99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Racereport Belgisch Kampioenschap Hasselt op 12 Juli 2015

Willemsen/Bax winnen Belgisch Kampioenschap Zijspancross in Hasselt

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft het Belgisch Kampioenschap Zijspancross in Hasselt weten te winnen. Na een kopstart wisten ze de eerste manche volledig naar hun hand te zetten. In de tweede manche brak er vlak voor de start een o-ring van de koppeling af. Dit betekende dat ze met problemen weg kwamen en de rest van de manche zonder koppeling moesten rijden. Ze kwamen nog terug naar een derde plaats en verzekerden zich hiermee van de dagzege in Hasselt.

Aangezien de training in Belgie altijd erg kort is, hebben de zijspancombinaties maar weinig tijd om een scherpe tijd op de klokken te zetten. Daniel en Robbie bouwden hun tempo rustig op en concentreerden zich meer op het verkennen van het circuit dan op het zetten van een hele snelle tijd. Gedurende de sessie ging het tempo omhoog en wisten ze alsnog een vijfde tijd op de klokken te zetten.

Voor de start van de eerste manche waren ze er natuurlijk opgebrand om een goed resultaat neer te zetten. Toen het starthek viel vertrokken ze als een speer en doken als leiders de eerste bocht in. Gelijk werd er een strak tempo ingezet en gedurende de wedstrijd wisten ze een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de tweede combinatie. Daniel en Robbie gaven de koppositie niet meer uit handen en sloten de manche winnend af.

Bij de start van de tweede manche kregen ze een tegenslag te verwerken. Bij het inschakelen van de motor bij het vijftien seconden bord, knapte er een o-ring van de koppeling. Dit zorgde ervoor dat de combinatie met problemen weg kwam bij de start en dat ze de hele manche zonder koppeling moesten rijden. Ondanks dit probleem wisten ze zich toch nog vanaf een laatste plaats terug te knokken naar een derde plaats. Deze positie was voldoende om met een verschil van 1 punt op Hendrickx/van den Bogaart de dagzege te pakken.

Het rijden zit momenteel weer in de lift bij Willemsen/Bax en ze hopen de stijgende lijn in de komende wedstrijden verder te zetten. Volgend weekend staat er een wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross op het programma in het Duitse Strassbessenbach.

Daguitslag BK Zijspancross Hasselt:
1 Willemsen/Bax 45 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 44 Pnt
3 Van Daele/Valcke 35 Pnt
4 Derks/Bielen 30 Pnt
5 Vanluchene/Soenens 28 Pnt

 

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2024