99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Racereport GP Saint-Jean d'Angely (FR) 13-09-2015

Manchezege voor Willemsen/Bax in WK Zijspancross in Frankrijk

De zijspancombinatie Daniel Willemsen/Robbie Bax hebben in de Grand Prix van Frankrijk een manchezege weten te boeken. Deze overwinning wisten ze in de eerste manche te boeken. In de tweede manche konden ze toen het begon te regenen niet lekker in hun ritme komen. Dit zorgde ervoor dat ze hun tweede plaats door een aantal foutjes af moesten staan en uiteindelijk op een vierde plaats over de finish kwamen. Met deze resultaten wisten ze achter de kersverse wereldkampioenen Bax/Stupelis op een tweede plaats te eindigen in het dagklassement.

Op zaterdag was al snel duidelijk dat Daniel en Robbie het goed naar hun zin hadden op het heuvelachtige circuit van St. Jean d’Angely. Ze wisten in de pre kwalificatie een tweede tijd op de klokken te zetten waarmee ze met vertrouwen aan de kwalificatieheat konden beginnen. Hierin wisten ze een hele goede start te pakken en kwamen als leiders door de eerste bocht. Gelijk hadden ze een goed ritme in handen. Gedurende de wedstrijd moesten ze Bax/Stupelis laten passeren maar Daniel en Robbie wisten hun goed te volgen en werkten een hele sterke kwalificatieheat af. Met een verschil van 2.5 seconden kwamen ze als tweede over de finish en verzekerden zich hiermee van een goede startplaats voor in de manches op zondag.

Gemotiveerd stonden ze achter het starthek voor de eerste manche. Opnieuw vertrokken ze als een speer bij de start en doken op een tweede plaats de eerste bocht in. Gelijk gingen ze in de aanval op de kopmannen en wisten de koppositie met een mooie inhaalmanoeuvre over te nemen. Alles werd op alles gezet om Bax/Stupelis achter zich te houden. Het werd ze niet makkelijk gemaakt maar Daniel en Robbie slaagden erin om de manche te winnen en de volle 25 punten te pakken.

Ze hadden de smaak duidelijk te pakken met het pakken van goede starts want na een goede reactie bij het starthek konden ze ook in de tweede manche als leiders aan de wedstrijd beginnen. Een aantal ronden wisten ze goed stand te houden maar toen kwamen Bax/Stupelis erlangs. Daniel probeerde hun te volgen maar toen het begon te regenen, ging het rijden niet foutloos meer. Ze konden niet lekker in hun ritme komen en dit zorgde ervoor dat ze verschillende foutjes maakten en verschillende plaatsen prijs moesten geven. Ondanks dit bleven ze knokken voor alles wat ze waard waren en wisten toch nog op een vierde plaats over de finish te komen.

Met een 1-4 in de manches wisten Daniel en Robbie op een tweede plaats te eindigen in de Grand Prix. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze op een vierde plaats staan. Volgende week zondag staat de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Duitse Rudersberg.

Daguitslag Grand Prix zijspancross in Frankrijk:
1 Bax/Stupelis 47 Pnt
2 Willemsen/Bax 43 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Hendrickx/van den Bogaart 38 Pnt
5 Vanluchene/Soenens 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 628 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 539 Pnt
3 Giraud/Musset 536 Pnt
4 Willemsen/Bax 479 Pnt
5 Brown/Chamberlain 428 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2024