99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10
HomeNews

News

Team Willemsen heeft zin aan de eerste ONK in Lochem

Team Willemsen heeft zin aan de eerste ONK in Lochem op 28 Februari 2016.

Afgelopen week hebben we een geslaagde trainingsstage gehad in Spanje,
het Nederlandse weer dwong het team ertoe om in betere weersomstandigheden te gaan trainen.
De samenwerking met de nieuwe passagier Peter Beunk bevalt prima en hebben dus zin aan het komende seizoen.

28 Februari is de eerst ONK in de thuishaven Lochem.

Lees meer...

WK en ONK Kalender 2016

ONK Kalender 2016

28-02-2016 Lochem

13-03-2016 Oss

26-03-2016 Oldebroek

22-05-2016 Mill

11-09-2016 Markelo

Lees meer...

Promo MAC SEV Lochem voor het KNMV ONK Zijspannen op 28-02-2016

Lees meer...

Merry Christmas and Happy New Year 2016

World Championship Sidecarcross Team Willemsen wishes you all a Merry Christmas and A Happy New Year 2016

Special Thanks to Robbie Bax for beïng my Passenger and together we had a Great Sidecarcross Saison.

Also Special Thanks to Peter Beunk for beïng my passenger @ The Sidecarcross of Nations in Schwedt (Ger) and together with

World Champion 2015 Bax/Stupelis and Hermans/van Gaalen we won the Title..

Also a lot of thanks to the Teammembers to make together this year succesfull

And Greatfull thanks to all the Sponsors to make this all possible.

Greetings from Daniël Willemsen

Lees meer...

Willemsen/Beunk winnen met Team Nederland de sidecarcross of nations

Willemsen/Beunk winnen met Team Nederland de sidecarcross of nations

De zijspancombinatie Daniel Willemsen en Peter Beunk hebben in het Duitse Schwedt samen met Team Nederland de sidecarcross of nations weten te winnen. In de eerste manche hadden ze veel last van een valpartij in de eerste bocht. Dit zorgde ervoor dat ze pas als 22ste aan een inhaalrace konden beginnen. Deze verliep goed en na een zwaar bevochten wedstrijd kwamen ze op een vijfde plaats over de finish. In hun tweede manche lieten ze er geen gras over groeien. Ze wisten een goede start te pakken en kwamen gedurende de wedstrijd vanaf een derde plaats terug naar de koppositie en gaven deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

Op zaterdag hadden Daniel en Peter gelijk een goed ritme op het circuit. Het rijden ging lekker en dit was in de kwalificatieheat dan ook goed terug te zien. De zijspancombinatie pakte kopstart en wist de hele heat naar haar hand te zetten. Omdat Bax/Stupelis en Hermans/van Gaalen ook goed scoorden in hun heats, veroverde Team Nederland de pole position.

Als grote favoriet voor de eindzege begon Team Nederland zich voor te bereiden op de eerste manche. Helaas begon deze met een tegenslag want vlak na de start hadden Daniel en Peter veel last van de vallende Bax/Stupelis. Het zijspan van Bax/Stupelis werd snel de goede kant opgezet zodat ook Daniel en Peter aan een inhaalrace konden beginnen. Met snelle rondetijden wisten ze gedurende de wedstrijd nog ver terug naar te komen en kwamen na een goed gereden wedstrijd op een vijfde plaats over de finish.

Gebrand op een beter resultaat stonden Daniel en Peter achter het starthek voor hun tweede manche. Ditmaal zaten ze er veel bij beter en konden op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ze hadden al snel een goed ritme in handen en wisten door te stoten naar de koppositie. Ze werkten een sterke wedstrijd af waarin ze de koppositie vast wisten te houden tot aan de finish.

Ook Bax/Stupelis en Hermans/ van Gaalen deden het voortreffelijk in Duitsland waardoor Team Nederland de sidecarcross of nations heeft gewonnen!

‘’Het was de eerste wedstrijd die ik met Peter heb gereden en dit pakte erg goed uit. Op zaterdag pakte ik in de kwalificatie al kopstart en wist de heat te winnen. Helaas hadden we in de eerste manche veel last van Bax/Stupelis, die precies voor ons ten val kwam. Vanaf een allerlaatste positie ben ik toch nog terug te komen naar een vijfde positie. Ik wilde het in de tweede manche graag beter doen en gelukkig lukte dit. Ik zat er goed bij na de start en heb gedurende de wedstrijd de koppositie overgenomen. Het rijden met Peter ging perfect maar tot op dit moment hebben we nog niet gesproken over de toekomst. Dit zal ongetwijfeld de komende weken gaan gebeuren’’: aldus een tevreden Daniel Willemsen.

Foto: Freddie Driezes.

Landenklassement Sidecarcross of Nations:
1. Nederland 13 Pnt.
2. Engelnd 27 Pnt.
3. Belgie 33 Pnt.
4. Tschechie 34 Pnt.
5. Estland 36 Pnt.
6. Frankrijk 57 Pnt.
7. Duitsland 58 Pnt.
8. Italie 78 Pnt.
9. Ierland 80 Pnt.
10. Litouwen 86 Pnt.

Lees meer...

Racereport GP Rudersberg (GER) 19/20-09-2015

Willemsen/Bax sluiten het WK seizoen af op een vierde plaats in de eindstand

De zijspancombinatie Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben bij de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap in het Duitse Rudersberg het meeste uit een moeilijke Grand Prix weten te halen. Door een moeilijke kwalificatie op zaterdag had de zijspancombinatie in beide manches op zondag een slechte startplaats. Nadat ze in de eerste manche op een achtste plaats over de finish waren gekomen, konden ze in de tweede manche op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat Robbie gedurende de wedstrijd vermoeid begon te raken, moesten ze het tempo laten zakken en kwamen ze als zevende over de finish.

