99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10
HomeNLNavigatieNews

News

Daniël Willemsen start met Dion Rietman in 2021

Plannen 2021

Daniel Willemsen heeft voor seizoen 2021 een overeenkomst gesloten met Dion Rietman. Willemsen is er klaar voor om er nog een jaar tegenaan te gaan en heeft hiervoor met Rietman een goede bakkenist gevonden!

De tienvoudig wereldkampioen heeft een sterke winter achter de rug en zal in de komende weken samen met Rietman op het zijspan stappen om de motortraining op te pakken. Willemsen-Bax wisten vorig jaar de tiende Nederlandse titel te pakken , dit jaar gaan de mannen ervoor om deze titel te verdedigen. Naast de Dutch Sidecar Masters zal de combinatie ook uitkomen in het volledige wereldkampioenschap en diverse Inter wedstrijden

‘’Ik heb er echt weer zin in. Er is vorig jaar tot nu natuurlijk nauwelijks gereden en dat maakt me gretig. Ook is dat voor mij een teken dat ik er nog niet mee wil stoppen. Met Dion heb ik een goede Nederlandse bakkenist gevonden waarmee ik regelmatig kan gaan trainen. Voor mij werkt dit fijn omdat we zo naar de juiste vorm kunnen groeien. Ik heb veel vertrouwen in hem en in het vaste team rondom mij zodat we nog een jaar kunnen knallen,’’ vertelt Daniel.

Willemsen-Rietman zullen in de komende weken hun voorbereiding op het seizoen verder zetten en zullen er klaar voor zijn wanneer het starthek voor de eerste keer zal vallen!


Team Willemsen pakt ONK Zijspancross titel 2020

ONK Eindstand

Team Willemsen verzekerd zich van Open Nederlandse titel zijspancross

Team Willemsen heeft vandaag te horen gekregen dat ze Open Nederlands Kampioen Zijspancross 2020 zijn geworden. Er stond nog een wedstrijd gepland op 24 oktober in Oldebroek maar door de aangescherpte corona maatregelen zal deze wedstrijd niet door gaan. Voor Team Willemsen betekende dit dat ze de titel binnen hebben weten te halen.

Daniel en Robbie Bax reden een sterk kampioenschap waarin ze twee van de drie wedstrijden hebben weten te winnen. In de wedstrijd die ze niet wonnen, wisten ze de schade met een tweede plaats te beperken. Met een voorsprong van 20 punten op Vanluchene/van den Bogaart wisten ze de titel veilig te stellen.

Voor Daniel is dit een extra mooie titel omdat hij hiermee naast zijn tien wereldtitels nu ook tien Nederlandse titels heeft. Voor bakkenist Robbie is dit zijn eerste Open Nederlandse titel bij de inters!

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het is voor ons allemaal een vreemd seizoen geweest. Gelukkig konden we toch nog een kampioenschap in Nederland rijden en hier zijn we vol voor gegaan. Bijna alle sterke combinaties stonden hier aan de start en om dan kampioen te worden voelt goed. Ik wil Robbie Bax heel erg bedanken dat we nog eens samen konden knallen en dit succes hebben weten te behalen. Daarnaast ook een groot woord van dank naar mijn sponsors en het team die er altijd waren om het materiaal tip top in orde te brengen. Op naar volgend jaar!’’

Eindstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:

1 Willemsen/Bax 140 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 120 Pnt
3 Bax/Musset 106 Pnt
4 Hermans/Janssens 105 Pnt
5 Keuben/Beleckas 91 Pnt


Team Willemsen wint ONK Zijspancross in Varsseveld

ONK Zijspancross Varsseveld

Team Willemsen heeft met een overwinning in de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Varsseveld een belangrijke stap gezet naar de titel. Willemsen wist op sterke wijze de eerste manche te winnen en kwam in de tweede manche na een bekeken wedstrijd als tweede binnen, wat voldoende was voor de dagzege.

 


Een goede startplaats is in Varsseveld belangrijk en daarom zette Willemsen in de training flink aan om een scherpe tijd neer te zetten. Dit lukte want ze wisten de pole position te veroveren en mochten hiermee in beide manches als eerste een plaats zoeken achter het starthek.


De start van de eerste manche was goed en als eerste kwamen ze uit de eerste bocht. Willemsen stond in de eerste helft van de wedstrijd flink onder druk van de tweede combinatie maar hield het hoofd koel en deed zijn ding. Toen de tweede combinatie in de fout ging, was het gat geslagen en konden ze onbedreigd naar de zege rijden.


Ook in de tweede manche doken ze als eerste de eerste bocht in. Ditmaal verloren ze in de eerste ronde de koppositie maar wisten dat ze ook aan een tweede plaats voldoende hadden om de eindzege te pakken. Willemsen reed een bekeken wedstrijd en sloot de manche af als tweede.


Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het was een goede dag voor ons. In beide manches wisten we kopstart te pakken. In de eerste manche zette Vanluchene veel druk maar ik heb gewoon mijn eigen ding gedaan waardoor we de manche winnend af wisten te sluiten. In de tweede manche verloren we in de eerste ronde de koppositie. Het was niet echt nodig om veel risico’s te nemen om te proberen de koppositie terug te pakken. Met een tweede plaats pakten we de dagzege en zijn we flink uitgelopen in de strijd om de titel. Ik kijk uit naar de laatste wedstrijd van het kampioenschap waarin ik mijn tiende nationale titel kan pakken. Ik wil Robbie Bax bedanken voor het goede werk wat hij heeft verricht en uiteraard de monteurs die er voor hebben gezorgd dat het zijspan perfect in orde was.’’
Met een 1-2 in de manches won hij zijn tweede ONK-wedstrijd van het seizoen en blijven hiermee aan de leiding staan in de tussenstand van het kampioenschap. Met nog 1 wedstrijd te gaan bedraagt hun voorsprong op de tweede combinatie 20 punten. De laatste wedstrijd van het kampioenschap wordt op 24 oktober verreden in Oldebroek.


Daguitslag ONK Zijspancross Varsseveld:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Musset 45 Pnt
3 Hermans/Janssens 38 Pnt
4 Vanluchene/van den Bogaart 36 Pnt
5 Kops/Horton 32 Pnt


Tussenstand ONK Zijspancross:
1 Willemsen/Bax 140 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 120 Pnt
3 Bax/Musset 106 Pnt
4 Hermans/Janssens 105 Pnt
5 Keuben/Beleckas 91 Pnt


Team Willemsen vergroot voorsprong in het ONK Zijspancross in Oss

ONK Zijspancross Oss

Na de zege in de eerste wedstrijd in Berghem heeft Team Willemsen haar koppositie tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oss weten te versterken. Willemsen reed samen met zijn bakkenist Robbie Bax naar een sterke zege in de eerste manche en kwam in de tweede manche als vierde over de finish. Met deze resultaten werden ze tweede in de daguitslag en zijn hiermee verder uitgelopen in de strijd om de titel.

 

 

Het circuit van Oss lag er in de ochtend hard en glad bij. Willemsen begon gecontroleerd aan de sessie en schroefde na een aantal ronden het tempo op om een snelle tijd op de klok te gaan zetten. Dit leek te lukken want hij zette een perfecte ronde neer maar omdat er toen iets mis was met de tijdwaarneming telde deze ronde niet. Later in de sessie heeft Daniel nog wel een snelle tijd neer weten te zetten en sloot de training af als vierde.

 

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Met een goed ritme wist hij zich op een tweede plaats te handhaven totdat de kopman een foutje maakte en hij de leiding over kon nemen. Niet veel later viel de tweede man stil waardoor Willemsen ineens een hele grote voorsprong had. Gecontroleerd stuurde hij het zijspan naar de finish en won de manche.

 

Ook in de tweede manche pakte Willemsen een hele goede start. Net als in de eerste manche reed hij in de beginfase aan de leiding maar maakte kort nadat hij was gepasseerd een fout en werd teruggeslagen naar een zevende plaats. Willemsen vocht terug en begon op een vijfde plaats aan de laatste ronde. Alles gevend wist hij van Werven nog te passeren en kwam moegestreden op een vierde plaats over de finish.

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’We hebben een goede dag gehad want we zijn opnieuw drie punten uitgelopen. Ook is het mooi dat we opnieuw een manche hebben weten te winnen. Het circuit was harder dan normaal en lag er op verschillende plaatsen verraderlijk bij. Ik heb in beide manches bekeken gereden. In de eerste manche leverde dit mij de winst op. In de tweede manche moest ik er in de tweede helft meer voor gaan zitten en wisten we nog terug te komen naar een vierde plaats. Ik ben tevreden over vandaag en Robbie heeft het opnieuw heel goed gedaan. Ook het zijspan was perfect voor elkaar en ik kijk uit naar de rest van het kampioenschap.’’

 

Met een 1-4 in de manches eindigde Willemsen op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijft hij aan de leiding staan en heeft zijn voorsprong met drie punten weten te vergroten. Op zondag 4 oktober staat de derde wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Varsseveld.

 

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Bax/Musset 47 Pnt
2 Willemsen/Bax 43 Pnt
3 Vanluchene/van den Bogaart 40 Pnt
4 Van Werven/Beunk 32 Pnt
5 Leferink/Veldman 29 Pnt


Team Willemsen wint eerste ONK

ONK Zijspancross Berghem


Op het loodzware zandcircuit van Berghem heeft Team Willemsen de dagzege weten te pakken. De combinatie deed dit met overtuiging want ze wisten beide manches winnend af te sluiten en pakte hiermee het maximale aantal punten.

 

 

Voor deze eerste wedstrijd in Berghem sprong Robbie Bax in de bak bij Daniel en dit zorgde gelijk voor veel vertrouwen. Jaren hebben ze samen gereden en Daniel wist dat hij met Robbie in de bak hoge ogen kon gaan gooien. In de training werd het circuit rustig verkent en werd het tempo opgevoerd. Na een aantal snelle ronden, kwamen ze uit op een vierde tijd en keerden tevreden terug naar het paddock.

 

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat ze gelijk de leiding in de wedstrijd in handen namen. Op het inmiddels steeds zwaarder wordende circuit had Willemsen een goed ritme in handen en kon gedurende de wedstrijd een voorsprong opbouwen. Deze wisten ze te consolideren en na een sterk gereden wedstrijd kwamen ze met een voorsprong van meer dan tien seconden als winnaars over de finish.

 

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Op het goed geprepareerde zijspan doken ze als leiders de eerste bocht in en gingen er gelijk goed voor zitten om een voorsprong op te bouwen. Geconcentreerd stuurde Daniel het zijspan door de diepe sporen en gaten en begon net als in de eerste manche weg te lopen bij zijn achtervolgers. Ze maakten geen fouten en wisten zo ook de tweede manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten.

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het is fantastisch om het kampioenschap zo te beginnen. Met Robbie aan mijn zijde wist ik dat ik een bakkenist had waarmee ik kon scoren. Daarnaast hebben de monteurs het zijspan perfect geprepareerd voor deze loodzware omstandigheden. Ik ben heel blij met de dubbele manchezege en zondag in Oss gaan we er opnieuw voor!’’

 

Met een dubbele manchezege zijn ze de eerste leiders in het kampioenschap. Volgende week zondag staat de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Oss.

 

Daguitslag ONK Zijspancross Berghem:
1 Willemsen/Bax 50 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 44 Pnt
3 Hermans/Janssens 38 Pnt
4 Veldman/Cermak 35 Pnt
5 Keuben/Beleckas 34 Pnt


Eerste zege in 2020 voor Team Willemsen

Zijspan seizoensopener Eersel

Daniel Willemsen en Kaspars Stupelis hebben de zijspan seizoensopener in Eersel weten te winnen. De ervaren combinatie, die pas net weer met het zijspan aan het trainen is, hadden het vertrouwde gevoel al snel te pakken en wisten beide manches naar hun hand te zetten.

Ondanks het onstuimige weer en de vele regenval op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd, lag het circuit er goed geprepareerd bij. Voor Daniel en Kaspars was dit sinds vele jaren weer de eerste keer dat ze samen een wedstrijd reden waardoor het vooral zaak was om aan elkaar te wennen en wedstrijdritme op te doen.

Een goede start in beide manches zorgde ervoor dat Willemsen beide keren al snel de leiding in de wedstrijd in handen had. Met een strak tempo gingen ze rond over het circuit en wisten de concurrentie in zowel de eerste als de tweede manche achter zich te houden.

Met een dubbele mancheoverwinning wonnen Daniel en Kaspars het dagklassement in Eersel. In de komende dagen zet Team Willemsen haar voorbereiding op de eerste wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters in St. Isidorushoeve op 1 maart verder.

Daguitslag zijspan seizoensopener Eersel:
1 Willemsen/Stupelis 50 Pnt
2 Keuben/Beleckas 40 Pnt
3 Wijers/van de Wiel 38 Pnt
4 Leferink/Veldman 31 Pnt
5 Matthys/Debruyne 28 Pnt


Nieuwe hoofdsponsor voor Team Willemsen

Firma Lennartz & Sohn Kuhl techniek

Met nog minder dan vier weken te gaan tot aan de eerste wedstrijd van de Dutch Sidecar Masters in St. Isidorushoeve heeft Team Willemsen goed nieuws te melden. Het team is druk in de voorbereiding op het seizoen en doet er alles aan om sterk voor de dag te komen. Daarnaast hebben ze in Firma Lennartz & Sohn Kuhl techniek een nieuwe hoofdsponsor gevonden.

Het bedrijf is gespecialiseerd in klimaat techniek. Meer informatie over Firma Lennartz & Sohn Kuhl techniek kunt u bekijken op https://www.kaeltetechnik-lennartz.de

Naast het feit dat eigenaar Lutz Lennartz team Willemsen gaat ondersteunen is hij ook zelf actief in de zijspansport. Onlangs heeft Daniel een nieuwe WSP combinatie afgeleverd bij Lennartz zodat hij over het best mogelijke materiaal kan beschikken.

Team Willemsen is zeer blij met de steun van Lennartz & Sohn Kuhl techniek en gaat voor een goede en langdurige samenwerking!

Lees meer...

Willemsen en Stupelis terug samen in 2020

Bekendmaking 2020

Daniel Willemsen en Kaspars Stupelis zullen in 2020 weer samen achter het starthek verschijnen. Samen wisten ze in hun tot nu toe succesvolle carrières twee wereldtitels samen te pakken.

 Beide atleten hebben enorm veel ervaring. In totaal zitten er maar liefst 14 wereldtitels in deze combinatie en is er 44 jaar aan ervaring in het wereldkampioenschap.

Voor 2020 waait er weer een frisse wind door het team en zullen deze winter een professionele start maken. Zowel de techniek als de conditie moeten er 200 procent klaar voor zijn.

“We zijn beiden enorm gemotiveerd en hebben er heel veel zin in,” vertelt Daniel Willemsen.

De tienvoudig wereldkampioen liet dit jaar zien absoluut nog de snelheid te hebben om met de top van het wereldkampioenschap mee te kunnen maar omdat de klik met zijn toenmalige bakkenist er niet was, kwam er een voortijdig einde aan zijn seizoen. Stupelis kende daarentegen een zeer succesvol seizoen en pakte met Etienne Bax zijn vierde wereldtitel uit zijn carriere.

 


Daniel Willemsen rijdt sterke inhaalraces in GP van Zwitserland

Grand Prix

Daniël Willemsen heeft in de Zwitserse Grand Prix in Roggenburg twee sterke inhaalraces gereden. Vanaf de tweede startrij vocht hij zich met Andreas Haller terug naar een negende en tiende plaats in de manches.

 

 

Op zaterdag zat het tegen voor Team Willemsen want tot twee keer toe reden ze een blok kapot. Dit had tot gevolg dat ze zich via de laatste kans kwalificeerden waardoor ze in beide manches op zondag vanaf de tweede startrij moesten starten.

 

In zowel de eerste als de tweede manche moesten ze van achter uit het veld terug naar voren komen. Alles gevend en met goed werk van bakkenist Andreas Haller wisten ze de ene na de andere combinatie te passeren en dit zorgde ervoor dat ze in beide manches in de top tien uitkwamen.

 

Met een negende en tiende plaats in de manches eindigde de combinatie op een achtste plaats in de daguitslag. Volgend weekend staat de Grand Prix van België in Kester op het programma.


Daniel Willemsen houdt schade beperkt in Halle

Dutch Sidecar Masters

Daniel Willemsen heeft de schade in de derde wedstrijd van de Dutch Sidecar Masters in Halle beperkt weten te houden. Willemsen kwam met een voorsprong van 21 punten aan de start in Halle en is er in geslaagd om de koppositie in handen te houden.

 

 

Willemsen brak eerder in de week met zijn bakkenist Luc Rostingt waardoor hij met een gelegenheidsbakkenist aan de start moest komen. Vlak voor het weekend werd een overeenkomst gesloten met Kostas Beleckas en hierdoor kon hij enkel op zaterdagmiddag nog even trainen.

 

In de tijdtraining wist Willemsen een vierde tijd op de klok te zetten en begon met goede moed aan de eerste manche. Hierin ging het echter mis bij de start want het voorwiel kwam omhoog waardoor Willemsen even van het gas af moest. Buiten de top tien kwam hij door de eerste bocht en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Alles werd op alles gezet en vele combinaties werden een plaats terugverwezen. Echter in de slotfase moest Willemsen gas terug nemen omdat Kostas vermoeid begon te raken en finishte op een zevende plaats.

 

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal was zijn start beter en kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Willemsen probeerde het hoge tempo te volgen maar dit lukte niet. Kostas raakte ook in deze manche zeer vermoeid waardoor Willemsen opnieuw gas terug moest nemen en plaatsen prijs moest geven. Hij wist er net als in de eerste manche een zevende plaats uit te halen en hield hiermee de schade beperkt.

 

In het dagklassement eindigde Willemsen op een zesde plaats. In de tussenstand om de Dutch Sidecar Masters blijft hij aan de leiding staan en heeft een voorsprong van vijf punten op de tweede combinatie. Aankomend weekend staat voor Willemsen de volgende Grand Prix op het programma in het Franse Plomion.

 

Daguitslag Dutch Sidecar Masters Halle:
1 Hermans/Musset 50 Pnt
2 Bax/Stupelis 44 Pnt
3 Dierckens/Bax 40 Pnt
4 Van Werven/Beunk 36 Pnt
5 Keuben/Rietman 32 Pnt
6 Willemsen/Beleckas 28 Pnt

Tussenstand Dutch Sidecar Masters:
1 Willemsen/Rostingt 119 Pnt
2 Bax/Stupelis 114 Pnt
3 Hermans/Musset 106 Pnt
4 Van Werven/Beunk 84 Pnt
5 Vanluchene/van den Bogaart 76 Pnt


Team Willemsen houdt schade beperkt na tegenslag in Tsjechie

Grand Prix

Team Willemsen heeft in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Kramolin, Tsjechie geen loon naar werken gehad. Omdat ze in beide manches vanaf de tweede startrij een inhaalrace moesten rijden, zat er op het modderige circuit niet meer in dan twee keer een tiende plaats.

 

 

De omstandigheden waren zwaar in Kramolin. Het regende van tijd tot tijd en hierdoor was het bijzonder modderig. Het team wist dat het belangrijk was om een sterke kwalificatieheat te rijden zodat ze op zondag een goede startplaats hadden in de beide manches. Het ging voortvarend want ze reden op sterke wijze aan de leiding in hun heat. Helaas kregen ze af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor ze de wedstrijd moesten verlaten en zich via de laatste kans moesten kwalificeren. Dit lukte met een zege maar dit betekende wel dat ze in beide manches op zondag vanaf de tweede startrij moesten starten.

 

Ook op zondag regende het nog waardoor de circuitomstandigheden er niet beter op werden. Op veel plaatsen bestond het circuit uit 1 ideale lijn waardoor het moeilijk was om in te halen. Het team deed er alles aan om na twee matige starts terug naar voren te komen en finishten in zowel de eerste als de tweede manche op een tiende plaats. Hiermee hielden ze gezien de situatie de schade beperkt.

 

In het dagklassement eindigde Team Willemsen op een tiende plaats en staan na vier wedstrijden op een vierde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in de Oekraine!

 

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Tsjechie:
1 Vanluchene/van den Bogaart 47 Pnt
2 Dierckens/Bax 42 Pnt
3 Hermans/Musset 41 Pnt
4 Sanders/Kunnas 38 Pnt
5 Giraud/Haller 31 Pnt
10 Willemsen/Rostingt 22 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/van den Bogaart 167 Pnt
2 Bax/Stupelis 161 Pnt
3 Hermans/Musset 144 Pnt
4 Willemsen/Rostingt 128 Pnt
5 Sanders/Kunnas 125 Pn


Sterk optreden van Willemsen/Rostingt in thuis Grand Prix

Grand Prix

Lees meer...

Willemsen/Rostingt kennen moeilijke Grand Prix van Spanje

WK Zijspancross

Willemsen/Rostingt kennen moeilijke tweede Grand Prix in Spanje

De zijspancombinatie Willemsen/Rostingt heeft een moeilijke tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Spaanse Talavera de la Reina gekend. Dit kwam hoofdzakelijk omdat ze in beide manches vanaf de tweede startrij moesten starten.

Op zaterdag kregen ze in de kwalificatieheat een tegenslag te verwerken. Ze vochten zich van ver terug naar een derde plaats totdat ze in de slotfase te kampen kregen met een kapot wiel waardoor ze het tempo moesten laten zakken. Ze wisten zich nog te kwalificeren maar wel betekende dit dat ze in beide manches op zondag vanaf de tweede startrij moesten starten.

In de eerste manche mengden ze zich in een strijdend groepje en wisten op een negende plaats over de finish te komen. In de tweede manche hadden ze het moeilijker. Het liep allemaal niet lekker waardoor ze teleurgesteld op een vijftiende plaats over de finish kwamen.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan ze na twee wedstrijden op een vierde plaats. Aankomend weekend staat de Nederlandse Grand Prix in Oldebroek op het programma. Hier zullen Willemsen en Rostingt de opgelopen schade proberen goed te maken.

Tussenstand wereldkampioenschap Zijspancross:
1 Vanluchene/van den Bogaart 80 Pnt
2 Bax/Stupelis 80 Pnt
3 Hermans/Musset 72 Pnt
4 Willemsen/Rostingt 64 Pnt
5 Sanders/Kunnas 58 Pnt


Willemsen/Rostingt beginnen WK met podiumplaats in Lommel

WK Zijspancross

Willemsen/Rostingt beginnen het WK Zijspancross met podiumplaats in Lommel

De zijspancombinatie Willemsen/Rostingt is in het Belgische Lommel sterk aan het wereldkampioenschap zijspancross begonnen. Willemsen reed in de eerste manche lang aan de leiding en wist op een tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche kwamen ze als derde over de finish, waarmee ze net de Grand Prix zege misten en tweede werden.

 

 

Het voorseizoen van Willemsen is goed verlopen want na drie wedstrijden om de Dutch Sidecar Masters staat hij aan de leiding en ook met zijn vorm zit het goed. Dit liet hij ook op zaterdag in Lommel zien. Hij reed een constante kwalificatieheat en wist hierin op een tweede plaats over de finish te komen waarmee hij zich verzekerde van een goede startplaats voor in de beide manches.

 

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Binnen een aantal ronden stootte hij door naar de koppositie en wist hier vervolgens tot in de slotfase op stand te houden. Ondanks dat het rijden lekker ging, slaagde hij er net niet in om de koppositie vast te houden en finishte als tweede in de eerste manche.

 

Na de pauze vertrok Willemsen als een speer bij de start en kwam als leider door de eerste bocht. Strak rijdend ging hij in de eerste paar ronden over het circuit en hield goed stand op de eerste plaats. Toen werd hij gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats, wat opdat moment nog steeds voldoende was voor de eindzege. Helaas kon Daniel dit niet vasthouden en moest hij nog een positie prijsgeven en kwam moegestreden op een derde plaats over de finish.

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’We zijn heel dichtbij de Grand Prix zege gekomen. Ik voel me op het moment zeer goed en ook de snelheid is er om vooraan mee te doen. In beide manches pakten we een goede start en zowel in de eerste als de tweede manche hebben we aan de leiding gereden. Dit is een goed begin van het kampioenschap en we gaan ervoor om dit in de komende wedstrijden verder te zetten.’’

 

Met een 2-3 in de manches eindigde hij op een tweede plaats in de Grand Prix. Aankomend weekend staat de tweede wedstrijd van het kampioenschap op de kalender in het Spaanse Talavera de la Reina.

