seizoen in Tsjechie. ‘’Alles liep lekker vandaag. Er waren verschillende Grand Prix combinaties die nog wat wilden proberen voor de naderende Grand Prix waardoor het voor ons een hele goede training was. Voor Oss hebben we bijna alleen maar in het zand gereden en daarom was het fijn om nu een wedstrijd op een harde baan te rijden. We hebben voor dit soort banen een aantal kleine dingen aan het zijspan veranderd en dit pakte vandaag heel goed uit. Ik zie de volgende wedstrijden met vertrouwen tegemoet’’: vertelt een tevreden Daniel Willemsen.

Op zondag 8 mei staat voor Willemsen/Beunk de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in Kramolin, Tsjechie. Of ze voor deze wedstrijd eerst nog deel zullen nemen aan het Duits Kampioenschap in Kamp Lintfort is op dit moment nog onduidelijk.

Voor Foto's klik hier....Credits: www.Sidecarcross-Action.de

Daguitslag Duits Kampioenschap Zijspancross Aufenau:

1. Willemsen - Beunk: 50 Pnt
2. Santermans - Mucenieks: 42 Pnt
3. Wilkinson - Kirwin: 38 Pnt
4. Adrianssen - Daiders: 37 Pnt
5. van Werven - van der Putten: 33 Pnt


Racereport Grand Prix Sidecarscross Oss {NL) 2016

WILLEMSEN/BEUNK BEGINNEN STERK AAN HET WK ZIJSPANCROSS IN OSS

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk zijn in het Brabantse Oss sterk begonnen aan het wereldkampioenschap. In beide manches kwamen ze als tweede over de finish en werden hiermee ook tweede in het dagklassement.
Willemsen/Beunk beginnen sterk aan het WK Zijspancross in Oss
"We zijn het kampioenschap al weleens stukken slechter begonnen. We hebben alles gegeven en dit bewijst wel dat er rekening met ons gehouden moet worden. Ik ben tevreden": vertelt een goedlachse Daniel Willemsen.

De voorbereiding op de wedstrijd in Oss was niet helemaal vlekkeloos verlopen. Daniel had namelijk in de week voorafgaande aan de wedstrijd griep en dit was tijdens het rijden toch wel iets merkbaar. "Ik kwam lucht tekort tijdens het rijden. Op zaterdag hebben we onze krachten een klein beetje gespaard maar toch wisten we onze kwalificatieheat te winnen. Vandaag ben ik diep gegaan en hebben we een gooi naar de overwinning gedaan. Helaas is dit net niet gelukt maar ik ben blij met dit begin van het kampioenschap’’.

In zowel de eerste als de tweede manche konden Willemsen/Beunk in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Ze werkten zich beide keren in de beginfase op naar een tweede plaats en begonnen het gat tot aan de leiders, Adriaenssen/Daiders te dichten. Helaas kwam er in beide manches een steen bekneld te zitten in het voorwiel waardoor de combinatie tot stilstand kwam. "Vooral in de eerste manche zaten we heerlijk in ons ritme en kwamen snel korter bij. Na de tegenslag met de steen kostte het ons wat moeite om het ritme terug te vinden. Ondanks dit ben ik heel tevreden met de tweede plaats en tevens is dit mijn allereerste podiumplaats uit mijn carrière. Ik had hier voor aanvang van het seizoen gelijk voor getekend": aldus een blije Peter Beunk.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan Willemsen/Beunk op een tweede plaats, met een achterstand van slechts zes punten op Adriaenssen/Daiders. De tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt over vier weken verreden in Kramolin, Tsjechie.

voor Foto's klik hier...


Daguitslag en tevens tussenstand wereldkampioenschap:
1 Adriaenssen/Daiders 50 Pnt
2 Willemsen/Beunk 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Van Daele/Smeuninx 34 Pnt
5 Vanluchene/Kurpnieks 33 Pnt


Foto's: Albert Schreuder


Racereport 2e Paasdag Swiss Open Sidecarcross Frauenfeld (CH)

Wedstrijdverslag Team Willemsen Swiss Open @ Frauenfeld (CH)
Team Willemsen heeft weer eens flink uitgehaald in het Swiss Open Sidecarcross Championship wat verreden werd in het in Zwitserland gelegen Frauenfeld . Een circuit waar Daniël betere en mindere momenten gekend heeft. Maar sinds hij met zijn nieuwe bakkenist Peter Beunk rijd gaat hij weer als vanouds. 1e Manche : 4e met de start , na twee ronden op koppositie en de wedstrijd op een hoog tempo uitgereden op een Hard en Bumpy Track. 2e Manche: Als 3e weg met de start achter Andy Bürgler/Martin Betschart en Kevin Battaglia/Phillip Furrer binnen één ronde reed Team Willemsen naar de koppositie en de wedstrijd naar hun hand gezet en gefinished met ruim 30 seconden voorsprong op #2 !!

Lees meer...

Racereport ONK Oldebroek 26-03-2016

Succes en tegenslag voor Willemsen/Beunk in ONK zijspancross Oldebroek

Zijspancombinatie Willemsen/Beunk heeft tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross in Oldebroek succes en tegenslag gekend. Ze wisten opnieuw een manche te winnen maar vielen ook een manche uit waardoor hun titelkansen kleiner worden.

Daniel en Peter verkeren momenteel in een goede vorm en dit lieten ze in de training gelijk zien. Scherp sturend gingen ze over het technische circuit en wisten de pole position te veroveren. De stemming zat er goed in bij team Willemsen maar helaas begon de eerste manche met een flinke domper. "Vlak over het starthek kwamen we in aanraking met Etienne Bax waardoor we als laatste aan de wedstrijd moesten beginnen": vertelt Daniel. Ze gingen fanatiek te werk en kwamen hard naar voren totdat ze opnieuw een tegenslag te verwerken kregen, wat het einde van de wedstrijd betekende. "We reden achterop een vastzittende combinatie. In een poging om los te komen, hebben we zoveel van het materiaal gevraagd dat de zuiger scheurde en we teleurgesteld terug konden naar het rennerskwartier".

Belust op revanche stonden ze achter het starthek voor de tweede manche. Ze kwamen niet helemaal goed weg waardoor ze in de eerste bocht in de verdrukking terecht kwamen. Rond de vijfde plaats konden ze aan de wedstrijd beginnen en gingen gelijk in de aanval op de combinaties voor hun. In de beginfase werkten ze zich op naar een tweede positie en begonnen druk te zetten bij van Daele/Smeuninx. Echter door een verkeerde landing na de lange tafelberg moest het gas even iets terug gedraaid worden. "We kwamen verkeerd neer na de lange tafelberg en hierbij kwam ik met mijn ribben hard in aanraking met de buis waar ik me aan vasthoud. Ik was even buiten adem waardoor we het even rustig aan moesten doen. Gelukkig ging het na een aantal ronden beter en konden we de aanval inzetten op van Daele": vertelt Peter Beunk. Met nog een aantal ronden te gaan, sloegen ze toe en gaven de koppositie in de rest van de manche niet meer uit handen.

voor Foto's klik hier...

Met een DNF-1 in de manches eindigde Willemsen op een twaalfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap zijn ze door het uitvallen in de eerste manche teruggevallen naar een vijfde plaats. Morgen staan Willemsen/Beunk aan de start in een wedstrijd in het Zwitserse Frauenfeld.

Lees meer...

Racereport ONK Oss 13-03-2016

Dubbelslag voor Willemsen / Beunk in ONK Zijspancross in Oss

De tegenslag in de tweede manche van het ONK zijspancross in Lochem waardoor de zijspancombinatie Willemsen / Beunk voor eigen publiek de dagzege miste, zat ze niet lekker. Afgelopen zondag namen ze op het technische circuit van Oss revanche door beide manches winnend af te sluiten en hiermee weer een flinke sprong in de tussenstand te maken.

