99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Overtuigende manchezege voor Willemsen/Bax in het ONK in Oss

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oss een ijzersterke manchezege weten te boeken. Nadat ze door mechanische problemen niet verder kwamen dan een negende plaats in de eerste manche, namen ze in de tweede manche revanche en wisten met ruime voorsprong als eerste over de finish te komen.

Nadat ze in de tijdtraining een vijfde tijd op de klokken hadden weten te zetten, kregen ze in de eerste manche af te rekenen met mechanische problemen. Na een redelijk goede start konden ze in de top vijf aan de wedstrijd beginnen en wisten door te stoten naar een derde plaats. Echter al vrij snel liep de rotor van de ontsteking los waardoor het zijspan vermogen verloor en Willemsen niets anders kon doen dan hopen dat hij de finish zou halen. Knokkend voor alles wat hij waard was, wist hij het tempo toch nog goed hoog te houden en wist er uiteindelijk nog een negende plaats uit te halen.

 

6J3A1510

 

Belust op revanche stonden ze achter het starthek voor de tweede manche. Wederom zaten ze er redelijk goed bij na de start en kwamen op een vierde plaats uit de eerste ronde. Gelijk begonnen ze druk te zetten op Hermans en Dierckens en wisten binnen een aantal ronden door te stoten naar een tweede plaats. Vervolgens werd de jacht geopend op de leidende Veldman. Ze kwamen steeds dichterbij en kregen de koppositie in handen toen Veldman met een mechanisch probleem de wedstrijd moest verlaten. Willemsen zat in een super ritme en bouwde gedurende de wedstrijd een riante voorsprong op. De koppositie kwam nooit meer in gevaar en dit zorgde ervoor dat Willemsen/Bax als winnaars over de finish kwamen.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Jammer van de pech in de eerste manche maar we hebben gedaan wat we konden en zijn blij dat we er nog een negende plaats uit hebben kunnen halen. In de tweede manche hadden we echt een fijn ritme in handen en wisten we met een ruime voorsprong te winnen. We zijn erg blij met deze overwinning en dit geeft ons een goed gevoel voor de volgende Grand Prix.’’

Met een 9-1 in de manches wisten ze in het dagklassement toch nog tweede te worden. Na drie wedstrijden staan ze op een tweede plaats in de tussenstand en hebben een achterstand van 21 punten op Bax/Musset. Volgend weekend staan Willemsen/Bax aan de start bij de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in de Oekraine.

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Bax/Musset 90 Pnt
2 Willemsen/Bax 82 Pnt
3 Dierckens/Rostingt 76 Pnt
4 Van Werven/van der Putten 75 Pnt
5 Wilkinson/Chamberlain 70 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Musset 231 Pnt
2 Willemsen/Bax 210 Pnt
3 Santermans/Daiders 176 Pnt
4 Dierckens/Rostingt 171 Pnt
5 Veldman/van der Putten 164 Pnt

Lommel, Belgium zaterdag 23 juni 2018
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Rob Koster

Beste Daniel en Robbie Wat een pech wens jullie b...

Glöß Robby

Hallo Team Willemsen,
ich habe mich gewunder...

Meer berichten
Team Willemsen © 2018