99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax winnen de Grand Prix Zijspancross in de Oekraïne

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in de Oekraïne weten te winnen. Het was dubbelfeest vandaag want naast het feit dat Willemsen/Bax wisten te winnen vierde Daniel ook zijn 42ste verjaardag!

Op zaterdag lieten Willemsen/Bax al zien zich goed thuis te voelen op het circuit. Met de snelste tijd in de tijdtraining zagen ze dat hun snelheid hoog genoeg was om voor het podium mee te kunnen strijden. In de kwalificatieheat vertrokken ze als een speer bij de start en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wisten ze stand te houden op de eerste plaats maar na een aantal ronden moesten ze de koppositie afstaan aan Giraud/Mucenieks. Even later kwamen ook Bax/Musset voorbij waardoor Daniel en Robbie ervoor kozen om de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit te rijden en voor de derde plaats te kiezen. Dit zorgde voor een goede plaats achter het starthek in de beide manches op zondag.

Foto: Josef Henal Motolevel.com 

 

Daniel en Robbie hadden zich goed voorbereid op de eerste manche en stonden met vertrouwen achter het starthek. Met een scherpe reactie wisten ze kopstart te pakken en voerden het deelnemersveld aan. ‘’Het rijden ging lekker in de eerste manche. We hadden een goed ritme in handen en hebben de koppositie niet meer uit handen gegeven. Het is al bijzonder dat je op je verjaardag een Grand Prix kunt rijden en als je dan ook nog wint, dan is dat natuurlijk helemaal super,’’ vertelt een blije Daniel Willemsen.

Ook in de tweede manche kon Willemsen in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen en kwam als derde door de eerste bocht. Gelijk gingen ze in de aanval en wisten al snel door te stoten naar de koppositie. ‘’We konden de koppositie even in handen houden totdat Etienne Bax ons wist te passeren. We probeerden hem te volgen maar hierbij kwam er een klont klei tegen het dodemanskoortje aan waardoor deze eruit schoot. Eerder dit jaar hebben we dit ook al eens gehad maar hebben toen de nodige aanpassen doorgevoerd om dit probleem zoveel mogelijk uit te sluiten. Helaas was dit dus nog niet voldoende.’’ Willemsen verloor hierdoor een aantal plaatsen maar ondanks dat het rijden niet helemaal lekker ging, wisten ze gedurende de wedstrijd toch terug te komen naar een goede derde plaats.

Willemsen Bax Podium

Foto: Josef Henal Motolevel.com 

 

Met een 1-3 in de manches wisten Daniel en Robbie de Grand Prix van de Oekraïne te winnen. In de tussenstand om het wereldkampioenschap zijn ze met deze zege opgeklommen naar een vierde plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Kramolin, Tsjechie.

Daguitslag WK Zijspancross Oekraine:
1 Willemsen/Bax 45 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 44 Pnt
3 Bax/Musset 39 Pnt
4 Brown/Miljard 38 Pnt
5 Cermak/Cermak 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 89 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 86 Pnt
3 Brown/Miljard 71 Pnt
4 Willemsen/Bax 69 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 54 Pnt

Chernivtsy , Ukraïne zaterdag 05 mei 2018
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

wim bastiaansen

hallo daan

ik hoorde dat het niet goed...

wim bastiaansen

hallo daan

ik hoorde dat het niet goed...

Meer berichten
Team Willemsen © 2018