Door de vele regenval van de afgelopen anderhalve week was het even afwachten hoe of dat het circuit zich zou gaan houden. In de ochtend lag het circuit er goed bij maar gedurende de dag werden de sporen steeds dieper waardoor er goed opgelet moest worden voor welk spoor je koos. Net als bij de eerste wedstrijd in Lochem stond ook hier weer een bijzonder sterk deelnemersveld aan de start. De meeste wereldtoppers waren aanwezig en het beloofde dan ook weer een mooie wedstrijd te gaan worden. Daniel en Peter gingen in de training een aantal keren op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten. Alle remmen gingen los en ze wisten er ondanks een spectaculaire valpartij een nette derde tijd uit te halen.

Geconcentreerd zochten ze een plaats achter het starthek voor de eerste manche. De start verliep niet helemaal vlekkeloos waardoor ze pas op een vierde plaats uit de eerste ronde kwamen. Gelijk gingen ze in de aanval op de combinaties voor hun en wisten zich in de beginfase al op te werken naar een tweede plaats. De leidende combinatie Adriaenssen / Stupelis had ondertussen al een gat geslagen maar Daniel en Peter wisten goed stand te houden op een tweede plaats. Even kwamen ze iets dichterbij maar toch kregen ze het gat tot aan de leiders niet helemaal gedicht. In de slotfase konden ze toch nog profiteren van een probleem van Ben Adriaenssen en sloten ze de manche winnend af.

Na de zege in de eerste manche begonnen ze met vertrouwen aan de voorbereiding op de tweede manche. Ditmaal zaten ze er beter bij na de start en kwamen op een tweede plaats uit de eerste ronde. Al snel kwamen ze aan het achterwiel van Adriaenssen / Stupelis en gingen de strijd aan. Loerend naar een gaatje probeerden ze de koppositie over te nemen. Met een scherpe inhaalmanoeuvre lukte dit in het midden van de wedstrijd en namen ze definitief de koppositie over. Adriaenssen / Stupelis gaven niet op en hielden de druk op de ketel. Daniel en Peter konden geen moment verslappen en hielden het tempo strak tot aan de finish. Dit zorgde ervoor dat ze als winnaars over de finish kwamen en hiermee tevens de dagzege pakten.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Wat een mooie dag, ik ben super tevreden. In de tweede manche hadden we een mooie strijd met Adriaenssen maar we konden hem uiteindelijk passeren en de manche winnend afsluiten. Voor het kampioenschap is deze overwinning erg belangrijk omdat we nu weer belangrijke punten hebben goed gemaakt op de leiders’’!

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap zijn Daniel en Peter opgeklommen naar een tweede plaats. Op zaterdag 26 maart gaat het Open Nederlands kampioenschap verder op het circuit van Oldebroek.

Voor Foto's klik hier...

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Willemsen / Beunk 100 Pnt
2 Hendrickx / van den Bogaart 86 Pnt
3 Adriaenssen / Stupelis 81 Pnt
4 Brown / Chamberlain 75 Pnt
5 Vanluchene / Rupeiks 73 Pnt

Tussenstand ONK Zijspancross na twee wedstrijden:
1 Hendrickx / van den Bogaart 176 Pnt
2 Willemsen / Beunk 150 Pnt
3 Brown / Chamberlain 150 Pnt
4 Santermans / Mucenieks 134 Pnt
5 Adriaenssen / Stupelis 131 Pnt


29-02-2016 Racereport ONK Zijspancross MacSev Lochem

Willemsen/Beunk op scherp voor thuispubliek in ONK Zijspancross in Lochem
De zijspancombinatie Willemsen/Beunk stond op scherp tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem. Na een goede wintervoorbereiding hadden ze er zin en wisten voor een grote publieke belangstelling de eerste manche te winnen. Ook in de tweede manche reden ze aan de leiding totdat een kapotte versnellingsbak roet in het eten gooide.

Door de vorst van de afgelopen dagen was het circuit hier en daar hard en glad in de training. Daniel en Peter hadden de gevaarlijke plekken al snel gezien en begonnen na een aantal ronden het tempo op te voeren. Ze persten er een hele scherpe ronde uit waarmee ze met een verschil van 2,5 seconde op Adriaenssen/Stupelis de pole position wisten te veroveren.

Met veel zelfvertrouwen begonnen ze aan de voorbereiding op de eerste manche. Ze kozen voor een plaats helemaal aan de binnenzijde achter het starthek. Toen het hek naar beneden knalde, kwamen ze goed weg en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. Gelijk werd er een straf tempo ingezet en begonnen ze weg te lopen bij hun achtervolgers. Het gat werd steeds groter en toen Adriaenssen/Stupelis uit de wedstrijd verdwenen, hadden ze vrij spel en konden onbedreigd naar de zege rijden.

De stemming zat er goed in tussen de manches en enthousiast stonden ze achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw kwamen ze goed weg bij de start en konden in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wisselden ze van koppositie met Hendrickx/van den Bogaart maar vanaf de tweede ronde namen ze resoluut de koppositie in handen. Ronde na ronde wisten ze de eerste plaats in handen te houden maar helaas sloeg het noodlot in het midden van de wedstrijd toe. Ze kregen te kampen met een probleem met de versnellingsbak en moesten hierdoor noodgedwongen de wedstrijd verlaten.

Omdat ze in de tweede manche niet tot scoren kwamen, moesten ze in het dagklassement genoegen nemen met een zestiende plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Oss.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’ Jammer dat we het vandaag niet af hebben kunnen maken. We hebben ons best gedaan en ook dit hoort bij de sport. Ik ben heel tevreden over onze snelheid die we de hele dag hebben laten zien. We weten nu hoe het ervoor staat met onze snelheid en vanaf hier kunnen we verder bouwen’’.

Voor Foto's klik hier...

Daguitslag ONK Zijspannen:
1 Hendrickx/van den Bogaart 90 Pnt
2 van Daele/Smeuninx 79 Pnt
3 Brown/Chamberlain 75 Pnt
4 Santermans/Mucenieks 73 Pnt
5 Wilkinson/Kirwin 67 Pnt
16 Willemsen/Beunk 50 Pnt

Voor de volledige uitslag kunt u op de volgende link klikken: http://www.mylaps.com/en/events/1238214

Fotocredits: Albert Schreuder


Willemsen/Beunk beginnen overtuigend aan het nieuwe seizoen in Eersel

Willemsen / Beunk beginnen overtuigend aan het nieuwe seizoen in Eersel

De zijspancombinatie Willemsen / Beunk is het seizoen tijdens de zijspan seizoensopener in Eersel sterk begonnen. Ondanks dat ze in de eerste manche vanwege een mechanisch probleem vroegtijdig de wedstrijd moesten verlaten, konden ze uiteindelijk wel terugblikken op een geslaagde dag want de tweede manche werd met overmacht gewonnen.

De wedstrijd in Eersel werd meegepakt om het wedstrijdritme op scherp te zetten voor de eerste ONK in Lochem. Ook was dit een mooi moment om te zien hoe de snelheid er zo vlak voor het seizoen voor zou staan. Het had in de nacht van zaterdag op zondag veel geregend in Eersel. De baan was dan ook nat en modderig in de training maar de organisatie deed er alles aan en er kon dan ook goed gereden worden. Daniel en Peter namen in de training de tijd om het circuit in zich op te nemen en naar de juiste lijnen te zoeken die in de manches van pas zouden kunnen komen. Met een goed gevoel gingen ze rond over de baan en waren er klaar voor om later op de dag de strijd met de concurrentie aan te gaan.

Omdat er in Eersel geen tijdtraining was, moest er voor de eerste manche gelood worden en dit bepaalde de startopstelling. Helaas kwamen Daniel en Peter slecht uit de bus en dit betekende dat ze vanaf de tweede startrij moesten starten. Een start in de middenmoot was het gevolg maar al snel wisten ze plaatsen winst te boeken en kwamen in een hoog tempo naar voren. Na verschillende mooie inhaalmanoeuvres in de eerste ronde kwamen ze al op een vijfde plaats voorbij start/finish. Vervolgens werd het gat tot aan de vierde combinatie gedicht maar niet veel later sloeg het noodlot toe. Kortsluiting in de bobine ervoor zorgde dat de combinatie onder stroom kwam te staan. Dit betekende dat Daniel en Peter vroegtijdig terug moesten naar het rennerskwartier en hun kansen op de eindzege in rook op zagen gaan.