Na een lang seizoen was de wedstrijd in Rudersberg alweer de laatste van het WK seizoen. Daniel en Robbie begonnen op een vierde plaats in de tussenstand aan het weekend en het moest al gek gaan moesten ze deze positie nog verspelen. Op zaterdag misten ze eigenlijk een beetje de boot door in de kwalificatie pas op een zevende plaats over de finish te komen. Dit had tot gevolg dat ze in beide manches op zondag pas als veertiende op mochten rijden naar het starthek en hierdoor geen ideale startplaats hadden.

In de eerste manche zaten ze er niet goed bij na het vallen van het starthek en moesten een inhaalrace rijden. Tijdens de manche kreeg Daniel van Robbie het teken dat hij er fysiek doorheen zat en hierdoor moest het tempo iets naar beneden. Dit zorgde ervoor dat de zijspancombinatie niet verder kwam dan een achtste plaats.

Robbie had in de pauze zoveel mogelijk rust gepakt om toch in de tweede manche nog iets te kunnen laten zien. Gebrand op een beter resultaat gingen ze in de tweede manche van start. Ditmaal zaten ze er super goed bij na de start en kwamen op een tweede plaats uit de eerste bocht. Gelijk werd er een hoog tempo in gezet om mee te kunnen strijden voor de ereplaatsen. Na een aantal ronden sloeg de vermoeidheid opnieuw toe bij Robbie waardoor Daniel het tempo heeft laten zakken en de wedstrijd rustig uit heeft gereden op een zevende plaats.

In het dagklassement legden Daniel en Robbie beslag op een zevende plaats en dit was ruim voldoende om vierde te worden in de eindstand om het wereldkampioenschap.

Commentaar Daniel Willemsen:’’Ik ben erg tevreden over het seizoen. We hebben een aantal keren op het podium gestaan, GP’s gewonnen en mancheoverwinningen geboekt. We zijn vierde geworden in de eindstand en dat na een moeilijke start. Ik ben alle sponsoren, teamleden en fans enorm dankbaar hoe ze ons dit jaar hebben geholpen. Ook volgend jaar ben ik van plan om het volledige wereldkampioenschap te gaan rijden. Ik zal waarschijnlijk wel opzoek moeten naar een andere bakkenist maar dat is op dit moment nog even afwachten’’.

Aankomende zondag zal de combinatie Willemsen/Bax van start gaan in de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Lierop.

Voor Foto's Klik Hier....

Daguitslag WK Zijspancross Duitsland:
1 Bax/Stupelis 47 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 43 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Hendrickx/van den Bogaart 40 Pnt
5 Wilkinson/Kirwin 32 Pnt
7 Willemsen/Bax 26 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 675 Pnt
2 Giraud/Musset 579 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 579 Pnt
4 Willemsen/Bax 505 Pnt
5 Brown/Chamberlain 468 Pnt


Racereport GP Saint-Jean d'Angely (FR) 13-09-2015

Manchezege voor Willemsen/Bax in WK Zijspancross in Frankrijk

De zijspancombinatie Daniel Willemsen/Robbie Bax hebben in de Grand Prix van Frankrijk een manchezege weten te boeken. Deze overwinning wisten ze in de eerste manche te boeken. In de tweede manche konden ze toen het begon te regenen niet lekker in hun ritme komen. Dit zorgde ervoor dat ze hun tweede plaats door een aantal foutjes af moesten staan en uiteindelijk op een vierde plaats over de finish kwamen. Met deze resultaten wisten ze achter de kersverse wereldkampioenen Bax/Stupelis op een tweede plaats te eindigen in het dagklassement.

Op zaterdag was al snel duidelijk dat Daniel en Robbie het goed naar hun zin hadden op het heuvelachtige circuit van St. Jean d’Angely. Ze wisten in de pre kwalificatie een tweede tijd op de klokken te zetten waarmee ze met vertrouwen aan de kwalificatieheat konden beginnen. Hierin wisten ze een hele goede start te pakken en kwamen als leiders door de eerste bocht. Gelijk hadden ze een goed ritme in handen. Gedurende de wedstrijd moesten ze Bax/Stupelis laten passeren maar Daniel en Robbie wisten hun goed te volgen en werkten een hele sterke kwalificatieheat af. Met een verschil van 2.5 seconden kwamen ze als tweede over de finish en verzekerden zich hiermee van een goede startplaats voor in de manches op zondag.

Gemotiveerd stonden ze achter het starthek voor de eerste manche. Opnieuw vertrokken ze als een speer bij de start en doken op een tweede plaats de eerste bocht in. Gelijk gingen ze in de aanval op de kopmannen en wisten de koppositie met een mooie inhaalmanoeuvre over te nemen. Alles werd op alles gezet om Bax/Stupelis achter zich te houden. Het werd ze niet makkelijk gemaakt maar Daniel en Robbie slaagden erin om de manche te winnen en de volle 25 punten te pakken.

Ze hadden de smaak duidelijk te pakken met het pakken van goede starts want na een goede reactie bij het starthek konden ze ook in de tweede manche als leiders aan de wedstrijd beginnen. Een aantal ronden wisten ze goed stand te houden maar toen kwamen Bax/Stupelis erlangs. Daniel probeerde hun te volgen maar toen het begon te regenen, ging het rijden niet foutloos meer. Ze konden niet lekker in hun ritme komen en dit zorgde ervoor dat ze verschillende foutjes maakten en verschillende plaatsen prijs moesten geven. Ondanks dit bleven ze knokken voor alles wat ze waard waren en wisten toch nog op een vierde plaats over de finish te komen.

Met een 1-4 in de manches wisten Daniel en Robbie op een tweede plaats te eindigen in de Grand Prix. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze op een vierde plaats staan. Volgende week zondag staat de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Duitse Rudersberg.

