Importeur zoekt Jong Talent


THE SWISS IMPORTER BOLLER , IS TRYING ON THE EXPOSURE IN ZURICH TO FIND YOUNG TALLENTS WITH HIS "YOUNG DRIVERS CASTING".
COMING WEEKS SOME WSP TEAMS FROM SWISS WILL GO TO ITALIE FOR A TRAININGS STAGE, TOGETHER WITH COACH "ERNST " 

MORE INFORMATION IS COMING SOON ON OUR NEW WEBSITE 
 

WWW.WSPSIDECARS.COM 
WSP FACTORY TEAM. WSP voor Team Hendrickx-Mucenieks


THE NEW WSP 2013 FOR TEAM HENDRICKX-MUCINEKS.
 

AFTER A SUCCEFULL TRAININGS PERIODE IN SPAIN, THE BELGIUM/LATVIAN TEAM IS READY FOR COMING SEASON.
TARGET IS TOP 3 WORLD CHAMPIONSHIP. 

www.hendrickx-smeuninx.be
WSP voor ....


Just delivered a brandnew WSP-Zabel for Team Garritsen.WSP sidecar news

 

GOUD, ZILVER EN BRONS VOOR WSP IN HET WK ZIJSPANCROSS 2012 GOUD VOOR WSP IN HET EK ZIJSPANCROSS VOOR LANDENTEAMS 2012 GOUD VOOR WSP IN HET EUROPEES KAMPIOENSCHAP ZIJSPANCROSS IMBA GOUD VOOR WSP IN HET OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ZIJSPANCROSS


Naast mijn persoonlijke tiende wereldtitel in de zijspancross was dit jaar ook bijzonder succesvol voor ons merk WSP (Willemsen Sidecar Products).

Maar liefst het gehele podium in het WK zijspancross werd behaald door rijders op een WSP combinatie Daarnaast vinden we in de top 10 van het WK nog twee WSP combinaties. Bij de eerste tien plaatsen in het WK zijn er dus vijf voor WSP. En als toetje na de maaltijd wist Nederland ook het EK landenteams zijspancross te veroveren met alle drie teams op een WSP combinatie. Team van den Boomen/van de Wiel behaalden de gouden plak bij het EK zijspancross IMBA. En zeker is dat dit jaar een WSP combinatie de Nederlandse titel binnenhaalt.

WSP
WSP
  

Onder andere door deze fantastische resultaten wisten we met WSP dit jaar definitief door te breken tot het topsegment van de framebouwers.

Etienne Bax wilde zijn vijfde plaats in het WK van 2011 omzetten in een echte top klassering. Na een testrit was hij diep onder de indruk van de stuureigenschappen van de WSP en besloot snel daarna een order te plaatsen voor een WSP-Zabel. De jonge Belg Ben Adriaenssen volgde zijn voorbeeld want ook hij was niet tevreden met zijn zesde plaats in 2011. Voor Adriaenssen mochten wij een uiterst fraaie WSP met KTM 530 viertakt blok bouwen.

Het heeft beiden geen windeieren gelegd om over te stappen op een WSP want zij wisten dit jaar beslag te leggen op het zilver en brons van het WK 2012 en beide teams hebben behoorlijke vooruitgang geboekt in snelheid en resultaat. Etienne Bax was zelfs lange tijd leider in de tussenstand om het WK en Ben Adriaenssen werd de beste Belg in het WK en tevens de beste viertakt rijder. Het mag duidelijk zijn dat Bax en Adriaenssen geen spijt hebben gehad van hun WSP.

  
Ook Marcel Willemsen, man van het eerste uur voor WSP, en belangrijk voor de verschillende ontwikkelingen, boekte veel progressie en beleefde dit jaar zijn beste seizoen ooit met een achtste plaats in het WK en een podiumplaats in de Belgische Grand Prix.
WSP
  
WSP
WSP
  

Topteams mogen dan als haast vanzelfsprekend voor WSP kiezen, ook in de subtop vinden we veel WSP teams terug. Een van de eerste orders voor het nieuwe seizoen kwam van de Zweed Henrik Söderqvist. Twaalfvoudig kampioen in eigen land, in 2001 derde in het WK is hij nog steeds tot grote dingen in staat. Tien jaren was hij trouw aan een viertakt krachtbron maar vanaf dit seizoen gooide hij het over een heel andere boeg door een WSP-Zabel aan te schaffen. Niet zonder succes, tijdens de Grand Prix van Nederland stond hij na afloop van de eerste manche al meteen op het podium.

