99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Beunk pakken podiumplaats in Duits Kampioenschap Zijspancros

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk is in het Duits Kampioenschap Zijspancross in Reutlingen op het podium geeindigd. In de eerste manche kwamen ze van rond de vijftiende plaats terug naar een vierde positie. In de tweede manche kwamen ze na een goede start in de beginfase met een andere combinatie in aanraking en gingen op de kant. Hierdoor vielen ze vele plaatsen terug maar met een strak tempo kwamen ze gedurende de wedstrijd vanaf een vijftiende positie helemaal terug naar een derde plaats waarmee ze derde werden in het dagklassement.

Peter had twee weken rust genomen om zijn ribblessure te laten genezen en voelde zich weer fit genoeg om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Op zaterdag ging het goed met Willemsen/Beunk want de hele dag wisten ze snelle tijden op de klokken te zetten en dit zorgde ervoor dat ze aan het einde van de dag de pole position wisten te veroveren.

Door de regenval lag het circuit er op zondag modderig bij en ontstonden er al snel diepe sporen. Een goede start was van essentieel belang om hoog te kunnen scoren. In de eerste manche verliep de start van Willemsen/Beunk niet vlekkeloos. Peter stond iets te recht op in de bak waardoor het zijspan omhoog kwam en ze even het gas dicht moesten doen. Dit had tot gevolg dat ze pas op een vijftiende plaats aan de wedstrijd konden beginnen. Omdat het moeilijk was om in te halen, moesten Willemsen/Beunk alles in het werk stellen om plaatsen winst te boeken. Dit lukte goed want ze kwamen gedurende de wedstrijd helemaal terug naar een vierde plaats.

Daniel en Peter wisten dat een betere start nodig zou zijn om in de tweede manche hoger te kunnen finishen. Na het vallen van het starthek zaten ze er beter bij en doken op een derde plaats de eerste bocht in. Echter niet veel later kwamen ze met een andere combinatie in aanraking en gingen op de kant. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren waardoor ze opnieuw vanaf een vijftiende plaats aan een inhaalrace moesten beginnen. Met scherpe inhaalmanoeuvres wisten ze de ene na de andere combinatie een plaats terug te verwijzen waardoor ze uiteindelijk op een nette derde plaats wisten te finishen.

Met een 4-3 in de manches wisten Willemsen/Beunk derde te worden in het dagklassement. Volgend weekend staat de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Duitse Schopfheim.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’We hebben er voor moeten knokken vandaag. Peter heeft gelukkig niet zoveel last meer van zijn rib en heeft weer goed zijn werk kunnen doen. We hebben het even rustiger aan moeten doen vanwege de blessure en daarom was het goed om hier deel te nemen. Volgende week moeten we net iets scherper zijn en dan hoop ik dat we tot een goed resultaat kunnen komen’’.

Photocredits: Sebastian Aull  http://www.sidecarcross-action.de/

Daguitslag Duits Kampioenschap Zijspancross Reutlingen:
1 Hendrickx/van den Bogaart 2-1
2 Santermans/Mucenieks 1-2
3 Willemsen/Beunk 4-3

Chernivtsy , Ukraïne zaterdag 05 mei 2018
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

wim bastiaansen

hallo daan

ik hoorde dat het niet goed...

wim bastiaansen

hallo daan

ik hoorde dat het niet goed...

Meer berichten
Team Willemsen © 2018