Daguitslag Grand Prix zijspancross in Frankrijk:
1 Bax/Stupelis 47 Pnt
2 Willemsen/Bax 43 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Hendrickx/van den Bogaart 38 Pnt
5 Vanluchene/Soenens 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 628 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 539 Pnt
3 Giraud/Musset 536 Pnt
4 Willemsen/Bax 479 Pnt
5 Brown/Chamberlain 428 Pnt


Team Willemsen Bax is ready for the sunday

Team Willemsen Bax is ready for the sunday

In St. Jean d' Angely word morgen de voorlaatste GP verreden, Willemsen-Bax pakten vandaag de kopstart in de qualificatie manche , in de slotfase moesten ze de leiders in het WK team Bax-Stupelis voorlaten.

De weer voorspelling is niet best en word er veel regen voorspeld.

Morgen meer breaking news met mischien de nieuwe wereld kampioen Team Bax- Stupelis # WSP racing.com

Lees meer...

Racereport GP Roggenburg (CH) op 29/30 Augustus 2015

Willemsen/Bax maken er het beste van in Grand Prix zijspancross in Zwitserland

De zijspancombinatie Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben in de Grand Prix zijspancross in het Zwitserse Roggenburg het beste van een moeilijke dag gemaakt. In beide manches moesten ze van ver komen en in de tweede manche kampten ze ook nog een kapot systeem van de hydraulische koppeling. Ondanks dit wisten ze niet van opgeven en knokten zich in de manches terug naar een zesde en een negende plaats.

Het circuit van Roggenburg staat bekend om haar harde ondergrond, bezaaid met stenen. De temperaturen waren hoog en dit zorgde ervoor dat de teams het zwaar hadden. De zaterdag verliep goed voor het team. Ze kwalificeerden zich als tweede nadat ze een sterke wedstrijd hadden afgeleverd. Ze kwamen op een achtste plaats uit de start maar werkten zich met goede rondetijden terug op naar voren en wisten er een nette tweede plaats uit te halen.

Op zondag zat het helaas allemaal wat tegen. In de eerste manche kwamen ze niet lekker weg bij de start en dit had tot gevolg dat ze buiten de top tien uit de eerste bocht kwamen. Vanaf een twaalfde plaats moesten ze op het snelle circuit terug naar voren zien te komen. Dit viel niet mee maar Daniel en Robbie knokten voor alles wat ze waard waren en zette het zijspan er regelmatig tussen om plaatsen winst te kunnen boeken. Na een manche waarin ze alles hadden gegeven, kwamen ze op een zesde plaats over de finish.

In de tweede manche kreeg het team een tegenslag te verwerken want het systeem van de hydraulische koppeling ging kapot en hierdoor was het bijna onmogelijk om te starten. Daniel en Robbie lieten zich niet uit het veld slaan en kwamen vanaf een 23ste plaats door het veld terug naar voren gedenderd. Ze bleven maar doorgaan in de hitte en zagen hun vechtlust beloont worden met een negende plaats.

In het dagklassement moesten Daniel en Robbie genoegen nemen met een achtste plaats. In de tussenstand om het wereld kampioenschap blijven ze op een vierde plaats staan. Over twee weken gaat het wereld kampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.

Om de Fotogallery te bekijken klik hier

Daguitslag Grand Prix zijspancross Zwitserland:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Giraud/Musset 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Hendrickx/van den Bogaart 34 Pnt
5 Van Luchene/Soenens 33 Pnt
8 Willemsen/Bax 27 Pnt

Tussenstand wereld kampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 581 Pnt
2 Giraud/Musset 514 Pnt
3 Hendrickx/Mucenieks 501 Pnt
4 Willemsen/Bax 436 Pnt
5 Brown/Chamberlain 388 Pnt


Racereport GP Kegums (LAT) op 8/9 Augustus 2015

Tegenslag voor Willemsen/Bax in WK Zijspancross in Letland

De zijspancombinatie Daniel Willemsen / Robbie Bax heeft in de Grand Prix van Letland een tegenslag te verwerken gehad. Tijdens de eerste manche schoot het Robbie in zijn rug waardoor ze het tempo moesten laten zakken en terugvielen van een derde naar een zesde plaats. Omdat de pijn in zijn rug niet verholpen kon worden, is besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan.

Het circuit van Kegums lag er slecht geprepareerd bij. Dit had tot gevolg dat er tussen de zanderige ondergrond harde randen kwamen waardoor het erg verraderlijk was voor de rijders. Ondanks dit waren Daniel en Robbie op zaterdag snel. Ze wisten hun kwalificatieheat te winnen en konden hiermee in beide manches op zondag als tweede oprijden naar het starthek.

De start van de eerste manche was goed en al vrij snel zaten ze op een derde plaats. De rondetijden waren goed en het rijden ging lekker totdat het bij Robbie in zijn rug schoot. Op zijn tanden bijtend ging de zijspancombinatie door maar op een gegeven moment moest het tempo vanwege de pijn echt naar beneden. Dit had tot gevolg dat ze een aantal plaatsen prijs moesten geven en op een zesde plaats over de finish kwamen.

Tussen de eerste en de tweede manche is Robbie aan zijn rug behandeld maar helaas bleef de pijn zodanig aanwezig dat er besloten is om in de tweede manche niet meer van start te gaan. Omdat ze in deze manche niet tot scoren kwamen, moesten ze in het dagklassement genoegen nemen met een dertiende plaats. In de tussenstand om het wereld kampioenschap blijven ze op een vierde plaats staan maar wel hebben ze kostbare punten verloren op Hendrickx/van den Bogaart in de strijd om de derde plaats.

Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Zwitserse Roggenburg. Normaal gesproken zal Robbie dan weer helemaal hersteld zijn van zijn rugblessure!

