99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Racereport ONK Oss 13-03-2016

Dubbelslag voor Willemsen / Beunk in ONK Zijspancross in Oss

De tegenslag in de tweede manche van het ONK zijspancross in Lochem waardoor de zijspancombinatie Willemsen / Beunk voor eigen publiek de dagzege miste, zat ze niet lekker. Afgelopen zondag namen ze op het technische circuit van Oss revanche door beide manches winnend af te sluiten en hiermee weer een flinke sprong in de tussenstand te maken.

Door de vele regenval van de afgelopen anderhalve week was het even afwachten hoe of dat het circuit zich zou gaan houden. In de ochtend lag het circuit er goed bij maar gedurende de dag werden de sporen steeds dieper waardoor er goed opgelet moest worden voor welk spoor je koos. Net als bij de eerste wedstrijd in Lochem stond ook hier weer een bijzonder sterk deelnemersveld aan de start. De meeste wereldtoppers waren aanwezig en het beloofde dan ook weer een mooie wedstrijd te gaan worden. Daniel en Peter gingen in de training een aantal keren op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten. Alle remmen gingen los en ze wisten er ondanks een spectaculaire valpartij een nette derde tijd uit te halen.

Geconcentreerd zochten ze een plaats achter het starthek voor de eerste manche. De start verliep niet helemaal vlekkeloos waardoor ze pas op een vierde plaats uit de eerste ronde kwamen. Gelijk gingen ze in de aanval op de combinaties voor hun en wisten zich in de beginfase al op te werken naar een tweede plaats. De leidende combinatie Adriaenssen / Stupelis had ondertussen al een gat geslagen maar Daniel en Peter wisten goed stand te houden op een tweede plaats. Even kwamen ze iets dichterbij maar toch kregen ze het gat tot aan de leiders niet helemaal gedicht. In de slotfase konden ze toch nog profiteren van een probleem van Ben Adriaenssen en sloten ze de manche winnend af.

Na de zege in de eerste manche begonnen ze met vertrouwen aan de voorbereiding op de tweede manche. Ditmaal zaten ze er beter bij na de start en kwamen op een tweede plaats uit de eerste ronde. Al snel kwamen ze aan het achterwiel van Adriaenssen / Stupelis en gingen de strijd aan. Loerend naar een gaatje probeerden ze de koppositie over te nemen. Met een scherpe inhaalmanoeuvre lukte dit in het midden van de wedstrijd en namen ze definitief de koppositie over. Adriaenssen / Stupelis gaven niet op en hielden de druk op de ketel. Daniel en Peter konden geen moment verslappen en hielden het tempo strak tot aan de finish. Dit zorgde ervoor dat ze als winnaars over de finish kwamen en hiermee tevens de dagzege pakten.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Wat een mooie dag, ik ben super tevreden. In de tweede manche hadden we een mooie strijd met Adriaenssen maar we konden hem uiteindelijk passeren en de manche winnend afsluiten. Voor het kampioenschap is deze overwinning erg belangrijk omdat we nu weer belangrijke punten hebben goed gemaakt op de leiders’’!

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap zijn Daniel en Peter opgeklommen naar een tweede plaats. Op zaterdag 26 maart gaat het Open Nederlands kampioenschap verder op het circuit van Oldebroek.

Voor Foto's klik hier...

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Willemsen / Beunk 100 Pnt
2 Hendrickx / van den Bogaart 86 Pnt
3 Adriaenssen / Stupelis 81 Pnt
4 Brown / Chamberlain 75 Pnt
5 Vanluchene / Rupeiks 73 Pnt

Tussenstand ONK Zijspancross na twee wedstrijden:
1 Hendrickx / van den Bogaart 176 Pnt
2 Willemsen / Beunk 150 Pnt
3 Brown / Chamberlain 150 Pnt
4 Santermans / Mucenieks 134 Pnt
5 Adriaenssen / Stupelis 131 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2024