In Oost-Europa vinden we veel klanten van het eerste uur. De Let Maris Rupeiks geldt al een aantal jaren als ons visitekaartje in het WK. Evenals de Russische multi-kampioen Evgeny Scherbinin. Opmerkelijk voor een rijder die afkomstig is uit het Russische Irbit waar de enorme fabrieken van de Ural motorfietsen staan. Ooit was Ural het standaardmerk van de Russische zijspancrossers maar ook zij kiezen nu voor het grootste gedeelte voor oer-Hollandse kwaliteit WSP. Helaas moest Scherbinin dit jaar forfait moest geven voor het WK.

  
WSP
WSP
  

Dichter bij huis zagen we dit jaar de Brit Richard Jenkins ook flinke progressie boeken op zijn WSP- Zabel. Voeg daarbij nog tal van teams uit Frankrijk, Denemarken, Italië, Zwitserland, België, Oostenrijk, Oekraïne, Tsjechië, noem maar op, dan ziet men dat WSP niet alleen in de top maar ook in de breedte sterk is gegroeid.


In 2007 begon WSP voorzichtig te hengelen in de zijspanvijver toen Marcel Willemsen voor het eerst met het nieuwe merk aan de start verscheen. Marcel roemde de stuureigenschappen van het frame en veel rijders wilden die bewering door een proefrit bevestigd zien. Een van de eerste grote klanten was de Belg Peter Steegmans, een jaar later gevolgd door de Let Maris Rupeiks.


Vanaf 2010 ben ook ik met een WSP gaan rijden. In feite bouwde ik een geheel nieuw frame waarin ik alle ervaring uit mijn carriere heb verwerkt. Dat frame vormt de basis voor de huidige WSP zijspannen. Meteen in ons eerste jaar met WSP behaalden we de wereldtitel en dat gaf de laatste duw aan WSP om zich definitief als meest vooraanstaand merk in de zijspancross te vestigen.


WSP is dus een relatief jong merk op de zijspanmarkt. Maar achter het jonge merk gaan vele jaren ervaring schuil. Al mijn expertise die ik in de afgelopen vijftien jaren als Grand Prix rijder heb opgedaan zijn verwerkt in het frame.

De assemblage van de WSP chassis gebeurt volledig in onze eigen werkplaats waar alleen gebruik word gemaakt van onderdelen die voldoen aan de hoogste kwaliteit, al onze toeleveranciers zijn dan ook zorgvuldig uitgezocht en met ons team van eigen monteurs word het frame wedstrijdklaar opgebouwd en gereed gemaakt voor aflevering.


De deal met een klant houdt niet op wanneer de machine wordt afgeleverd, het ervaren WSP factory team geeft voortdurend technische ondersteuning en voedzame tips aan de rijders en is op alle Grand Prix's, vele internationale en nationale wedstrijden aanwezig om klanten de maximale service te verlenen.

Wilt u meer info en misschien een offerte ontvangen, stuur een mail naar wspsidecars@hotmail.nl
of info@teamwillemsen.com

Het WSP team
Wereld kampioen Europees kampioen
Nederlands Kampioen Europees kampioen IMBA


WSP
  
  
  WSP-Zabel van Team Chlose

De WSP-Zabel van Team Chlose is nu helemaal klaar.
WSP voor Team Adriaenssen

De nieuwe WSP-KTM voor Team Adriaenssen.

WSP Update
Nu we in de wintermaanden zijn beland lijkt er weinig leven meer in de zijspancross. Maar schijn bedriegt, in de werkplaatsen van WSP brand momenteel het licht tot in de kleine uurtjes. Er wordt koortsachtig gewerkt om een aantal bestelling zo snel mogelijk klaar te hebben.

