99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax grijpen net naast ONK Zijspancross titel in Valkenswaard

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben in het Brabantse Valkenswaard net naast de Open Nederlandse Zijspancross titel gegrepen. Willemsen wist op sterke wijze de eerste manche winnend af te sluiten maar kwam in de tweede manche bij de start ten val waardoor zijn kansen op de titel verkeken waren!

Daniel en Robbie zitten momenteel lekker in hun vel en waren naar Valkenswaard gekomen om een gooi naar de titel te doen. Hun achterstand op Bax/Musset was slechts tien punten waardoor er nog van alles mogelijk was. In de training ging het rijden lekker en hadden ze de juiste lijnen op het circuit al snel gevonden. Ze persten er een aantal snelle rondetijden uit waarmee ze uiteindelijk op een haartje de pole position misten en tevreden als tweede terug keerden naar het rennerskwartier.

Uitermate gemotiveerd stonden ze achter het starthek voor de eerste manche. Ze kwamen goed weg toen het starthek viel en met een mooie inhaalmanoeuvre op Bax/Musset konden ze als leiders aan de wedstrijd beginnen. Willemsen moest goed geconcentreerd rijden omdat Bax/Musset hen flink onder druk hielden. Toch wist Willemsen af en toe een klein gaatje te slaan waardoor hij weer wat ademruimte kreeg. Het bleef spannend tot in de slotfase maar Daniel en Robbie hielden het hoofd koel en wonnen de eerste manche.

Na de eerste manche bedroeg hun achterstand nog slechts vijf punten. Dit betekende dat wie de manche zou winnen, ook de Nederlandse titel in de wacht zou slepen. Helaas kregen Daniel en Robbie bij de start gelijk een tegenslag voor de kiezen. Naast Bax/Musset schoten ze de eerste hoek in maar helaas pakte dit verkeerd uit en kwamen ze ten val. Snel vervolgden ze hun weg maar in al hun haast om tijd en plaatsen winst te boeken, kwamen ze nogmaals ten val. Ook moesten ze gedurende de wedstrijd even een keer terug naar de pits om koelvloeistof bij te laten vullen. Dit kostte allemaal tijd waardoor er in de tweede manche niet meer in zat dan een zevende plaats en ze dus naast de Nederlandse titel grepen.

 

2I8A8698

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Ik was hier graag Nederlands Kampioen geworden. We hebben er alles aan gedaan maar helaas gooide de valpartij bij de start van de tweede manche roet in het eten. Het is hier belangrijk om een goede start te pakken want inhalen is moeilijk. Daarom ging ik gelijk in de aanval maar helaas pakte dit verkeerd uit. Ondanks dat we geen kampioen zijn geworden, ben ik wel tevreden over onze snelheid en zie ik de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet.’’

Aankomend weekend staat voor Willemsen/Bax de Grand Prix van Frankrijk op het programma in Iffendic.

Daguitslag ONK Zijspancross Valkenswaard:
1 Bax/Musset 95 Pnt
2 Veldman/van den Bogaart 86 Pnt
3 Willemsen/Bax 84 Pnt
4 Hermans/v. Gaalen 77 Pnt
5 v. Werven/v.d. Putten 73 Pnt

Strassbessenbach , Germany zaterdag 21 juli 2018
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Rob Koster

Beste Daniel en Robbie Wat een pech wens jullie b...

Glöß Robby

Hallo Team Willemsen,
ich habe mich gewunder...

Meer berichten
Team Willemsen © 2018