99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Team Willemsen wint eerste ONK

ONK Zijspancross Berghem


Op het loodzware zandcircuit van Berghem heeft Team Willemsen de dagzege weten te pakken. De combinatie deed dit met overtuiging want ze wisten beide manches winnend af te sluiten en pakte hiermee het maximale aantal punten.

 

 

Voor deze eerste wedstrijd in Berghem sprong Robbie Bax in de bak bij Daniel en dit zorgde gelijk voor veel vertrouwen. Jaren hebben ze samen gereden en Daniel wist dat hij met Robbie in de bak hoge ogen kon gaan gooien. In de training werd het circuit rustig verkent en werd het tempo opgevoerd. Na een aantal snelle ronden, kwamen ze uit op een vierde tijd en keerden tevreden terug naar het paddock.

 

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat ze gelijk de leiding in de wedstrijd in handen namen. Op het inmiddels steeds zwaarder wordende circuit had Willemsen een goed ritme in handen en kon gedurende de wedstrijd een voorsprong opbouwen. Deze wisten ze te consolideren en na een sterk gereden wedstrijd kwamen ze met een voorsprong van meer dan tien seconden als winnaars over de finish.

 

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Op het goed geprepareerde zijspan doken ze als leiders de eerste bocht in en gingen er gelijk goed voor zitten om een voorsprong op te bouwen. Geconcentreerd stuurde Daniel het zijspan door de diepe sporen en gaten en begon net als in de eerste manche weg te lopen bij zijn achtervolgers. Ze maakten geen fouten en wisten zo ook de tweede manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten.

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het is fantastisch om het kampioenschap zo te beginnen. Met Robbie aan mijn zijde wist ik dat ik een bakkenist had waarmee ik kon scoren. Daarnaast hebben de monteurs het zijspan perfect geprepareerd voor deze loodzware omstandigheden. Ik ben heel blij met de dubbele manchezege en zondag in Oss gaan we er opnieuw voor!’’

 

Met een dubbele manchezege zijn ze de eerste leiders in het kampioenschap. Volgende week zondag staat de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Oss.

 

Daguitslag ONK Zijspancross Berghem:
1 Willemsen/Bax 50 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 44 Pnt
3 Hermans/Janssens 38 Pnt
4 Veldman/Cermak 35 Pnt
5 Keuben/Beleckas 34 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2024