99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax behalen niet de gewenste resultaten in Letse GP

Willemsen/Bax laten goede snelheid zien in Letse GP maar behalen niet de gewenste resultaten

Zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de Grand Prix van Letland een goede terugkeer gemaakt in de competitie. Ondanks dat een elfde en zevende plaats in de manches niet de resultaten zijn waar de combinatie voor gaat, waren de rondetijden wel goed waardoor ze het weekend met een goed gevoel af hebben gesloten.

Voor Daniel en Robbie was het weer hun eerste wedstrijd na het zware auto ongeval van Daniel. Op voorhand wisten ze niet wat ze ervan moesten verwachten waardoor ze zonder druk aan het weekend begonnen. Helaas zat het in de kwalificatieheat op zaterdag gelijk al niet mee want nadat ze op een nette vierde plaats over de finish waren gekomen, produceerde het zijspan bij de geluidscontrole teveel geluid waardoor ze vijf strafplaatsen kregen. Hiermee kwalificeerden ze zich als negende, wat betekende dat ze in beide manches vanaf de tweede startrij moesten starten.

‘’Het waren twee taaie manches voor ons. In de eerste manche kwamen we pas rond de achttiende plaats uit de start. In de beginfase hadden we de pech dat we twee keer achterop een valpartij reden waarbij Robbie ook nog een keer uit de bak viel. Dit had tot gevolg dat we ver achteraan moesten beginnen. We hebben alles gegeven en zijn in de eerste manche elfde geworden en in de tweede manche kwamen we als zevende over de finish. Op zich zijn dit niet de resultaten waarvoor we willen gaan maar we gelukkig hebben we met onze rondetijden laten zien dat we nog steeds competitief zijn. In de komende wedstrijden gaan we voor meer en willen we verder bouwen naar ons oude niveau,’’ vertelt Daniel.

Ondanks dat Daniel en Robbie de Grand Prix van Tsjechië hebben gemist, staan ze in de tussenstand om het wereldkampioenschap nog op een vierde plaats, slechts 14 punten achter de derde combinatie. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Estse Kivioli.

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Vanluchene/van den Bogaart 273 Pnt

2 Hermans/Musset 234 Pnt

3 Bax/Stupelis 174 Pnt

4 Willemsen/Bax 160 Pnt

5 Brown/Millard 160 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Gerrit Kranenberg

Hallo Daan, Zien wij "Der K├Ânig von Bessenbach...

appie looman

hoi daan heb je geen cross dit weekend in kivoli

Meer berichten
Team Willemsen © 2019