99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Racereport GP Kegums (LAT) op 8/9 Augustus 2015

Tegenslag voor Willemsen/Bax in WK Zijspancross in Letland

De zijspancombinatie Daniel Willemsen / Robbie Bax heeft in de Grand Prix van Letland een tegenslag te verwerken gehad. Tijdens de eerste manche schoot het Robbie in zijn rug waardoor ze het tempo moesten laten zakken en terugvielen van een derde naar een zesde plaats. Omdat de pijn in zijn rug niet verholpen kon worden, is besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan.

Het circuit van Kegums lag er slecht geprepareerd bij. Dit had tot gevolg dat er tussen de zanderige ondergrond harde randen kwamen waardoor het erg verraderlijk was voor de rijders. Ondanks dit waren Daniel en Robbie op zaterdag snel. Ze wisten hun kwalificatieheat te winnen en konden hiermee in beide manches op zondag als tweede oprijden naar het starthek.

De start van de eerste manche was goed en al vrij snel zaten ze op een derde plaats. De rondetijden waren goed en het rijden ging lekker totdat het bij Robbie in zijn rug schoot. Op zijn tanden bijtend ging de zijspancombinatie door maar op een gegeven moment moest het tempo vanwege de pijn echt naar beneden. Dit had tot gevolg dat ze een aantal plaatsen prijs moesten geven en op een zesde plaats over de finish kwamen.

Tussen de eerste en de tweede manche is Robbie aan zijn rug behandeld maar helaas bleef de pijn zodanig aanwezig dat er besloten is om in de tweede manche niet meer van start te gaan. Omdat ze in deze manche niet tot scoren kwamen, moesten ze in het dagklassement genoegen nemen met een dertiende plaats. In de tussenstand om het wereld kampioenschap blijven ze op een vierde plaats staan maar wel hebben ze kostbare punten verloren op Hendrickx/van den Bogaart in de strijd om de derde plaats.

Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Zwitserse Roggenburg. Normaal gesproken zal Robbie dan weer helemaal hersteld zijn van zijn rugblessure!

Commentaar Daniel Willemsen:’’Na een aantal succesvolle weken kregen we hier een tegenslag voor de kiezen. Het rijden ging lekker in de eerste manche en onze rondetijden waren goed om opnieuw op het podium te kunnen staan. Helaas schoot het bij Robbie in zijn rug en hebben we het tempo moeten laten zakken en zijn we zesde geworden. Robbie heeft dit probleem al eens eerder gehad en heeft vandaag al een afspraak bij zijn behandelend arts. Ik ga er vanuit dat het probleem snel opgelost is en dat we bij de volgende wedstrijd weer fit aan de start kunnen verschijnen’’.

 

Fotogallery Kivioli Estland klik hier

Fotogallery Kegums Letland klik hier

 

Daguitslag WK Zijspancross Letland:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 38 Pnt
4 Giraud/Musset 33 Pnt
5 Brugler/Betschart 30 Pnt
13 Willemsen/Bax 15 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Stupelis 531 Pnt
2 Giraud/Musset 470 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 467 Pnt
4 Willemsen/Bax 409 Pnt
5 Brown/Chamberlain 348 Pnt

 

 

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2024