In de tweede manche stelden ze orde op zaken. Na het pakken van een goede start konden ze in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Gelijk gingen ze in de aanval en wisten al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Er werd een strak tempo ingezet en iedere ronde liep de combinatie verder weg bij haar achtervolgers. Geconcentreerd werd de WSP-Zabel over het inmiddels loodzwaar geworden circuit gestuurd en met een voorsprong van negentien seconden werden ze als winnaars afgevlagd in de tweede manche.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Dit is een mooi begin van het seizoen. Het rijden ging lekker vandaag en in de tweede manche hebben we kunnen laten zien dat we op dit moment al een goede snelheid hebben. Zonde van het uitvallen in de eerste manche maar dat hoort bij een mechanische sport. Vandaag heeft mij goed gedaan en ik zie mijn thuiswedstrijd volgende week in Lochem met vertrouwen tegemoet’’.

Omdat er in de eerste manche geen punten werden gescoord, kwam de combinatie in het dagklassement niet verder dan een achtste plaats. Op zondag 28 februari zullen Daniel en Peter achter het starthek staan bij de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem.

voor Foto's klik hier....

Daguitslag zijspan seizoensopener in Eersel:
1 Hendrickx / van den Bogaart 94 Pnt
2 Goeyvaerts / Maas 89 Pnt
3 Closhe / Verhagen 86 Pnt
4 Visscher / Visscher 79 Pnt
5 Dierckens / Boxtaele 78 Pnt
8 Willemsen / Beunk 75 Pnt

Lees meer...

Willemsen/Beunk hebben zin aan het ONK bij MACSEV in Lochem

Vanmiddag tijdens de opnames van het Motocrossplanet promo team die een promofilm kwamen maken ten behoeve van het KNMV ONK Motorcross liet de Tienvoudig Wereldkampioen zien dat hij er samen met zijn nieuwe bakkenist Peter Beunk zin aan heeft..Dus komt allen op 28 Februari naar Lochem om het spektakel te beleven. Een aantal Wereldtoppers zullen aan de start staan bij MAC Sport en Vriendschap in Lochem

Voor Foto's klik Hier....

Lees meer...

Team Willemsen heeft zin aan de eerste ONK in Lochem

Team Willemsen heeft zin aan de eerste ONK in Lochem op 28 Februari 2016.

Afgelopen week hebben we een geslaagde trainingsstage gehad in Spanje,
het Nederlandse weer dwong het team ertoe om in betere weersomstandigheden te gaan trainen.
De samenwerking met de nieuwe passagier Peter Beunk bevalt prima en hebben dus zin aan het komende seizoen.

28 Februari is de eerst ONK in de thuishaven Lochem.

Lees meer...

WK en ONK Kalender 2016

ONK Kalender 2016

28-02-2016 Lochem

13-03-2016 Oss

26-03-2016 Oldebroek

22-05-2016 Mill

11-09-2016 Markelo

Lees meer...

Promo MAC SEV Lochem voor het KNMV ONK Zijspannen op 28-02-2016

Lees meer...

Merry Christmas and Happy New Year 2016

World Championship Sidecarcross Team Willemsen wishes you all a Merry Christmas and A Happy New Year 2016

Special Thanks to Robbie Bax for beïng my Passenger and together we had a Great Sidecarcross Saison.

Also Special Thanks to Peter Beunk for beïng my passenger @ The Sidecarcross of Nations in Schwedt (Ger) and together with

World Champion 2015 Bax/Stupelis and Hermans/van Gaalen we won the Title..

Also a lot of thanks to the Teammembers to make together this year succesfull

And Greatfull thanks to all the Sponsors to make this all possible.

Greetings from Daniël Willemsen

Lees meer...

Willemsen/Beunk winnen met Team Nederland de sidecarcross of nations

Willemsen/Beunk winnen met Team Nederland de sidecarcross of nations

De zijspancombinatie Daniel Willemsen en Peter Beunk hebben in het Duitse Schwedt samen met Team Nederland de sidecarcross of nations weten te winnen. In de eerste manche hadden ze veel last van een valpartij in de eerste bocht. Dit zorgde ervoor dat ze pas als 22ste aan een inhaalrace konden beginnen. Deze verliep goed en na een zwaar bevochten wedstrijd kwamen ze op een vijfde plaats over de finish. In hun tweede manche lieten ze er geen gras over groeien. Ze wisten een goede start te pakken en kwamen gedurende de wedstrijd vanaf een derde plaats terug naar de koppositie en gaven deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

Op zaterdag hadden Daniel en Peter gelijk een goed ritme op het circuit. Het rijden ging lekker en dit was in de kwalificatieheat dan ook goed terug te zien. De zijspancombinatie pakte kopstart en wist de hele heat naar haar hand te zetten. Omdat Bax/Stupelis en Hermans/van Gaalen ook goed scoorden in hun heats, veroverde Team Nederland de pole position.

Als grote favoriet voor de eindzege begon Team Nederland zich voor te bereiden op de eerste manche. Helaas begon deze met een tegenslag want vlak na de start hadden Daniel en Peter veel last van de vallende Bax/Stupelis. Het zijspan van Bax/Stupelis werd snel de goede kant opgezet zodat ook Daniel en Peter aan een inhaalrace konden beginnen. Met snelle rondetijden wisten ze gedurende de wedstrijd nog ver terug naar te komen en kwamen na een goed gereden wedstrijd op een vijfde plaats over de finish.

Gebrand op een beter resultaat stonden Daniel en Peter achter het starthek voor hun tweede manche. Ditmaal zaten ze er veel bij beter en konden op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ze hadden al snel een goed ritme in handen en wisten door te stoten naar de koppositie. Ze werkten een sterke wedstrijd af waarin ze de koppositie vast wisten te houden tot aan de finish.

Ook Bax/Stupelis en Hermans/ van Gaalen deden het voortreffelijk in Duitsland waardoor Team Nederland de sidecarcross of nations heeft gewonnen!

‘’Het was de eerste wedstrijd die ik met Peter heb gereden en dit pakte erg goed uit. Op zaterdag pakte ik in de kwalificatie al kopstart en wist de heat te winnen. Helaas hadden we in de eerste manche veel last van Bax/Stupelis, die precies voor ons ten val kwam. Vanaf een allerlaatste positie ben ik toch nog terug te komen naar een vijfde positie. Ik wilde het in de tweede manche graag beter doen en gelukkig lukte dit. Ik zat er goed bij na de start en heb gedurende de wedstrijd de koppositie overgenomen. Het rijden met Peter ging perfect maar tot op dit moment hebben we nog niet gesproken over de toekomst. Dit zal ongetwijfeld de komende weken gaan gebeuren’’: aldus een tevreden Daniel Willemsen.

Foto: Freddie Driezes.

Landenklassement Sidecarcross of Nations:
1. Nederland 13 Pnt.
2. Engelnd 27 Pnt.
3. Belgie 33 Pnt.
4. Tschechie 34 Pnt.
5. Estland 36 Pnt.
6. Frankrijk 57 Pnt.
7. Duitsland 58 Pnt.
8. Italie 78 Pnt.
9. Ierland 80 Pnt.
10. Litouwen 86 Pnt.

Lees meer...

Racereport GP Rudersberg (GER) 19/20-09-2015

Willemsen/Bax sluiten het WK seizoen af op een vierde plaats in de eindstand

De zijspancombinatie Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben bij de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap in het Duitse Rudersberg het meeste uit een moeilijke Grand Prix weten te halen. Door een moeilijke kwalificatie op zaterdag had de zijspancombinatie in beide manches op zondag een slechte startplaats. Nadat ze in de eerste manche op een achtste plaats over de finish waren gekomen, konden ze in de tweede manche op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat Robbie gedurende de wedstrijd vermoeid begon te raken, moesten ze het tempo laten zakken en kwamen ze als zevende over de finish.