Commentaar Daniel Willemsen:’’Na een aantal succesvolle weken kregen we hier een tegenslag voor de kiezen. Het rijden ging lekker in de eerste manche en onze rondetijden waren goed om opnieuw op het podium te kunnen staan. Helaas schoot het bij Robbie in zijn rug en hebben we het tempo moeten laten zakken en zijn we zesde geworden. Robbie heeft dit probleem al eens eerder gehad en heeft vandaag al een afspraak bij zijn behandelend arts. Ik ga er vanuit dat het probleem snel opgelost is en dat we bij de volgende wedstrijd weer fit aan de start kunnen verschijnen’’.

 

Fotogallery Kivioli Estland klik hier

Fotogallery Kegums Letland klik hier

 

Daguitslag WK Zijspancross Letland:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 38 Pnt
4 Giraud/Musset 33 Pnt
5 Brugler/Betschart 30 Pnt
13 Willemsen/Bax 15 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Stupelis 531 Pnt
2 Giraud/Musset 470 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 467 Pnt
4 Willemsen/Bax 409 Pnt
5 Brown/Chamberlain 348 Pnt

 

 


Racereport Grand Prix Straßbessenbach 18/19 Juli 2015

Dubbelslag voor Willemsen / Bax in GP Zijspancross in Duitsland

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben vandaag in het Duitse Strassbessenbach beide manches van het wereldkampioenschap zijspancross gewonnen. In de eerste manche wisten ze kopstart te pakken en door een stevig tempo te pakken, konden ze een voorsprong opbouwen die ze in de rest van de manche niet meer hebben afgegeven. In de tweede manche kwamen ze bij de start in aanraking met een andere combinatie maar met een goed tempo kwamen ze steeds verder terug naar voren en wisten na een sterk gereden wedstrijd ook de tweede manche winnend af te sluiten.

In de trainingen op zaterdag hebben Daniel en Robbie heel veel tijd besteedt aan het proberen van een uitlaat met daarbij de juiste tandwielverhouding. Aan het einde van de tweede training hadden ze het zijspan geweldig goed aan het lopen en dit was in de kwalificatieheat gelijk te zien. Ze pakten kopstart en wisten de heat volledig naar hun hand te zetten. Hiermee mochten Daniel en Robbie in beide manches op zondag als tweede een plaats zoeken achter het starthek.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, vertrok het zijspan als een raket en zo wisten Daniel en Robbie als leiders de eerste bocht in te duiken. Gelijk hadden ze een goed ritme in handen en slaagden erin om gedurende de wedstrijd een gat te slaan van zo’n zes a acht seconden. Alles werd gegeven en dit zorgde ervoor dat ze de manche winnend af wisten te sluiten.

Omdat de eerste manche veel kracht had gekost, wisten Daniel en Robbie niet of ze er in de tweede manche nog volledig voor zouden kunnen gaan. Bij de start kwamen ze in aanraking met de combinatie die naast hun stond en daardoor kwamen ze pas rond de zesde plaats uit de eerste bocht. Er werd aan een sterke opmars begonnen en gedurende de wedstrijd kwamen ze steeds verder terug naar voren, zo ver dat ze zelfs de koppositie nog in handen wist te nemen. Deze gaven ze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen en na een ijzersterke wedstrijd wisten ze ook de tweede manche te winnen.

Commentaar Daniel Willemsen:’’We hebben de stijgende lijn duidelijk te pakken. Winnen zal er niet continu in zitten want er komen ook nog circuits die ons minder liggen maar we zijn een stuk sterker geworden in de laatste paar wedstrijden. We gaan dit proberen vast te houden’’.

Met deze dubbelslag zijn Willemsen/Bax acht punten ingelopen op de derde combinatie in de strijd om de wereldtitel. Over twee weken gaat het wereld kampioenschap verder in het Kivioli, Estland.

Voo Foto's Klik Hier !!

Daguitslag GP Zijspancross Duitsland:
1 Willemsen / Bax 50 Pnt
2 Hendrickx / van den Bogaart 42 Pnt
3 Giraud / Musset 42 Pnt
4 Bax / Stupelis 36 Pnt
5 Brown / Chamberlain 32 Pnt

Tussenstand wereld kampioenschap:
1 Bax / Stupelis 437 Pnt
2 Giraud / Musset 412 Pnt
3 Hendrickx / van den Bogaart 378 Pnt
4 Willemsen / Bax 356 Pnt
5 Brown / Chamberlain 310 Pnt

 


Racereport Belgisch Kampioenschap Hasselt op 12 Juli 2015

Willemsen/Bax winnen Belgisch Kampioenschap Zijspancross in Hasselt

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft het Belgisch Kampioenschap Zijspancross in Hasselt weten te winnen. Na een kopstart wisten ze de eerste manche volledig naar hun hand te zetten. In de tweede manche brak er vlak voor de start een o-ring van de koppeling af. Dit betekende dat ze met problemen weg kwamen en de rest van de manche zonder koppeling moesten rijden. Ze kwamen nog terug naar een derde plaats en verzekerden zich hiermee van de dagzege in Hasselt.

Aangezien de training in Belgie altijd erg kort is, hebben de zijspancombinaties maar weinig tijd om een scherpe tijd op de klokken te zetten. Daniel en Robbie bouwden hun tempo rustig op en concentreerden zich meer op het verkennen van het circuit dan op het zetten van een hele snelle tijd. Gedurende de sessie ging het tempo omhoog en wisten ze alsnog een vijfde tijd op de klokken te zetten.

