99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Gemengde gevoelens voor Willemsen/Bax na GP Zijspancross Oldebroek

Daniel Willemsen en Robbie Bax blikken met gemengde gevoelens terug op de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Oldebroek. Door tegenslag in de kwalificatieheat op zaterdag moesten ze in beide manches vanaf de tweede startrij starten. In de eerste manche wisten ze zesde te worden maar omdat hun zijspan na de manche teveel geluid produceerde, kregen ze vijf strafplaatsen en werden op een elfde plaats geklasseerd. In de tweede manche kwamen ze niet goed uit de start en wisten ze na een zwaar bevochten wedstrijd als zevende te finishen.

Na een goede voorbereiding waren Daniel en Robbie er klaar voor. Ze voelden zich goed en keken met veel enthousiasme uit naar het weekend. Helaas kregen ze tijdens de kwalificatieheat op zaterdag gelijk een tegenslag voor de kiezen die hun het hele weekend verder zou achtervolgen. ‘’We raakten betrokken bij een valpartij na de start waarbij onze stuurdemper brak. Hierdoor moesten we gelijk terug naar het rennerskwartier en kwalificeerden we ons via de laatste kans. Dit had tot gevolg dat we in beide manches op maandag vanaf de tweede startrij moesten starten,’’ vertelt een teleurgestelde Daniel Willemsen.

 

Foto: Albert Schreuder-www.sidecarcrosspictures.nl

voor meer Foto's Klik Hier !!

 

 

In de eerste manche kwam Willemsen er goed tussendoor bij de start en wist hij in de eerste paar ronden verschillende plaatsen winst te boeken. Omdat dit veel krachten kostte, moesten ze het tempo in het midden van de wedstrijd iets laten zakken. Ook Robbie kreeg last van harde onderarmen waardoor het belangrijk was om niet te gek te gaan doen en te zorgen dat ze op een degelijke positie over de finish kwamen. Dit lukte want na een zware wedstrijd kwamen ze als zesde binnen. Echter na de finish kregen ze een flinke tegenslag voor de kiezen. ‘’Ons geluid werd gemeten en helaas produceerde het zijspan teveel geluid. Dit had tot gevolg dat we vijf plaatsen teruggezet werden in het klassement en we dus uitkwamen op een elfde plaats. Hier baalden we enorm van maar helaas kunnen we er weinig aan veranderen.’’

Met nieuwe motivatie gingen Daniel en Robbie van start in de tweede manche. Ditmaal kwamen ze er minder goed tussendoor in de eerste bocht en moesten in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek rijdend kwamen ze gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren en na een sterk eindschot waarin ze nog verschillende combinaties wisten te passeren, kwamen ze op een zevende plaats over de finish. ‘’We blikken met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Onze snelheid was goed maar helaas zat het ons op verschillende fronten een klein beetje tegen. We blijven positief en gaan hard werken voor de volgende wedstrijd.’’

Met een 11-7 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een achtste plaats in het dagklassement. Op zondag 7 mei gaat het kampioenschap verder op het circuit van Chernivtsi in de Oekraine.

Daguitslag Grand Prix zijspancross in Oldebroek:
1 Bax/Musset 50 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 42 Pnt
3 Burgler/Betschart 33 Pnt
4 Brown/Miljard 33 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 33 Pnt
8 Willemsen/Bax 24 Pnt

Lommel, Belgium zaterdag 23 juni 2018
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Rob Koster

Beste Daniel en Robbie Wat een pech wens jullie b...

Glöß Robby

Hallo Team Willemsen,
ich habe mich gewunder...

Meer berichten
Team Willemsen © 2018