 

Direct na afloop van het seizoen hebben een groot aantal toprijders hun orders geplaatst en zij willen begin 2012 hun nieuwe motor in huis hebben. Allereerst was er de Zweed Henrik Söderqvist. Twaalfmaal achtereen werd hij kampioen van Zweden, in 2001 derde in het WK en nog steeds is hij tot zeer grote dingen in staat. Afgelopen jaar was echter een pechjaar voor hem en daarom gaat hij het volgend jaar over een totaal andere boeg gooien. Zijn VMC HUSABERG gaat aan de kant en hij stapt over op een Zabel. Daarbij moest ook een perfect sturend frame komen en voor hem stond al bij voorbaat vast dat het een WSP ging worden. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe WSP-Zabel voor Söderqvist die in 2012 met Timo Gustavsson gaat rijden.

 

Ook de jonge Belg Ben Adriaenssen gaat het in 2012 over een andere boeg gooien. Om de laatste stap te maken naar de absolute wereldtop heeft ook hij afscheid genomen van VMC en heeft een WSP-KTM besteld. Samen met zijn Franse bakkenist Guennady Aurvray hoopt de nummer zes uit het afgelopen WK volgend jaar te gaan rijden voor de hoogste plaatsen.

 

Uiteraard blijft ook de Let Maris Rupeiks trouw aan de WSP. Volgend jaar gaat hij rijden met de Fin Juho Salonimie als bakkenist.

 

En dan niet te vergeten onze nationale kampioen en vijfde in het afgelopen WK, Etienne Bax. Etienne Bax zit al een paar jaren zeer dicht tegen de top aan en volgend jaar wil hij een gooi doen naar de wereldtitel. Hij wist zich al in en vroeg stadium te verzekeren van Kaspars Stupelis als bakkenist. Om zo goed mogelijk beslagen ten ijs te komen stapte ook hij over op een WSP frame.

Momenteel volgt Kaspars in Letland een uitgekiend trainingsprogramma waarna ze in januari de eerste trainingen op de motor willen aanvangen.

 

Naast de meeste toprijders in het WK zijn er de afgelopen dat ook weer de nodige WSP frames afgeleverd aan diverse teams in geheel Europa tot in Oekraïne en Rusland.

En uiteraard start ikzelf samen met mijn nieuwe bakkenist Haralds Kurpnieks volgend seizoen ook weer op een WSP-Zabel. Alles wat wij nog kunnen vinden om het beste frame nog beter te maken zullen wij toepassen en dat komt vervolgens weer ten goede aan de klanten.

Als we zien welke teams er volgend jaar op een WSP gaan rijden dan kunnen we gerust stellen dat de meeste toprijders in het WK op ons product zullen starten.

WSP frames zijn na bestelling binnen enkele weken leverbaar en daarna kan het frame naar wens door ons worden opgebouwd of de klant koopt een kaal frame en bouwt het in eigen beheer op.

 

Meer info mail naar info@teamwillemsen.com of 06 53654416
WSP voor team Margo Sonn Estonia

Ook bij team Margo Sonn uit Estonia is de WSP-KTM 530 model 2011 nu helemaal klaar om ermee te gaan rijden.

 WSP Nieuws 30-08-2010

WSP sidecars NIEUWS.

Na alle opstartproblemen begin dit jaar mbt productie en levering  van de allernieuwste WSP Next Generation zijspanframes 2010 , kunnen wij nu met vertrouwen terug zien op alle  ontwikkelingen en modificaties die hebben plaats gevonden op o,a, het Demo en tevens  wedstrijdframe van Daniel,  en van de diverse GP teams.
Hierdoor zullen alle modificaties worden doorgevoerd op de 2011 modellen, zowel rechts als links !

We zijn nu halfweg en zien de successen in het Wereldkampioenschap van meerdere G.P. rijders en in het bijzonder van Daniel en Gertie in 2010 , ook niet te vergeten het Duitse kampioenschap , waar we ook weer 2 WSP teams bij de eerste 3 hebben waaronder Marcel Willemsen met Bruno Kälin.

Zo zien we dat we al sturend op de goede weg zijn naar een nog beter succes in 2011.
Indien u enige interesse heeft om eens te sturen met de 2011 modellen schrijf een mail of bel !

Wordt vervolgd !

info@teamwillemsen.com     of    06-53654416
 Nieuwe sidecar naar Oekra´ne.

Latest delivered sidecar to the Oekrainse importer Mr Gorbatenko. 

WSP-ZABEL.

 WSP SIDE CARS

WSP

zie ook: www.wspsidecars.nl  

Webdesign: HPU internet services