Voor de start van de eerste manche waren ze er natuurlijk opgebrand om een goed resultaat neer te zetten. Toen het starthek viel vertrokken ze als een speer en doken als leiders de eerste bocht in. Gelijk werd er een strak tempo ingezet en gedurende de wedstrijd wisten ze een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de tweede combinatie. Daniel en Robbie gaven de koppositie niet meer uit handen en sloten de manche winnend af.

Bij de start van de tweede manche kregen ze een tegenslag te verwerken. Bij het inschakelen van de motor bij het vijftien seconden bord, knapte er een o-ring van de koppeling. Dit zorgde ervoor dat de combinatie met problemen weg kwam bij de start en dat ze de hele manche zonder koppeling moesten rijden. Ondanks dit probleem wisten ze zich toch nog vanaf een laatste plaats terug te knokken naar een derde plaats. Deze positie was voldoende om met een verschil van 1 punt op Hendrickx/van den Bogaart de dagzege te pakken.

Het rijden zit momenteel weer in de lift bij Willemsen/Bax en ze hopen de stijgende lijn in de komende wedstrijden verder te zetten. Volgend weekend staat er een wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross op het programma in het Duitse Strassbessenbach.

Daguitslag BK Zijspancross Hasselt:
1 Willemsen/Bax 45 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 44 Pnt
3 Van Daele/Valcke 35 Pnt
4 Derks/Bielen 30 Pnt
5 Vanluchene/Soenens 28 Pnt

 


Racereport Grand Prix Iffendic (FR) op 4/5 Juli 2015

Hengelo, 05-07-2015

Willemsen/Bax net naast het podium in Franse GP Zijspancross

De zijspancombinatie Willemsen/Bax is in de Franse Grand Prix in Iffendic net naast het podium geeindigd. Na een derde plaats in de eerste manche knokten Daniel en Robbie in de tweede manche voor alles wat ze waard waren om Hendrickx/van den Bogaart te passeren. Helaas kwamen ze een aantal keren verkeerd uit bij het passeren van achterblijvers waardoor ze uiteindelijk net iets tekort kwamen en genoegen moesten nemen met een vierde plaats.

Op het technische circuit van Iffendic konden ze op zaterdag nog niet lekker in hun ritme komen. Het rijden ging niet lekker en ondanks verwoede pogingen om harder te gaan, kwamen ze in de pre kwalificatietraining niet verder dan een vijfde tijd. Ondanks dit lieten ze zich niet uit het veld slaan en begonnen vol goede moed aan de voorbereiding op de kwalificatieheat. Echter vijftien minuten voor de start constateerde men een gesprongen o-ring van het koppelingssysteem. Fanatiek begon er in het parc ferme gesleuteld te worden. De sighting lap werd overgeslagen maar gelukkig slaagde men erin om het probleem een aantal minuten voor de start te verhelpen. Door dit probleem leek er een bepaalde spanning van beide rijders af te zijn gevallen want in de kwalifcatieheat ging het rijden ineens lekker. Daniel en Robbie werkten een goede heat af en wisten zich als derde te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de nacht van zaterdag op zondag regende het hard en hierdoor was het circuit op zondagochtend erg nat en modderig. Er werd besloten om de warm up over te slaan om zo het materiaal te sparen voor de wedstrijd. Daniel dacht veel na over met welke banden hij van start zou moeten gaan. Hij maakte de juiste keuze want toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, zat hij er goed vooraan bij en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme ging hij over het circuit en hoefde gedurende de wedstrijd enkel Giraud/Musset te laten passeren. Dit resulteerde in een mooie derde plaats waarmee ze belangrijke punten scoorden voor het kampioenschap.

Ook in de tweede manche zaten Daniel en Robbie er goed bij na de start. Bijna de hele wedstrijd was men aan het jagen op Hendrickx/van den Bogaart, die op een derde plaats reed. Helaas werden ze een aantal keren opgehouden door achterblijvers waardoor ze uiteindelijk net iets tekort kwamen om de derde plaats over te nemen en genoegen moesten nemen met een vierde plaats.

In het dagklassement eindigden Daniel en Robbie op een vierde plaats, met hetzelfde aantal punten als het derde team. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan ze na de wedstrijd in Frankrijk op een vierde plaats. Volgend weekend komen Daniel en Robbie aan de start in het Belgisch Kampioenschap in Hasselt en een week later staat de volgende Grand Prix op het programma in het Duitse Strassbessenbach.

Daguitslag GP Zijspancross Frankrijk:
1 Giraud/Musset 47 Pnt
2 Bax/Stupelis 47 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 38 Pnt
4 Willemsen/Bax 38 Pnt
5 Brown/Chamberlain 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 401 Pnt
2 Giraud/Musset 370 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 336 Pnt
4 Willemsen/Bax 306 Pnt
5 Brown/Chamberlain 278 Pnt

 

Tekst: Arno van de Brink


Racereport Grand Prix Genk (B) op 27/28 Juni 2015

Willemsen/Bax winnen de Grand Prix van België

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de Belgische Grand Prix op het circuit van Genk weten te winnen. Voor aanvang van de wedstrijd was Daniel al recordhouder op het gebied van overwinningen in Genk en aan deze lijst voegde hij dit weekend een nieuwe klinkende zege toe. Met een 1-2 in de manches wonnen Daniel en Robbie hun eerste Grand Prix van dit seizoen.

Op zaterdag ging het allemaal nog niet helemaal naar wens voor het team. Het rijden ging stroefjes in de trainingen en daarom was het afwachten hoe dit in de kwalificatieheat uit zou pakken. Na het vallen van het starthek konden Daniel en Robbie op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat ze gedurende de wedstrijd terug kwamen naar een derde plaats ging het rijden nog niet zoals Daniel en Robbie dit wilden. Dit was ook in de warm up op zondagochtend het geval. Verschillende keren werd er aangezet om er een snelle ronde uit te persen maar toch kwam de combinatie niet verder dan een vijfde tijd.