Na een lang seizoen was de wedstrijd in Rudersberg alweer de laatste van het WK seizoen. Daniel en Robbie begonnen op een vierde plaats in de tussenstand aan het weekend en het moest al gek gaan moesten ze deze positie nog verspelen. Op zaterdag misten ze eigenlijk een beetje de boot door in de kwalificatie pas op een zevende plaats over de finish te komen. Dit had tot gevolg dat ze in beide manches op zondag pas als veertiende op mochten rijden naar het starthek en hierdoor geen ideale startplaats hadden.

In de eerste manche zaten ze er niet goed bij na het vallen van het starthek en moesten een inhaalrace rijden. Tijdens de manche kreeg Daniel van Robbie het teken dat hij er fysiek doorheen zat en hierdoor moest het tempo iets naar beneden. Dit zorgde ervoor dat de zijspancombinatie niet verder kwam dan een achtste plaats.

Robbie had in de pauze zoveel mogelijk rust gepakt om toch in de tweede manche nog iets te kunnen laten zien. Gebrand op een beter resultaat gingen ze in de tweede manche van start. Ditmaal zaten ze er super goed bij na de start en kwamen op een tweede plaats uit de eerste bocht. Gelijk werd er een hoog tempo in gezet om mee te kunnen strijden voor de ereplaatsen. Na een aantal ronden sloeg de vermoeidheid opnieuw toe bij Robbie waardoor Daniel het tempo heeft laten zakken en de wedstrijd rustig uit heeft gereden op een zevende plaats.

In het dagklassement legden Daniel en Robbie beslag op een zevende plaats en dit was ruim voldoende om vierde te worden in de eindstand om het wereldkampioenschap.

Commentaar Daniel Willemsen:’’Ik ben erg tevreden over het seizoen. We hebben een aantal keren op het podium gestaan, GP’s gewonnen en mancheoverwinningen geboekt. We zijn vierde geworden in de eindstand en dat na een moeilijke start. Ik ben alle sponsoren, teamleden en fans enorm dankbaar hoe ze ons dit jaar hebben geholpen. Ook volgend jaar ben ik van plan om het volledige wereldkampioenschap te gaan rijden. Ik zal waarschijnlijk wel opzoek moeten naar een andere bakkenist maar dat is op dit moment nog even afwachten’’.

Aankomende zondag zal de combinatie Willemsen/Bax van start gaan in de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Lierop.

Voor Foto's Klik Hier....

Daguitslag WK Zijspancross Duitsland:
1 Bax/Stupelis 47 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 43 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Hendrickx/van den Bogaart 40 Pnt
5 Wilkinson/Kirwin 32 Pnt
7 Willemsen/Bax 26 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 675 Pnt
2 Giraud/Musset 579 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 579 Pnt
4 Willemsen/Bax 505 Pnt
5 Brown/Chamberlain 468 Pnt


Racereport GP Saint-Jean d'Angely (FR) 13-09-2015

Manchezege voor Willemsen/Bax in WK Zijspancross in Frankrijk

De zijspancombinatie Daniel Willemsen/Robbie Bax hebben in de Grand Prix van Frankrijk een manchezege weten te boeken. Deze overwinning wisten ze in de eerste manche te boeken. In de tweede manche konden ze toen het begon te regenen niet lekker in hun ritme komen. Dit zorgde ervoor dat ze hun tweede plaats door een aantal foutjes af moesten staan en uiteindelijk op een vierde plaats over de finish kwamen. Met deze resultaten wisten ze achter de kersverse wereldkampioenen Bax/Stupelis op een tweede plaats te eindigen in het dagklassement.

Op zaterdag was al snel duidelijk dat Daniel en Robbie het goed naar hun zin hadden op het heuvelachtige circuit van St. Jean d’Angely. Ze wisten in de pre kwalificatie een tweede tijd op de klokken te zetten waarmee ze met vertrouwen aan de kwalificatieheat konden beginnen. Hierin wisten ze een hele goede start te pakken en kwamen als leiders door de eerste bocht. Gelijk hadden ze een goed ritme in handen. Gedurende de wedstrijd moesten ze Bax/Stupelis laten passeren maar Daniel en Robbie wisten hun goed te volgen en werkten een hele sterke kwalificatieheat af. Met een verschil van 2.5 seconden kwamen ze als tweede over de finish en verzekerden zich hiermee van een goede startplaats voor in de manches op zondag.

Gemotiveerd stonden ze achter het starthek voor de eerste manche. Opnieuw vertrokken ze als een speer bij de start en doken op een tweede plaats de eerste bocht in. Gelijk gingen ze in de aanval op de kopmannen en wisten de koppositie met een mooie inhaalmanoeuvre over te nemen. Alles werd op alles gezet om Bax/Stupelis achter zich te houden. Het werd ze niet makkelijk gemaakt maar Daniel en Robbie slaagden erin om de manche te winnen en de volle 25 punten te pakken.

Ze hadden de smaak duidelijk te pakken met het pakken van goede starts want na een goede reactie bij het starthek konden ze ook in de tweede manche als leiders aan de wedstrijd beginnen. Een aantal ronden wisten ze goed stand te houden maar toen kwamen Bax/Stupelis erlangs. Daniel probeerde hun te volgen maar toen het begon te regenen, ging het rijden niet foutloos meer. Ze konden niet lekker in hun ritme komen en dit zorgde ervoor dat ze verschillende foutjes maakten en verschillende plaatsen prijs moesten geven. Ondanks dit bleven ze knokken voor alles wat ze waard waren en wisten toch nog op een vierde plaats over de finish te komen.

Met een 1-4 in de manches wisten Daniel en Robbie op een tweede plaats te eindigen in de Grand Prix. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze op een vierde plaats staan. Volgende week zondag staat de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Duitse Rudersberg.

Daguitslag Grand Prix zijspancross in Frankrijk:
1 Bax/Stupelis 47 Pnt
2 Willemsen/Bax 43 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Hendrickx/van den Bogaart 38 Pnt
5 Vanluchene/Soenens 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 628 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 539 Pnt
3 Giraud/Musset 536 Pnt
4 Willemsen/Bax 479 Pnt
5 Brown/Chamberlain 428 Pnt


Team Willemsen Bax is ready for the sunday

Team Willemsen Bax is ready for the sunday

In St. Jean d' Angely word morgen de voorlaatste GP verreden, Willemsen-Bax pakten vandaag de kopstart in de qualificatie manche , in de slotfase moesten ze de leiders in het WK team Bax-Stupelis voorlaten.

De weer voorspelling is niet best en word er veel regen voorspeld.

Morgen meer breaking news met mischien de nieuwe wereld kampioen Team Bax- Stupelis # WSP racing.com

Lees meer...

Racereport GP Roggenburg (CH) op 29/30 Augustus 2015

Willemsen/Bax maken er het beste van in Grand Prix zijspancross in Zwitserland

De zijspancombinatie Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben in de Grand Prix zijspancross in het Zwitserse Roggenburg het beste van een moeilijke dag gemaakt. In beide manches moesten ze van ver komen en in de tweede manche kampten ze ook nog een kapot systeem van de hydraulische koppeling. Ondanks dit wisten ze niet van opgeven en knokten zich in de manches terug naar een zesde en een negende plaats.

Het circuit van Roggenburg staat bekend om haar harde ondergrond, bezaaid met stenen. De temperaturen waren hoog en dit zorgde ervoor dat de teams het zwaar hadden. De zaterdag verliep goed voor het team. Ze kwalificeerden zich als tweede nadat ze een sterke wedstrijd hadden afgeleverd. Ze kwamen op een achtste plaats uit de start maar werkten zich met goede rondetijden terug op naar voren en wisten er een nette tweede plaats uit te halen.

