99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax winnen Grand Prix van Belgie

Voor de derde keer dit jaar klonk het Nederlandse Wilhelmus voor Daniel Willemsen en Robbie Bax. Vandaag was het raak tijdens de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Belgische Lommel. Daniel en Robbie voelden zich als twee vissen in het water en wonnen op overtuigende wijze de eerste manche. Ook in de tweede manche reden ze lang aan de leiding totdat ze in de slotfase vast reden en de koppositie verloren. Wel wisten ze de manche op een tweede plaats af te sluiten, wat voldoende was voor de eindzege!

Vanaf het eerste moment dat Daniel en Robbie het circuit opgingen, was het duidelijk dat ze voor niets anders wilden gaan dan de zege. Ze wisten in de trainingen snelle tijden op de klokken te zetten en verzekerden zich van de pole position door de kwalificatieheat winnend af te sluiten.

Op zondag waren de weersomstandigheden warm en dit zorgde ervoor dat het nog zwaarder zou worden. Geconcentreerd stonden ze achter het starthek voor de eerste manche en wisten een hele goede start te pakken. Als leiders konden ze aan de wedstrijd beginnen en wisten dit ronde na ronde vast te houden. Toen de tweede combinatie in de fout ging, kregen ze iets meer lucht en konden ze de wedstrijd onbedreigd winnend afsluiten.

Tussen de manches in hadden Daniel en Robbie hun tijd genomen om te herstellen en waren er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Ze wisten opnieuw een hele goede start te pakken en voerden het deelnemersveld aan. Makkelijk rijdend gingen ze over het circuit en leken op een volgende manchezege af te stevenen. Tot in de slotfase reden ze aan de leiding totdat ze vast kwamen te staan bij het passeren van een achterblijver. Hierbij ging kostbare tijd verloren en daarnaast werden ze gepasseerd waardoor ze lichtelijk teleurgesteld op een tweede plaats over de finish wisten te komen.

 

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Een fantastisch weekend voor ons. Jammer dat we even vast reden in de slotfase van de tweede manche maar dit hoort erbij. Het hele team heeft heel goed werk verricht en samen met Robbie zijn we aan een heel goed seizoen bezig. We staan slechts 26 punten achter op de leidende combinatie waardoor er dus nog van alles kan gebeuren. We blijven hard werken en we zien de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet.’’

Met een 1-2 in de manches wonnen ze de Grand Prix. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze op een derde plaats staan en hebben hun achterstand op de leidende combinatie weten te verkleinen naar 26 punten. Volgend weekend komen Willemsen/Bax aan de start in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Strassbessenbach.

Foto's : Albert Schreuder Sidecarcrosspictures.nl


Daguitslag Grand Prix Zijspancross Lommel:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Musset 45 Pnt
3 Veldman/van den Bogaart 42 Pnt
4 Vanluchene/Kurpnieks 34 Pnt
5 Dierckens/Rostingt 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 274 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 268 Pnt
3 Willemsen/Bax 248 Pnt
4 Brown/Miljard 206 Pnt
5 Vanluchene/Kurpnieks 199 Pnt

Strassbessenbach , Germany zaterdag 21 juli 2018
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Rob Koster

Beste Daniel en Robbie Wat een pech wens jullie b...

Glöß Robby

Hallo Team Willemsen,
ich habe mich gewunder...

Meer berichten
Team Willemsen © 2018