 

Daguitslag Grand Prix zijspancross Lommel:
1 Vanluchene/van den Bogaart 42 Pnt
2 Willemsen/Rostingt 42 Pnt
3 Bax/Stupelis 40 Pnt
4 Varik/Daiders 30 Pnt
5 Hermans/Musset 29 Pnt


Daniel Willemsen nieuwe leider in de Dutch Sidecar Masters

Dutch Sidecar Masters

Team Willemsen heeft de leiding in de tussenstand om de Dutch Sidecar Masters in handen genomen. In zowel de eerste als de tweede manche reed de combinatie lange tijd aan de leiding. In de eerste manche kwamen ze net iets tekort waardoor ze tweede werden maar in de tweede manche klaarden ze de klus en wonnen de manche.

 

 

In de training verkenden ze het circuit en bouwden hun snelheid gedurende de sessie verder uit. Dit resulteerde in een vierde tijd waarmee een goede plaats achter het starthek gezocht kon worden. Na een goede reactie was het Willemsen die in de eerste manche als leider de eerste bocht in dook. Lang hield hij goed stand op de eerste plaats en wist een strijdend groepje achter zich te houden. Echter met nog een aantal ronden te gaan moest hij de koppositie afstaan en finishte als tweede.

 

Ook in de tweede manche was het Willemsen die er na de start als een haas vandoor ging. Ondertussen was het circuit zeer zwaar geworden en hier voelde Willemsen zich goed op thuis. In het midden van de manche moest hij de koppositie even uit handen geven maar door een fout van Hermans kreeg hij de eerste plaats terug in handen. Willemsen hield het tempo strak tot in de slotfase en wist VanLuchene en Veldman achter zich te houden.

 

Met een 2-1 in de manches won Willemsen het dagklassement in Varsseveld en is hiermee de nieuwe leider geworden in de Dutch Sidecar Masters! Zijn voorsprong op de tweede combinatie bedraagt 15 punten. Over twee weken staat voor Team Willemsen de eerste Grand Prix van het seizoen op het programma in Lommel.

 

Daguitslag Dutch Sidecar Masters in Varsseveld:
1 Willemsen/Rostingt 47 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 40 Pnt
3 Veldman/Janssen 40 Pnt
4 Giraud/Haller 32 Pnt
5 Hermans/Musset 31 Pnt

 

Tussenstand Dutch Sidecar Masters:
1 Willemsen/Rostingt 91 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 76 Pnt
3 Veldman/Janssen 76 Pnt
4 Bax/Stupelis 70 Pnt
5 Hermans/Musset 56 Pnt


Daniel Willemsen vecht voor eindzege in Lochem

Dutch Sidecar Masters

Daniel Willemsen heeft zijn vechtlust opnieuw laten zien tijdens de eerste wedstrijd om de Dutch Sidecarcross Masters in Lochem. Willemsen reed in beide manches lang aan de leiding en wist na twee sterk gereden manches als tweede over de finish te komen.

 

 

Ondanks de vele regenval op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd lag het circuit er bijzonder goed bij. Ook was de publieke opkomst groot te noemen, wat Daniel extra motivatie gaf om goed te scoren.

 

Nadat Daniel voor de eerste manche als zesde een plaats mocht zoeken achter het starthek, vertrok hij als een speer toen het starthek viel en dook als leider de eerste bocht in. Met een goed ritme wist hij een groepje van combinaties rondenlang achter zich te houden en op een gegeven moment leek het erop dat hij de eerste manche zou gaan winnen. Echter in de voorlaatste ronde kwam hij bij het passeren van een achterblijver niet goed uit waardoor hij gepasseerd werd en moegestreden als tweede over de finish kwam.

 

In de tweede manche rekende Willemsen in de beginfase af met Sanders en kwam opnieuw aan de leiding te rijden. Net als in de eerste manche had hij rondenlang de koppositie in handen. Vechtend voor alles wat hij waard was, probeerde hij de eerste plaats vast te houden. Toch moest hij in de slotfase Hermans laten passeren maar wist wel de aandringende Bax achter zich te houden. Dit zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats over de finish kwam.

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het was een hele goede dag voor ons. Ik heb eigenlijk nog niet veel met het zijspan gereden en daarom ben ik zeer tevreden over waar we nu staan. In de tweede manche heb ik alles geprobeerd om de manche te winnen en zo ook de eindzege te pakken maar helaas lukte dit net niet!’’

 

Met tweemaal een tweede plaats eindigde Willemsen ook op een tweede plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat de volgende wedstrijd om de Dutch Sidecarcross Masters op de kalender in Varsseveld.

 

Daguitslag Dutch Sidecarcross Masters Lochem:
1 Bax/Stupelis 45 Pnt
2 Willemsen/Rostingt 44 Pnt
3 Vanluchene/van den Bogaart 36 Pnt
4 Veldman/Janssen 36 Pnt
5 Sanders/Kunnas 31 Pnt


Willemsen/Bax maken deel uit van winnende team

Sidecarcross of Nations

Team Nederland dat dit jaar bestond uit Etienne Bax/Kaspars Stupelis, Daniel Willemsen/Robbie Bax en Koen Hermans/Nicholas Musset hebben in het Deense Slagelse de Sidecarcross of Nations gewonnen. Team Nederland begon als titelverdediger aan de wedstrijd en heeft de titel op dominante wijze weten te prolongeren.

 

 

Het weekend begon op zaterdag met wisselend succes. Hermans/Musset wisten hun kwalificatieheat te winnen maar zowel Willemsen/Bax als Bax/Stupelis kwamen in de problemen. Door een valpartij in de eerste bocht na de start kwam Willemsen niet verder dan een elfde plaats. Bax/Stupelis kregen een steen tussen de schijf waardoor het blokkeerde en ze noodgedwongen de wedstrijd moesten verlaten. Door de tegenslagen van Bax en Willemsen kwalificeerde team Nederland zich pas als zevende voor de wedstrijd.

 

Op zondag verliep alles voortvarend voor het Nederlandse team. Bax won de eerste manche en omdat Willemsen als tweede binnen kwam, namen ze gelijk de leiding in het landenklassement in handen. De tweede manche werd gewonnen door Hermans en Willemsen kwam hierin als zesde over de finish. In de derde en beslissende manche waren het opnieuw de Nederlanders die de wedstrijd domineerden. Hermans won op overtuigende wijze de wedstrijd terwijl Bax een inhaalrace moest rijden. Ondanks dat hij nog een keer ten val kwam, wist hij helemaal terug te komen naar een tweede plaats. Nederland sloot de dag in stijl af en prolongeerde haar titel.

 

Einduitslag landenklassement:
1 Nederland 7 Pnt
2 Frankrijk 28 Pnt
3 Letland 33 Pnt
4 Engeland 43 Pnt
5 Tsjechie 51 Pnt


Nieuwe samenstelling voor 2019

Willemsen sluit overeenkomst met Rostingt

Na een periode van zes jaar, hebben Daniel Willemsen en Robbie Bax in goed overleg besloten om hun wegen te scheiden. In deze periode hebben ze samen vele successen weten te boeken met als hoogtepunt verschillende Grand Prix en ONK zeges en ook hebben ze samen de Sidecarcross of Nations met team Nederland gewonnen.

 

Team 2019

 

Daniel Willemsen liet dit jaar zien dat hij zeker de snelheid nog heeft om mee te strijden om de ereplaatsen in het wereldkampioenschap. In de beginfase van het wereldkampioenschap stond hij aan de leiding maar helaas zorgden verschillende tegenslagen ervoor dat hij een achterstand opliep. Hier heeft de crosser uit Lochem zich goed doorheen geslagen en wist er toch nog een vierde plaats uit te halen in de eindstand. Ook leidde hij in de Dutch Sidecar Masters maar omdat hij door een vervelende blessure de wedstrijd in Varsseveld moest missen, verloor hij zijn kansen op de titel en werd derde.

 

Nu is Willemsen klaar voor een nieuwe uitdaging. Deze week sloot hij een overeenkomst met Luc Rostingt uit Frankrijk waarmee hij in 2019 samen zal uitkomen in het wereldkampioenschap en de Dutch Sidecar Masters. Rostingt is door de jaren heen uitgegroeid tot een ervaren bakkenist en stond dit jaar in de bak bij Arne Dierckens, waarmee hij tiende wist te worden in het wereldkampioenschap.

 

Commentaar Daniel Willemsen:‘’Ik heb hele mooie jaren gehad met Robbie en we hebben samen veel gewonnen. We zijn beiden toe aan een nieuwe uitdaging en die ga ik samen aan met Luc Rostingt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we competitief zullen zijn in 2019 en we gaan beiden hard werken om een goede seizoenstart te kunnen maken. Namens team Willemsen wil ik Robbie bedanken voor zijn enorme inzet maar ook de gezellige tijden die we met hem hebben gekend.’’


Willemsen/Bax Racereport GP van Zwitserland

Willemsen/Bax laten goede snelheid zien in GP van Zwitserland maar worden geplaagd door slechte starts

Zijspancombinatie Willemsen/Bax hebben in de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Zwitserse Roggenburg een goede snelheid laten zien maar tegenslag bij de starts hebben ervoor gezorgd dat ze genoegen moesten nemen met een zesde plaats in het dagklassement.

‘’Op zaterdag liep alles lekker. Onze tijden waren de hele dag goed en het gevoel op de baan was perfect. Dit zorgde ervoor dat we onze kwalificatieheat wisten te winnen en met vertrouwen uitkeken naar de wedstrijd op zondag,’’ vertelt Daniel Willemsen.

Bij de start van de eerste manche kreeg de combinatie een tegenslag voor de kiezen want de motor sloeg af waardoor ze als laatste aan de wedstrijd moesten beginnen. Willemsen zette de achtervolging in en door creatieve lijnen te rijden, wist hij vele combinaties te passeren. Opnieuw waren zijn rondetijden goed en dit zorgde ervoor dat hij er toch nog een achtste plaats uit wist te halen.

In de tweede manche was zijn start niet super en moest hij vanaf een zevende plaats terug naar voren zien te komen. Netjes rijdend kwamen ze gedurende de wedstrijd naar voren en wisten op een vierde plaats over de finish te komen.

‘’Het zat vandaag tegen met de starts. In de eerste manche moesten we van heel ver komen maar over het rijden ben ik tevreden. De rondetijden zijn nog steeds competitief en daarom zal ik er volgend jaar zeker nog een jaar bij aan plakken. Hopelijk hebben we dan iets meer geluk zodat we hoger in het kampioenschap kunnen eindigen.’’

Met alleen de wedstrijd in het Franse Vesoul nog te gaan staan Willemsen/Bax op een vierde plaats in de tussenstand. De laatste Grand Prix staat volgend weekend op het programma.

 

Photocredits Albert Schreuder / SCCP

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/van den Bogaart 469 Pnt
2 Hermans/Musset 401 Pnt
3 Bax/Stupelis 356 Pnt
4 Willemsen/Bax 315 Pnt
5 Giraud/Mucenieks 294 Pnt


Geen loon naar werken voor ijzersterke Willemsen/Bax in GP van Belgie

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben in de Grand Prix van Belgie in Lommel geen loon naar werken gehad. Ze waren in beide manches bloedsnel maar door een mechanisch probleem vielen ze in de slotfase van de eerste manche uit. In de tweede manche stelden ze orde op zaken, namen kopstart en liepen ver weg bij de rest van de concurrentie.

Daniel begint weer steeds beter in vorm te komen en samen met Robbie wilde hij iets goeds laten zien in Lommel. Op zaterdag begonnen ze gelijk ijzersterk door de kwalificatieheat te winnen waarmee ze in beide manches als eerste een plaats mochten zoeken achter het starthek.


Omdat het circuit op veel plaatsen geschoven was voor de eerste manche wist Daniel dat het belangrijk was om een goede start te pakken. Dit lukte want in zowel de eerste als de tweede manche dook hij als leider de eerste bocht in. In de eerste manche werd er gelijk een hoog tempo in gezet en met een goed ritme wist hij ronde na ronde de koppositie in handen te houden. Met nog twee ronden te gaan hadden ze de koppositie nog steeds in handen maar helaas kregen ze toen af te rekenen met een mechanisch probleem. Daniel en Robbie vielen stil waardoor ze uitermate teleurgesteld de wedstrijd moesten verlaten en een mogelijke overwinning in rook op zagen gaan.


Na hun teleurstelling van in de eerste manche waren ze belust op revanche voor de tweede manche. Ze stonden op scherp en dit lieten ze gelijk vanaf de eerste meters zien. Een mooie kopstart, gevolgd door een aantal snelle ronden, zorgden ervoor dat ze al snel een riante voorsprong hadden. Met nog drie ronden te gaan hadden ze een voorsprong van maar liefst 45 seconden op weten te bouwen waardoor ze geen grote risico’s meer hebben genomen en de manche onbedreigd winnend hebben afgesloten.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het is super jammer dat we in de eerste manche uitvielen, anders hadden we de Grand Prix gewonnen. Een positief punt van deze Grand Prix is dat we hebben laten zien dat we weer steeds beter in vorm komen en dat we de snelheid hebben om vooraan mee te strijden. De onderlinge samenwerking binnen het team was weer fantastisch dit weekend en daarom is het mooi dat we een manche gewonnen hebben.’’

Omdat ze in de eerste manche slechts 1 punt scoorden, moesten ze in het dagklassement genoegen nemen met een achtste plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan Daniel en Robbie nu op een zesde plaats maar in de resterende vier wedstrijden is er nog van alles mogelijk. Op zaterdag 7 juli komen ze aan de start in de laatste wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters in Rhenen.

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Belgie:
1 Bax/Stupelis 47 Pnt
2 Varik/Rostingt 42 Pnt
3 Dierckens/Rostingt 32 Pnt
4 van Werven/Mans 31 Pnt
5 Vanluchene/van den Bogaart 31 Pnt
8 Willemsen/Bax 26 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/van den Bogaart 351 Pnt
2 Hermans/Musset 285 Pnt
3 Bax/Stupelis 261 Pnt
4 Varik/Daiders 212 Pnt
5 Brown/Millard 209 Pnt
6 Willemsen/Bax 204 Pnt


Gemengde gevoelens voor Willemsen/Bax na GP Sidecarcross in Estland

De zijspancombinatie Willemsen/Bax blikt met gemengde gevoelens terug op de Grand Prix van Estland. Nadat ze bij de vorige wedstrijd in Letland wel de snelheid hadden maar niet de resultaten behaalden waarop ze hadden gehoopt, waren Daniël en Robbie uiterst gemotiveerd om dit recht te zetten.

Ze begonnen sterk aan het weekend. Het rijden voelde goed op zaterdag en ook de snelheid was aanwezig om mee te kunnen strijden om de podiumplaatsen. Dit lieten ze in de kwalificatieheat door de wedstrijd winnend af te sluiten.

Ook in de eerste manche ging het lekker en wisten ze op een derde plaats over de finish te komen. Echter na de manche werden ze gediskwalificeerd omdat ze na de finish en voordat ze naar de geluidscontrole gingen, hulp van derden hebben gehad. Dit ging erom dat Daniël en Robbie na hun zware inspanning snel wat drinken namen, wat blijkbaar niet is toegestaan en waardoor ze hun zwaar verdiende punten kwijt raakten.

Meer dan gemotiveerd gingen ze in de tweede manche van start. Wederom waren de snelheid en het rijden goed waardoor ze op een vierde plaats over de finish wisten te komen.

Commentaar Daniël Willemsen:”Het positieve is dat de snelheid weer steeds beter wordt en dat we mee kunnen strijden voor de podiumplaatsen. Het is heel zuur wat er na de eerste manche is gebeurd maar we kunnen het niet meer terug draaien. In de tweede manche hebben we ons goed herpakt en zijn we vierde geworden. Het hele team heeft dit weekend weer goed gefunctioneerd en het zijspan heeft het hele weekend geen verkeerde klap gegeven, waar we dan zeer blij mee zijn. Volgend weekend bij de Grand Prix in Lommel gaan we er weer voor.”

 

Foto's: Dries Dewitte

IMG_3723

 

IMG_3771

 

IMG_3629


Willemsen/Bax behalen niet de gewenste resultaten in Letse GP

Willemsen/Bax laten goede snelheid zien in Letse GP maar behalen niet de gewenste resultaten

Zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de Grand Prix van Letland een goede terugkeer gemaakt in de competitie. Ondanks dat een elfde en zevende plaats in de manches niet de resultaten zijn waar de combinatie voor gaat, waren de rondetijden wel goed waardoor ze het weekend met een goed gevoel af hebben gesloten.

Voor Daniel en Robbie was het weer hun eerste wedstrijd na het zware auto ongeval van Daniel. Op voorhand wisten ze niet wat ze ervan moesten verwachten waardoor ze zonder druk aan het weekend begonnen. Helaas zat het in de kwalificatieheat op zaterdag gelijk al niet mee want nadat ze op een nette vierde plaats over de finish waren gekomen, produceerde het zijspan bij de geluidscontrole teveel geluid waardoor ze vijf strafplaatsen kregen. Hiermee kwalificeerden ze zich als negende, wat betekende dat ze in beide manches vanaf de tweede startrij moesten starten.

‘’Het waren twee taaie manches voor ons. In de eerste manche kwamen we pas rond de achttiende plaats uit de start. In de beginfase hadden we de pech dat we twee keer achterop een valpartij reden waarbij Robbie ook nog een keer uit de bak viel. Dit had tot gevolg dat we ver achteraan moesten beginnen. We hebben alles gegeven en zijn in de eerste manche elfde geworden en in de tweede manche kwamen we als zevende over de finish. Op zich zijn dit niet de resultaten waarvoor we willen gaan maar we gelukkig hebben we met onze rondetijden laten zien dat we nog steeds competitief zijn. In de komende wedstrijden gaan we voor meer en willen we verder bouwen naar ons oude niveau,’’ vertelt Daniel.

Ondanks dat Daniel en Robbie de Grand Prix van Tsjechië hebben gemist, staan ze in de tussenstand om het wereldkampioenschap nog op een vierde plaats, slechts 14 punten achter de derde combinatie. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Estse Kivioli.

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Vanluchene/van den Bogaart 273 Pnt

2 Hermans/Musset 234 Pnt

3 Bax/Stupelis 174 Pnt

4 Willemsen/Bax 160 Pnt

5 Brown/Millard 160 Pnt


Team Willemsen niet van start in Grand Prix van Tsjechie

Team Willemsen zal aankomend weekend niet van start gaan in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Kramolin, Tsjechie. Na de Grand Prix van de Oekraine verbleef het team in de Karpaten. Echter bij een excursie met de hoteleigenaar is de auto waarin ze zaten betrokken geraakt bij een frontale botsing.

Alle teamleden moesten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden om te worden behandeld. Op dit moment is het team onderweg naar Nederland waar Daniel een operatie zal moeten ondergaan.

Wanneer er meer informatie is, zullen we u hierover op de hoogte stellen. Voor aanvang van de Grand Prix in Tsjechie staat Team Willemsen op een derde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

 

 


Willemsen/Bax nieuwe leiders in het ONK Zijspancross

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de schade goed beperkt weten te houden tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oss. Ondanks dat Daniel verre van fit is door zes gebroken ribben en een klaplong wist hij derde te worden in het dagklassement en is hiermee de nieuwe leider geworden in de tussenstand.

Het circuit van Oss lag er goed geprepareerd bij. Daniel en Robbie hadden zich als doel gesteld om de schade te beperken en zoveel mogelijk punten te pakken. Toch begonnen ze zeer overtuigend aan de dag door in de tijdtraining ruim de snelste tijd neer te zetten en de pole position te veroveren.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Daniel en Robbie in de kopgroep aan de wedstrijd konden beginnen. In de beginfase werden ze gepasseerd en vielen terug naar een derde plaats. Ze probeerden het tempo van de twee koplopers te volgen maar door de opgelopen blessures van Daniel konden ze niet meer doen dan hun eigen wedstrijd rijden. Ze hielden goed stand op een derde plaats en toen Veldman door mechanische problemen uitviel, schoven ze door naar een tweede plaats en wisten deze positie vast te houden tot over de finish.

Ook in de tweede manche zat Willemsen er goed bij met de start maar vanwege de pijn van zijn ribben en de kortademigheid door zijn klaplong was hij niet in staat om helemaal voluit te rijden. Wel hield hij goed stand in de top drie en toen de wedstrijd vanwege hevige regenval en onweer voortijdig werd afgevlagd, was dit ook de positie waarop hij werd geklasseerd.

‘’Ik ben blij dat we nu twee weken rust hebben. De val van het ONK in Valkenswaard hakt er nog steeds behoorlijk in. Dit komt ook mede omdat ik de blessures maar weinig rust kan geven door de opeenvolging van wedstrijden. We hebben de schade vandaag goed beperkt weten te houden en een lichtpuntje is dat we de leiding in het kampioenschap in handen hebben genomen,’’ vertelt Daniel

Met een 2-3 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staan ze nu aan de leiding. Over twee weken komen Willemsen/Bax in actie in de Grand Prix van de Oekraine.

Foto’s: Albert Schreuder

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Hermans/Musset 42 Pnt
3 Willemsen/Bax 42 Pnt
4 Vanluchene/van den Bogaart 33 Pnt
5 Van Werven/Mans 33 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:
1 Willemsen/Bax 84 Pnt
2 Bax/Stupelis 81 Pnt
3 Hermans/Musset 80 Pnt
4 Van Werven/Mans 59 Pnt
5 Brown/Millard 50 Pnt

Lees meer...

Geen loon naar werken voor Willemsen/Bax in Grand Prix van Frankrijk

Daniël Willemsen en Robbie Bax hebben in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Franse Castelnau de Levis geen loon naar werken gehad. Vorige week brak Willemsen zes ribben tijdens het ONK in Valkenswaard en liep daarnaast een klaplong op. Verre van fit begon hij aan het weekend maar wilde toch alles geven om zijn leidersplaats in het wereldkampioenschap te verdedigen.

Ondanks de pijn lieten ze op zaterdag toch een goede snelheid zien in de trainingen. Ook in de kwalificatieheat ging het voortvarend en kwam hij als vierde over de finish totdat hij van de organisatie slecht nieuws te horen kreeg. “We werden tien plaatsen teruggezet omdat we volgens de organisatie te hard langs een gele vlagsituatie waren gereden. Het vreemde hieraan is dat we met nog twee andere combinaties aan een touwtje over het circuit gingen. Wij waren de laatste combinatie van de drie maar alleen wij kregen tien plaatsen straf terwijl de andere niets kregen,” vertelt een teleurgestelde Daniël Willemsen na de kwalificatie.

Omdat ze tien strafplaatsen kregen, werden ze als veertiende geklasseerd waardoor ze zich niet rechtstreeks hadden gekwalificeerd. Dit gebeurde in de laatste kans maar dit betekende wel dat ze in beide manches op zondag vanaf de tweede startrij moesten starten.

In de manches leek het erop dat Willemsen de schade zou beperken. Op het circuit waarop het heel moeilijk is om in te halen, eindigde hij op een zesde en een vierde plaats. Echter na de tweede manche kreeg hij opnieuw een flinke tegenslag voor de kiezen want na de finish produceerde zijn zijspan teveel geluid waardoor hij vijf strafplaatsen kreeg en teruggezet werd naar een negende plaats. “Echt balen, we hebben met de blessures echt de tanden op elkaar gezet dit weekend. Helaas zat het niet mee voor ons, volgend weekend maar weer.”

Door de tegenslag van Willemsen/Bax in Frankrijk zijn ze in de tussenstand om het wereldkampioenschap teruggevallen naar een vierde plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Spaanse Talavera de la Reina.


Zijspancombinatie Willemsen/Bax wint Grand Prix van Nederland

Daniel Willemsen en Robbie Bax zijn in het Brabantse Oss ijzersterk aan het wereldkampioenschap zijspancross begonnen. Ondanks dat ze in beide manches vanaf de tweede startrij moesten starten, wisten ze beide keren een goede start te pakken en finishten in zowel de eerste als de tweede manche op een tweede plaats, waarmee ze de dagzege op wisten te eisen.

Op zaterdag voelde alles goed aan. Het rijden ging soepel en de snelheid was goed. Dit lieten ze zien in de kwalificatieheat waarin ze na een spannende strijd met Bax/Stupelis als winnaars over de finish kwamen. Echter omdat ze bij een gele vlagsituatie te hard langs de gevallen combinatie reden, kregen ze tien strafplaatsen waardoor ze als elfde werden geklasseerd. Dit betekende voor de combinatie dat ze in beide manches op zondag vanaf de tweede startrij moesten starten.