Op zondag zat het helaas allemaal wat tegen. In de eerste manche kwamen ze niet lekker weg bij de start en dit had tot gevolg dat ze buiten de top tien uit de eerste bocht kwamen. Vanaf een twaalfde plaats moesten ze op het snelle circuit terug naar voren zien te komen. Dit viel niet mee maar Daniel en Robbie knokten voor alles wat ze waard waren en zette het zijspan er regelmatig tussen om plaatsen winst te kunnen boeken. Na een manche waarin ze alles hadden gegeven, kwamen ze op een zesde plaats over de finish.

In de tweede manche kreeg het team een tegenslag te verwerken want het systeem van de hydraulische koppeling ging kapot en hierdoor was het bijna onmogelijk om te starten. Daniel en Robbie lieten zich niet uit het veld slaan en kwamen vanaf een 23ste plaats door het veld terug naar voren gedenderd. Ze bleven maar doorgaan in de hitte en zagen hun vechtlust beloont worden met een negende plaats.

In het dagklassement moesten Daniel en Robbie genoegen nemen met een achtste plaats. In de tussenstand om het wereld kampioenschap blijven ze op een vierde plaats staan. Over twee weken gaat het wereld kampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.

Om de Fotogallery te bekijken klik hier

Daguitslag Grand Prix zijspancross Zwitserland:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Giraud/Musset 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Hendrickx/van den Bogaart 34 Pnt
5 Van Luchene/Soenens 33 Pnt
8 Willemsen/Bax 27 Pnt

Tussenstand wereld kampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 581 Pnt
2 Giraud/Musset 514 Pnt
3 Hendrickx/Mucenieks 501 Pnt
4 Willemsen/Bax 436 Pnt
5 Brown/Chamberlain 388 Pnt


Racereport GP Kegums (LAT) op 8/9 Augustus 2015

Tegenslag voor Willemsen/Bax in WK Zijspancross in Letland

De zijspancombinatie Daniel Willemsen / Robbie Bax heeft in de Grand Prix van Letland een tegenslag te verwerken gehad. Tijdens de eerste manche schoot het Robbie in zijn rug waardoor ze het tempo moesten laten zakken en terugvielen van een derde naar een zesde plaats. Omdat de pijn in zijn rug niet verholpen kon worden, is besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan.

Het circuit van Kegums lag er slecht geprepareerd bij. Dit had tot gevolg dat er tussen de zanderige ondergrond harde randen kwamen waardoor het erg verraderlijk was voor de rijders. Ondanks dit waren Daniel en Robbie op zaterdag snel. Ze wisten hun kwalificatieheat te winnen en konden hiermee in beide manches op zondag als tweede oprijden naar het starthek.

De start van de eerste manche was goed en al vrij snel zaten ze op een derde plaats. De rondetijden waren goed en het rijden ging lekker totdat het bij Robbie in zijn rug schoot. Op zijn tanden bijtend ging de zijspancombinatie door maar op een gegeven moment moest het tempo vanwege de pijn echt naar beneden. Dit had tot gevolg dat ze een aantal plaatsen prijs moesten geven en op een zesde plaats over de finish kwamen.

Tussen de eerste en de tweede manche is Robbie aan zijn rug behandeld maar helaas bleef de pijn zodanig aanwezig dat er besloten is om in de tweede manche niet meer van start te gaan. Omdat ze in deze manche niet tot scoren kwamen, moesten ze in het dagklassement genoegen nemen met een dertiende plaats. In de tussenstand om het wereld kampioenschap blijven ze op een vierde plaats staan maar wel hebben ze kostbare punten verloren op Hendrickx/van den Bogaart in de strijd om de derde plaats.

Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Zwitserse Roggenburg. Normaal gesproken zal Robbie dan weer helemaal hersteld zijn van zijn rugblessure!

Commentaar Daniel Willemsen:’’Na een aantal succesvolle weken kregen we hier een tegenslag voor de kiezen. Het rijden ging lekker in de eerste manche en onze rondetijden waren goed om opnieuw op het podium te kunnen staan. Helaas schoot het bij Robbie in zijn rug en hebben we het tempo moeten laten zakken en zijn we zesde geworden. Robbie heeft dit probleem al eens eerder gehad en heeft vandaag al een afspraak bij zijn behandelend arts. Ik ga er vanuit dat het probleem snel opgelost is en dat we bij de volgende wedstrijd weer fit aan de start kunnen verschijnen’’.

 

Fotogallery Kivioli Estland klik hier

Fotogallery Kegums Letland klik hier

 

Daguitslag WK Zijspancross Letland:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 38 Pnt
4 Giraud/Musset 33 Pnt
5 Brugler/Betschart 30 Pnt
13 Willemsen/Bax 15 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Stupelis 531 Pnt
2 Giraud/Musset 470 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 467 Pnt
4 Willemsen/Bax 409 Pnt
5 Brown/Chamberlain 348 Pnt

 

 


Racereport Grand Prix Straßbessenbach 18/19 Juli 2015

Dubbelslag voor Willemsen / Bax in GP Zijspancross in Duitsland

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben vandaag in het Duitse Strassbessenbach beide manches van het wereldkampioenschap zijspancross gewonnen. In de eerste manche wisten ze kopstart te pakken en door een stevig tempo te pakken, konden ze een voorsprong opbouwen die ze in de rest van de manche niet meer hebben afgegeven. In de tweede manche kwamen ze bij de start in aanraking met een andere combinatie maar met een goed tempo kwamen ze steeds verder terug naar voren en wisten na een sterk gereden wedstrijd ook de tweede manche winnend af te sluiten.

In de trainingen op zaterdag hebben Daniel en Robbie heel veel tijd besteedt aan het proberen van een uitlaat met daarbij de juiste tandwielverhouding. Aan het einde van de tweede training hadden ze het zijspan geweldig goed aan het lopen en dit was in de kwalificatieheat gelijk te zien. Ze pakten kopstart en wisten de heat volledig naar hun hand te zetten. Hiermee mochten Daniel en Robbie in beide manches op zondag als tweede een plaats zoeken achter het starthek.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, vertrok het zijspan als een raket en zo wisten Daniel en Robbie als leiders de eerste bocht in te duiken. Gelijk hadden ze een goed ritme in handen en slaagden erin om gedurende de wedstrijd een gat te slaan van zo’n zes a acht seconden. Alles werd gegeven en dit zorgde ervoor dat ze de manche winnend af wisten te sluiten.

Omdat de eerste manche veel kracht had gekost, wisten Daniel en Robbie niet of ze er in de tweede manche nog volledig voor zouden kunnen gaan. Bij de start kwamen ze in aanraking met de combinatie die naast hun stond en daardoor kwamen ze pas rond de zesde plaats uit de eerste bocht. Er werd aan een sterke opmars begonnen en gedurende de wedstrijd kwamen ze steeds verder terug naar voren, zo ver dat ze zelfs de koppositie nog in handen wist te nemen. Deze gaven ze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen en na een ijzersterke wedstrijd wisten ze ook de tweede manche te winnen.

Commentaar Daniel Willemsen:’’We hebben de stijgende lijn duidelijk te pakken. Winnen zal er niet continu in zitten want er komen ook nog circuits die ons minder liggen maar we zijn een stuk sterker geworden in de laatste paar wedstrijden. We gaan dit proberen vast te houden’’.

Met deze dubbelslag zijn Willemsen/Bax acht punten ingelopen op de derde combinatie in de strijd om de wereldtitel. Over twee weken gaat het wereld kampioenschap verder in het Kivioli, Estland.

Voo Foto's Klik Hier !!

Daguitslag GP Zijspancross Duitsland:
1 Willemsen / Bax 50 Pnt
2 Hendrickx / van den Bogaart 42 Pnt
3 Giraud / Musset 42 Pnt
4 Bax / Stupelis 36 Pnt
5 Brown / Chamberlain 32 Pnt

Tussenstand wereld kampioenschap:
1 Bax / Stupelis 437 Pnt
2 Giraud / Musset 412 Pnt
3 Hendrickx / van den Bogaart 378 Pnt
4 Willemsen / Bax 356 Pnt
5 Brown / Chamberlain 310 Pnt

 


Racereport Belgisch Kampioenschap Hasselt op 12 Juli 2015

Willemsen/Bax winnen Belgisch Kampioenschap Zijspancross in Hasselt

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft het Belgisch Kampioenschap Zijspancross in Hasselt weten te winnen. Na een kopstart wisten ze de eerste manche volledig naar hun hand te zetten. In de tweede manche brak er vlak voor de start een o-ring van de koppeling af. Dit betekende dat ze met problemen weg kwamen en de rest van de manche zonder koppeling moesten rijden. Ze kwamen nog terug naar een derde plaats en verzekerden zich hiermee van de dagzege in Hasselt.