Door de vele ervaring die Daniel heeft, weet hij dat het rijden van een wedstrijd heel anders is dan trainen. De combinatie pakte een goede start en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. Al vrij snel kwamen de tweede leidende combinaties met elkaar in aanraking en hier konden Daniel en Robbie van profiteren. Overtuigend namen ze de koppositie in handen en hielden een strak tempo aan. Een aantal ronden wisten Hendrickx en van den Bogaart hun te volgen maar in de slotfase wisten ze toch een gat te slaan en wonnen op overtuigende wijze de eerste manche.

Met vertrouwen stonden Daniel en Robbie achter het starthek voor de tweede manche. Toen het starthek viel, was de reactie goed en konden ze opnieuw op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Door een val van Hendrickx/van den Bogaart en een mooie inhaalmanoeuvre op Vanluchene/Soenens namen ze al snel de leiding in de wedstrijd in handen. Ze wisten dat ze geen risico’s hoefden te nemen om de Grand Prix winnend af te kunnen sluiten. Toen ze onder druk kwamen te staan van Bax/Stupelis hebben ze niet al teveel tegengas gegeven en hebben vervolgens de wedstrijd netjes uitgereden op een tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches wonnen Daniel en Robbie hun eerste Grand Prix van dit seizoen. Tevens is de combinatie Willemsen/Bax maar liefst 27 punten ingelopen op de derde combinatie in de tussenstand om het wereldkampioenschap en is flink uitgelopen op de vijfde combinatie! Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse Iffendic.

om de fotogallery te bekijken klikt u hier...

Daguitslag Grand Prix van Belgie:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Stupelis 43 Pnt
3 Hermans/van Gaalen 34 Pnt
4 Giraud/Musset 33 Pnt
5 van Werven/Beunk 29 Pnt

Tekst: Arno van den Brink
Foto’s: Albert Schreuder

 


Racereport ONK Valkenswaard 21-06-2015

Persbericht: Hengelo, 21-06-2015

Willemsen / Bax dichtbij eindzege in ONK Zijspancross in Valkenswaard

De zijspancombinatie Daniel Willemsen/Robbie Bax zijn in het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Valkenswaard dicht bij de eindzege gekomen. In de eerste manche streed het koppel tot aan het einde van de manche om het gat tot aan de leiders Bax/Stupelis te kunnen dichten. Ze kwamen tot aan het achterwiel maar helaas was de tijd tekort om nog een serieuze aanval in te kunnen zetten waardoor ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats. In de tweede manche namen ze kopstart en wisten ze de hele manche aan de leiding te rijden. Echter door een verkeerde keuze bij het passeren van twee achterblijvers wisten Bax/Stupelis hun toch nog te passeren waardoor ze net de ONK zege misten.

De training werd in de stromende regen verreden. Daniel en Robbie gingen een aantal keren op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten en besloten vervolgens om het zijspan klaar te gaan maken voor de eerste manche. Ondanks dat ze slechts een aantal ronden hebben gereden, kwamen ze toch uit op een tweede tijd en konden hiermee een ideale startplaats uitzoeken in de beide manches.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwamen Daniel en Robbie goed weg bij de start en kwamen op een derde plaats uit de eerste bocht. In de beginfase wisten ze door te stoten naar een tweede plaats maar opdat moment hadden Bax/Stupelis al een gat weten te slaan. Alles werd op alles gezet om het gat te dichten. Gedurende de wedstrijd kwamen ze steeds dichterbij en in de slotfase vonden ze het achterwiel van de Bergeijkse combinatie. Ondanks dat Daniel en Robbie nog vol vuur zaten en de aanval in wilden zetten, was de manche al afgelopen waardoor ze aan het achterwiel van Bax/Stupelis op een tweede plaats over de finish kwamen.

Gebrand om het in de tweede manche nog een plaats beter te doen stonden ze achter het starthek. De reactie was goed bij het vallen van het starthek en als eerste doken ze de eerste bocht in. Gelijk werd er een hoog tempo in gezet en ronde na ronde kwamen ze als leiders door. Toen Bax/Stupelis even in de fout gingen, hadden ze weer wat lucht waardoor ze met een goed ritme verder konden gaan. Als leiders gingen ze de laatste ronde in maar Bax/Stupelis hadden zich op weten te werken tot aan het achterwiel. Daniel en Robbie konden zich geen fout veroorloven en gingen dan ook geconcentreerd over het circuit. Echter bij het passeren van twee achterblijvers kozen ze voor de verkeerde kant om beide combinaties te passeren. Dit had tot gevolg dat ze niet goed uitkwamen en Bax/Stupelis hun nog net konden passeren. Na een sterk gereden wedstrijd kwamen Daniel en Robbie als tweede over de finish.

Commentaar Daniel Willemsen:’’Het was een mooie wedstrijd waarin we alles hebben gegeven. Helaas maakten we in de laatste ronde een inschattingsfoutje bij het passeren van de achterblijvers waardoor Etienne ons nog kon passeren. Ondanks dit zijn we tevreden over het rijden en we zijn blij dat we de stijgende lijn van de afgelopen weken in Valkenswaard verder hebben weten te zetten’’.

Met een 2-2 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een tweede plaats in het dagklassement. Ook in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezetten ze de tweede plaats. Volgend weekend staat er een wedstrijd om het Wereld Kampioenschap Zijspancross op het programma in het Belgische Genk.