Ondanks dat Willemsen in de eerste manche vanaf de tweede startrij moest starten, slaagde hij erin om een hele goede start te pakken en in de top vijf door de eerste twee bochten te komen. Willemsen ging gelijk in de aanval op de combinaties voor hem en wist zich al snel op te werken naar een tweede plaats. Vervolgens volgde hij Valentin Giraud en wilde in de slotfase de druk op gaan voeren. Echter door een foutje liet hij het zijspan afslaan waardoor hij zijn kansen op de zege in rook op zag gaan en genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Nadat Daniel en Robbie in de pauze goed waren hersteld, waren ze er klaar voor om opnieuw de strijd met de concurrentie aan te gaan. Net als in de eerste manche wisten ze een hele goede start te pakken en hadden al snel de tweede plaats te pakken. Het rijden ging lekker en toen Valentin Giraud uitviel met een mechanisch probleem leek de weg vrij voor Daniel en Robbie om de manche te gaan winnen. Echter ook zij kwamen in de problemen want ze reden zich vast en verloren hun positie aan Hermans/Musset. Gelukkig was hun voorsprong op de rest groot genoeg zodat ze wederom op een tweede plaats over de finish wisten te komen.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches wonnen Daniel en Robbie de Nederlandse Grand Prix en zijn hiermee de eerste leiders in het kampioenschap. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Franse Castelnau de Levis maar voor het zover is zullen Willemsen/Bax volgende week zondag deelnemen aan de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Valkenswaard.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het is een fantastisch begin van het kampioenschap voor ons. Ondanks de tegenslag van zaterdag zijn we beiden zeer positief gebleven en dit was vandaag in de resultaten terug te zien. Het team heeft fantastisch werk geleverd, het materiaal was perfect voor elkaar en zo kunnen we terug kijken op een zeer succesvol weekend. In de tweede manche was het even schrikken toen we ons vast reden maar gelukkig hebben we de schade weten te beperken en hebben we de Grand Prix kunnen winnen.’’

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Oss:
1 Willemsen/Bax 44 Pnt
2 Hermans/Musset 41 Pnt
3 VanLuchene/van den Bogaart 40 Pnt
4 Veldman/van der Putten 34 Pnt
5 Dierckens/Rostingt 29 Pnt

 


Willemsen/Bax verbazingwekkend sterk in ONK Zijspancross in Lochem

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben vandaag in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem vriend en vijand verrast. Het is pas drie weken geleden dat ze zwaar ten val kwamen tijdens een training waarbij Daniel vier ribben en een botje in zijn schouder brak. Ondanks dit gingen ze er helemaal voor en wisten ze met een 3-2 in de manches tweede te worden in het dagklassement.


Door de strenge nachtvorst was de baan bevroren en dit maakte het in de training verraderlijk glad. Ondanks verwoede pogingen konden ze niet lekker in hun ritme komen waardoor ze niet verder kwamen dan een twaalfde trainingstijd.

Omdat ze in zowel de eerste als de tweede manche vanaf de buitenzijde moesten starten, kwamen ze niet lekker weg en moesten beide keren van rond de vijftiende plaats terug naar voren komen. Op het snelle circuit was het moeilijk om in te halen maar door creatieve lijnen te rijden, slaagden ze er toch in om naar voren te komen. In de eerste manche zorgde een sterk eindschot er voor dat ze in de laatste bocht de derde plaats nog voor zich op wisten te eisen. In de tweede manche rekenden ze af met een strijdend groepje om de tweede plaats en reden een ijzersterke wedstrijd.

Met een 3-2 in de manches mochten Daniel en Robbie als tweede plaats nemen op het podium. Over twee weken staat voor beiden de eerste Grand Prix van het seizoen op het programma in Oss.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Dit had ik niet verwacht. Toen ik hier aan kwam had ik nog overal pijntjes en ik wist eigenlijk niet wat ik kon verwachten. In beide manches heb ik genoten van de gevechten met de andere combinaties. Robbie en het team hebben het fantastisch gedaan en het zijspan was perfect voor elkaar. Ik zie de aankomende wedstrijden met veel vertrouwen tegemoet. Door de blessure heb ik de laatste weken niet kunnen trainen dus ik ben zeer benieuwd welk niveau we kunnen halen wanneer ik wel het volledige programma af kan werken.’’

Daguitslag ONK Zijspancross Lochem:
1 Brown/Millard 50 Pnt
2 Willemsen/Bax 42 Pnt
3 Hermans/Musset 38 Pnt
4 Dierckens/Rostingt 33 Pnt
5 Bax/Stupelis 31 Pnt


Daniel Willemsen op schema voor ONK Zijspancross in Crash Italië

Daniel Willemsen is op de weg terug na een zware valpartij, die hij vorige week tijdens een trainingsstage in Italie mee maakte met zijn bakkenist Robbie Bax. Robbie kwam er met een aantal schaafwonden en blauwe plekken vanaf. De toestand van Daniel leek serieuzer maar ook hij is al aan het herstellen en niets lijkt hem in de weg te staan om op tijd fit te zijn voor het seizoen.

‘’Het ging helemaal mis op een schans toen de mouse uit de voorband liep. We kwamen hard ten val waarbij ik drie gebroken ribben heb opgelopen. Ook vreesde men voor een breuk in mijn schouderblad maar gelukkig is dit niet het geval,’’ vertelt een optimistische Daniel Willemsen.

Willemsen liet zich gisteravond behandelen bij Fractury in Eersel waar geconstateerd werd dat er geen breuk zit in zijn schouderblad maar een klein scheurtje en een ontwrichting van het AC gewricht. Willemsen zal aankomende week meerdere keren behandeld worden om zo zijn revalidatieperiode te versnellen.

‘’De behandeling is goed aangeslagen en mijn schouder voelt al beter aan dan toen ik er binnen stapte. Ik heb er goede hoop op dat mijn blessures de komende weken goed zullen herstellen zodat ik op zondag 4 maart van start kan gaan in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem.’’

Na de wedstrijd in Lochem begint drie weken later het wereldkampioenschap op het circuit van Oss!

 


Team Willemsen laat al een goede basis zien in zijspan seizoensopener

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de zijspan seizoensopener in Eersel al een sterke basis laten zien. Twee van de drie manches werden op naam geschreven door Willemsen maar door een valpartij in de tweede manche verloren ze hun kansen op de eindzege.

Het duo Willemsen/Bax had voor aanvang van deze wedstrijd nog niet veel met elkaar getraind maar dit leek ze niet te deren. Met vertrouwen wisten ze de eerste manche te winnen en reden ook in de tweede manche aan de leiding totdat het even helemaal mis ging. De combinatie kwam ten val waardoor ze niet verder kwamen dan een vierde plaats. In de derde en beslissende manche stelden ze weer op orde zaken en wisten deze winnend af te sluiten.

‘’Het was eigenlijk pas de eerste keer dat we echt met elkaar hebben gereden dit jaar. Het rijden ging heel goed maar we hebben de eindzege verspeeld doordat we in de tweede manche iets te fanatiek waren en ten val kwamen. Desondanks heb ik er een zeer positief gevoel aan overgehouden en we zullen hard blijven werken tot aan de eerste ONK in Lochem,’’ vertelt een tevreden Robbie Bax.

Team Willemsen zal de komende weken tot aan de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem (4 maart) gebruiken om de puntjes op de i te zetten zodat ze opnieuw een gooi kunnen doen naar de titel.

Daguitslag zijspan seizoensopener in Eersel:
1 Bax/Stupelis 69 Pnt
2 Willemsen/Bax 68 Pnt
3 Keuben/Rietman 56 Pnt
4 Clohse/van Hal 54 Pnt
5 Veldman/van der Putten 40 Pnt

 


Team Willemsen/Bax wishes everybody Merry Xmas & Happy Newyear

Team Willemsen/Bax wishes everybody Merry Xmas & a Succesfull and Happy 2018

 


Willemsen/Bax spelen belangrijke rol in Sidecarcross of Nations

Willemsen/Bax spelen belangrijke rol in overwinning Team Nederland in Sidecarcross of Nations

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben dit weekend een belangrijke rol gespeeld in de overwinning van Team Nederland in de sidecarcross of nations in het Italiaanse Cingoli. Willemsen/Bax finishten op een tweede en een vijfde plaats in de manches en sloten hiermee het internationale seizoen op positieve wijze af.

Het circuit van Cingoli is prachtig met veel hoogteverschillen en mooie schansen. Gelijk had het team haar draai gevonden op de baan en al snel was het duidelijk dat ze mee konden vechten voor de ereplaatsen. ‘’Cingoli is echt een prachtige baan waar we echt van hebben genoten. Het is ver van huis maar we hebben hier echt een circuit gekregen waar je je op kunt uitleven. Wanneer je hier boven op de berg staat, kijk je uit over het stadje van Cingoli, wat het echt prachtig mooi maakt,’’ vertelt Daniel enthousiast.

 


Nadat de tijdtraining op zaterdag goed was verlopen, wisten ze in hun eerste manche op zondag lang aan de leiding te rijden. Echter door een foutje kwamen Giraud/Mucenieks erlangs en werden ze teruggeslagen naar een tweede plaats. Daniel en Robbie slaagden er niet meer in om de koppositie terug te veroveren en sloten de manche af als tweede.

Voor de start van hun tweede manche begon het hard te regenen waardoor de baan spiegelglad was geworden. ‘’Even twijfelde ik eraan of we wel boven zouden komen op de spekgladde hellingen maar dit viel reuze mee. We zijn als vijfde over de finish gekomen en omdat ook Bax/Kunnas en Hermans/van Gaalen goede resultaten neer hebben weten te zetten, hebben we als team Nederland het landenklassement gewonnen.’’

Voor Daniel en Robbie zitten de internationale wedstrijden er nu op maar ze zullen hier en daar nog wel een wedstrijd meepakken om in het ritme te blijven. ‘’We gaan absoluut niet stil zitten en kijken al rustig vooruit naar volgend jaar. Dit jaar is zeer geslaagd geweest en ik wil dan ook alle sponsoren en mensen die ons hebben geholpen bedanken voor wat ze voor ons hebben gedaan.’’

 

Foto's: Dries Dewitte

 

Einduitslag landenklassement Sidecarcross of Nations:
1 Team Nederland 14 Pnt
2 Team Frankrijk 22 Pnt
3 Team Belgie 29 Pnt
4 Team Engeland 34 Pnt
5 Team Tsjechie 44 Pnt

Lees meer...

Willemsen/Bax domineren laatste Grand Prix zijspancross in Markelo

Team Willemsen heeft in Markelo de laatste zijspancross Grand Prix van het seizoen op hun naam geschreven. In beide manches wisten ze af te rekenen met de concurrentie en scoorden het maximale aantal punten. ‘’We zijn zeer tevreden over dit seizoen. We hebben hier in Markelo gedaan wat we konden maar helaas was het net niet voldoende om Giraud/Mucenieks nog van de tweede plaats te verdringen,’’ vertelt een tevreden Daniel Willemsen.

Nadat Willemsen/Bax in het Duitse Rudersberg net naast een podiumplaats grepen kwamen ze extra gemotiveerd naar Markelo voor een goed resultaat. Ze hadden nog een kleine kans om tweede te worden in de eindstand maar dan moesten ze wel 31 punten goed maken op Giraud/Mucenieks. Meteen op zaterdag werden de ambities van Team Willemsen duidelijk. Tijdens de kwalificatieheat maakten ze een ijzersterke indruk en wisten de pole position te veroveren.

De eerste manche begon positief en als leiders doken Willemsen/Bax de eerste bocht in. Ze stonden gelijk flink onder druk door Bax/Musset en die wisten in de beginfase de koppositie over te nemen. Willemsen bleef hier rustig onder en bleef netjes volgen. Op het moment dat Bax af te rekenen kreeg met mechanische problemen, nam Willemsen de koppositie over en kon onbedreigd naar de zege rijden.

Ook in de tweede manche dook Team Willemsen als eerste het bos in na de start. Net als in de eerste manche werden ze in de beginfase gepasseerd door Bax/Musset maar dit was van korte duur. Willemsen sloeg een aantal ronden later terug en zette zo’n hoog tempo in dat hij weg begon te lopen bij Bax. Strak rijdend werd zijn voorsprong steeds groter en uitermate tevreden kwamen Daniel en Robbie als winnaars over de finish in de tweede manche.

 

Ondanks de prachtige overwinning in Markelo kwamen ze net zeven punten tekort op de tweede plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap en moesten nu genoegen nemen met een derde plaats. ‘’We hebben een heel goed seizoen achter de rug. Het hele team heeft het hele jaar heel hard gewerkt en daar ben ik ze zeer dankbaar voor. Helaas hebben we gedurende het seizoen wat tegenslagen gekend waardoor we op achterstand zijn gekomen. Verschillende keren hebben we laten zien dat we kunnen winnen en daarom gaan we er volgend jaar nog een jaar volop tegen aan!’’

Team Willemsen gaat zich nu voorbereiden op de sidecarcross of nations die aankomend weekend verreden wordt in het Italiaanse Cingoli.


Daguitslag GP Zijspancross Markelo:
1 Willemsen/Bax 50 pnt
2 Veldman/vd Bogaart 42 pnt
3 Hermans/v. Gaalen 38 pnt
4 Daiders/Stupelis 33 pnt
5 Wilkinson/Chamberlain 32 pnt

Eindstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 567 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 533 Pnt
3 Willemsen/Bax 526 Pnt
4 Brown/Miljard 395 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 391 Pn


Willemsen/Bax grijpen net naast het podium in Grand Prix zijspancross

De zijspancombinatie Willemsen/Bax hebben in de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Rudersberg net het podium gemist. In de eerste manche moesten ze na een aanrijding met de derde combinatie het tempo laten zakken waardoor ze genoegen moesten nemen met een zevende plaats. In de tweede manche kwamen ze als derde over de finish en eindigden hiermee op een vierde plaats in het dagklassement.

Op zaterdag regende het van tijd tot tijd waardoor de omstandigheden glad en modderig waren. Het team kende een goede dag waarin ze zich in hun groep als derde wisten te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de eerste manche konden Daniel en Robbie in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Ze bouwden hun wedstrijd goed op en gingen in de aanval op de derde combinatie. Tot twee keer toe lieten ze in een bocht een gat open waarop Daniel reageerde. Hij dook het gat in en probeerde de derde plaats over te nemen. Echter bij de tweede poging raakten beide combinaties elkaar, wat tot gevolg had dat er een aantal spaken uit het bakwiel braken. Noodgedwongen moest Daniel het tempo laten zakken en zakte gedurende de wedstrijd terug naar een zevende plaats.

Gebrand op een beter resultaat gingen ze in de tweede manche van start. Wederom kwamen ze rond de vijfde plaats uit de start en wisten zich in de beginfase al op te werken naar een derde positie. Daniel en Robbie werkten een gecontroleerde wedstrijd af maar konden geen vuist maken tegen Giraud/Mucenieks. Na een goed gereden wedstrijd kwamen ze als derde over de finish maar helaas was dit net niet voldoende om op het dagpodium plaats te mogen nemen.

Met een 7-3 in de manches eindigde Team Willemsen op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze op een derde plaats staan. Aankomend weekend wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden op het circuit van Markelo.

 


Daguitslag GP Zijspancross Duitsland:
1 Bax/Musset 50 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 42 Pnt
3 Daiders/Stupelis 36 Pnt
4 Willemsen/Bax 34 Pnt
5 Wilkinson/Chamberlain 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 545 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 507 Pnt
3 Willemsen/Bax 476 Pnt
4 Brown/Miljard 366 Pnt
5 Cermak/Cermak 361 Pnt

 

 


Willemsen/Bax tweede in Grand Prix Zijspancross in Zwitserland

Daniel Willemsen en Robbie Bax zijn in de Grand Prix zijspancross in het Zwitserse Roggenburg op het podium geeindigd. In de eerste manche kwamen ze na tegenslag bij de start vanuit het middenveld terug naar een vierde plaats. In de tweede manche reden ze rondenlang ijzersterk aan de leiding en wisten uiteindelijk als tweede te finishen waardoor ze ook in het dagklassement tweede werden.

Daniel en Robbie begonnen overtuigend aan het weekend. Na een spannend gevecht met kampioenschapsleiders Bax/Musset in de kwalificatieheat wisten Daniel en Robbie de pole position te veroveren. ‘’Het gevoel was goed op het circuit en de winst in de kwalificatieheat gaf ons veel vertrouwen voor de wedstrijd op zondag,’’ vertelt Daniel

De eerste manche begon echter niet volgens plan voor Team Willemsen want in de eerste bocht na de start konden ze nog maar net de vallende combinatie Vanluchene ontwijken maar moesten hierdoor wel hard remmen. Dit zorgde ervoor dat ze in de middenmoot aan de wedstrijd konden beginnen. ‘’We hadden veel werk te doen om naar voren te komen. We moesten agressief rijden om plaatsen winst te kunnen boeken. Dit hebben we gedaan en door te blijven knokken tot aan de finishvlag hebben we er toch nog een vierde plaats uit kunnen halen.’’


Belust op revanche stonden ze in de tweede manche achter het starthek. Toen het hek naar beneden klapte, reageerden ze scherp en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. Gelijk hadden ze het juiste ritme in handen en wisten ronde na ronde het deelnemersveld aan te voeren. ‘’Giraud begon gedurende de wedstrijd de druk op te voeren maar we slaagden erin om ze achter ons te houden. In het midden van de wedstrijd konden we een klein gaatje slaan maar in de slotfase kwam toch Etienne Bax nog hard opzetten. Ik heb alles geprobeerd om hem erachter te houden maar hij vond toch een lijn om mij te passeren. We finishten als tweede en zijn hiermee ook in het dagklassement op een tweede plaats geeindigd.’’

Met nog twee wedstrijden te gaan staan Daniel en Robbie op een derde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Duitse Rudersberg.

 


Daguitslag Grand Prix Zijspancross Zwitserland:
1 Bax/Musset 47 Pnt
2 Willemsen/Bax 40 Pnt
3 Hermans/van Gaalen 40 Pnt
4 Cermak/Cermak 34 Pnt
5 Burgler/Betschart 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 495 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 465 Pnt
3 Willemsen/Bax 442 Pnt
4 Hermans/van Gaalen 338 Pnt
5 Brown/Miljard 335 Pnt


Daniël Willemsen en Robbie Bax ook in 2018 aan elkaars zijde

Daniël Willemsen en Robbie Bax hebben besloten om ook in 2018 samen verder te gaan. ‘’We willen er nog een keer echt voor gaan. Dit jaar hebben we wat tegenslag gekend maar we hebben de snelheid om te kunnen winnen,’’ vertelt een gemotiveerde Robbie Bax.

De samenwerking tussen beiden lopen gesmeerd en dit heeft er dit jaar al meerdere keren voor gezorgd dat ze Grand Prix’s wisten te winnen. Momenteel staan ze derde in de tussenstand om het wereldkampioenschap met een achterstand van 46 punten op het leidende duo. ‘’We hebben dit jaar een aantal keren pech gehad want anders hadden we heel dichtbij de koppositie gestaan. Robbie en ik voelen elkaar beter aan dan ooit tevoren en ik ben dan ook blij dat we er samen volgend jaar nog een keer voor willen gaan,’’ vertelt Daniel Willemsen.

Er staan dit jaar nog drie wedstrijden om het wereldkampioenschap op het programma met de laatste in Markelo. 46 punten is een behoorlijk gat en daardoor kunnen Daniel en Robbie niet meer doen dan in alle zes de manches hun uiterste beste doen. ‘’We moeten gewoon in alle manches alles geven en proberen zoveel mogelijk punten te pakken. Er gebeurd dit jaar veel en iemand is pas kampioen wanneer de finishvlag voor de laatste keer gevallen is. Wij gaan ons best doen en dan zien we aan het einde van het kampioenschap waar we staan,’’ vertelt Robbie.

Aankomend weekend zullen Willemsen/Bax van start gaan in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap in het Zwitserse Roggenburg. Dit is een harde baan met veel losse stenen, waar veel van de techniek van de combinatie gevraagd gaat worden.


Willemsen/Bax vechten zich naar podiumplaats in GP van Estland

Aan de inzet van Daniel Willemsen en Robbie Bax lag het zeker niet in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Estland. Nadat ze in de eerste manche op een tweede plaats over de finish waren gekomen, kwamen ze in de tweede manche op een tweede plaats rijdend ten val. Ze verloren hierbij kostbare posities maar knokten zich in het resterende deel van de wedstrijd terug naar een vierde plaats, wat voldoende was voor een derde plaats in het dagklassement.

Daniel en Robbie gingen op zaterdag verder waarmee ze bij de voorgaande wedstrijd in Letland gestopt waren en dat was snelle tijden op de klok zetten en manches winnen. In zowel de vrije training als de tijdtraining wisten ze de snelste tijd neer te zetten in hun groep en ook de kwalificatieheat werd gedomineerd. Dit zorgde ervoor dat ze zich met vertrouwen voor konden gaan bereiden op de manches op zondag.

In de eerste manche kwamen Willemsen/Bax goed weg bij de start. De hele manche reden ze op een tweede plaats maar konden het verschil tot aan Giraud/Mucenieks niet verkleinen en reden op gecontroleerde wijze naar een tweede plaats.

Ook in de tweede manche brachten ze de beginfase door op een tweede plaats. Ze deden er alles aan om het gat tot aan Giraud/Mucenieks te dichten en hun rondetijden waren goed. Echter door het straffe tempo maakten ze een fout en kwamen hard ten val. Het kostte het duo veel tijd voordat ze hun weg konden vervolgen en vielen hierbij verschillende plaatsen terug. Ze lieten zich niet uit het veld slaan en gingen terug in de aanval. Ze wisten er nog een vierde plaats uit te halen, wat voldoende was om derde te worden in het dagklassement.

 Commentaar Daniel Willemsen: ‘’We hebben alles gegeven en geprobeerd om Giraud een antwoord te geven. Helaas moesten we dit bekopen met een valpartij. Gelukkig konden we nog terug komen naar een vierde plaats en zijn we als derde op het podium geëindigd. Het hele team heeft dit weekend hard gewerkt en daar ben ik ze zeer dankbaar voor. In de laatste drie Grand Prix wedstrijden zullen we er nog even goed voor gaan zitten zodat we het seizoen sterk af kunnen sluiten.’’

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven Willemsen/Bax op een derde plaats staan. Hun achterstand op de tweede combinatie bedraagt 38 punten. Aankomend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op de kalender in het Zwitserse Roggenburg.

Daguitslag GP Zijspancross Estland:
1 Giraud/Mucenieks 50 Pnt
2 Bax/Musset 40 Pnt
3 Willemsen/Bax 40 Pnt
4 Veldman/van den Bogaart 36 Pnt
5 Daiders/Stupelis 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 448 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 440 Pnt
3 Willemsen/Bax 402 Pnt
4 Brown/Millard 308 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 298 Pnt

Lees meer...

Succes en tegenslag voor Willemsen/Bax in Grand Prix van Letland

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de Grand Prix van Letland succes en tegenslag gekend. Ze hadden de snelheid om beide manches te kunnen winnen en flink wat punten goed te kunnen maken op de concurrentie. Helaas liep het heel anders en vielen ze in de eerste manche met nog twee ronden te gaan uit met mechanische problemen. In de tweede manche revancheerden ze zich en wisten op overtuigende wijze de manche winnend af te sluiten.

 

 

Daniel en Robbie hadden in Letland het doel om punten goed te maken op de concurrentie. Scherp begonnen ze aan het weekend. Hun tijden waren goed in de trainingen en ook in de kwalificatieheat kwamen ze sterk voor de dag. Ze veroverden de pole position en mochten hierdoor in beide manches op zondag als eerste een plaats zoeken achter het starthek. Op het circuit van Stelpe is dit zeer belangrijk en dankzij hun sterke kwalificatie konden Daniel en Robbie helemaal aan de binnenzijde achter het starthek gaan staan.

In zowel de eerste als de tweede manche vertrokken ze foutloos bij de start en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. In de eerste manche gingen ze er gelijk als een haas vandoor en wisten al snel een klein gaatje te slaan. Ze bleven gecontroleerd rijden en hadden in de slotfase een voorsprong van zo’n vijftien seconden. Echter met nog twee ronden te gaan sloeg het noodlot toe en kwamen ze door een mechanisch probleem tot stilstand. Daniel en Robbie lieten zich niet zomaar uit het veld slaan en duwden het zijspan over de finish. Helaas was dit tevergeefs want uiteindelijk finishten ze als 21ste en naderhand werden ze ook nog gediskwalificeerd waardoor ze puntloos bleven in de eerste manche.

In de tweede manche namen ze hun revanche. Ze pakten opnieuw kopstart en hadden gelijk het juiste ritme te pakken. Met snelle rondetijden sloegen ze een gat op de rest van de concurrentie en wisten de manche volledig naar hun hand te zetten. Tevreden kwamen ze als winnaars over de finish en pakten het volle aantal punten.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Balen wat er in de eerste manche is gebeurd. We hadden hier de Grand Prix kunnen winnen en weer punten goed kunnen maken op de concurrentie. Helaas hebben we nu alleen maar verloren. Wel hebben we weer laten zien dat we zeker de snelheid hebben om Grand Prix’s te kunnen winnen. We blijven met het hele team hard werken en in de resterende manches zullen we alles geven om zoveel mogelijk punten te scoren. Het hele team heeft dit weekend fantastisch werk verricht en ik zie de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet.’’