Aangezien de training in Belgie altijd erg kort is, hebben de zijspancombinaties maar weinig tijd om een scherpe tijd op de klokken te zetten. Daniel en Robbie bouwden hun tempo rustig op en concentreerden zich meer op het verkennen van het circuit dan op het zetten van een hele snelle tijd. Gedurende de sessie ging het tempo omhoog en wisten ze alsnog een vijfde tijd op de klokken te zetten.

Voor de start van de eerste manche waren ze er natuurlijk opgebrand om een goed resultaat neer te zetten. Toen het starthek viel vertrokken ze als een speer en doken als leiders de eerste bocht in. Gelijk werd er een strak tempo ingezet en gedurende de wedstrijd wisten ze een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de tweede combinatie. Daniel en Robbie gaven de koppositie niet meer uit handen en sloten de manche winnend af.

Bij de start van de tweede manche kregen ze een tegenslag te verwerken. Bij het inschakelen van de motor bij het vijftien seconden bord, knapte er een o-ring van de koppeling. Dit zorgde ervoor dat de combinatie met problemen weg kwam bij de start en dat ze de hele manche zonder koppeling moesten rijden. Ondanks dit probleem wisten ze zich toch nog vanaf een laatste plaats terug te knokken naar een derde plaats. Deze positie was voldoende om met een verschil van 1 punt op Hendrickx/van den Bogaart de dagzege te pakken.

Het rijden zit momenteel weer in de lift bij Willemsen/Bax en ze hopen de stijgende lijn in de komende wedstrijden verder te zetten. Volgend weekend staat er een wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross op het programma in het Duitse Strassbessenbach.

Daguitslag BK Zijspancross Hasselt:
1 Willemsen/Bax 45 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 44 Pnt
3 Van Daele/Valcke 35 Pnt
4 Derks/Bielen 30 Pnt
5 Vanluchene/Soenens 28 Pnt

 


Racereport Grand Prix Iffendic (FR) op 4/5 Juli 2015

Hengelo, 05-07-2015

Willemsen/Bax net naast het podium in Franse GP Zijspancross

De zijspancombinatie Willemsen/Bax is in de Franse Grand Prix in Iffendic net naast het podium geeindigd. Na een derde plaats in de eerste manche knokten Daniel en Robbie in de tweede manche voor alles wat ze waard waren om Hendrickx/van den Bogaart te passeren. Helaas kwamen ze een aantal keren verkeerd uit bij het passeren van achterblijvers waardoor ze uiteindelijk net iets tekort kwamen en genoegen moesten nemen met een vierde plaats.

Op het technische circuit van Iffendic konden ze op zaterdag nog niet lekker in hun ritme komen. Het rijden ging niet lekker en ondanks verwoede pogingen om harder te gaan, kwamen ze in de pre kwalificatietraining niet verder dan een vijfde tijd. Ondanks dit lieten ze zich niet uit het veld slaan en begonnen vol goede moed aan de voorbereiding op de kwalificatieheat. Echter vijftien minuten voor de start constateerde men een gesprongen o-ring van het koppelingssysteem. Fanatiek begon er in het parc ferme gesleuteld te worden. De sighting lap werd overgeslagen maar gelukkig slaagde men erin om het probleem een aantal minuten voor de start te verhelpen. Door dit probleem leek er een bepaalde spanning van beide rijders af te zijn gevallen want in de kwalifcatieheat ging het rijden ineens lekker. Daniel en Robbie werkten een goede heat af en wisten zich als derde te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de nacht van zaterdag op zondag regende het hard en hierdoor was het circuit op zondagochtend erg nat en modderig. Er werd besloten om de warm up over te slaan om zo het materiaal te sparen voor de wedstrijd. Daniel dacht veel na over met welke banden hij van start zou moeten gaan. Hij maakte de juiste keuze want toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, zat hij er goed vooraan bij en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme ging hij over het circuit en hoefde gedurende de wedstrijd enkel Giraud/Musset te laten passeren. Dit resulteerde in een mooie derde plaats waarmee ze belangrijke punten scoorden voor het kampioenschap.

Ook in de tweede manche zaten Daniel en Robbie er goed bij na de start. Bijna de hele wedstrijd was men aan het jagen op Hendrickx/van den Bogaart, die op een derde plaats reed. Helaas werden ze een aantal keren opgehouden door achterblijvers waardoor ze uiteindelijk net iets tekort kwamen om de derde plaats over te nemen en genoegen moesten nemen met een vierde plaats.

In het dagklassement eindigden Daniel en Robbie op een vierde plaats, met hetzelfde aantal punten als het derde team. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan ze na de wedstrijd in Frankrijk op een vierde plaats. Volgend weekend komen Daniel en Robbie aan de start in het Belgisch Kampioenschap in Hasselt en een week later staat de volgende Grand Prix op het programma in het Duitse Strassbessenbach.

Daguitslag GP Zijspancross Frankrijk:
1 Giraud/Musset 47 Pnt
2 Bax/Stupelis 47 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 38 Pnt
4 Willemsen/Bax 38 Pnt
5 Brown/Chamberlain 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 401 Pnt
2 Giraud/Musset 370 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 336 Pnt
4 Willemsen/Bax 306 Pnt
5 Brown/Chamberlain 278 Pnt

 

Tekst: Arno van de Brink


Racereport Grand Prix Genk (B) op 27/28 Juni 2015

Willemsen/Bax winnen de Grand Prix van België

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de Belgische Grand Prix op het circuit van Genk weten te winnen. Voor aanvang van de wedstrijd was Daniel al recordhouder op het gebied van overwinningen in Genk en aan deze lijst voegde hij dit weekend een nieuwe klinkende zege toe. Met een 1-2 in de manches wonnen Daniel en Robbie hun eerste Grand Prix van dit seizoen.

Op zaterdag ging het allemaal nog niet helemaal naar wens voor het team. Het rijden ging stroefjes in de trainingen en daarom was het afwachten hoe dit in de kwalificatieheat uit zou pakken. Na het vallen van het starthek konden Daniel en Robbie op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat ze gedurende de wedstrijd terug kwamen naar een derde plaats ging het rijden nog niet zoals Daniel en Robbie dit wilden. Dit was ook in de warm up op zondagochtend het geval. Verschillende keren werd er aangezet om er een snelle ronde uit te persen maar toch kwam de combinatie niet verder dan een vijfde tijd.

Door de vele ervaring die Daniel heeft, weet hij dat het rijden van een wedstrijd heel anders is dan trainen. De combinatie pakte een goede start en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. Al vrij snel kwamen de tweede leidende combinaties met elkaar in aanraking en hier konden Daniel en Robbie van profiteren. Overtuigend namen ze de koppositie in handen en hielden een strak tempo aan. Een aantal ronden wisten Hendrickx en van den Bogaart hun te volgen maar in de slotfase wisten ze toch een gat te slaan en wonnen op overtuigende wijze de eerste manche.

Met vertrouwen stonden Daniel en Robbie achter het starthek voor de tweede manche. Toen het starthek viel, was de reactie goed en konden ze opnieuw op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Door een val van Hendrickx/van den Bogaart en een mooie inhaalmanoeuvre op Vanluchene/Soenens namen ze al snel de leiding in de wedstrijd in handen. Ze wisten dat ze geen risico’s hoefden te nemen om de Grand Prix winnend af te kunnen sluiten. Toen ze onder druk kwamen te staan van Bax/Stupelis hebben ze niet al teveel tegengas gegeven en hebben vervolgens de wedstrijd netjes uitgereden op een tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches wonnen Daniel en Robbie hun eerste Grand Prix van dit seizoen. Tevens is de combinatie Willemsen/Bax maar liefst 27 punten ingelopen op de derde combinatie in de tussenstand om het wereldkampioenschap en is flink uitgelopen op de vijfde combinatie! Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse Iffendic.

om de fotogallery te bekijken klikt u hier...