Daguitslag ONK Zijspancross in Valkenswaard:
1 Bax/Stupelis 100 Pnt
2 Willemsen/Bax 90 Pmt
3 van Werven / Beunk 73 Pnt
4 Visscher / Visscher 73 Pnt
5 Hermans / van Gaalen 71 Pnt

Fotogallery klik hier

Tekst: Arno van den Brink
Foto’s: Albert Schreuder

 


10-06-2015 Race Report Team Willemsen

Race Report Team Willemsen

De afgelopen weken hebben we flink resultaat geboekt, zowel de nieuwe 2016 WSP die geweldig aanvoelt als het fysieke vlak , rijritme en vooral scherpte en snelheid zorgen voor de betere resultaten.
De Nederlandse GP stonden we sinds lange tijd weer op het podium met een 3e plek en de Letse GP afgelopen weekend een 3e en 4e plek.
Inmiddels zijn we van de 7e naar de 4e plek gestegen in het WK klassement.

AS weekend staat de Tjechische GP op de kalender .
Voor de meeste updates en nieuwtjes kun u eens kijken op onze vernieuwde website gemaakt door HPU in Doetinchem.

Voor Foto's kunt u kijken in onze Gallery

Team Willemsen - Bax

 


Daniel Willemsen traint voor de wereldtop bij nieuwe sponsor

 

Daniel Willemsen traint voor de wereldtop bij nieuwe sponsor

 

Lochem: De Lochemse tienvoudig wereldkampioen zijspanrijder Daniel Willemsen gaat ervoor. Na zijn laatste wereldkampioenschap in 2012 kreeg hij last van een vervelende schouderblessure en in 2014 kwam daar een operatie aan zijn knie overheen. Eind 2014 startte hij fysiotherapie bij sportmedisch kennis en expertisecentrum Sports & Science en vanaf toen ging het snel beter. Zo goed, dat hij dit jaar weer een gooi naar de wereldtitel wil doen. Dat vergt intensief trainen en hij is blij met sponsor Sports & Science, die hem daarbij begeleidt en de mogelijkheid biedt vaak en gericht te komen trainen. “Van december tot maart trainde ik bijna iedere dag, maar toen begonnen de wedstrijden en dan is het moeilijker de tijd ervoor te vinden,” lacht Daniel. “Het was aanvankelijk wat lastig na twee jaar weer de aansluiting te vinden met de top, maar het gaat goed en ik kijk erg uit naar de komende wedstrijden, zoals dit weekend de Nederlandse Grand Prix in Oldenbroek. Samen met zijn zijspan maatje Robbie Bax doet hij dit seizoen mee aan de competitie van de Open Nederlandse kampioenschappen, bestaande uit 8 wedstrijden, en de Wereldkampioenschappen die bestaan uit 16 wedstrijden. Daarnaast doen de heren nog aan 15 verschillende buitenlandse wedstrijden mee. Dat vergt training, doorzettingsvermogen en kracht, iets wat Daniel bij Sports & Science zoveel mogelijk traint!

 


Racereport ONK Oss 08-03-2015

De 2e ONK werd afgelopen weekend verreden op een van Nederlands mooiste circuits de witte Ruysheuvel in Oss.
In de tijdtraining wisten Daniel en Robbie de snelste tijd op de klokken te zetten dus pole voor beide manches.


In zowel de eerste als de tweede manche hebben Daniel en Robbie weer eens ouderwets gevlamd . Eerste manche vanuit de achterhoede naar de 3e plek gevochten en de tweede manche na een kleine buiteling de 2e plek moeten afgeven.
Beide manches een 3e positie.


Vriendelijke groet
Team Willemsen

Voor meer Foto's klik hier


Racereport ONK Lochem 01-03-2015

Beste Noppenfans,

De eerste ONK is achter de rug, in Lochem moesten we na een tijdstraf ivm decibel meting van de 2e rij starten. Na beide manches aanvallend te hebben gereden kwamen we helaas niet verder dan een 4e en 5e plek.

Aanstaand weekend is de 2e ONK in Oss waar we voor een revanche gaan.

Wij hopen U allen weer komt om ons Team aan te moedigen

 

Lees meer...

Leuk Artikel over Team Willemsen in Mijn Magazine

In de onlangs verschenen editie van Mijn Magazine stond een mooi stukje over Team Willemsen.

Lees meer...

Actuele Ontwikkelingen bij Team Willemsen

Actuele ontwikkelingen team Willemsen

In het afgelopen seizoen heeft Daniel in September een nieuwe kruisband gekregen van de cross dokter GJ van Norel, het verwachte herstel zou tot begin 2015 duren, gelukkig mocht er in december alweer lekker aan de conditie gewerkt worden maar tijdstip van volledig herstel was onduidelijk.
Daarom was het ook lastig om met een degelijk aanvalsplan naar buiten toe toe te treden voor het seizoen 2015, op dit moment mag er gezegd worden dat zowel Robbie Bax als Daniel voor de volle 100% aan het werk zijn om volledig fit aan een nieuw seizoen te kunnen beginnen.

Inmiddels is de motor bijna gereed om te kunnen beginnen met de eerste meters in 2015 en al op 8 februari is de traditionele seizoen opener in Reusel waar dit jaar een internationaal gezelschap aan GP coureurs word verwacht.

Doordat we later zijn opgestart als andere jaren is het nu bijzonder lastig om het komende seizoen finacieel rond te krijgen. De huidige GP kalender telt 5 GP’s meer als in 2014 wat het kostenplaatje meer omhoog schroeft, waardoor het nog niet zeker is of we als team aan alle GP’s kunnen deelnemen.
Misschien kent u iemand in uw omgeving die interesse heeft om het team te onder steunen, in materiaal of financiele vorm, graag kom ik persoonlijk bij u langs om toe te lichten wat de tegenprestaties kunnen zijn.

Vriendelijke groet,
Daniel Willemsen


Prettige Kerstdagen en een Gelukkig en Sportief 2015


Race Report GP Straßbessenbach (GER) 2014

Last weekend was the GP off Germany in Bessenbach.
for many years this is one of the top organisers. more then 50 teams traveled to this spectacularly track.
Willemsen Bax had finally a super race on the Saturday qualifying race. Winning the B group means second in the line up .