Door de nulscore in de eerste manche is de achterstand op de leiders in het kampioenschap opgelopen naar 46 punten. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Kivioli, Estland.

Foto: Dries Dewitte

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 408 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 390 Pnt
3 Willemsen/Bax 362 Pnt
4 Brown/Miljard 287 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 268 Pnt


Willemsen/Bax winnen Grand Prix van Oostenrijk

Willemsen/Bax winnen Grand Prix van Oostenrijk, 200ste manchezege voor Daniël

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Oostenrijkse Moggers weten te winnen. Met de overwinning in de tweede manche pakte Daniel zijn 200ste manchezege in een Grand Prix, een fantastische prestatie waar hij met recht trots op kan zijn.

 

 

20536266_1647407875278669_1630889129_o

 


Het door Eurol gesmeerde Zabel/WSP Racing zijspan was tip top in orde voor aanvang van het weekend zodat Daniel en Robbie op zaterdag vol zelfvertrouwen aan de dag konden beginnen. De dag verliep zeer positief met als resultaat dat ze in de kwalificatieheat de pole position wisten te veroveren. "We pakten een duidelijke holeshot, gevolgd door een start/finish zege. Het circuit droogt erg hard op en zal morgen nog veel beter zijn," vertelde Daniël Willemsen.

Hier had de tienvoudig wereldkampioen gelijk in want het circuit lag er op zondag zeer goed bij toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte. Ze wisten een goede start te pakken en reden een constante wedstrijd. Onbedreigd reden ze naar een tweede positie en scoorden hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

In de tweede manche namen ze in de opvallende Jopa kleding gelijk de leiding in handen. Fanatiek rijdend wisten ze de koppositie netjes vast te houden. Wel stonden ze flink onder druk van Bax/Musset maar ze wisten het hoofd koel te houden en konden als leiders aan de laatste ronde beginnen. Hierin probeerden Bax/Musset het nogmaals waarbij er op het scherpst van de snede gestreden werd voor de manchezege. In het heetst van de strijd raakten beide combinaties elkaar waarbij Bax/Musset in de fout gingen en Willemsen/Bax onbedreigd naar de zege konden rijden.

 ‘’Wat een wedstrijd. We hebben alles gegeven en tot in de laatste ronde een mooi gevecht gehad met Etienne. Het was of hij of wij wie de Grand Prix zege zou pakken. Ik ben erg blij met de overwinning. Met de zege in de tweede manche heb ik mijn 200ste zege in mijn carrière veilig weten te stellen en dit betekent veel voor me. We blijven knokken om punten terug te pakken op Bax en Giraud en dan gaan we zien waar we uiteindelijk uitkomen,’’ vertelt een tevreden Daniel Willemsen.

Met een 2-1 in de manches wonnen Daniel en Robbie de Grand Prix en hebben hiermee weer punten goed weten te maken op de concurrentie. Ze blijven op een derde plaats staan in de tussenstand en hebben een achterstand van 27 punten op Bax/Musset die aan de leiding staan. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Letse Stelpe.

Foto's : Jens Körner

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Oostenrijk:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 47 Pnt
3 Bax/Musset 40 Pnt
4 Cermak/Cermak 34 Pnt
5 Daiders/Stupelis 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 364 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 351 Pnt
3 Willemsen/Bax 337 Pnt
4 Brown/Miljard 262 Pnt
5 Vanluchene/Kurpnieks 245 Pnt

Lees meer...

Willemsen/Bax scoren goed met podiumplaats in Grand Prix zijspancross

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Strassbessenbach goed gescoord. In de eerste manche kwamen ze na een matige start goed terug naar een tweede plaats maar door een aantal kleine foutjes werden ze gepasseerd en finishten als derde. In de tweede manche hadden ze lang een hevige strijd met Bax/Musset maar kozen naarmate de wedstrijd vorderde voor een tweede plaats omdat deze positie veel belangrijke punten opleverde!

 

Daan_Robbie_5

Foto: Jens Körner Bildermacher

 

Willemsen/Bax begonnen ijzersterk aan het weekend. Op zaterdag waren ze oppermachtig en ging het rijden in de tijdtraining en de kwalificatieheat perfect. Met goede hoop gingen ze van start in de eerste manche. Echter na het vallen van het starthek kwamen ze in de verdrukking terecht en konden pas rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’Het kostte ons een aantal ronden om ons op te werken naar een tweede plaats. Opdat moment hadden Bax/Musset al een gat weten te slaan. We hebben alles gegeven en begonnen in te lopen op Bax/Musset. Echter door een paar kleine foutjes kwam Giraud erlangs en moesten we genoegen nemen met een derde plaats,’’ vertelt Daniel Willemsen.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwamen ze op een tweede plaats uit de eerste bocht. Ze gingen gelijk in de aanval op Bax/Musset en hebben tot op driekwart van de manche met elkaar in strijd gezeten. ‘’We hebben elkaar een aantal keren geraakt totdat wij besloten om geen risico’s meer te nemen en te kiezen voor de punten van de tweede plaats. Bax/Musset waren erg sterk vandaag. Ik had er misschien langs gekund maar dan hadden we echt risico’s moeten gaan nemen.’’

 

img-5071__w1280h720-scr-ctl_98467f

Foto: WSC

 

Met een 3-2 in de manches eindigden Daniel en Robbie op een tweede plaats in de Grand Prix. In de tussenstand hebben ze weer belangrijke punten goed gemaakt op Giraud/Mucenieks, die op een tweede plaats staan in de tussenstand. ‘’We kregen vanuit de pits door dat Giraud even in de pits was geweest om iets aan zijn motor te laten repareren. Vanaf dat moment hebben wij niet gek meer gedaan en hebben met een tweede plaats weer goed gescoord.’’

Willemsen/Bax staan na acht wedstrijden op een derde plaats in de tussenstand en kijken nog tegen een achterstand aan van slechts veertien punten op Giraud/Mucenieks. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Oostenrijkse Moggers.

Daguitslag Grand Prix Zijspancross in Duitsland:
1 Bax/Musset 50 Pnt
2 Willemsen/Bax 42 Pnt
3 Cermak/Cermak 36 Pnt
4 Giraud/Mucenieks 36 Pnt
5 Brown/Miljard 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Musset 324 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 304 Pnt
3 Willemsen/Bax 290 Pnt
4 Brown/Miljard 239 Pnt
5 Vanluchene Kurpnieks 227 Pnt

 

Foto's : Jens Körner Bildermacher

Lees meer...

Willemsen/Bax winnen Grand Prix van Belgie

Voor de derde keer dit jaar klonk het Nederlandse Wilhelmus voor Daniel Willemsen en Robbie Bax. Vandaag was het raak tijdens de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Belgische Lommel. Daniel en Robbie voelden zich als twee vissen in het water en wonnen op overtuigende wijze de eerste manche. Ook in de tweede manche reden ze lang aan de leiding totdat ze in de slotfase vast reden en de koppositie verloren. Wel wisten ze de manche op een tweede plaats af te sluiten, wat voldoende was voor de eindzege!

Vanaf het eerste moment dat Daniel en Robbie het circuit opgingen, was het duidelijk dat ze voor niets anders wilden gaan dan de zege. Ze wisten in de trainingen snelle tijden op de klokken te zetten en verzekerden zich van de pole position door de kwalificatieheat winnend af te sluiten.

Op zondag waren de weersomstandigheden warm en dit zorgde ervoor dat het nog zwaarder zou worden. Geconcentreerd stonden ze achter het starthek voor de eerste manche en wisten een hele goede start te pakken. Als leiders konden ze aan de wedstrijd beginnen en wisten dit ronde na ronde vast te houden. Toen de tweede combinatie in de fout ging, kregen ze iets meer lucht en konden ze de wedstrijd onbedreigd winnend afsluiten.

Tussen de manches in hadden Daniel en Robbie hun tijd genomen om te herstellen en waren er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Ze wisten opnieuw een hele goede start te pakken en voerden het deelnemersveld aan. Makkelijk rijdend gingen ze over het circuit en leken op een volgende manchezege af te stevenen. Tot in de slotfase reden ze aan de leiding totdat ze vast kwamen te staan bij het passeren van een achterblijver. Hierbij ging kostbare tijd verloren en daarnaast werden ze gepasseerd waardoor ze lichtelijk teleurgesteld op een tweede plaats over de finish wisten te komen.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Een fantastisch weekend voor ons. Jammer dat we even vast reden in de slotfase van de tweede manche maar dit hoort erbij. Het hele team heeft heel goed werk verricht en samen met Robbie zijn we aan een heel goed seizoen bezig. We staan slechts 26 punten achter op de leidende combinatie waardoor er dus nog van alles kan gebeuren. We blijven hard werken en we zien de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet.’’

Met een 1-2 in de manches wonnen ze de Grand Prix. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze op een derde plaats staan en hebben hun achterstand op de leidende combinatie weten te verkleinen naar 26 punten. Volgend weekend komen Willemsen/Bax aan de start in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Strassbessenbach.

 


Daguitslag Grand Prix Zijspancross Lommel:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Musset 45 Pnt
3 Veldman/van den Bogaart 42 Pnt
4 Vanluchene/Kurpnieks 34 Pnt
5 Dierckens/Rostingt 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 274 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 268 Pnt
3 Willemsen/Bax 248 Pnt
4 Brown/Miljard 206 Pnt
5 Vanluchene/Kurpnieks 199 Pnt


Willemsen/Bax sterk tweede in Grand Prix zijspancross in Frankrijk

De zijspancombinatie Willemsen/Bax is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap in het Franse Iffendic op een goede tweede plaats geeindigd. ‘’Het was een taai weekend. Het rijden ging niet zoals we wilden maar toch hebben we goed gescoord,’’ vertelde een tevreden Daniel Willemsen.

Op zaterdag kwamen Willemsen/Bax slecht weg in de kwalificatieheat en moesten een inhaalrace rijden. Dit ging ze goed af en ze wisten nog terug te komen naar een derde plaats. Nadat ze in de eerste manche op een vierde plaats wisten te finishen, pakten ze een hele goede start in de tweede manche en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. ‘’We hebben de koppositie een aantal ronden in handen weten te houden totdat Etienne (Bax) ons voorbij kwam en we terug vielen naar een tweede plaats. Vanaf dat moment hebben we de wedstrijd op een goede tweede plaats uitgereden en weer belangrijke punten gepakt.’’

 

 

Met een 4-2 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze op een derde plaats staan en kijken tegen een achterstand aan van 28 punten op de tweede combinatie in de tussenstand, Bax/Musset. Aankomend weekend wordt de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap verreden op het zandcircuit van Lommel. ‘’We gaan er alles aan doen om hier hoog te scoren en uiteraard proberen we hier weer punten goed te maken op de leidende combinatie.’’

Daguitslag Grand Prix Frankrijk:
1 Bax/Musset 50 Pnt
2 Willemsen/Bax 38 Pnt
3 Daider/Stupelis 38 Pnt
4 Hermans/van Gaalen 38 Pnt
5 Cermak/Cermak 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap:
1 Giraud/Mucenieks 238 Pnt
2 Bax/Musset 229 Pnt
3 Willemsen/Bax 201 Pnt
4 Brown/Miljard 180 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 169 Pnt


Willemsen/Bax grijpen net naast ONK Zijspancross titel in Valkenswaard

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben in het Brabantse Valkenswaard net naast de Open Nederlandse Zijspancross titel gegrepen. Willemsen wist op sterke wijze de eerste manche winnend af te sluiten maar kwam in de tweede manche bij de start ten val waardoor zijn kansen op de titel verkeken waren!

Daniel en Robbie zitten momenteel lekker in hun vel en waren naar Valkenswaard gekomen om een gooi naar de titel te doen. Hun achterstand op Bax/Musset was slechts tien punten waardoor er nog van alles mogelijk was. In de training ging het rijden lekker en hadden ze de juiste lijnen op het circuit al snel gevonden. Ze persten er een aantal snelle rondetijden uit waarmee ze uiteindelijk op een haartje de pole position misten en tevreden als tweede terug keerden naar het rennerskwartier.

Uitermate gemotiveerd stonden ze achter het starthek voor de eerste manche. Ze kwamen goed weg toen het starthek viel en met een mooie inhaalmanoeuvre op Bax/Musset konden ze als leiders aan de wedstrijd beginnen. Willemsen moest goed geconcentreerd rijden omdat Bax/Musset hen flink onder druk hielden. Toch wist Willemsen af en toe een klein gaatje te slaan waardoor hij weer wat ademruimte kreeg. Het bleef spannend tot in de slotfase maar Daniel en Robbie hielden het hoofd koel en wonnen de eerste manche.

Na de eerste manche bedroeg hun achterstand nog slechts vijf punten. Dit betekende dat wie de manche zou winnen, ook de Nederlandse titel in de wacht zou slepen. Helaas kregen Daniel en Robbie bij de start gelijk een tegenslag voor de kiezen. Naast Bax/Musset schoten ze de eerste hoek in maar helaas pakte dit verkeerd uit en kwamen ze ten val. Snel vervolgden ze hun weg maar in al hun haast om tijd en plaatsen winst te boeken, kwamen ze nogmaals ten val. Ook moesten ze gedurende de wedstrijd even een keer terug naar de pits om koelvloeistof bij te laten vullen. Dit kostte allemaal tijd waardoor er in de tweede manche niet meer in zat dan een zevende plaats en ze dus naast de Nederlandse titel grepen. 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Ik was hier graag Nederlands Kampioen geworden. We hebben er alles aan gedaan maar helaas gooide de valpartij bij de start van de tweede manche roet in het eten. Het is hier belangrijk om een goede start te pakken want inhalen is moeilijk. Daarom ging ik gelijk in de aanval maar helaas pakte dit verkeerd uit. Ondanks dat we geen kampioen zijn geworden, ben ik wel tevreden over onze snelheid en zie ik de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet.’’

Aankomend weekend staat voor Willemsen/Bax de Grand Prix van Frankrijk op het programma in Iffendic.

Daguitslag ONK Zijspancross Valkenswaard:
1 Bax/Musset 95 Pnt
2 Veldman/van den Bogaart 86 Pnt
3 Willemsen/Bax 84 Pnt
4 Hermans/v. Gaalen 77 Pnt
5 v. Werven/v.d. Putten 73 Pnt


Willemsen/Bax kennen tegenslag in belangrijke ONK Zijspancross Holten

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben in de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Holten tegenslag gekend. Nadat ze in de eerste manche tweede waren geworden, hadden ze de koppositie in de strijd om de titel in handen genomen. Echter in de tweede manche kregen ze aan de leiding rijdend, te kampen met een probleem met de koppeling en vielen uit! Hierdoor hebben ze de koppositie in de tussenstand weer af moeten staan en kijken tegen een achterstand aan van tien punten op Bax/Musset.

Daniel en Robbie stonden op scherp voor deze wedstrijd en begonnen met een achterstand van tien punten op Bax/Musset aan de wedstrijd. Ze wisten dat het belangrijk was om hoog te scoren, wilden ze nog een kans maken op de titel. In de training voelden ze zich goed thuis op de baan en knalden er een rondetijd uit waarmee ze de pole position wisten te veroveren.

 

 

 

 

De temperaturen liepen voor de eerste manche flink op en het beloofde dan ook een zware wedstrijd te gaan worden. Toen het starthek viel waren het Daniel en Robbie die als leiders uit de eerste bocht kwamen. Met een goed ritme hielden ze in de beginfase goed stand op een eerste plaats totdat de dodemansknop eruit schoot en ze teruggeslagen werden naar een vierde plaats. Snel wisten ze de derde plaats terug in handen te nemen en begonnen te jagen op de twee leidende combinaties. Toen Bax/Musset uit de wedstrijd verdwenen, wisten Daniel en Robbie dat ze punten goed konden maken. Toch hielden ze het tempo strak en begonnen in te lopen op de leiders, Hermans/van Gaalen. De tijd was helaas tekort om nog een serieuze aanval in te kunnen zetten waardoor ze tevreden op een tweede plaats over de finish kwamen.

Nadat ze tussen de manches in goed uitgerust hadden, waren ze klaar voor de tweede manche. Opnieuw wisten ze kopstart te pakken en voerden het deelnemersveld aan. Het rijden ging lekker totdat ze te kampen kregen met een probleem met de koppeling waardoor Hermans/van Gaalen ze wist te passeren. Daniel probeerde zolang mogelijk te blijven rijden maar slaagde er helaas niet in om de finish te halen en bleef daardoor puntloos in de tweede manche.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Ik ben zeer teleurgesteld. Het rijden ging goed en we hebben er vandaag echt voor gestreden. Dat de techniek ons dan in de steek laat, is echt frustrerend. We hebben nog altijd een kans op de titel omdat we maar tien punten achter staan. We zullen er volgend weekend in Valkenswaard alles aan doen om hoog te scoren en een gooi te doen naar de titel.’’

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijven Willemsen/Bax op een tweede plaats staan en kijken tegen een achterstand aan van tien punten op Bax/Musset. De laatste wedstrijd van het kampioenschap wordt aanstaande zondag verreden in Valkenswaard.

Daguitslag ONK Zijspancross Holten:
1 Hermans/van Gaalen 100 Pnt
2 Veldman/van den Bogaart 82 Pnt
3 van Werven/van der Putten 76 Pnt
4 Keuben/Snell 71 Pnt
5 Keuben/Rietman 71 Pnt
13 Willemsen/Bax 45 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Musset 353 Pnt
2 Willemsen/Bax 343 Pnt
3 Hermans/van Gaalen 341 Pnt
4 Veldman/van den Bogaart 329 Pnt
5 van de Lagemaat/de Laat 263 Pnt


Daniel Willemsen pakt negentigste Grand Prix zege in Letland

Zijspancrosser Daniel Willemsen heeft in het Letse Kegums zijn negentigste Grand Prix zege uit zijn carriere binnen weten te halen. Op overtuigende wijze wist Willemsen de eerste manche naar zijn hand te zetten en kwam als winnaar over de finish. Ook in de tweede manche kwam Willemsen samen met zijn bakkenist Robbie Bax sterk voor de dag en wist als tweede over de finish te komen, wat voldoende was voor de eindzege.

Op zaterdag gaf Willemsen gelijk al zijn visitekaartje af door in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten. Ook in de kwalificatieheat waren ze het snelste en wisten de wedstrijd naar hun hand te zetten. Dit zorgde ervoor dat ze op zondag vanaf pole position mochten starten.

In de eerste manche wist Willemsen gelijk kopstart te pakken en voerde het deelnemersveld aan door de eerste bocht. Gelijk werd er een hoog tempo ingezet en wisten ze de concurrentie achter zich te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde wist hij een kleine voorsprong op te bouwen ten opzichte van Giraud/Mucenieks en deze werd steeds groter. In de slotfase werden er geen risico’s meer genomen en wist hij de manche winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche waren het Willemsen/Bax die als leiders aan de wedstrijd konden beginnen. Echter al vrij snel kwamen ze onder druk te staan van Bax/Musset en moesten ze laten gaan. Willemsen volgde goed maar wist dat hij aan een tweede plaats voldoende had om de dagzege te pakken. De manche werd dan ook zonder risico’s te nemen uitgereden en dit bezorgde Willemsen zijn tweede zege van het seizoen en zijn negentigste uit zijn carriere.

Na vijf wedstrijden staan Willemsen/Bax op een derde plaats in de tussenstand en kijken tegen een achterstand aan van 23 punten op de leidende combinatie, Bax/Musset. Volgende week zondag zullen Daniel en Robbie aan de start komen in de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Holten.

Daguitslag WK Zijspancross in Letland:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Musset 43 Pnt
3 Giraud/Mucenieks 40 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 226 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 213 Pnt
3 Willemsen/Bax 203 Pnt
4 Brown/Millard 155 Pnt
5 Vanluchene/Kurpnieks 132 Pnt


Willemsen/Bax constant naar 3rd plaats in Franse GP Zijspancross

Daniël Willemsen en Robbie Bax zijn in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Franse Chaumont op een derde plaats geeindigd. Hiermee scoorden ze constant en blijven goed de aansluiting behouden in de top drie.

Op zaterdag werden de trainingen en kwalificaties onder perfecte weersomstandigheden afgewerkt. In de nacht van zaterdag op zondag had het enorm veel geregend waardoor de omstandigheden voor de eerste manche een stuk slechter waren. ‘’In de eerste manche was het vooral zoeken naar grip. Omdat het circuit tegen een berghelling aan lag, kwamen er veel stenen uit de grond en hierdoor was het oppassen dat je de banden niet kapot reed,’’ vertelt Daniel Willemsen.

 In de tweede manche waren de omstandigheden een stuk beter en gingen de rondetijden weer flink naar beneden. Willemsen/Bax wisten in beide manches op een derde plaats over de finish te komen en hiermee blikken ze tevreden terug op de wedstrijd. ‘’Er zat dit weekend niet meer in. Giraud was erg gebrand en Bax ging in de aanval. We hebben verstandig gereden en hebben de aansluiting goed weten te behouden in de top drie. Dankzij deze goede score zijn we weer verder uitgelopen op de vierde combinatie.’’

Na vier wedstrijden staan Willemsen/Bax op een derde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap en staan slechts 17 punten achter op Giraud/Mucenieks, die tweede staan in de tussenstand. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Letse Kegums.

Daguitslag Grand Prix zijspancross Frankrijk:
1 Bax/Musset 47 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 47 Pnt
3 Willemsen/Bax 40 Pnt
4 Vanluchene/Kurpnieks 32 Pnt
5 Brown/Miljard 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap na vier wedstrijden:
1 Bax/Musset 183 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 173 Pnt
3 Willemsen/Bax 156 Pnt
4 Brown/Miljard 128 Pnt
5 Wilkinson/Chamberlain 109 Pnt


Willemsen/Bax winnen ONK Zijspancross in Rhenen

Willemsen/Bax winnen ONK Zijspancross in Rhenen, 150ste manchezege voor Daniël

 

Daniël Willemsen heeft in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Rhenen zijn 150ste ONK manchezege binnen weten te halen. Willemsen pakte deze zege na het winnen van de eerste manche. In de tweede manche reed hij een dijk van een inhaalrace door vanaf een laatste plaats helemaal terug te komen naar een vierde plaats, wat uiteindelijk nog ruim voldoende was voor de dagzege!

Het circuit van Rhenen lag er in de training snel bij. Door de warme weersomstandigheden was de ondergrond ook nog flink hard en dit zorgde ervoor dat de verschillen tussen de rijders klein waren. Nadat ze het goede ritme hadden gevonden, gingen Daniel en Robbie op pad om een snelle tijd neer te zetten. Dit lukte goed en uiteindelijk kwamen ze net een halve seconde tekort om de pole position te veroveren en sloten de training af als tweede.

De temperaturen stegen flink voor de start van de eerste manche. Toen het starthek viel, zaten ze er goed vooraan bij en namen gelijk de tweede plaats in de wedstrijd in handen. Onmiddellijk begonnen ze druk uit te oefenen op Hermans/van Gaalen en binnen een aantal ronden wisten ze door te stoten naar de koppositie. Fanatiek rijdend sloegen ze een gat maar in het tweede deel van de wedstrijd kwamen Bax/Musset steeds dichterbij. Daniel en Robbie deden er alles aan om het tempo hoog te houden en konden toen Bax/Musset een fout maakten, onbedreigd naar de zege rijden.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Willemsen/Bax want achter het starthek konden ze hun machine niet in de versnelling krijgen en dit had tot gevolg dat ze bleven staan toen het hek viel. Als allerlaatste moesten ze aan de wedstrijd beginnen en gingen er volledig voor. In een hoog tempo wisten ze plaatsen winst te boeken en kwamen al snel de top tien binnen. Hier waren ze nog lang niet tevreden mee en hielden het tempo strak. Hun vechtlust werd uiteindelijk beloont met een knappe vierde plaats waarmee ze de dagzege naar zich toe wisten te trekken.

Na vier wedstrijden staan ze op een tweede plaats in de tussenstand met een achterstand van slechts 10 punten op Bax/Musset. In het weekend van 3 en 4 juni staat voor Willemsen/Bax de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Franse Chaumont.