Daguitslag Grand Prix van Belgie:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Stupelis 43 Pnt
3 Hermans/van Gaalen 34 Pnt
4 Giraud/Musset 33 Pnt
5 van Werven/Beunk 29 Pnt

Tekst: Arno van den Brink
Foto’s: Albert Schreuder

 


Racereport ONK Valkenswaard 21-06-2015

Persbericht: Hengelo, 21-06-2015

Willemsen / Bax dichtbij eindzege in ONK Zijspancross in Valkenswaard

De zijspancombinatie Daniel Willemsen/Robbie Bax zijn in het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Valkenswaard dicht bij de eindzege gekomen. In de eerste manche streed het koppel tot aan het einde van de manche om het gat tot aan de leiders Bax/Stupelis te kunnen dichten. Ze kwamen tot aan het achterwiel maar helaas was de tijd tekort om nog een serieuze aanval in te kunnen zetten waardoor ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats. In de tweede manche namen ze kopstart en wisten ze de hele manche aan de leiding te rijden. Echter door een verkeerde keuze bij het passeren van twee achterblijvers wisten Bax/Stupelis hun toch nog te passeren waardoor ze net de ONK zege misten.

De training werd in de stromende regen verreden. Daniel en Robbie gingen een aantal keren op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten en besloten vervolgens om het zijspan klaar te gaan maken voor de eerste manche. Ondanks dat ze slechts een aantal ronden hebben gereden, kwamen ze toch uit op een tweede tijd en konden hiermee een ideale startplaats uitzoeken in de beide manches.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwamen Daniel en Robbie goed weg bij de start en kwamen op een derde plaats uit de eerste bocht. In de beginfase wisten ze door te stoten naar een tweede plaats maar opdat moment hadden Bax/Stupelis al een gat weten te slaan. Alles werd op alles gezet om het gat te dichten. Gedurende de wedstrijd kwamen ze steeds dichterbij en in de slotfase vonden ze het achterwiel van de Bergeijkse combinatie. Ondanks dat Daniel en Robbie nog vol vuur zaten en de aanval in wilden zetten, was de manche al afgelopen waardoor ze aan het achterwiel van Bax/Stupelis op een tweede plaats over de finish kwamen.

Gebrand om het in de tweede manche nog een plaats beter te doen stonden ze achter het starthek. De reactie was goed bij het vallen van het starthek en als eerste doken ze de eerste bocht in. Gelijk werd er een hoog tempo in gezet en ronde na ronde kwamen ze als leiders door. Toen Bax/Stupelis even in de fout gingen, hadden ze weer wat lucht waardoor ze met een goed ritme verder konden gaan. Als leiders gingen ze de laatste ronde in maar Bax/Stupelis hadden zich op weten te werken tot aan het achterwiel. Daniel en Robbie konden zich geen fout veroorloven en gingen dan ook geconcentreerd over het circuit. Echter bij het passeren van twee achterblijvers kozen ze voor de verkeerde kant om beide combinaties te passeren. Dit had tot gevolg dat ze niet goed uitkwamen en Bax/Stupelis hun nog net konden passeren. Na een sterk gereden wedstrijd kwamen Daniel en Robbie als tweede over de finish.

Commentaar Daniel Willemsen:’’Het was een mooie wedstrijd waarin we alles hebben gegeven. Helaas maakten we in de laatste ronde een inschattingsfoutje bij het passeren van de achterblijvers waardoor Etienne ons nog kon passeren. Ondanks dit zijn we tevreden over het rijden en we zijn blij dat we de stijgende lijn van de afgelopen weken in Valkenswaard verder hebben weten te zetten’’.

Met een 2-2 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een tweede plaats in het dagklassement. Ook in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezetten ze de tweede plaats. Volgend weekend staat er een wedstrijd om het Wereld Kampioenschap Zijspancross op het programma in het Belgische Genk.

Daguitslag ONK Zijspancross in Valkenswaard:
1 Bax/Stupelis 100 Pnt
2 Willemsen/Bax 90 Pmt
3 van Werven / Beunk 73 Pnt
4 Visscher / Visscher 73 Pnt
5 Hermans / van Gaalen 71 Pnt

Fotogallery klik hier

Tekst: Arno van den Brink
Foto’s: Albert Schreuder

 


10-06-2015 Race Report Team Willemsen

Race Report Team Willemsen

De afgelopen weken hebben we flink resultaat geboekt, zowel de nieuwe 2016 WSP die geweldig aanvoelt als het fysieke vlak , rijritme en vooral scherpte en snelheid zorgen voor de betere resultaten.
De Nederlandse GP stonden we sinds lange tijd weer op het podium met een 3e plek en de Letse GP afgelopen weekend een 3e en 4e plek.
Inmiddels zijn we van de 7e naar de 4e plek gestegen in het WK klassement.

AS weekend staat de Tjechische GP op de kalender .
Voor de meeste updates en nieuwtjes kun u eens kijken op onze vernieuwde website gemaakt door HPU in Doetinchem.

Voor Foto's kunt u kijken in onze Gallery

Team Willemsen - Bax

 


Daniel Willemsen traint voor de wereldtop bij nieuwe sponsor

 

Daniel Willemsen traint voor de wereldtop bij nieuwe sponsor

 

Lochem: De Lochemse tienvoudig wereldkampioen zijspanrijder Daniel Willemsen gaat ervoor. Na zijn laatste wereldkampioenschap in 2012 kreeg hij last van een vervelende schouderblessure en in 2014 kwam daar een operatie aan zijn knie overheen. Eind 2014 startte hij fysiotherapie bij sportmedisch kennis en expertisecentrum Sports & Science en vanaf toen ging het snel beter. Zo goed, dat hij dit jaar weer een gooi naar de wereldtitel wil doen. Dat vergt intensief trainen en hij is blij met sponsor Sports & Science, die hem daarbij begeleidt en de mogelijkheid biedt vaak en gericht te komen trainen. “Van december tot maart trainde ik bijna iedere dag, maar toen begonnen de wedstrijden en dan is het moeilijker de tijd ervoor te vinden,” lacht Daniel. “Het was aanvankelijk wat lastig na twee jaar weer de aansluiting te vinden met de top, maar het gaat goed en ik kijk erg uit naar de komende wedstrijden, zoals dit weekend de Nederlandse Grand Prix in Oldenbroek. Samen met zijn zijspan maatje Robbie Bax doet hij dit seizoen mee aan de competitie van de Open Nederlandse kampioenschappen, bestaande uit 8 wedstrijden, en de Wereldkampioenschappen die bestaan uit 16 wedstrijden. Daarnaast doen de heren nog aan 15 verschillende buitenlandse wedstrijden mee. Dat vergt training, doorzettingsvermogen en kracht, iets wat Daniel bij Sports & Science zoveel mogelijk traint!

 


Racereport ONK Oss 08-03-2015

De 2e ONK werd afgelopen weekend verreden op een van Nederlands mooiste circuits de witte Ruysheuvel in Oss.
In de tijdtraining wisten Daniel en Robbie de snelste tijd op de klokken te zetten dus pole voor beide manches.


In zowel de eerste als de tweede manche hebben Daniel en Robbie weer eens ouderwets gevlamd . Eerste manche vanuit de achterhoede naar de 3e plek gevochten en de tweede manche na een kleine buiteling de 2e plek moeten afgeven.
Beide manches een 3e positie.


Vriendelijke groet
Team Willemsen

Voor meer Foto's klik hier


Racereport ONK Lochem 01-03-2015

Beste Noppenfans,

De eerste ONK is achter de rug, in Lochem moesten we na een tijdstraf ivm decibel meting van de 2e rij starten. Na beide manches aanvallend te hebben gereden kwamen we helaas niet verder dan een 4e en 5e plek.

