99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Team Willemsen vergroot voorsprong in het ONK Zijspancross in Oss

ONK Zijspancross Oss

Na de zege in de eerste wedstrijd in Berghem heeft Team Willemsen haar koppositie tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oss weten te versterken. Willemsen reed samen met zijn bakkenist Robbie Bax naar een sterke zege in de eerste manche en kwam in de tweede manche als vierde over de finish. Met deze resultaten werden ze tweede in de daguitslag en zijn hiermee verder uitgelopen in de strijd om de titel.

 

 

Het circuit van Oss lag er in de ochtend hard en glad bij. Willemsen begon gecontroleerd aan de sessie en schroefde na een aantal ronden het tempo op om een snelle tijd op de klok te gaan zetten. Dit leek te lukken want hij zette een perfecte ronde neer maar omdat er toen iets mis was met de tijdwaarneming telde deze ronde niet. Later in de sessie heeft Daniel nog wel een snelle tijd neer weten te zetten en sloot de training af als vierde.

 

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Met een goed ritme wist hij zich op een tweede plaats te handhaven totdat de kopman een foutje maakte en hij de leiding over kon nemen. Niet veel later viel de tweede man stil waardoor Willemsen ineens een hele grote voorsprong had. Gecontroleerd stuurde hij het zijspan naar de finish en won de manche.

 

Ook in de tweede manche pakte Willemsen een hele goede start. Net als in de eerste manche reed hij in de beginfase aan de leiding maar maakte kort nadat hij was gepasseerd een fout en werd teruggeslagen naar een zevende plaats. Willemsen vocht terug en begon op een vijfde plaats aan de laatste ronde. Alles gevend wist hij van Werven nog te passeren en kwam moegestreden op een vierde plaats over de finish.

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’We hebben een goede dag gehad want we zijn opnieuw drie punten uitgelopen. Ook is het mooi dat we opnieuw een manche hebben weten te winnen. Het circuit was harder dan normaal en lag er op verschillende plaatsen verraderlijk bij. Ik heb in beide manches bekeken gereden. In de eerste manche leverde dit mij de winst op. In de tweede manche moest ik er in de tweede helft meer voor gaan zitten en wisten we nog terug te komen naar een vierde plaats. Ik ben tevreden over vandaag en Robbie heeft het opnieuw heel goed gedaan. Ook het zijspan was perfect voor elkaar en ik kijk uit naar de rest van het kampioenschap.’’

 

Met een 1-4 in de manches eindigde Willemsen op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijft hij aan de leiding staan en heeft zijn voorsprong met drie punten weten te vergroten. Op zondag 4 oktober staat de derde wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Varsseveld.

 

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Bax/Musset 47 Pnt
2 Willemsen/Bax 43 Pnt
3 Vanluchene/van den Bogaart 40 Pnt
4 Van Werven/Beunk 32 Pnt
5 Leferink/Veldman 29 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2024