Daguitslag ONK Zijspancross Rhenen:
1 Willemsen/Bax 88 Pnt
2 Hermans/van Gaalen 86 Pnt
3 Veldman/van den Bogaart 83 Pnt
4 Bax/Musset 77 Pnt
5 Wilkinson/Chamberlain 70 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Musset 308 Pnt
2 Willemsen/Bax 298 Pnt
3 Veldman/van den Bogaart 247 Pnt
4 Santermans/Daiders 246 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 241 Pnt

 


Willemsen/Bax pakken manchezege in GP zijspancross in Tsjechie

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Kramolin, Tsjechie opnieuw een manchezege weten te behalen. Na een ijzersterke eerste manche kwamen ze als winnaars over de finish. Ook in de tweede manche hadden ze de snelheid om te kunnen winnen maar gooiden achterblijvers een paar keer roet in het eten waardoor ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats.

Tijdens de trainingen op zaterdag gaven Daniel en Robbie gelijk hun visitekaartje af. Ze wisten snelle tijden neer te zetten en wonnen de kwalificatieheat. Waar ze op zaterdag mee gestopt waren, gingen ze op zondag mee verder. Ze reden een dijk van een eerste manche en wisten deze winnend af te sluiten. Hiermee pakten Willemsen/Bax hun tweede manchezege van het seizoen.

Ook in de tweede manche kwamen ze dicht bij de zege. ‘’Een aantal keren hebben we het gat op Etienne Bax dicht gereden. Helaas hadden we wat pech bij het passeren van achterblijvers waardoor hij telkens weer een klein gaatje kon slaan. We hebben het gat zo’n vier keer dichtgereden maar wisten het gevecht niet in ons voordeel te beslissen,’’ vertelt een tevreden Daniel Willemsen.

 

Foto's : Jens Körner

 

Met een 1-2 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap zijn ze nu opgeklommen naar een derde plaats.

‘’We hebben niet gewonnen maar wel een fantastisch weekend gehad. Het hele plaatje klopte, het baantje lag ons en het zijspan liep heel goed. De monteurs en het hele team hebben keihard gewerkt om alles tot in de puntjes voor elkaar te hebben. We hadden gedurende het weekend een paar kleine technische problemen maar deze zijn vakkundig opgelost. Ook de samenwerking met Robbie verliep perfect.’’

De volgende wedstrijd voor Willemsen/Bax is de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Rhenen op 25 mei.

Uitslag eerste manche:
1. Willemsen/Bax
2. Bax/Musset
3. Giraud/Mucenieks

Uitslag tweede manche:
1. Bax/Musset
2. Willemsen/Bax
3. Giraud/Mucenieks

 

Lees meer...

Willemsen/Bax winnen de Grand Prix Zijspancross in de Oekraïne

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in de Oekraïne weten te winnen. Het was dubbelfeest vandaag want naast het feit dat Willemsen/Bax wisten te winnen vierde Daniel ook zijn 42ste verjaardag!

Op zaterdag lieten Willemsen/Bax al zien zich goed thuis te voelen op het circuit. Met de snelste tijd in de tijdtraining zagen ze dat hun snelheid hoog genoeg was om voor het podium mee te kunnen strijden. In de kwalificatieheat vertrokken ze als een speer bij de start en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wisten ze stand te houden op de eerste plaats maar na een aantal ronden moesten ze de koppositie afstaan aan Giraud/Mucenieks. Even later kwamen ook Bax/Musset voorbij waardoor Daniel en Robbie ervoor kozen om de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit te rijden en voor de derde plaats te kiezen. Dit zorgde voor een goede plaats achter het starthek in de beide manches op zondag.

Foto: Josef Henal Motolevel.com 

 

Daniel en Robbie hadden zich goed voorbereid op de eerste manche en stonden met vertrouwen achter het starthek. Met een scherpe reactie wisten ze kopstart te pakken en voerden het deelnemersveld aan. ‘’Het rijden ging lekker in de eerste manche. We hadden een goed ritme in handen en hebben de koppositie niet meer uit handen gegeven. Het is al bijzonder dat je op je verjaardag een Grand Prix kunt rijden en als je dan ook nog wint, dan is dat natuurlijk helemaal super,’’ vertelt een blije Daniel Willemsen.

Ook in de tweede manche kon Willemsen in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen en kwam als derde door de eerste bocht. Gelijk gingen ze in de aanval en wisten al snel door te stoten naar de koppositie. ‘’We konden de koppositie even in handen houden totdat Etienne Bax ons wist te passeren. We probeerden hem te volgen maar hierbij kwam er een klont klei tegen het dodemanskoortje aan waardoor deze eruit schoot. Eerder dit jaar hebben we dit ook al eens gehad maar hebben toen de nodige aanpassen doorgevoerd om dit probleem zoveel mogelijk uit te sluiten. Helaas was dit dus nog niet voldoende.’’ Willemsen verloor hierdoor een aantal plaatsen maar ondanks dat het rijden niet helemaal lekker ging, wisten ze gedurende de wedstrijd toch terug te komen naar een goede derde plaats.

Willemsen Bax Podium

Foto: Josef Henal Motolevel.com 

 

Met een 1-3 in de manches wisten Daniel en Robbie de Grand Prix van de Oekraïne te winnen. In de tussenstand om het wereldkampioenschap zijn ze met deze zege opgeklommen naar een vierde plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Kramolin, Tsjechie.

Daguitslag WK Zijspancross Oekraine:
1 Willemsen/Bax 45 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 44 Pnt
3 Bax/Musset 39 Pnt
4 Brown/Miljard 38 Pnt
5 Cermak/Cermak 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 89 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 86 Pnt
3 Brown/Miljard 71 Pnt
4 Willemsen/Bax 69 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 54 Pnt


Overtuigende manchezege voor Willemsen/Bax in het ONK in Oss

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oss een ijzersterke manchezege weten te boeken. Nadat ze door mechanische problemen niet verder kwamen dan een negende plaats in de eerste manche, namen ze in de tweede manche revanche en wisten met ruime voorsprong als eerste over de finish te komen.

Nadat ze in de tijdtraining een vijfde tijd op de klokken hadden weten te zetten, kregen ze in de eerste manche af te rekenen met mechanische problemen. Na een redelijk goede start konden ze in de top vijf aan de wedstrijd beginnen en wisten door te stoten naar een derde plaats. Echter al vrij snel liep de rotor van de ontsteking los waardoor het zijspan vermogen verloor en Willemsen niets anders kon doen dan hopen dat hij de finish zou halen. Knokkend voor alles wat hij waard was, wist hij het tempo toch nog goed hoog te houden en wist er uiteindelijk nog een negende plaats uit te halen.

 

 

Belust op revanche stonden ze achter het starthek voor de tweede manche. Wederom zaten ze er redelijk goed bij na de start en kwamen op een vierde plaats uit de eerste ronde. Gelijk begonnen ze druk te zetten op Hermans en Dierckens en wisten binnen een aantal ronden door te stoten naar een tweede plaats. Vervolgens werd de jacht geopend op de leidende Veldman. Ze kwamen steeds dichterbij en kregen de koppositie in handen toen Veldman met een mechanisch probleem de wedstrijd moest verlaten. Willemsen zat in een super ritme en bouwde gedurende de wedstrijd een riante voorsprong op. De koppositie kwam nooit meer in gevaar en dit zorgde ervoor dat Willemsen/Bax als winnaars over de finish kwamen.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Jammer van de pech in de eerste manche maar we hebben gedaan wat we konden en zijn blij dat we er nog een negende plaats uit hebben kunnen halen. In de tweede manche hadden we echt een fijn ritme in handen en wisten we met een ruime voorsprong te winnen. We zijn erg blij met deze overwinning en dit geeft ons een goed gevoel voor de volgende Grand Prix.’’

Met een 9-1 in de manches wisten ze in het dagklassement toch nog tweede te worden. Na drie wedstrijden staan ze op een tweede plaats in de tussenstand en hebben een achterstand van 21 punten op Bax/Musset. Volgend weekend staan Willemsen/Bax aan de start bij de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in de Oekraine.

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Bax/Musset 90 Pnt
2 Willemsen/Bax 82 Pnt
3 Dierckens/Rostingt 76 Pnt
4 Van Werven/van der Putten 75 Pnt
5 Wilkinson/Chamberlain 70 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Musset 231 Pnt
2 Willemsen/Bax 210 Pnt
3 Santermans/Daiders 176 Pnt
4 Dierckens/Rostingt 171 Pnt
5 Veldman/van der Putten 164 Pnt


Mechanische pech houd Willemsen/Bax van het podium

Daniël Willemsen en Robbie Bax reden afgelopen weekeind het Duits Kampioenschap in Aufenau mee . Nadat de Heren de snelste tijd in de training gezet hadden gingen ze van start in de eerste manche waar ze betrokken raakten samen in een crash samen met Gert van Werven en Siebe van der Putten. Nadat ze weer overeind stonden moesten ze beginnen vanaf een laatste positie en deden dit zeer goed en reden in no time naar de derde positie. Hierna sloeg het noodlot toe en liep de motor vast. Tussen de eerste en tweede Manche werd snel de Zabel ZM29 GPTR krachtbron gewisseld en kon er gestart worden in de tweede Manche. Deze tweede Race konden de heren winnend afsluiten en werd het podium door hun mechanische pech niet gehaald en werden hierdoor zevende in het Dag Klassement.

Foto's : Jens Körner - Bildermacher

 

Lees meer...

Gemengde gevoelens voor Willemsen/Bax na GP Zijspancross Oldebroek

Daniel Willemsen en Robbie Bax blikken met gemengde gevoelens terug op de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Oldebroek. Door tegenslag in de kwalificatieheat op zaterdag moesten ze in beide manches vanaf de tweede startrij starten. In de eerste manche wisten ze zesde te worden maar omdat hun zijspan na de manche teveel geluid produceerde, kregen ze vijf strafplaatsen en werden op een elfde plaats geklasseerd. In de tweede manche kwamen ze niet goed uit de start en wisten ze na een zwaar bevochten wedstrijd als zevende te finishen.

Na een goede voorbereiding waren Daniel en Robbie er klaar voor. Ze voelden zich goed en keken met veel enthousiasme uit naar het weekend. Helaas kregen ze tijdens de kwalificatieheat op zaterdag gelijk een tegenslag voor de kiezen die hun het hele weekend verder zou achtervolgen. ‘’We raakten betrokken bij een valpartij na de start waarbij onze stuurdemper brak. Hierdoor moesten we gelijk terug naar het rennerskwartier en kwalificeerden we ons via de laatste kans. Dit had tot gevolg dat we in beide manches op maandag vanaf de tweede startrij moesten starten,’’ vertelt een teleurgestelde Daniel Willemsen.

 

 

 

 

In de eerste manche kwam Willemsen er goed tussendoor bij de start en wist hij in de eerste paar ronden verschillende plaatsen winst te boeken. Omdat dit veel krachten kostte, moesten ze het tempo in het midden van de wedstrijd iets laten zakken. Ook Robbie kreeg last van harde onderarmen waardoor het belangrijk was om niet te gek te gaan doen en te zorgen dat ze op een degelijke positie over de finish kwamen. Dit lukte want na een zware wedstrijd kwamen ze als zesde binnen. Echter na de finish kregen ze een flinke tegenslag voor de kiezen. ‘’Ons geluid werd gemeten en helaas produceerde het zijspan teveel geluid. Dit had tot gevolg dat we vijf plaatsen teruggezet werden in het klassement en we dus uitkwamen op een elfde plaats. Hier baalden we enorm van maar helaas kunnen we er weinig aan veranderen.’’

Met nieuwe motivatie gingen Daniel en Robbie van start in de tweede manche. Ditmaal kwamen ze er minder goed tussendoor in de eerste bocht en moesten in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek rijdend kwamen ze gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren en na een sterk eindschot waarin ze nog verschillende combinaties wisten te passeren, kwamen ze op een zevende plaats over de finish. ‘’We blikken met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Onze snelheid was goed maar helaas zat het ons op verschillende fronten een klein beetje tegen. We blijven positief en gaan hard werken voor de volgende wedstrijd.’’

Met een 11-7 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een achtste plaats in het dagklassement. Op zondag 7 mei gaat het kampioenschap verder op het circuit van Chernivtsi in de Oekraine.

Daguitslag Grand Prix zijspancross in Oldebroek:
1 Bax/Musset 50 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 42 Pnt
3 Burgler/Betschart 33 Pnt
4 Brown/Miljard 33 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 33 Pnt
8 Willemsen/Bax 24 Pnt


Willemsen/Bax tweede in zware ONK zijspancross in Varsseveld

Willemsen/Bax zijn in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Varsseveld op een tweede plaats geeindigd. In de eerste manche reden ze in de beginfase aan de leiding maar konden dit niet vasthouden en werden na een goed gereden wedstrijd op een tweede plaats afgevlagd. In de tweede manche reden ze aan de leiding totdat de manche vanwege een ongeval werd afgevlagd. De manche werd niet opnieuw verreden maar omdat de helft van de wedstrijd nog niet verreden was, telde de uitslag van de tweede manche niet en moesten Willemsen/Bax in het dagklassement genoegen nemen met een tweede plaats.

Door de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement lag het circuit er in de ochtend nat en modderig bij. Daniel en Robbie voelden zich als een vis in het water op het circuit en hadden de juiste lijnen al snel gevonden. Ze persten er een tijd uit waarmee ze met een verschil van meer dan anderhalve seconde de pole position wisten te veroveren.

 

 

 

Het circuit lag er voor de eerste manche al loodzwaar bij. Een goede start zou van essentieel belang zijn! Deze boodschap hadden Daniel en Robbie goed begrepen en doken op een tweede plaats de eerste bocht in. Al snel wisten ze door te stoten naar de koppositie en wisten een aantal ronden aan de leiding te rijden. Ondanks dat het rijden lekker ging, werden ze gepasseerd en vielen terug naar een tweede plaats. Alles werd op alles gezet om de leidende combinatie te volgen maar dit lukte niet waardoor ze de wedstrijd op safe uitreden op een tweede plaats.

Gebrand op een goed resultaat stonden Daniel en Robbie achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw wisten ze een hele goede start te pakken en reden in de beginfase aan de leiding. Echter door een ongeval werd de wedstrijd nog voor het midden van de wedstrijd afgevlagd. De organisatie besloot om de wedstrijd niet opnieuw te laten verrijden maar dit had tot gevolg dat deze niet telde voor het kampioenschap omdat men nog niet de helft van de manche had gereden. Hierdoor was de uitslag van de eerste manche dus tevens de daguitslag en dit betekende voor Daniel en Robbie dat ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staan Willemsen/Bax op een tweede plaats met een achterstand van dertien punten op de leiders. Op zondag 30 april wordt de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross verreden in Oss.

Daguitslag ONK Zijspancross Varsseveld:
1 Bax/Musset
2 Willemsen/Bax
3 Hermans/van Gaalen
4 van Daele/van den Bogaart
5 Santermans/Daiders

Tussenstand ONK Zijspancross na twee wedstrijden:
1 Bax/Musset 141 Pnt
2 Willemsen/Bax 128 Pnt
3 van Daele/van den Bogaart 118 Pnt
4 Veldman/van der Putten 114 Pnt
5 Santermans/Daiders 110 Pnt


Willemsen/Bax beginnen het ONK Zijspancross in Lochem met 2e plaats

Daniel Willemsen van WSP Racing is samen met Robbie Bax op een tweede plaats geeindigd in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem. Het was voor team Willemsen de eerste wedstrijd van het seizoen en deze werd gelijk goed afgesloten met een manchezege in de tweede manche en een tweede plaats in het dagklassement.

In de tijdtraining kwamen Willemsen/Bax na verschillende keren aangezet te hebben uit op een derde tijd. Het verschil met de snelste combinatie was 1.3 sec waardoor Daniel wist dat het met zijn snelheid wel goed zat. Met deze derde tijd kon team Willemsen in beide manches vanaf de binnenzijde starten en dit is in Lochem toch wel een voordeel.

In de eerste manche zaten Daniel en Robbie er bij de start goed bij en konden meteen de strijd aan gaan met Bax/Musset en v.Daele/v.d. Bogaert. Ze waren aan het jagen op de leiders toen een klont klij er voor zorgde dat het koortje van de dodemansknop los raakte waardoor het zijspan afsloeg. Kostbare tijd ging hierbij verloren waardoor ze van buiten de top vijftien terug naar voren moesten zien te komen. Alles werd op alles gezet en met mooie inhaalmanoeuvres wisten ze vele combinaties een plaats terug te verwijzen en kwamen op een achtste plaats over de finish.

Gemotiveerd gingen ze van start in de tweede manche. Ditmaal kwamen ze er als leiders uit maar werden eigenlijk gelijk gepasseerd door Bax/Musset. Hier lieten Daniel en Robbie het niet bij zitten en hielden de druk op de ketel. Na een aantal ronden sloegen ze toe en namen de koppositie terug in handen. Gecontroleerd rijdend sloegen ze de aanvallen van Bax/Musset af en toen zij ten val kwamen, hadden ze ineens een grote voorsprong. De rest van de manche werd rustig uitgereden en tevreden kwamen ze na een sterk gereden wedstrijd als winnaars over de finish.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Omdat we de laatste tijd niet zoveel hebben gereden, wisten we dat dit een zware wedstrijd zou worden. Toch ging het erg lekker en hebben we de tweede manche weten te winnen. In de eerste manche hadden we wat pech omdat we stil vielen door het koortje van de dodemansknop. Het klikt allemaal goed met Robbie en we weten precies wat we aan elkaar hebben. Een ander sterk punt is dat zijn fanatisme mij gemotiveerd houdt.’’

Met een 8-1 in de manches eindigden Daniel en Robbie op een tweede plaats in het dagklassement. De volgende wedstrijd om het ONK is over twee weken in Varseveld.

Daguitslag ONK Zijspancross in Lochem:

1 Etienne Bax/ Nicolas Musset 91 Pnt
2 Daniel Willemsen/Robbie Bax 83 Pnt
3 Jason v Daele/Ben vd Bogaert 80 Pnt
4 Julian Veldman/Jorrit vd Putten 79 Pnt
5 Kristof Santermans/Lauris Daiders 74 Pnt

 


Daniel Willemsen met nieuwe motivatie van start in thuis ONK in Lochem

Het Daniel Willemsen pad grenst aan het circuit waar aanstaande zondag de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross wordt verreden. Circuit de Gageldijk in Lochem vormt al enkele jaren de start van het kampioenschap, waar ook aanstaande zondag weer veel combinaties uit het wereldkampioenschap de eerste krachtmeting met elkaar aan gaan.

1 van de favorieten voor het eindpodium is natuurlijk thuisrijder Daniel Willemsen uit Lochem. Al jaren staat hij aan de top van de zijspansport en heeft maar liefst tien wereldtitels achter zijn naam staan. Na een wat moeilijker seizoen in 2015 kwam Willemsen in 2016 ijzersterk terug en leek de ONK in Lochem te gaan winnen. Echter in leidende positie rijdend kreeg hij in de tweede manche af te rekenen met een probleem met de versnellingsbak en moest de wedstrijd verlaten. ‘’Dat was natuurlijk super jammer want ik had graag voor eigen publiek gewonnen. Het rijden ging goed en we hadden de koppositie in handen maar tegen een mechanisch probleem kun je niets doen. Het hele voorseizoen waren we sterk en hebben we met verschillende manche overwinningen laten zien dat we met de snelsten mee konden,’’ vertelt Daniel Willemsen.

Samen met Peter Beunk won Willemsen van de eerste zes manches maar liefst vier keer. Door een kapotte koppeling in Oldebroek hadden ze ook al twee nulscores te pakken maar Willemsen was echt terug op zijn oude niveau. De kansen op de titel gingen in rook op toen ze tijdens de vierde wedstrijd in Mill niet konden rijden omdat Peter Beunk een aantal gekneusde ribben op had gelopen. ‘’Peter was een week eerder in een Grand Prix hard in aanraking gekomen met de bakbeugel. We hebben in Mill nog wel getraind maar al snel werd duidelijk dat rijden in de manches niet mogelijk was. Om niet te rijden was een zeer moeilijke beslissing omdat we toen zeker wisten dat kampioen worden er niet meer in zat.’’

Ondanks dat de Nederlandse titel niet meer voor het grijpen lag, had Willemsen nog genoeg om voor te strijden want ook in het wereldkampioenschap stond hij bovenaan. Helaas kreeg hij niet veel later een flinke domper te verwerken want in de Grand Prix van Duitsland kwam hij met een andere combinatie in aanraking en brak zijn kaak op maar liefst acht plaatsen. ‘’Na het sterke begin van het seizoen kwamen we echt in de hoek waar de klappen vielen. De kaakbreuk heeft er flink in gehakt bij mij, zowel lichamelijk als mentaal. Ondanks dat ik toch vrij snel weer terug was in de wedstrijden, had ik het conditioneel zwaar. Omdat ook Peter Beunk nog een breuk in zijn schedel opliep, zat alles tegen en dit maakte het tweede deel van het seizoen heel lastig. Er moest telkens van bakkenist worden gewisseld en daardoor moet je jezelf iedere keer aanpassen. Ik wist uiteindelijk nog zesde te worden maar er had echt veel meer ingezeten.’’

Ondanks het feit dat Willemsen al 41 jaar oud is dacht hij geen moment aan stoppen. Dit jaar nieuwe ronden, nieuwe kansen voor Willemsen. Robbie Bax keert terug aan zijn zijde en samen hebben ze in het verleden al vele successen bij elkaar weten te rijden. Tijdens de eerste trainingen was het gevoel gelijk goed en dit geeft beiden extra motivatie voor het nieuwe seizoen. ‘’Ik ken Robbie heel goed en we weten van elkaar hoe we het willen hebben om samen hard te kunnen rijden. Gelijk toen hij bij mij in de bak stapte ging het lekker en hebben we een aantal goede trainingen af kunnen werken. Het vertrouwen is er en we gaan ervoor om de successen die we in 2015 samen hebben weten te behalen, een vervolg te geven.’’

Willemsen moest onlangs de zijspan seizoenopener in Eersel missen omdat hij in de week voorafgaande aan de wedstrijd wat plaatwerk uit zijn kaak moest laten verwijderen. Hierdoor wordt Lochem zijn eerste wedstrijd van het seizoen. ‘’De eerste wedstrijd in Lochem is altijd iets speciaals. Het is mijn thuiswedstrijd en dit zorgt er toch voor dat je iets voor je eigen fans wilt laten zien. Toch is het ook belangrijk om niet gelijk alle kaarten op tafel te leggen. Lochem is een verraderlijk circuit waarop een foutje snel is gemaakt. Het seizoen is nog lang en we moeten zorgen dat we constant scoren om kans te kunnen maken op de titel. Ik heb er in ieder geval veel zin in en we gaan er zeker voor aanstaande zondag.’’

Mis de eerste ONK wedstrijd van het seizoen niet in Lochem! Kijk voor meer informatie op www.macsev.nl


Daniel Willemsen kijkt uit naar de start van het seizoen

Daniel Willemsen heeft een goede winterperiode achter de rug waarin hij veel aan de conditie gewerkt. Dagelijks werd er gefietst, gezwommen en gefitnest om ervoor te zorgen dat de conditioneel tijdens de start van het seizoen helemaal in orde is. Als alles volgens plan verloopt zal Willemsen aankomend weekend weer zijn eerste training afwerken met het Zabel WSP Racing zijspan. Dit is ook nodig want volgende week zal Willemsen het toch nog weer een aantal dagen rustig aan moeten doen omdat al het plaatwerk uit zijn kaak zal moeten worden verwijderd. Door deze operatie is het even afwachten hoeveel dagen hij uit de roulatie zal zijn en daardoor is het ook niet zeker of Daniel kan deelnemen aan de zijspanseizoensopener in Eersel. Na zijn operatie zijn alle peilen gericht op 5 maart want dan staat in zijn eigen woonplaats in Lochem de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross op het programma. Vorig jaar kwam Willemsen hier ijzersterk voor de dag en diezelfde plannen heeft hij natuurlijk ook dit jaar. Hij kent zijn bakkenist Robbie Bax goed en de verwachting is dat ze snel weer op elkaar ingespeeld zullen zijn. Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Tot op dit moment is de winter goed verlopen. Ik voel me lekker fit en heb weer zin om te gaan rijden. Volgende week word ik geopereerd aan mijn kaak, die ik vorig jaar op acht plaatsen heb gebroken, waardoor het afwachten is of ik volgende week zondag kan starten in de zijspan seizoensopener in Eersel. Hoe dan ook, ik kijk erg uit naar het seizoen en wil samen met Robbie mooie dingen laten zien. Ik heb er alle vertrouwen in en zal in de komende weken de puntjes op de i zetten zodat we op 5 maart in Lochem sterk aan de start kunnen komen.’’

 


Merry X-Mas & Happy New Year !!


EUROL ondersteunt zijspancrosser Daniël Willemsen

Eurol ondersteunt voor de komende seizoenen motorcrosser Danieë Willemsen (41) uit Lochem. Hij is de meest succesvolle zijspancrosser aller tijden.