First moto good and finished 5
Second moto super start ex passenger of Daniel, Bruno Kalin crashed out of others sidecar and blocked the way.
from 16 to 6

dayresult 5.

Next event GP Estonia

Race Report GP Straßbessenbach (GER) 2014
Lees meer...

Willemsen - Bax aan de start in 2015

Voor het komende Grand Prix Seizoen hebben Robbie en Daniël elkaar de hand geschud en zijn beiden sterk gemotiveerd

om in 2015 Fit aan de start te verschijnen.

Nadat Daniël begin September 2014 is geopereerd aan een kruisband reconstructie was het onzeker wanneer er begonnen
mocht worden met zwaardere training.

Midden Januari 2015 staat de eerste motor training in de planning

Team Willemsen - Bax

Wij wensen iedereen fijne Kerstdagen en een mooi sportief 2015 toe.


13e Achterhoekse Sidecarparty en Actionday

 13e Achterhoekse Sidecarparty en Actionday

Kids and Sidecars Trainingsdag op 30 en 31 Augustus 2014

Hallo Noppenfans,
Aanstaand weekeind zullen wij aanwezig zijn op de Kids and Sidecars Trainingsdag op het Radiocircuit in Stevensbeek.


mvg Team Willemsen


Racereport GP's Kivioli,Kegums and Roggenburg

Hallo Noppenfans,

De afgelopen weken hebben we in korte tijd 3 Grand Prix wedstrijden kort achter elkaar gehad, Estland en Letland en afgelopen weekend Zwitserland. De Grand Prix in Estland hadden we zaken goed op orde zowel fysiek en technisch , de tijden in de vrije training waren perfect en zelfs het snelst. In de kwalificatie wedstrijd konden we de koppositie pakken en de overwinning pakken in onze B groep. Het vooruitzicht van dit Estlandse weekend zag er goed uit , en doel was duidelijk het podium te bereiken, dat zou eens tijd worden.

Lees meer...

Internationale Motocross Möggers (Österreich) 31 August 2014

Er word op 31 Augustus 2014 een Internationale wedstrijd verreden in Oostenrijk voor diegenen die hier aan deel willen nemen kan men zich aanmelden via een formulier bij Ernst Böller.

Groet Team Willemsen


Racereport Kampioenschap Iffendic 2014

Hallo Noppenfans,
Afgelopen weekend stond er een internatiole wedstrijd op het programma om het ritme en snelheid scherp te houden. Het spectaculaire circuit van de Motoclub Iffendic was het strijdtoneel.
Waar vele duizenden bezoekers waren uit de regio toegestroomd.

Vaste passagier Robbie Bax was vanwege werkzaamheden verhinderd en reed Daniel met de franse rookie Luc Rostain.
In de vrije en tijdtraining verliepde samenwerking nog een beetje stroef maar in de manches kon de gashendel echt open. Super fijn gereden en goed voor de mentale spirit. Komend weekend staat het Belgische kampioen schap in Hasselt op het programma.


Team Willemsen

Lees meer...

GP GENK 12 & 13 Juli 2014 Afgelast/Cancelled!!

Hallo Noppenfans

Helaas is de Grand Prix van België afgelast
Deze ochtend heeft de Organisatie besloten samen met de FIM
om de Wedstrijd te annuleren om de reden dat het Circuit niet meer op tijd te prepareren was. De Baan lag er slecht bij door de hevige en vele regenval van de afgelopen dagen,men bekijkt nog om de wedstrijd op een later tijdstip in dit jaar alsnog te laten plaatsvinden. Uiteraard word de Wedstrijdkalender geraadpleegd en zal er eventueel een passende datum gekozen worden. Dit weekeind word er dus in principe niet gereden een eventuele trainingssessie zou tot de mogelijkheden behoren. Zodra we daar meerduidelijkheid over hebben  zullen we U informeren.

Sportieve Groet
Team Willemsen

GP GENK 12 & 13 Juli 2014 Afgelast/Cancelled!!

Racereport ONK Holten 2014

Afgelopen weekend werd de voorlaatste ONK wedstrijd verreden werd. 

Willemsen / Bax waren gebrand op een hoge klassering,
in de tijdtraining naderden ze de pole position op 0,3 sec.

In beide manches waren de starts niet al te best en moest er hard  naar voren gevochten worden. Eerste manche van 7 naar 2 en eenmaal aangekomen in het wiel van Bax / Stupelis sneuvelde het achterwiel en  werd er nog een wiel gewisseld in de pits. Resultaat 13.

Tweede manche 4 met de start en vlot naar de 2e plek op jacht naar de kopman. Het gat werd dicht gereden van 14 naar 7 seconden toen de tanden in de versnellingsbak mee rond gingen. Schakelen ging niet meer en moesten de 2e plek verdedigen.

Team Willemsen

Lees meer...

Racereport ONK Oss 2015

De 2e ONK werd afgelopen weekend verreden op een van Nederlands mooiste circuits de witte Ruysheuvel in Oss.
In de tijdtraining wisten Daniel en Robbie de snelste tijd op de klokken te zetten dus pole voor beide manches.
In zowel de eerste als de tweede manche hebben Daniel en Robbie weer eens ouderwets gevlamd . Eerste manche vanuit de achterhoede naar de 3e plek gevochten en de tweede manche na een kleine buiteling de 2e plek moeten afgeven.
Beide manches een 3e positie.


Vriendelijke groet
Team Willemsen

Lees meer...
Lochem zondag 28 februari 2016
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Tom de Vries

Veel succes in het nieuwe seizoen!!!

Sjaan

Daniel en Robbie maak Piet en Kees nog eens een ...

Meer berichten
Team Willemsen © 2016