Aanstaand weekend is de 2e ONK in Oss waar we voor een revanche gaan.

Wij hopen U allen weer komt om ons Team aan te moedigen

 

Lees meer...

Leuk Artikel over Team Willemsen in Mijn Magazine

In de onlangs verschenen editie van Mijn Magazine stond een mooi stukje over Team Willemsen.

Lees meer...

Actuele Ontwikkelingen bij Team Willemsen

Actuele ontwikkelingen team Willemsen

In het afgelopen seizoen heeft Daniel in September een nieuwe kruisband gekregen van de cross dokter GJ van Norel, het verwachte herstel zou tot begin 2015 duren, gelukkig mocht er in december alweer lekker aan de conditie gewerkt worden maar tijdstip van volledig herstel was onduidelijk.
Daarom was het ook lastig om met een degelijk aanvalsplan naar buiten toe toe te treden voor het seizoen 2015, op dit moment mag er gezegd worden dat zowel Robbie Bax als Daniel voor de volle 100% aan het werk zijn om volledig fit aan een nieuw seizoen te kunnen beginnen.

Inmiddels is de motor bijna gereed om te kunnen beginnen met de eerste meters in 2015 en al op 8 februari is de traditionele seizoen opener in Reusel waar dit jaar een internationaal gezelschap aan GP coureurs word verwacht.

Doordat we later zijn opgestart als andere jaren is het nu bijzonder lastig om het komende seizoen finacieel rond te krijgen. De huidige GP kalender telt 5 GP’s meer als in 2014 wat het kostenplaatje meer omhoog schroeft, waardoor het nog niet zeker is of we als team aan alle GP’s kunnen deelnemen.
Misschien kent u iemand in uw omgeving die interesse heeft om het team te onder steunen, in materiaal of financiele vorm, graag kom ik persoonlijk bij u langs om toe te lichten wat de tegenprestaties kunnen zijn.

Vriendelijke groet,
Daniel Willemsen


Prettige Kerstdagen en een Gelukkig en Sportief 2015


Race Report GP Straßbessenbach (GER) 2014

Last weekend was the GP off Germany in Bessenbach.
for many years this is one of the top organisers. more then 50 teams traveled to this spectacularly track.
Willemsen Bax had finally a super race on the Saturday qualifying race. Winning the B group means second in the line up .

First moto good and finished 5
Second moto super start ex passenger of Daniel, Bruno Kalin crashed out of others sidecar and blocked the way.
from 16 to 6

dayresult 5.

Next event GP Estonia

Race Report GP Straßbessenbach (GER) 2014
Lees meer...

Willemsen - Bax aan de start in 2015

Voor het komende Grand Prix Seizoen hebben Robbie en Daniël elkaar de hand geschud en zijn beiden sterk gemotiveerd

om in 2015 Fit aan de start te verschijnen.

Nadat Daniël begin September 2014 is geopereerd aan een kruisband reconstructie was het onzeker wanneer er begonnen
mocht worden met zwaardere training.

Midden Januari 2015 staat de eerste motor training in de planning

Team Willemsen - Bax

Wij wensen iedereen fijne Kerstdagen en een mooi sportief 2015 toe.


13e Achterhoekse Sidecarparty en Actionday

 13e Achterhoekse Sidecarparty en Actionday

Kids and Sidecars Trainingsdag op 30 en 31 Augustus 2014

Hallo Noppenfans,
Aanstaand weekeind zullen wij aanwezig zijn op de Kids and Sidecars Trainingsdag op het Radiocircuit in Stevensbeek.


mvg Team Willemsen


Racereport GP's Kivioli,Kegums and Roggenburg

Hallo Noppenfans,

De afgelopen weken hebben we in korte tijd 3 Grand Prix wedstrijden kort achter elkaar gehad, Estland en Letland en afgelopen weekend Zwitserland. De Grand Prix in Estland hadden we zaken goed op orde zowel fysiek en technisch , de tijden in de vrije training waren perfect en zelfs het snelst. In de kwalificatie wedstrijd konden we de koppositie pakken en de overwinning pakken in onze B groep. Het vooruitzicht van dit Estlandse weekend zag er goed uit , en doel was duidelijk het podium te bereiken, dat zou eens tijd worden.

Lees meer...

Internationale Motocross Möggers (Österreich) 31 August 2014

Er word op 31 Augustus 2014 een Internationale wedstrijd verreden in Oostenrijk voor diegenen die hier aan deel willen nemen kan men zich aanmelden via een formulier bij Ernst Böller.

Groet Team Willemsen


Racereport Kampioenschap Iffendic 2014

Hallo Noppenfans,
Afgelopen weekend stond er een internatiole wedstrijd op het programma om het ritme en snelheid scherp te houden. Het spectaculaire circuit van de Motoclub Iffendic was het strijdtoneel.
Waar vele duizenden bezoekers waren uit de regio toegestroomd.

Vaste passagier Robbie Bax was vanwege werkzaamheden verhinderd en reed Daniel met de franse rookie Luc Rostain.
In de vrije en tijdtraining verliepde samenwerking nog een beetje stroef maar in de manches kon de gashendel echt open. Super fijn gereden en goed voor de mentale spirit. Komend weekend staat het Belgische kampioen schap in Hasselt op het programma.


Team Willemsen

Lees meer...

GP GENK 12 & 13 Juli 2014 Afgelast/Cancelled!!

Hallo Noppenfans

Helaas is de Grand Prix van België afgelast
Deze ochtend heeft de Organisatie besloten samen met de FIM
om de Wedstrijd te annuleren om de reden dat het Circuit niet meer op tijd te prepareren was. De Baan lag er slecht bij door de hevige en vele regenval van de afgelopen dagen,men bekijkt nog om de wedstrijd op een later tijdstip in dit jaar alsnog te laten plaatsvinden. Uiteraard word de Wedstrijdkalender geraadpleegd en zal er eventueel een passende datum gekozen worden. Dit weekeind word er dus in principe niet gereden een eventuele trainingssessie zou tot de mogelijkheden behoren. Zodra we daar meerduidelijkheid over hebben  zullen we U informeren.

Sportieve Groet
Team Willemsen

GP GENK 12 & 13 Juli 2014 Afgelast/Cancelled!!

Racereport ONK Holten 2014

Afgelopen weekend werd de voorlaatste ONK wedstrijd verreden werd. 

Willemsen / Bax waren gebrand op een hoge klassering,
in de tijdtraining naderden ze de pole position op 0,3 sec.

In beide manches waren de starts niet al te best en moest er hard  naar voren gevochten worden. Eerste manche van 7 naar 2 en eenmaal aangekomen in het wiel van Bax / Stupelis sneuvelde het achterwiel en  werd er nog een wiel gewisseld in de pits. Resultaat 13.

Tweede manche 4 met de start en vlot naar de 2e plek op jacht naar de kopman. Het gat werd dicht gereden van 14 naar 7 seconden toen de tanden in de versnellingsbak mee rond gingen. Schakelen ging niet meer en moesten de 2e plek verdedigen.

Team Willemsen

Lees meer...

Racereport ONK Oss 2015

De 2e ONK werd afgelopen weekend verreden op een van Nederlands mooiste circuits de witte Ruysheuvel in Oss.
In de tijdtraining wisten Daniel en Robbie de snelste tijd op de klokken te zetten dus pole voor beide manches.
In zowel de eerste als de tweede manche hebben Daniel en Robbie weer eens ouderwets gevlamd . Eerste manche vanuit de achterhoede naar de 3e plek gevochten en de tweede manche na een kleine buiteling de 2e plek moeten afgeven.
Beide manches een 3e positie.


Vriendelijke groet
Team Willemsen

Lees meer...
Oldebroek, Netherlands zaterdag 15 april 2017
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

paul

zondag zijspan seizoens opener in eersel !! rijde...

Daniel

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur, de ni...

Meer berichten
Team Willemsen © 2017