Tot nu toe werd Willemsen tien maal wereldkampioen zijspancross, in 1999, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011 en 2012, een prestatie die nog nooit is voorgekomen in de geschiedenis van die sport. Ook nam hij meerde malen deel aan de Dakar rally en schreef hij de Tuareg rally op zijn naam.

De sponsordeal werd vandaag bekrachtigd bij de vestiging van Eurol in Nijverdal. Martijn Pfeiffer, directeur van Eurol en Daniel Willemsen ondertekenden het contract.

Voor 2017 hoopt Willemsen op een soepeler seizoen en dat hij weer mee kan gaan strijden voor de podiumplaatsen. "Ik ben blij dat ik volgend jaar weer met Robbie op pad kan. Robbie is een goede bakkenist waarmee ik al vele successen heb behaald. We weten wat we aan elkaar hebben en we gaan deze winter hard werken om zo sterk mogelijk aan de start te komen in 2017."

 

           Share  EUROL ONDERSTEUNT ZIJSPANCROSSER DANIËL WILLEMSEN

 

voor het online persbericht van Eurol klikt u hier....

Lees meer...

Robbie Bax terug aan de zijde van Daniël Willemsen in 2017

Daniël Willemsen heeft voor 2017 een overeenkomst gesloten met Robbie Bax. Daniël en Robbie kennen elkaar goed en hebben in het verleden al vele successen met elkaar weten te boeken.

De laatste keer dat ze samen reden was in 2015. In dit jaar kwamen ze gedurende het seizoen steeds beter in vorm en dit zorgde ervoor dat ze de Grand Prix van Belgie wisten te winnen en regelmatig het podium mochten betreden.

Willemsen kende dit jaar veel pech met zijn bakkenisten en reed dan ook regelmatig met een vreemde bakkenist. Ondanks een hele moeilijke periode in het seizoen wist Willemsen er toch nog een zesde plaats uit te slepen in het wereldkampioenschap.

Voor 2017 hoopt Willemsen op een soepeler seizoen en dat hij weer mee kan gaan strijden voor de podiumplaatsen. ‘’Ik ben blij dat ik volgend jaar weer met Robbie op pad kan. Robbie is een goede bakkenist waarmee ik al vele successen heb weten te behalen. We weten wat we aan elkaar hebben en we gaan deze winter hard werken om zo sterk mogelijk aan de start te komen in 2017,’’ vertelt Daniël Willemsen.

De eerste Grand Prix van 2017 wordt op Paasmaandag 17 april verreden op het circuit van Oldebroek. Dit betekent dat Daniël en Robbie nog zo’n zes maanden de tijd hebben om in topvorm te komen en zich in alle rust kunnen gaan voorbereiden!

 

Lees meer...

Racereport Sidecarcross of Nations Gueugnon (FR) 2016

Willemsen/van der Putten samen met team Nederland tweede in sidecarcross of nations

Daniel Willemsen en Siebe van der Putten zijn in het Franse Dardon Gueugnon met team Nederland op een tweede plaats geeindigd in de sidecarcross of nations. ‘’Team Belgie was in de breedte sterker dan ons en daarom ben ik blij met deze tweede plaats’’, vertelt Daniel Willemsen.

Willemsen reed in deze wedstrijd voor de eerste keer met Siebe van der Putten, die normaal bij Gert van Werven in de bak staat. Samen deden ze er alles aan om zo hoog mogelijk te scoren en wisten als zesde en tiende over de finish te komen. ‘’Siebe had het zwaar maar hij heeft zich kranig geweerd. Ik ben niet helemaal tot het uiterste gegaan maar we hebben gestreden voor wat we waard waren’’.

Omdat gebroeders Bax hun beide manches wisten te winnen en Hermans/van Gaalen ook goed scoorden, eindigde Team Nederland op een verdiende tweede plaats.

Voor Willemsen zit het seizoen er nu op. Momenteel is hij volop in onderhandeling voor 2017 en wanneer de definitieve plannen bekend zijn, zal dit middels een persbericht naar buiten worden gebracht.

Landenklassement:
1 Belgie 13 Pnt
2 Nederland 20 Pnt
3 Tsjechie 23 Pnt
4 Engeland 38 Pnt
5 Letland 43 Pnt

 


Racereport GP Rudersberg (GER) 2016

Daniël Willemsen sluit het wereldkampioenschap zijspancross af op een zesde plaats

Daniël Willemsen heeft het wereldkampioenschap zijspancross op een zesde plaats af weten te sluiten. ‘’Na alles wat we dit jaar hebben meegemaakt, ben ik tevreden met dit resultaat’’, vertelt Daniël Willemsen.

 Willemsen reed in de laatste wedstrijd in het Duitse Rudersberg met Martin Hroch uit Tsjechie. Dit was een last minute deal maar ondanks de geringe ervaring die deze 19-jarige knaap heeft, weerde hij zich kranig en het begon per sessie beter te gaan. ‘’Via mijn klantenkring kwam ik bij Martin terecht. Ik wil graag rijden in Rudersberg en omdat Martin in Tsjechie al bij verschillende coureurs in de bak had gestaan, durfde ik het wel aan. Na de wedstrijd kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben over hem en dat hij zich kranig heeft geweerd’’.

Op zaterdag waren de weersomstandigheden goed en lag het circuit er mooi bij. Willemsen kwalificeerde zich als vierde in zijn groep en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in de manches op zondag. In de eerste manche zaten ze er goed vooraan bij en doken op een vierde plaats de eerste bocht in. Omdat het heel veel had geregend, waren de omstandigheden bijzonder modderig. Het was overleven en een foutje was dan ook snel gemaakt. ‘’In de tweede ronde hebben we een foutje gemaakt waarbij ons voorwiel vast sloeg in de modder. We vielen hierdoor terug tot buiten de top tien en moesten terug naar voren komen. Na deze tegenslag ging het lekker en wisten we er toch nog een zevende plaats uit te halen’’.

In de tweede manche kwamen ze minder goed uit de start en moesten in de middenmoot aan de wedstrijd beginnen. In het gedrang van de eerste paar ronden hebben ze van alles meegemaakt en kwamen ze een aantal keren tot stilstand door vallende combinaties. Toen ze weer aan het rijden waren, kwamen ze met een goed ritme terug naar voren en wisten de manche af te sluiten op een tiende plaats. Dit resulteerde in een 8e positie in het Dag Klassement.

In de eindstand om het wereldkampioenschap is Willemsen op een zesde plaats geeindigd. In het weekend van 8 en 9 oktober zal Willemsen voor team Nederland starten in de sidecarcross of nations in Dardon Guegnon in Frankrijk.

Voor Foto's klik hier.. 

Foto's Albert Schreuder Sidecarcrosspictures

 

Uitslagen Grand Prix Zijspancross Duitsland:

 

Eerste manche:

1 Bax/Bax

2 Adriaenssen/Daiders

3 Hendrickx/van den Bogaart

4 Cermak/Cermak

5 Brown/Chamberlain

7 Willemsen/Hroch

 

Tweede manche:

1 Adriaenssen/Daiders

2 Cermak/Cermak

3 Hendrickx/van den Bogaart

4 Brown/Chamberlain

5 Rodionov/Stupelis

10 Willemsen/Hroch

 

Lees meer...

Daniel Willemsen pakt podiumplaats in ONK Zijspancross in Markelo

Lees meer...

Daniel Willemsen maakt WK seizoen af met Nicolas Musset

Daniel Willemsen zal de laatste twee wedstrijden om het wereldkampioenschap zijspancross rijden met de Fransman Nicolas Musset. Door de hoofdblessure van zijn vaste bakkenist, Peter Beunk, heeft Willemsen de laatste twee Grand Prix’s in Letland en Estland met Harald Kurpnieks gereden en zal in de wedstrijden van Zwitserland en Duitsland met Nicolas Musset aantreden.

‘’Nicolas behoort tot de beste bakkenisten van de wereld. Ik ben blij dat ik het seizoen met hem af kan maken. Ondanks dat hij over hele goede kwaliteiten beschikt, ga ik mijzelf niet teveel druk op leggen. We gaan ons best doen en proberen zo hoog mogelijk te scoren’’, vertelt Daniel Willemsen.

Nicolas Musset is normaal de bakkenist van Valentin Giraud. Vorig jaar werden ze achter Bax/Stupelis tweede in het wereldkampioenschap en dit jaar waren ze aan het strijden om de koppositie in het wereldkampioenschap. Een zware knieblessure van Giraud gooide echter roet in het eten en omdat hij geopereerd moest worden, betekende dit het einde van het seizoen.

Voor aanvang van de voorlaatste Grand Prix in het Zwitserse Roggenburg dit weekend staat Willemsen op een zevende plaats in de tussenstand, slechts twee punten achter de zesde combinatie. Normaal gesproken moeten ze deze positie over kunnen nemen.


Racereport FIM Grand Prix Kiviõli Estonia 2016

Slechte starts en een slecht ritme houdt Willemsen/Kurpnieks buiten de top vijf in Estland

Willemsen/Kurpnieks hebben in het Estse Kivioli opnieuw geen makkelijke Grand Prix gehad. Het ritme zat er niet lekker in en slechte starts hield de combinatie buiten de top vijf. Wel zette Willemsen in beide manches goed door en had er in de eerste manche zeker een top vijf plaats ingezeten. Echter een aanrijding met Gert van Werven zorgde ervoor dat zijn voorrem sneuvelde waardoor hij het tempo moest laten zakken. Hij kwam als achtste over de finish in de eerste manche en voegde daar later op de dag nog een zevende plaats aan toe in de tweede manche.

Willemsen begon op zaterdag positief aan het weekend en had een goed gevoel op de baan. ‘’Onze tijden waren goed in de vrije training en in de tijdtraining en we stonden de hele tijd in de top drie. Jan Hendrickx was in de kwalificatie sneller maar we waren tevreden met een tweede tijd en keken met vertrouwen uit naar de manches op zondag’’.

Er zaten een aantal flinke sprongen in het circuit van Kivioli. Willemsen/Kurpnieks besteedde op zaterdag veel tijd om deze obstakels goed onder de knie te krijgen. ‘’Omdat we dit jaar al een aantal flinke tegenslagen voor de kiezen hebben gehad, begin je de risico’s weer onder ogen te zien. Ik heb op zaterdag echt even tijd nodig gehad om mijzelf hier overheen te zetten’’.

In de eerste manche kwamen Willemsen/Kurpnieks niet lekker weg bij de start en moesten vanaf een elfde plaats terug naar voren zien te komen. Dit ging goed en binnen een aantal ronden kwamen ze aan op een vijfde plaats. Vervolgens gingen ze in de aanval op van Werven/van der Putten. Er werd op het scherpst van de snede gestreden en ze hadden het niet makkelijk om hun te passeren. Bij het aanremmen van een bocht remde van Werven harder dan dat Daniel had verwacht en dit had tot gevolg dat ze tegen van Weven aanreden. Hierbij sneuvelde de voorrem waardoor het tempo naar beneden ging en ze uiteindelijk drie plaatsen prijs moesten geven. ‘’Om hier hard te rijden zonder voorrem is bijna niet mogelijk. Ik heb het tempo zo hoog mogelijk gehouden maar moest toch drie plaatsen prijsgeven en kwam als achtste binnen’’.

Willemsen ging voor een betere start in de tweede manche. Helaas lukte dit niet en moest hij van nog verder komen dan in de eerste manche het geval was. In deze manche kon Daniel niet lekker in zijn ritme komen en hierdoor moest hij genoegen nemen met een zevende plaats.

Met een 8-7 in de manches eindigden Willemsen/Kurpnieks op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zevende plaats staan maar is wel de zesde combinatie tot op twee punten genaderd. ‘’Ik had hier gehoopt op meer maar net als vorig weekend in Letland had ik het zwaar. Het lag aan niemand anders dan aan mijzelf. Harald heeft perfect werk geleverd, evenals het hele team en de monteurs’’.

Over drie weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Zwitserse Roggenburg. Met wie Daniel in deze wedstrijd zal rijden is op dit moment nog onduidelijk. ‘’Ik wil het seizoen netjes afmaken en we gaan onze schouders er de komende weken zeker onder zetten om te proberen sterker aan de start te komen. Met welke bakkenist dit zal zijn is op dit moment nog niet duidelijk’’, aldus Daniel Willemsen.

Uitslag eerste manche:
1) Hendrickx - v.d. Boogaart
2) Rodionov - Linters
3) Bax - Bax
4) van Werven - v.d. Putten
5) Hermans - van Gaalen
6) Jarvis - Nilsson
7) Cermak - Cermak
8) Willemsen - Kurpnieks
9) Varik - Miil
10) Burgler – Betschart

Uitslag tweede manche:
1) Hendrickx - v.d. Boogaart
2) Bax - Bax
3) Hermans - van Gaalen
4) Cermak - Cermak
5) Wilkinson - Chamberlain
6) Brown - Chamberlain
7) Willemsen - Kurpnieks
8) Van Werven - v.d. Putten
9) Jarvis - Nilsson
10) Burgler - Betschart

Tussenstand na 9 van de 11 wedstrijden:
1) Hendrickx - v.d. Boogaart 349
2) Adriaenssen - Daiders 334
3) Brown - Chamberlain 293
4) Bax - Bax 253
5) Cermak - Cermak 250
6) Giraud - Musset 215
7) Willemsen - Beunk / Kurpnieks 213
8) Hermans - van Gaalen 204
9) Wilkinson - Kirwin / Chamberlain 194
10) Vanluchene - Kurpnieks 181


Willemsen/Kurpnieks scoren constant in taaie Grand Prix van Letland

Daniel Willemsen en Harald Kurpnieks hebben vandaag in de Grand Prix Zijspancross van Letland constant gescoord. Op het fysiek zware circuit hadden ze het beiden moeilijk en dit resulteerde in een zevende en een achtste plaats.

‘’Het was een taaie dag,’’ waren de woorden van Daniel na de wedstrijd. ‘’We hadden moeite met het circuit en het tempo. Ook fysiek hadden we het zwaar, wat waarschijnlijk komt door het feit dat we er beiden een paar wedstrijden uit hebben gelegen’’.

Willemsen/Kurpnieks pakten in beide manches een goede start maar hadden niet de macht om het hoge tempo van de kopmannen te kunnen volgen. Gedurende de wedstrijden moesten ze verschillende plaatsen prijsgeven en kwamen uit op een zevende en achtste plaats.

‘’Ik ben er in deze wedstrijd achter komen dat ik fysiek door de tegenslagen wat achtersta op de andere. We hebben wel in beide manches flink punten gescoord waardoor de doelstelling om het seizoen in de top vijf af te sluiten, in stand blijft. Tijdens dit weekend hebben we samen wel een mooie groei doorgemaakt. Het is in het begin toch altijd een beetje wennen aan elkaar maar het begon steeds soepeler te gaan waardoor ik met vertrouwen af kan reizen naar Estland’’.

Na de wedstrijd in Stelpe staat Willemsen op een zevende plaats in de tussenstand. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Estse Kivioli en hier hoopt Willemsen opnieuw punten goed te kunnen maken.

Uitslagen Grand Prix Zijspancross Letland:

Eerste manche:
1 Adriaenssen/Daiders
2 Hendrickx/van den Bogaart
3 Brown/Chamberlain
4 Jarvis/Nilsson
5 Wilkinson/Chamberlain
7 Willemsen/Kurpnieks

Tweede manche:
1 Adriaenssen/Daiders
2 Cermak/Cermak
3 Brown/Chamberlain
4 Burgler/Betschart
5 Bax/Bax
8 Willemsen/Kurpnieks

Tussenstand wereldkampioenschap na acht van elf wedstrijden:
1. Adriaenssen - Daiders 334
2. Hendrickx - van den Bogaart 299
3. Brown - Chamberlain 274
4. Cermak - Cermak 218
5. Giraud - Musset 215
7. Willemsen - Beunk 186


Willemsen/Beunk missen nipt het podium in de Belgische Grand Prix

Zijspanteam Willemsen/Beunk is in de Grand Prix van Belgie in Genk net naast het podium geeindigd. In beide manches kwamen ze als vierde over de finish en werden hiermee ook vierde in het dagklassement.

‘’Ik ben zeer tevreden’’ waren de woorden van een totaal leeggereden Daniel Willemsen. Drie weken geleden brak de rijder uit Lochem zijn kaak op acht plaatsen en dit weekend was hij alweer van de partij in de Belgische Grand Prix in Genk.

‘’We wisten niet wat we konden verwachten maar op zaterdag ging alles lekker en wisten we boven verwachting de kwalificatieheat te winnen’’. Op zondag werden Willemsen/Beunk in beide manches vierde en hiermee misten ze met een vierde plaats in het dagklassement net het podium.

‘’We hebben goed gereden en hebben goede zaken gedaan in de tussenstand. Van mijn kaak had ik vandaag geen last maar mijn fysieke gesteldheid is op dit moment het probleem. De narcose, antibiotica en morfine van de operatie hebben er flink ingehakt en ik ben hele dagen moe’’.

Team Willemsen draaide dit weekend lekker en de motor liep perfect. Met vertrouwen wordt er dan ook alweer uitgekeken naar de volgende Grand Prix in het Duitse Strassbessenbach, een wedstrijd die volgend weekend op het programma staat. ‘’Vorig jaar wisten we hier beide manches te winnen maar ik wil nu geen enkele voorspelling doen. Ik had voor dit weekend niet verwacht dat we vierde zouden worden maar dit is een opsteker voor ons en vanaf hier gaan we verder bouwen’’.

Voor Foto's Klik hier...

Foto's Albert Schreuder

Uitslag eerste manche:
1) Hendrickx – van den Bogaart
2) Bax – Bax
3) Adriaenssen-Daicers
4) Willemsen-Beunk
5) Hermans-Van Gaalen
6) Brown-chamberlain
7) Cermak – Cermak
8) Jarvis-Nilsson
9) Kunas – Kunas
10) Wilkinson – Chamberlain

Uitslag tweede manche:
1) Etienne Bax - Robbie Bax
2) Jan Hendrickx - v.d. Boogaart
3) Adriaenssen - Lauris Daiders
4) Daniël Willemsen - Peter Beunk
5) Cermak - Cermak
6) Brown - Chamberlain
7) Jarvis - Nilson
8) Wilkinson - Kirwin
9) Clohse - Verhagen
10) Burgler - Betschart

Daguitslag:
1) Bax - Bax
2) Hendrickx - v.d. Boogaart
3) Adriaenssen – Daiders
4) Willemsen - Beunk

Lees meer...

Zijspancombinatie Willemsen/Beunk weer van start in Genk (B)

Zijspancombinatie Willemsen/Beunk zal aankomend weekend terug aan de start staan bij de Belgische Grand Prix Zijspancross in Genk. Drie weken geleden brak Daniel tijdens de Duitse Grand Prix in Schopfheim zijn kaak op acht plaatsen. Dankzij de goede zorgen van de artsen is de tienvoudig wereldkampioen sneller hersteld dan verwacht en heeft groen licht gekregen van de dokter om aankomend weekend terug van start te gaan.

"Het herstel is heel snel gegaan. De dokter heeft uitvoerig naar mijn kaak gekeken en zag dat het sterk genoeg is om weer te gaan rijden. Het is jammer dat het gebeurd is maar we kunnen het niet meer terugdraaien en we gaan nu weer rustig bouwen om terug in vorm te komen": aldus Daniel Willemsen.

De rijder uit Lochem heeft zich voor aankomend weekend geen enkele doelstelling gesteld. Voor hem is het belangrijkste dat hij goed hersteld en dat hij na een aantal weken weer terug op niveau is. "Ik heb in Duitsland een flinke klap gemaakt en uiteraard heb ik door de operatie even rust moeten houden. In het begin van het jaar reden we voor de wereldtitel. Deze doelstelling hebben we nu niet meer omdat we teveel punten hebben verloren. We gaan dit weekend ons best doen en hopelijk kunnen we er een resultaat uit halen waarmee we in de komende weken verder kunnen bouwen".

Door zijn nulscores in Duitsland en Valkenswaard is team Willemsen teruggevallen naar een zevende plaats in de tussenstand.

 

 


Daniel Willemsen is weer thuis na vervelend ongeval in Duitsland

Daniel Willemsen is weer thuis na zijn vervelende ongeval in de kwalificatieheat van de Grand Prix van Duitsland. De tienvoudig wereldkampioen sprong in de kwalificatieheat achterop een stil gevallen rijder en kwam hierbij heel hard met zijn hoofd in aanraking met het stuur. Hierbij brak Daniel zijn kaak op acht plaatsen en Peter Beunk liep hierbij verschillende snijwonden op.

"Ik wist gelijk dat het foute boel was. Opdat moment ging er van alles door me heen en al snel realiseerde ik mij dat de droom om nog een keer wereldkampioen te worden gevlogen was": vertelt een teleurgestelde Daniel Willemsen.

Willemsen is op zondag geopereerd en heeft vervolgens onder toezicht gestaan van de dokters in het ziekenhuis. Gelukkig kwam vanochtend het verlossende woord dat hij naar huis mocht. "Heerlijk om weer thuis te zijn. Eerst maar eens rustig herstellen en week voor week bekijken hoe het vooruit gaat. Wanneer ik terug zal keren in de wedstrijden hangt af van hoe goed en snel alles hersteld. Ik heb mentaal ook een flinke dreun gehad maar de vele berichten van de fans doen me goed en ik ben ze daar heel dankbaar voor".

Het materiaal van Daniel zal niet stil komen te staan want aankomend zullen de gebroeders Bax op het zijspan van Daniel rijden in de Grand Prix van Valkenswaard. "Ik gun Etienne en Robbie betere resultaten dan dat ze tot nu toe hebben weten te behalen dit seizoen. Nu ikzelf niet kan rijden zie ik niets liever dan dat hun voor een stunt zorgen in onze thuis Grand Prix zodat ook WSP Racing op deze manier vooraan meedoet."

In de komende weken zullen we jullie goed op de hoogte houden over het herstel van Daniel.

 

Photocredits: Albert Schreuder


Willemsen/Beunk pakken podiumplaats in Duits Kampioenschap Zijspancros

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk is in het Duits Kampioenschap Zijspancross in Reutlingen op het podium geeindigd. In de eerste manche kwamen ze van rond de vijftiende plaats terug naar een vierde positie. In de tweede manche kwamen ze na een goede start in de beginfase met een andere combinatie in aanraking en gingen op de kant. Hierdoor vielen ze vele plaatsen terug maar met een strak tempo kwamen ze gedurende de wedstrijd vanaf een vijftiende positie helemaal terug naar een derde plaats waarmee ze derde werden in het dagklassement.

Peter had twee weken rust genomen om zijn ribblessure te laten genezen en voelde zich weer fit genoeg om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Op zaterdag ging het goed met Willemsen/Beunk want de hele dag wisten ze snelle tijden op de klokken te zetten en dit zorgde ervoor dat ze aan het einde van de dag de pole position wisten te veroveren.

Door de regenval lag het circuit er op zondag modderig bij en ontstonden er al snel diepe sporen. Een goede start was van essentieel belang om hoog te kunnen scoren. In de eerste manche verliep de start van Willemsen/Beunk niet vlekkeloos. Peter stond iets te recht op in de bak waardoor het zijspan omhoog kwam en ze even het gas dicht moesten doen. Dit had tot gevolg dat ze pas op een vijftiende plaats aan de wedstrijd konden beginnen. Omdat het moeilijk was om in te halen, moesten Willemsen/Beunk alles in het werk stellen om plaatsen winst te boeken. Dit lukte goed want ze kwamen gedurende de wedstrijd helemaal terug naar een vierde plaats.

Daniel en Peter wisten dat een betere start nodig zou zijn om in de tweede manche hoger te kunnen finishen. Na het vallen van het starthek zaten ze er beter bij en doken op een derde plaats de eerste bocht in. Echter niet veel later kwamen ze met een andere combinatie in aanraking en gingen op de kant. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren waardoor ze opnieuw vanaf een vijftiende plaats aan een inhaalrace moesten beginnen. Met scherpe inhaalmanoeuvres wisten ze de ene na de andere combinatie een plaats terug te verwijzen waardoor ze uiteindelijk op een nette derde plaats wisten te finishen.

Met een 4-3 in de manches wisten Willemsen/Beunk derde te worden in het dagklassement. Volgend weekend staat de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Duitse Schopfheim.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’We hebben er voor moeten knokken vandaag. Peter heeft gelukkig niet zoveel last meer van zijn rib en heeft weer goed zijn werk kunnen doen. We hebben het even rustiger aan moeten doen vanwege de blessure en daarom was het goed om hier deel te nemen. Volgende week moeten we net iets scherper zijn en dan hoop ik dat we tot een goed resultaat kunnen komen’’.

