99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax tweede in zware ONK zijspancross in Varsseveld

Willemsen/Bax zijn in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Varsseveld op een tweede plaats geeindigd. In de eerste manche reden ze in de beginfase aan de leiding maar konden dit niet vasthouden en werden na een goed gereden wedstrijd op een tweede plaats afgevlagd. In de tweede manche reden ze aan de leiding totdat de manche vanwege een ongeval werd afgevlagd. De manche werd niet opnieuw verreden maar omdat de helft van de wedstrijd nog niet verreden was, telde de uitslag van de tweede manche niet en moesten Willemsen/Bax in het dagklassement genoegen nemen met een tweede plaats.

Door de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement lag het circuit er in de ochtend nat en modderig bij. Daniel en Robbie voelden zich als een vis in het water op het circuit en hadden de juiste lijnen al snel gevonden. Ze persten er een tijd uit waarmee ze met een verschil van meer dan anderhalve seconde de pole position wisten te veroveren.

 

 


Het circuit lag er voor de eerste manche al loodzwaar bij. Een goede start zou van essentieel belang zijn! Deze boodschap hadden Daniel en Robbie goed begrepen en doken op een tweede plaats de eerste bocht in. Al snel wisten ze door te stoten naar de koppositie en wisten een aantal ronden aan de leiding te rijden. Ondanks dat het rijden lekker ging, werden ze gepasseerd en vielen terug naar een tweede plaats. Alles werd op alles gezet om de leidende combinatie te volgen maar dit lukte niet waardoor ze de wedstrijd op safe uitreden op een tweede plaats.

Gebrand op een goed resultaat stonden Daniel en Robbie achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw wisten ze een hele goede start te pakken en reden in de beginfase aan de leiding. Echter door een ongeval werd de wedstrijd nog voor het midden van de wedstrijd afgevlagd. De organisatie besloot om de wedstrijd niet opnieuw te laten verrijden maar dit had tot gevolg dat deze niet telde voor het kampioenschap omdat men nog niet de helft van de manche had gereden. Hierdoor was de uitslag van de eerste manche dus tevens de daguitslag en dit betekende voor Daniel en Robbie dat ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staan Willemsen/Bax op een tweede plaats met een achterstand van dertien punten op de leiders. Op zondag 30 april wordt de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross verreden in Oss.

Daguitslag ONK Zijspancross Varsseveld:
1 Bax/Musset
2 Willemsen/Bax
3 Hermans/van Gaalen
4 van Daele/van den Bogaart
5 Santermans/Daiders

Tussenstand ONK Zijspancross na twee wedstrijden:
1 Bax/Musset 141 Pnt
2 Willemsen/Bax 128 Pnt
3 van Daele/van den Bogaart 118 Pnt
4 Veldman/van der Putten 114 Pnt
5 Santermans/Daiders 110 Pnt

Lommel, Belgium zaterdag 23 juni 2018
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Rob Koster

Beste Daniel en Robbie Wat een pech wens jullie b...

Glöß Robby

Hallo Team Willemsen,
ich habe mich gewunder...

Meer berichten
Team Willemsen © 2018