Photocredits: Sebastian Aull  http://www.sidecarcross-action.de/

Daguitslag Duits Kampioenschap Zijspancross Reutlingen:
1 Hendrickx/van den Bogaart 2-1
2 Santermans/Mucenieks 1-2
3 Willemsen/Beunk 4-3


Willemsen/Beunk handhaven zich aan de leiding in het WK Zijspancross

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk staat na drie wedstrijden om het wereldkampioenschap zijspancross nog steeds bovenaan in de tussenstand. Ondanks dat de Franse GP in Brou voor Daniel en Peter niet de meest makkelijke Grand Prix was, wisten ze met een 5-4 in de manches toch constant te scoren waarmee ze hun voorsprong met tien punten op peil wisten te houden.

In de eerste manche had er iets meer ingezeten dan een vijfde plaats. Na een sprong kwamen ze scheef neer en hierbij kwam Peter hard met zijn buik in aanraking met de bakbeugel. ‘’De landing was verre van ideaal waarbij Peter zijn ribben en mild flink zeer deed. Hij had even helemaal geen adem meer waardoor we het tempo hebben moeten laten zakken. We konden niet anders dan dit maar toch wisten we met een vijfde plaats constant te scoren’’: aldus Daniel Willemsen.

Tussen de eerste en de tweede manche werd Peter behandeld aan zijn blessures en werd er een pijnstiller ingenomen in de hoop dat hij het in de tweede manche vol zou kunnen houden. Na het vallen van het starthek zaten ze er niet goed bij omdat ze in de eerste bocht in de verdrukking terecht kwamen. ‘’We moesten van een plaatsje of 13/14 terug naar voren komen maar het ging lekker en we reden goede rondetijden. Tijdens de wedstrijd hebben we o.a. Adriaenssen, Bax en Vanluchene weten te passeren en kwamen op een goede vierde plaats over de finish’’.

Met een 5-4 in de manches eindigden Willemsen/Beunk op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze aan de leiding staan en hebben nu een voorsprong van tien punten op de Britse combinatie Brown/Chamberlain.

Volgend weekend staat voor Daniel en Peter de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross op het programma in Mill. Het wereldkampioenschap gaat pas op 12 juni verder in het Duitse Schopfheim.

Uitslag eerste manche:
1) Giraud – Musset
2) Hendrickx – v.d. Boogaart
3) Brown – Chamberlain
4) Vanluchene – Kurpnieks
5) Willemsen – Beunk
6) Adriaenssen – Diaders
7) Cermak – Cermak
8) Bax – Bax
9) Wilkinson – Chamberlain
10) Santermans – Mucenieks

Uitslag tweede manche:
1) Giraud - Musset
2) Hendrickx - v.d. Boogaart
3) Brown - Chamberlain
4) Willemsen - Beunk
5) VanLuchene - Kurpnieks
6) Adriaenssen - Daiders
7) Cermak - Cermak
8) Santermans - Mucenieks
9) Wilkinson – Chamberlain
10) Closhe - Verhagen

Tussenstand wereldkampioenschap Zijspancross:
1) Willemsen - Beunk 122
2) Brown - Chamberlain 112
3) Adriaenssen - Daiders 107
4) Vanluchene - Kurpnieks 103
5) Giraud - Musset 100
6) Hendrickx - v.d. Boogaart 100
7) Cermak - Cermak 76
8) Bax - Bax 68
9) Hermans - van Gaalen 67
10) Santermans - Mucenieks 57

 

Photocredits: Jürgen Lauer - www.sidecarcross-action.de


Willemsen/Beunk nieuwe leiders in het wereldkampioenschap zijspancross

Lees meer...

Dubbelslag voor Willemsen/Beunk in het Duits Kampioenschap in Aufenau

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk heeft de vierde wedstrijd om het Duits Kampioenschap Zijspancross in Aufenau weten te winnen. In beide manches namen ze na een aantal ronden de leiding in handen. In de eerste manche zegevierden ze met een grote voorsprong. In de tweede manche werden ze een aantal keren opgehouden door achterblijvers waardoor de combinatie Adriaenssen/Daiders ze onder druk wisten te houden. Willemsen hield het hoofd koel en bleef gewoon zijn eigen wedstrijd rijden. Dit zorgde ervoor dat hij ook in de tweede manche als winnaar over de finish kwam.

Daniel had voor aanvang van de wedstrijd al vele malen op dit circuit gereden want in het verleden zijn er Grand Prix’s, Duitse kampioenschappen en internationale wedstrijden op dit circuit verreden. De baan heeft een harde ondergrond en was dan ook de perfecte voorbereiding op de Grand Prix van Tsjechie. De dag begon positief want in de vrije training wisten ze gelijk al de snelste tijd op de klokken te zetten. Ook in de tijdtraining zaten ze in een goed ritme maar omdat ze tijdens hun snelle ronde opgehouden werden, kwamen ze uiteindelijk uit op een tweede tijd. Daniel vond dit niet zo erg omdat hij zo kon zien waar Adriaenssen/Daiders het zijspan zouden parkeren voor de start van de eerste manche.

Met veel zelfvertrouwen stonden ze achter het starthek voor de eerste manche. Ze wisten een goede start te pakken en namen al vrij snel de leiding in de wedstrijd in handen. Het tempo werd strak gehouden en dit zorgde ervoor dat ze een veilige voorsprong op wisten te bouwen. In de slotfase werden er dan ook geen risico’s meer genomen en kon de manche naar de tevredenheid op de eerste plaats worden afgesloten.

In de pauze werd er even rust gepakt alvorens ze aan de voorbereiding op de tweede manche begonnen. Net als in de eerste manche zaten ze er goed bij na de start en gingen gelijk in de aanval op de combinaties die voor hun reden. Het duurde niet lang voordat ze de koppositie in handen namen en opnieuw weg begonnen te lopen bij de rest van het deelnemersveld. Echter in deze manche werden ze een aantal keren opgehouden door achterblijvers, wat tot gevolg had dat Adriaenssen/Daiders het gat wisten te dichten. Er moest geconcentreerd gereden worden want er mocht geen fout gemaakt worden. Daniel en Peter hielden het hoofd koel tot aan de finish en wisten zo ook de tweede manche te winnen!

Met een dubbele manchezege wonnen ze de vierde wedstrijd om het Duits Kampioenschap in Aufenau. Voor Daniel en Peter was dit een perfecte voorbereidingswedstrijd op de tweede Grand Prix van het seizoen in Tsjechie. ‘’Alles liep lekker vandaag. Er waren verschillende Grand Prix combinaties die nog wat wilden proberen voor de naderende Grand Prix waardoor het voor ons een hele goede training was. Voor Oss hebben we bijna alleen maar in het zand gereden en daarom was het fijn om nu een wedstrijd op een harde baan te rijden. We hebben voor dit soort banen een aantal kleine dingen aan het zijspan veranderd en dit pakte vandaag heel goed uit. Ik zie de volgende wedstrijden met vertrouwen tegemoet’’: vertelt een tevreden Daniel Willemsen.

Op zondag 8 mei staat voor Willemsen/Beunk de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in Kramolin, Tsjechie. Of ze voor deze wedstrijd eerst nog deel zullen nemen aan het Duits Kampioenschap in Kamp Lintfort is op dit moment nog onduidelijk.

Voor Foto's klik hier....Credits: www.Sidecarcross-Action.de

Daguitslag Duits Kampioenschap Zijspancross Aufenau:

1. Willemsen - Beunk: 50 Pnt
2. Santermans - Mucenieks: 42 Pnt
3. Wilkinson - Kirwin: 38 Pnt
4. Adrianssen - Daiders: 37 Pnt
5. van Werven - van der Putten: 33 Pnt


Racereport Grand Prix Sidecarscross Oss {NL) 2016

WILLEMSEN/BEUNK BEGINNEN STERK AAN HET WK ZIJSPANCROSS IN OSS

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk zijn in het Brabantse Oss sterk begonnen aan het wereldkampioenschap. In beide manches kwamen ze als tweede over de finish en werden hiermee ook tweede in het dagklassement.
Willemsen/Beunk beginnen sterk aan het WK Zijspancross in Oss
"We zijn het kampioenschap al weleens stukken slechter begonnen. We hebben alles gegeven en dit bewijst wel dat er rekening met ons gehouden moet worden. Ik ben tevreden": vertelt een goedlachse Daniel Willemsen.

De voorbereiding op de wedstrijd in Oss was niet helemaal vlekkeloos verlopen. Daniel had namelijk in de week voorafgaande aan de wedstrijd griep en dit was tijdens het rijden toch wel iets merkbaar. "Ik kwam lucht tekort tijdens het rijden. Op zaterdag hebben we onze krachten een klein beetje gespaard maar toch wisten we onze kwalificatieheat te winnen. Vandaag ben ik diep gegaan en hebben we een gooi naar de overwinning gedaan. Helaas is dit net niet gelukt maar ik ben blij met dit begin van het kampioenschap’’.

In zowel de eerste als de tweede manche konden Willemsen/Beunk in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Ze werkten zich beide keren in de beginfase op naar een tweede plaats en begonnen het gat tot aan de leiders, Adriaenssen/Daiders te dichten. Helaas kwam er in beide manches een steen bekneld te zitten in het voorwiel waardoor de combinatie tot stilstand kwam. "Vooral in de eerste manche zaten we heerlijk in ons ritme en kwamen snel korter bij. Na de tegenslag met de steen kostte het ons wat moeite om het ritme terug te vinden. Ondanks dit ben ik heel tevreden met de tweede plaats en tevens is dit mijn allereerste podiumplaats uit mijn carrière. Ik had hier voor aanvang van het seizoen gelijk voor getekend": aldus een blije Peter Beunk.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan Willemsen/Beunk op een tweede plaats, met een achterstand van slechts zes punten op Adriaenssen/Daiders. De tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt over vier weken verreden in Kramolin, Tsjechie.

voor Foto's klik hier...


Daguitslag en tevens tussenstand wereldkampioenschap:
1 Adriaenssen/Daiders 50 Pnt
2 Willemsen/Beunk 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Van Daele/Smeuninx 34 Pnt
5 Vanluchene/Kurpnieks 33 Pnt


Foto's: Albert Schreuder


Racereport 2e Paasdag Swiss Open Sidecarcross Frauenfeld (CH)

Wedstrijdverslag Team Willemsen Swiss Open @ Frauenfeld (CH)
Team Willemsen heeft weer eens flink uitgehaald in het Swiss Open Sidecarcross Championship wat verreden werd in het in Zwitserland gelegen Frauenfeld . Een circuit waar Daniël betere en mindere momenten gekend heeft. Maar sinds hij met zijn nieuwe bakkenist Peter Beunk rijd gaat hij weer als vanouds. 1e Manche : 4e met de start , na twee ronden op koppositie en de wedstrijd op een hoog tempo uitgereden op een Hard en Bumpy Track. 2e Manche: Als 3e weg met de start achter Andy Bürgler/Martin Betschart en Kevin Battaglia/Phillip Furrer binnen één ronde reed Team Willemsen naar de koppositie en de wedstrijd naar hun hand gezet en gefinished met ruim 30 seconden voorsprong op #2 !!

Lees meer...

Racereport ONK Oldebroek 26-03-2016

Succes en tegenslag voor Willemsen/Beunk in ONK zijspancross Oldebroek

Zijspancombinatie Willemsen/Beunk heeft tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross in Oldebroek succes en tegenslag gekend. Ze wisten opnieuw een manche te winnen maar vielen ook een manche uit waardoor hun titelkansen kleiner worden.

Daniel en Peter verkeren momenteel in een goede vorm en dit lieten ze in de training gelijk zien. Scherp sturend gingen ze over het technische circuit en wisten de pole position te veroveren. De stemming zat er goed in bij team Willemsen maar helaas begon de eerste manche met een flinke domper. "Vlak over het starthek kwamen we in aanraking met Etienne Bax waardoor we als laatste aan de wedstrijd moesten beginnen": vertelt Daniel. Ze gingen fanatiek te werk en kwamen hard naar voren totdat ze opnieuw een tegenslag te verwerken kregen, wat het einde van de wedstrijd betekende. "We reden achterop een vastzittende combinatie. In een poging om los te komen, hebben we zoveel van het materiaal gevraagd dat de zuiger scheurde en we teleurgesteld terug konden naar het rennerskwartier".

Belust op revanche stonden ze achter het starthek voor de tweede manche. Ze kwamen niet helemaal goed weg waardoor ze in de eerste bocht in de verdrukking terecht kwamen. Rond de vijfde plaats konden ze aan de wedstrijd beginnen en gingen gelijk in de aanval op de combinaties voor hun. In de beginfase werkten ze zich op naar een tweede positie en begonnen druk te zetten bij van Daele/Smeuninx. Echter door een verkeerde landing na de lange tafelberg moest het gas even iets terug gedraaid worden. "We kwamen verkeerd neer na de lange tafelberg en hierbij kwam ik met mijn ribben hard in aanraking met de buis waar ik me aan vasthoud. Ik was even buiten adem waardoor we het even rustig aan moesten doen. Gelukkig ging het na een aantal ronden beter en konden we de aanval inzetten op van Daele": vertelt Peter Beunk. Met nog een aantal ronden te gaan, sloegen ze toe en gaven de koppositie in de rest van de manche niet meer uit handen.

voor Foto's klik hier...

Met een DNF-1 in de manches eindigde Willemsen op een twaalfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap zijn ze door het uitvallen in de eerste manche teruggevallen naar een vijfde plaats. Morgen staan Willemsen/Beunk aan de start in een wedstrijd in het Zwitserse Frauenfeld.

Lees meer...

Racereport ONK Oss 13-03-2016

Dubbelslag voor Willemsen / Beunk in ONK Zijspancross in Oss

De tegenslag in de tweede manche van het ONK zijspancross in Lochem waardoor de zijspancombinatie Willemsen / Beunk voor eigen publiek de dagzege miste, zat ze niet lekker. Afgelopen zondag namen ze op het technische circuit van Oss revanche door beide manches winnend af te sluiten en hiermee weer een flinke sprong in de tussenstand te maken.

Door de vele regenval van de afgelopen anderhalve week was het even afwachten hoe of dat het circuit zich zou gaan houden. In de ochtend lag het circuit er goed bij maar gedurende de dag werden de sporen steeds dieper waardoor er goed opgelet moest worden voor welk spoor je koos. Net als bij de eerste wedstrijd in Lochem stond ook hier weer een bijzonder sterk deelnemersveld aan de start. De meeste wereldtoppers waren aanwezig en het beloofde dan ook weer een mooie wedstrijd te gaan worden. Daniel en Peter gingen in de training een aantal keren op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten. Alle remmen gingen los en ze wisten er ondanks een spectaculaire valpartij een nette derde tijd uit te halen.

Geconcentreerd zochten ze een plaats achter het starthek voor de eerste manche. De start verliep niet helemaal vlekkeloos waardoor ze pas op een vierde plaats uit de eerste ronde kwamen. Gelijk gingen ze in de aanval op de combinaties voor hun en wisten zich in de beginfase al op te werken naar een tweede plaats. De leidende combinatie Adriaenssen / Stupelis had ondertussen al een gat geslagen maar Daniel en Peter wisten goed stand te houden op een tweede plaats. Even kwamen ze iets dichterbij maar toch kregen ze het gat tot aan de leiders niet helemaal gedicht. In de slotfase konden ze toch nog profiteren van een probleem van Ben Adriaenssen en sloten ze de manche winnend af.

Na de zege in de eerste manche begonnen ze met vertrouwen aan de voorbereiding op de tweede manche. Ditmaal zaten ze er beter bij na de start en kwamen op een tweede plaats uit de eerste ronde. Al snel kwamen ze aan het achterwiel van Adriaenssen / Stupelis en gingen de strijd aan. Loerend naar een gaatje probeerden ze de koppositie over te nemen. Met een scherpe inhaalmanoeuvre lukte dit in het midden van de wedstrijd en namen ze definitief de koppositie over. Adriaenssen / Stupelis gaven niet op en hielden de druk op de ketel. Daniel en Peter konden geen moment verslappen en hielden het tempo strak tot aan de finish. Dit zorgde ervoor dat ze als winnaars over de finish kwamen en hiermee tevens de dagzege pakten.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Wat een mooie dag, ik ben super tevreden. In de tweede manche hadden we een mooie strijd met Adriaenssen maar we konden hem uiteindelijk passeren en de manche winnend afsluiten. Voor het kampioenschap is deze overwinning erg belangrijk omdat we nu weer belangrijke punten hebben goed gemaakt op de leiders’’!

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap zijn Daniel en Peter opgeklommen naar een tweede plaats. Op zaterdag 26 maart gaat het Open Nederlands kampioenschap verder op het circuit van Oldebroek.

Voor Foto's klik hier...

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Willemsen / Beunk 100 Pnt
2 Hendrickx / van den Bogaart 86 Pnt
3 Adriaenssen / Stupelis 81 Pnt
4 Brown / Chamberlain 75 Pnt
5 Vanluchene / Rupeiks 73 Pnt

Tussenstand ONK Zijspancross na twee wedstrijden:
1 Hendrickx / van den Bogaart 176 Pnt
2 Willemsen / Beunk 150 Pnt
3 Brown / Chamberlain 150 Pnt
4 Santermans / Mucenieks 134 Pnt
5 Adriaenssen / Stupelis 131 Pnt


29-02-2016 Racereport ONK Zijspancross MacSev Lochem

Willemsen/Beunk op scherp voor thuispubliek in ONK Zijspancross in Lochem
De zijspancombinatie Willemsen/Beunk stond op scherp tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem. Na een goede wintervoorbereiding hadden ze er zin en wisten voor een grote publieke belangstelling de eerste manche te winnen. Ook in de tweede manche reden ze aan de leiding totdat een kapotte versnellingsbak roet in het eten gooide.

Door de vorst van de afgelopen dagen was het circuit hier en daar hard en glad in de training. Daniel en Peter hadden de gevaarlijke plekken al snel gezien en begonnen na een aantal ronden het tempo op te voeren. Ze persten er een hele scherpe ronde uit waarmee ze met een verschil van 2,5 seconde op Adriaenssen/Stupelis de pole position wisten te veroveren.

Met veel zelfvertrouwen begonnen ze aan de voorbereiding op de eerste manche. Ze kozen voor een plaats helemaal aan de binnenzijde achter het starthek. Toen het hek naar beneden knalde, kwamen ze goed weg en konden als leiders aan de wedstrijd beginnen. Gelijk werd er een straf tempo ingezet en begonnen ze weg te lopen bij hun achtervolgers. Het gat werd steeds groter en toen Adriaenssen/Stupelis uit de wedstrijd verdwenen, hadden ze vrij spel en konden onbedreigd naar de zege rijden.

De stemming zat er goed in tussen de manches en enthousiast stonden ze achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw kwamen ze goed weg bij de start en konden in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wisselden ze van koppositie met Hendrickx/van den Bogaart maar vanaf de tweede ronde namen ze resoluut de koppositie in handen. Ronde na ronde wisten ze de eerste plaats in handen te houden maar helaas sloeg het noodlot in het midden van de wedstrijd toe. Ze kregen te kampen met een probleem met de versnellingsbak en moesten hierdoor noodgedwongen de wedstrijd verlaten.

Omdat ze in de tweede manche niet tot scoren kwamen, moesten ze in het dagklassement genoegen nemen met een zestiende plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Oss.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’ Jammer dat we het vandaag niet af hebben kunnen maken. We hebben ons best gedaan en ook dit hoort bij de sport. Ik ben heel tevreden over onze snelheid die we de hele dag hebben laten zien. We weten nu hoe het ervoor staat met onze snelheid en vanaf hier kunnen we verder bouwen’’.

Voor Foto's klik hier...

Daguitslag ONK Zijspannen:
1 Hendrickx/van den Bogaart 90 Pnt
2 van Daele/Smeuninx 79 Pnt
3 Brown/Chamberlain 75 Pnt
4 Santermans/Mucenieks 73 Pnt
5 Wilkinson/Kirwin 67 Pnt
16 Willemsen/Beunk 50 Pnt

Voor de volledige uitslag kunt u op de volgende link klikken: http://www.mylaps.com/en/events/1238214

Fotocredits: Albert Schreuder


Willemsen/Beunk beginnen overtuigend aan het nieuwe seizoen in Eersel

Willemsen / Beunk beginnen overtuigend aan het nieuwe seizoen in Eersel

De zijspancombinatie Willemsen / Beunk is het seizoen tijdens de zijspan seizoensopener in Eersel sterk begonnen. Ondanks dat ze in de eerste manche vanwege een mechanisch probleem vroegtijdig de wedstrijd moesten verlaten, konden ze uiteindelijk wel terugblikken op een geslaagde dag want de tweede manche werd met overmacht gewonnen.

De wedstrijd in Eersel werd meegepakt om het wedstrijdritme op scherp te zetten voor de eerste ONK in Lochem. Ook was dit een mooi moment om te zien hoe de snelheid er zo vlak voor het seizoen voor zou staan. Het had in de nacht van zaterdag op zondag veel geregend in Eersel. De baan was dan ook nat en modderig in de training maar de organisatie deed er alles aan en er kon dan ook goed gereden worden. Daniel en Peter namen in de training de tijd om het circuit in zich op te nemen en naar de juiste lijnen te zoeken die in de manches van pas zouden kunnen komen. Met een goed gevoel gingen ze rond over de baan en waren er klaar voor om later op de dag de strijd met de concurrentie aan te gaan.

Omdat er in Eersel geen tijdtraining was, moest er voor de eerste manche gelood worden en dit bepaalde de startopstelling. Helaas kwamen Daniel en Peter slecht uit de bus en dit betekende dat ze vanaf de tweede startrij moesten starten. Een start in de middenmoot was het gevolg maar al snel wisten ze plaatsen winst te boeken en kwamen in een hoog tempo naar voren. Na verschillende mooie inhaalmanoeuvres in de eerste ronde kwamen ze al op een vijfde plaats voorbij start/finish. Vervolgens werd het gat tot aan de vierde combinatie gedicht maar niet veel later sloeg het noodlot toe. Kortsluiting in de bobine ervoor zorgde dat de combinatie onder stroom kwam te staan. Dit betekende dat Daniel en Peter vroegtijdig terug moesten naar het rennerskwartier en hun kansen op de eindzege in rook op zagen gaan.

In de tweede manche stelden ze orde op zaken. Na het pakken van een goede start konden ze in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Gelijk gingen ze in de aanval en wisten al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Er werd een strak tempo ingezet en iedere ronde liep de combinatie verder weg bij haar achtervolgers. Geconcentreerd werd de WSP-Zabel over het inmiddels loodzwaar geworden circuit gestuurd en met een voorsprong van negentien seconden werden ze als winnaars afgevlagd in de tweede manche.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Dit is een mooi begin van het seizoen. Het rijden ging lekker vandaag en in de tweede manche hebben we kunnen laten zien dat we op dit moment al een goede snelheid hebben. Zonde van het uitvallen in de eerste manche maar dat hoort bij een mechanische sport. Vandaag heeft mij goed gedaan en ik zie mijn thuiswedstrijd volgende week in Lochem met vertrouwen tegemoet’’.

Omdat er in de eerste manche geen punten werden gescoord, kwam de combinatie in het dagklassement niet verder dan een achtste plaats. Op zondag 28 februari zullen Daniel en Peter achter het starthek staan bij de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem.

voor Foto's klik hier....

Daguitslag zijspan seizoensopener in Eersel:
1 Hendrickx / van den Bogaart 94 Pnt
2 Goeyvaerts / Maas 89 Pnt
3 Closhe / Verhagen 86 Pnt
4 Visscher / Visscher 79 Pnt
5 Dierckens / Boxtaele 78 Pnt
8 Willemsen / Beunk 75 Pnt

Lees meer...

Willemsen/Beunk hebben zin aan het ONK bij MACSEV in Lochem

Vanmiddag tijdens de opnames van het Motocrossplanet promo team die een promofilm kwamen maken ten behoeve van het KNMV ONK Motorcross liet de Tienvoudig Wereldkampioen zien dat hij er samen met zijn nieuwe bakkenist Peter Beunk zin aan heeft..Dus komt allen op 28 Februari naar Lochem om het spektakel te beleven. Een aantal Wereldtoppers zullen aan de start staan bij MAC Sport en Vriendschap in Lochem

Voor Foto's klik Hier....

Lees meer...

Team Willemsen heeft zin aan de eerste ONK in Lochem

Team Willemsen heeft zin aan de eerste ONK in Lochem op 28 Februari 2016.

Afgelopen week hebben we een geslaagde trainingsstage gehad in Spanje,
het Nederlandse weer dwong het team ertoe om in betere weersomstandigheden te gaan trainen.
De samenwerking met de nieuwe passagier Peter Beunk bevalt prima en hebben dus zin aan het komende seizoen.

28 Februari is de eerst ONK in de thuishaven Lochem.

Lees meer...

WK en ONK Kalender 2016

ONK Kalender 2016

28-02-2016 Lochem

13-03-2016 Oss

26-03-2016 Oldebroek

22-05-2016 Mill

11-09-2016 Markelo

Lees meer...

Promo MAC SEV Lochem voor het KNMV ONK Zijspannen op 28-02-2016

Lees meer...

Merry Christmas and Happy New Year 2016

World Championship Sidecarcross Team Willemsen wishes you all a Merry Christmas and A Happy New Year 2016

Special Thanks to Robbie Bax for beïng my Passenger and together we had a Great Sidecarcross Saison.

Also Special Thanks to Peter Beunk for beïng my passenger @ The Sidecarcross of Nations in Schwedt (Ger) and together with

World Champion 2015 Bax/Stupelis and Hermans/van Gaalen we won the Title..

Also a lot of thanks to the Teammembers to make together this year succesfull

And Greatfull thanks to all the Sponsors to make this all possible.

Greetings from Daniël Willemsen


Willemsen/Beunk winnen met Team Nederland de sidecarcross of nations

Willemsen/Beunk winnen met Team Nederland de sidecarcross of nations

De zijspancombinatie Daniel Willemsen en Peter Beunk hebben in het Duitse Schwedt samen met Team Nederland de sidecarcross of nations weten te winnen. In de eerste manche hadden ze veel last van een valpartij in de eerste bocht. Dit zorgde ervoor dat ze pas als 22ste aan een inhaalrace konden beginnen. Deze verliep goed en na een zwaar bevochten wedstrijd kwamen ze op een vijfde plaats over de finish. In hun tweede manche lieten ze er geen gras over groeien. Ze wisten een goede start te pakken en kwamen gedurende de wedstrijd vanaf een derde plaats terug naar de koppositie en gaven deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

Op zaterdag hadden Daniel en Peter gelijk een goed ritme op het circuit. Het rijden ging lekker en dit was in de kwalificatieheat dan ook goed terug te zien. De zijspancombinatie pakte kopstart en wist de hele heat naar haar hand te zetten. Omdat Bax/Stupelis en Hermans/van Gaalen ook goed scoorden in hun heats, veroverde Team Nederland de pole position.

Als grote favoriet voor de eindzege begon Team Nederland zich voor te bereiden op de eerste manche. Helaas begon deze met een tegenslag want vlak na de start hadden Daniel en Peter veel last van de vallende Bax/Stupelis. Het zijspan van Bax/Stupelis werd snel de goede kant opgezet zodat ook Daniel en Peter aan een inhaalrace konden beginnen. Met snelle rondetijden wisten ze gedurende de wedstrijd nog ver terug naar te komen en kwamen na een goed gereden wedstrijd op een vijfde plaats over de finish.

Gebrand op een beter resultaat stonden Daniel en Peter achter het starthek voor hun tweede manche. Ditmaal zaten ze er veel bij beter en konden op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ze hadden al snel een goed ritme in handen en wisten door te stoten naar de koppositie. Ze werkten een sterke wedstrijd af waarin ze de koppositie vast wisten te houden tot aan de finish.

Ook Bax/Stupelis en Hermans/ van Gaalen deden het voortreffelijk in Duitsland waardoor Team Nederland de sidecarcross of nations heeft gewonnen!

‘’Het was de eerste wedstrijd die ik met Peter heb gereden en dit pakte erg goed uit. Op zaterdag pakte ik in de kwalificatie al kopstart en wist de heat te winnen. Helaas hadden we in de eerste manche veel last van Bax/Stupelis, die precies voor ons ten val kwam. Vanaf een allerlaatste positie ben ik toch nog terug te komen naar een vijfde positie. Ik wilde het in de tweede manche graag beter doen en gelukkig lukte dit. Ik zat er goed bij na de start en heb gedurende de wedstrijd de koppositie overgenomen. Het rijden met Peter ging perfect maar tot op dit moment hebben we nog niet gesproken over de toekomst. Dit zal ongetwijfeld de komende weken gaan gebeuren’’: aldus een tevreden Daniel Willemsen.

Foto: Freddie Driezes.

Landenklassement Sidecarcross of Nations:
1. Nederland 13 Pnt.
2. Engelnd 27 Pnt.
3. Belgie 33 Pnt.
4. Tschechie 34 Pnt.
5. Estland 36 Pnt.
6. Frankrijk 57 Pnt.
7. Duitsland 58 Pnt.
8. Italie 78 Pnt.
9. Ierland 80 Pnt.
10. Litouwen 86 Pnt.

Lees meer...

Racereport GP Rudersberg (GER) 19/20-09-2015

Willemsen/Bax sluiten het WK seizoen af op een vierde plaats in de eindstand

De zijspancombinatie Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben bij de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap in het Duitse Rudersberg het meeste uit een moeilijke Grand Prix weten te halen. Door een moeilijke kwalificatie op zaterdag had de zijspancombinatie in beide manches op zondag een slechte startplaats. Nadat ze in de eerste manche op een achtste plaats over de finish waren gekomen, konden ze in de tweede manche op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat Robbie gedurende de wedstrijd vermoeid begon te raken, moesten ze het tempo laten zakken en kwamen ze als zevende over de finish.

Na een lang seizoen was de wedstrijd in Rudersberg alweer de laatste van het WK seizoen. Daniel en Robbie begonnen op een vierde plaats in de tussenstand aan het weekend en het moest al gek gaan moesten ze deze positie nog verspelen. Op zaterdag misten ze eigenlijk een beetje de boot door in de kwalificatie pas op een zevende plaats over de finish te komen. Dit had tot gevolg dat ze in beide manches op zondag pas als veertiende op mochten rijden naar het starthek en hierdoor geen ideale startplaats hadden.

In de eerste manche zaten ze er niet goed bij na het vallen van het starthek en moesten een inhaalrace rijden. Tijdens de manche kreeg Daniel van Robbie het teken dat hij er fysiek doorheen zat en hierdoor moest het tempo iets naar beneden. Dit zorgde ervoor dat de zijspancombinatie niet verder kwam dan een achtste plaats.

Robbie had in de pauze zoveel mogelijk rust gepakt om toch in de tweede manche nog iets te kunnen laten zien. Gebrand op een beter resultaat gingen ze in de tweede manche van start. Ditmaal zaten ze er super goed bij na de start en kwamen op een tweede plaats uit de eerste bocht. Gelijk werd er een hoog tempo in gezet om mee te kunnen strijden voor de ereplaatsen. Na een aantal ronden sloeg de vermoeidheid opnieuw toe bij Robbie waardoor Daniel het tempo heeft laten zakken en de wedstrijd rustig uit heeft gereden op een zevende plaats.

In het dagklassement legden Daniel en Robbie beslag op een zevende plaats en dit was ruim voldoende om vierde te worden in de eindstand om het wereldkampioenschap.

Commentaar Daniel Willemsen:’’Ik ben erg tevreden over het seizoen. We hebben een aantal keren op het podium gestaan, GP’s gewonnen en mancheoverwinningen geboekt. We zijn vierde geworden in de eindstand en dat na een moeilijke start. Ik ben alle sponsoren, teamleden en fans enorm dankbaar hoe ze ons dit jaar hebben geholpen. Ook volgend jaar ben ik van plan om het volledige wereldkampioenschap te gaan rijden. Ik zal waarschijnlijk wel opzoek moeten naar een andere bakkenist maar dat is op dit moment nog even afwachten’’.

Aankomende zondag zal de combinatie Willemsen/Bax van start gaan in de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Lierop.

Voor Foto's Klik Hier....

Daguitslag WK Zijspancross Duitsland:
1 Bax/Stupelis 47 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 43 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Hendrickx/van den Bogaart 40 Pnt
5 Wilkinson/Kirwin 32 Pnt
7 Willemsen/Bax 26 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 675 Pnt
2 Giraud/Musset 579 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 579 Pnt
4 Willemsen/Bax 505 Pnt
5 Brown/Chamberlain 468 Pnt


Racereport GP Saint-Jean d'Angely (FR) 13-09-2015

Manchezege voor Willemsen/Bax in WK Zijspancross in Frankrijk

De zijspancombinatie Daniel Willemsen/Robbie Bax hebben in de Grand Prix van Frankrijk een manchezege weten te boeken. Deze overwinning wisten ze in de eerste manche te boeken. In de tweede manche konden ze toen het begon te regenen niet lekker in hun ritme komen. Dit zorgde ervoor dat ze hun tweede plaats door een aantal foutjes af moesten staan en uiteindelijk op een vierde plaats over de finish kwamen. Met deze resultaten wisten ze achter de kersverse wereldkampioenen Bax/Stupelis op een tweede plaats te eindigen in het dagklassement.

Op zaterdag was al snel duidelijk dat Daniel en Robbie het goed naar hun zin hadden op het heuvelachtige circuit van St. Jean d’Angely. Ze wisten in de pre kwalificatie een tweede tijd op de klokken te zetten waarmee ze met vertrouwen aan de kwalificatieheat konden beginnen. Hierin wisten ze een hele goede start te pakken en kwamen als leiders door de eerste bocht. Gelijk hadden ze een goed ritme in handen. Gedurende de wedstrijd moesten ze Bax/Stupelis laten passeren maar Daniel en Robbie wisten hun goed te volgen en werkten een hele sterke kwalificatieheat af. Met een verschil van 2.5 seconden kwamen ze als tweede over de finish en verzekerden zich hiermee van een goede startplaats voor in de manches op zondag.

Gemotiveerd stonden ze achter het starthek voor de eerste manche. Opnieuw vertrokken ze als een speer bij de start en doken op een tweede plaats de eerste bocht in. Gelijk gingen ze in de aanval op de kopmannen en wisten de koppositie met een mooie inhaalmanoeuvre over te nemen. Alles werd op alles gezet om Bax/Stupelis achter zich te houden. Het werd ze niet makkelijk gemaakt maar Daniel en Robbie slaagden erin om de manche te winnen en de volle 25 punten te pakken.

Ze hadden de smaak duidelijk te pakken met het pakken van goede starts want na een goede reactie bij het starthek konden ze ook in de tweede manche als leiders aan de wedstrijd beginnen. Een aantal ronden wisten ze goed stand te houden maar toen kwamen Bax/Stupelis erlangs. Daniel probeerde hun te volgen maar toen het begon te regenen, ging het rijden niet foutloos meer. Ze konden niet lekker in hun ritme komen en dit zorgde ervoor dat ze verschillende foutjes maakten en verschillende plaatsen prijs moesten geven. Ondanks dit bleven ze knokken voor alles wat ze waard waren en wisten toch nog op een vierde plaats over de finish te komen.

Met een 1-4 in de manches wisten Daniel en Robbie op een tweede plaats te eindigen in de Grand Prix. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven ze op een vierde plaats staan. Volgende week zondag staat de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Duitse Rudersberg.

Daguitslag Grand Prix zijspancross in Frankrijk:
1 Bax/Stupelis 47 Pnt
2 Willemsen/Bax 43 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Hendrickx/van den Bogaart 38 Pnt
5 Vanluchene/Soenens 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 628 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 539 Pnt
3 Giraud/Musset 536 Pnt
4 Willemsen/Bax 479 Pnt
5 Brown/Chamberlain 428 Pnt


Team Willemsen Bax is ready for the sunday

Team Willemsen Bax is ready for the sunday

In St. Jean d' Angely word morgen de voorlaatste GP verreden, Willemsen-Bax pakten vandaag de kopstart in de qualificatie manche , in de slotfase moesten ze de leiders in het WK team Bax-Stupelis voorlaten.

De weer voorspelling is niet best en word er veel regen voorspeld.

Morgen meer breaking news met mischien de nieuwe wereld kampioen Team Bax- Stupelis # WSP racing.com

Lees meer...

Racereport GP Roggenburg (CH) op 29/30 Augustus 2015

Willemsen/Bax maken er het beste van in Grand Prix zijspancross in Zwitserland

De zijspancombinatie Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben in de Grand Prix zijspancross in het Zwitserse Roggenburg het beste van een moeilijke dag gemaakt. In beide manches moesten ze van ver komen en in de tweede manche kampten ze ook nog een kapot systeem van de hydraulische koppeling. Ondanks dit wisten ze niet van opgeven en knokten zich in de manches terug naar een zesde en een negende plaats.

Het circuit van Roggenburg staat bekend om haar harde ondergrond, bezaaid met stenen. De temperaturen waren hoog en dit zorgde ervoor dat de teams het zwaar hadden. De zaterdag verliep goed voor het team. Ze kwalificeerden zich als tweede nadat ze een sterke wedstrijd hadden afgeleverd. Ze kwamen op een achtste plaats uit de start maar werkten zich met goede rondetijden terug op naar voren en wisten er een nette tweede plaats uit te halen.

Op zondag zat het helaas allemaal wat tegen. In de eerste manche kwamen ze niet lekker weg bij de start en dit had tot gevolg dat ze buiten de top tien uit de eerste bocht kwamen. Vanaf een twaalfde plaats moesten ze op het snelle circuit terug naar voren zien te komen. Dit viel niet mee maar Daniel en Robbie knokten voor alles wat ze waard waren en zette het zijspan er regelmatig tussen om plaatsen winst te kunnen boeken. Na een manche waarin ze alles hadden gegeven, kwamen ze op een zesde plaats over de finish.

In de tweede manche kreeg het team een tegenslag te verwerken want het systeem van de hydraulische koppeling ging kapot en hierdoor was het bijna onmogelijk om te starten. Daniel en Robbie lieten zich niet uit het veld slaan en kwamen vanaf een 23ste plaats door het veld terug naar voren gedenderd. Ze bleven maar doorgaan in de hitte en zagen hun vechtlust beloont worden met een negende plaats.

In het dagklassement moesten Daniel en Robbie genoegen nemen met een achtste plaats. In de tussenstand om het wereld kampioenschap blijven ze op een vierde plaats staan. Over twee weken gaat het wereld kampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.

Om de Fotogallery te bekijken klik hier

Daguitslag Grand Prix zijspancross Zwitserland:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Giraud/Musset 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Hendrickx/van den Bogaart 34 Pnt
5 Van Luchene/Soenens 33 Pnt
8 Willemsen/Bax 27 Pnt

Tussenstand wereld kampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 581 Pnt
2 Giraud/Musset 514 Pnt
3 Hendrickx/Mucenieks 501 Pnt
4 Willemsen/Bax 436 Pnt
5 Brown/Chamberlain 388 Pnt


Racereport GP Kegums (LAT) op 8/9 Augustus 2015

Tegenslag voor Willemsen/Bax in WK Zijspancross in Letland

De zijspancombinatie Daniel Willemsen / Robbie Bax heeft in de Grand Prix van Letland een tegenslag te verwerken gehad. Tijdens de eerste manche schoot het Robbie in zijn rug waardoor ze het tempo moesten laten zakken en terugvielen van een derde naar een zesde plaats. Omdat de pijn in zijn rug niet verholpen kon worden, is besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan.

Het circuit van Kegums lag er slecht geprepareerd bij. Dit had tot gevolg dat er tussen de zanderige ondergrond harde randen kwamen waardoor het erg verraderlijk was voor de rijders. Ondanks dit waren Daniel en Robbie op zaterdag snel. Ze wisten hun kwalificatieheat te winnen en konden hiermee in beide manches op zondag als tweede oprijden naar het starthek.

De start van de eerste manche was goed en al vrij snel zaten ze op een derde plaats. De rondetijden waren goed en het rijden ging lekker totdat het bij Robbie in zijn rug schoot. Op zijn tanden bijtend ging de zijspancombinatie door maar op een gegeven moment moest het tempo vanwege de pijn echt naar beneden. Dit had tot gevolg dat ze een aantal plaatsen prijs moesten geven en op een zesde plaats over de finish kwamen.

Tussen de eerste en de tweede manche is Robbie aan zijn rug behandeld maar helaas bleef de pijn zodanig aanwezig dat er besloten is om in de tweede manche niet meer van start te gaan. Omdat ze in deze manche niet tot scoren kwamen, moesten ze in het dagklassement genoegen nemen met een dertiende plaats. In de tussenstand om het wereld kampioenschap blijven ze op een vierde plaats staan maar wel hebben ze kostbare punten verloren op Hendrickx/van den Bogaart in de strijd om de derde plaats.

Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Zwitserse Roggenburg. Normaal gesproken zal Robbie dan weer helemaal hersteld zijn van zijn rugblessure!

Commentaar Daniel Willemsen:’’Na een aantal succesvolle weken kregen we hier een tegenslag voor de kiezen. Het rijden ging lekker in de eerste manche en onze rondetijden waren goed om opnieuw op het podium te kunnen staan. Helaas schoot het bij Robbie in zijn rug en hebben we het tempo moeten laten zakken en zijn we zesde geworden. Robbie heeft dit probleem al eens eerder gehad en heeft vandaag al een afspraak bij zijn behandelend arts. Ik ga er vanuit dat het probleem snel opgelost is en dat we bij de volgende wedstrijd weer fit aan de start kunnen verschijnen’’.

 

Fotogallery Kivioli Estland klik hier

Fotogallery Kegums Letland klik hier

 

Daguitslag WK Zijspancross Letland:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 38 Pnt
4 Giraud/Musset 33 Pnt
5 Brugler/Betschart 30 Pnt
13 Willemsen/Bax 15 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Stupelis 531 Pnt
2 Giraud/Musset 470 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 467 Pnt
4 Willemsen/Bax 409 Pnt
5 Brown/Chamberlain 348 Pnt

 

 


Racereport Grand Prix Straßbessenbach 18/19 Juli 2015

Dubbelslag voor Willemsen / Bax in GP Zijspancross in Duitsland

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben vandaag in het Duitse Strassbessenbach beide manches van het wereldkampioenschap zijspancross gewonnen. In de eerste manche wisten ze kopstart te pakken en door een stevig tempo te pakken, konden ze een voorsprong opbouwen die ze in de rest van de manche niet meer hebben afgegeven. In de tweede manche kwamen ze bij de start in aanraking met een andere combinatie maar met een goed tempo kwamen ze steeds verder terug naar voren en wisten na een sterk gereden wedstrijd ook de tweede manche winnend af te sluiten.

In de trainingen op zaterdag hebben Daniel en Robbie heel veel tijd besteedt aan het proberen van een uitlaat met daarbij de juiste tandwielverhouding. Aan het einde van de tweede training hadden ze het zijspan geweldig goed aan het lopen en dit was in de kwalificatieheat gelijk te zien. Ze pakten kopstart en wisten de heat volledig naar hun hand te zetten. Hiermee mochten Daniel en Robbie in beide manches op zondag als tweede een plaats zoeken achter het starthek.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, vertrok het zijspan als een raket en zo wisten Daniel en Robbie als leiders de eerste bocht in te duiken. Gelijk hadden ze een goed ritme in handen en slaagden erin om gedurende de wedstrijd een gat te slaan van zo’n zes a acht seconden. Alles werd gegeven en dit zorgde ervoor dat ze de manche winnend af wisten te sluiten.

Omdat de eerste manche veel kracht had gekost, wisten Daniel en Robbie niet of ze er in de tweede manche nog volledig voor zouden kunnen gaan. Bij de start kwamen ze in aanraking met de combinatie die naast hun stond en daardoor kwamen ze pas rond de zesde plaats uit de eerste bocht. Er werd aan een sterke opmars begonnen en gedurende de wedstrijd kwamen ze steeds verder terug naar voren, zo ver dat ze zelfs de koppositie nog in handen wist te nemen. Deze gaven ze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen en na een ijzersterke wedstrijd wisten ze ook de tweede manche te winnen.

Commentaar Daniel Willemsen:’’We hebben de stijgende lijn duidelijk te pakken. Winnen zal er niet continu in zitten want er komen ook nog circuits die ons minder liggen maar we zijn een stuk sterker geworden in de laatste paar wedstrijden. We gaan dit proberen vast te houden’’.

Met deze dubbelslag zijn Willemsen/Bax acht punten ingelopen op de derde combinatie in de strijd om de wereldtitel. Over twee weken gaat het wereld kampioenschap verder in het Kivioli, Estland.

Voo Foto's Klik Hier !!

Daguitslag GP Zijspancross Duitsland:
1 Willemsen / Bax 50 Pnt
2 Hendrickx / van den Bogaart 42 Pnt
3 Giraud / Musset 42 Pnt
4 Bax / Stupelis 36 Pnt
5 Brown / Chamberlain 32 Pnt

Tussenstand wereld kampioenschap:
1 Bax / Stupelis 437 Pnt
2 Giraud / Musset 412 Pnt
3 Hendrickx / van den Bogaart 378 Pnt
4 Willemsen / Bax 356 Pnt
5 Brown / Chamberlain 310 Pnt

 


Racereport Belgisch Kampioenschap Hasselt op 12 Juli 2015

Willemsen/Bax winnen Belgisch Kampioenschap Zijspancross in Hasselt

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft het Belgisch Kampioenschap Zijspancross in Hasselt weten te winnen. Na een kopstart wisten ze de eerste manche volledig naar hun hand te zetten. In de tweede manche brak er vlak voor de start een o-ring van de koppeling af. Dit betekende dat ze met problemen weg kwamen en de rest van de manche zonder koppeling moesten rijden. Ze kwamen nog terug naar een derde plaats en verzekerden zich hiermee van de dagzege in Hasselt.

Aangezien de training in Belgie altijd erg kort is, hebben de zijspancombinaties maar weinig tijd om een scherpe tijd op de klokken te zetten. Daniel en Robbie bouwden hun tempo rustig op en concentreerden zich meer op het verkennen van het circuit dan op het zetten van een hele snelle tijd. Gedurende de sessie ging het tempo omhoog en wisten ze alsnog een vijfde tijd op de klokken te zetten.

Voor de start van de eerste manche waren ze er natuurlijk opgebrand om een goed resultaat neer te zetten. Toen het starthek viel vertrokken ze als een speer en doken als leiders de eerste bocht in. Gelijk werd er een strak tempo ingezet en gedurende de wedstrijd wisten ze een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de tweede combinatie. Daniel en Robbie gaven de koppositie niet meer uit handen en sloten de manche winnend af.

Bij de start van de tweede manche kregen ze een tegenslag te verwerken. Bij het inschakelen van de motor bij het vijftien seconden bord, knapte er een o-ring van de koppeling. Dit zorgde ervoor dat de combinatie met problemen weg kwam bij de start en dat ze de hele manche zonder koppeling moesten rijden. Ondanks dit probleem wisten ze zich toch nog vanaf een laatste plaats terug te knokken naar een derde plaats. Deze positie was voldoende om met een verschil van 1 punt op Hendrickx/van den Bogaart de dagzege te pakken.

Het rijden zit momenteel weer in de lift bij Willemsen/Bax en ze hopen de stijgende lijn in de komende wedstrijden verder te zetten. Volgend weekend staat er een wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross op het programma in het Duitse Strassbessenbach.

Daguitslag BK Zijspancross Hasselt:
1 Willemsen/Bax 45 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 44 Pnt
3 Van Daele/Valcke 35 Pnt
4 Derks/Bielen 30 Pnt
5 Vanluchene/Soenens 28 Pnt

 


Racereport Grand Prix Iffendic (FR) op 4/5 Juli 2015

Hengelo, 05-07-2015

Willemsen/Bax net naast het podium in Franse GP Zijspancross

De zijspancombinatie Willemsen/Bax is in de Franse Grand Prix in Iffendic net naast het podium geeindigd. Na een derde plaats in de eerste manche knokten Daniel en Robbie in de tweede manche voor alles wat ze waard waren om Hendrickx/van den Bogaart te passeren. Helaas kwamen ze een aantal keren verkeerd uit bij het passeren van achterblijvers waardoor ze uiteindelijk net iets tekort kwamen en genoegen moesten nemen met een vierde plaats.

Op het technische circuit van Iffendic konden ze op zaterdag nog niet lekker in hun ritme komen. Het rijden ging niet lekker en ondanks verwoede pogingen om harder te gaan, kwamen ze in de pre kwalificatietraining niet verder dan een vijfde tijd. Ondanks dit lieten ze zich niet uit het veld slaan en begonnen vol goede moed aan de voorbereiding op de kwalificatieheat. Echter vijftien minuten voor de start constateerde men een gesprongen o-ring van het koppelingssysteem. Fanatiek begon er in het parc ferme gesleuteld te worden. De sighting lap werd overgeslagen maar gelukkig slaagde men erin om het probleem een aantal minuten voor de start te verhelpen. Door dit probleem leek er een bepaalde spanning van beide rijders af te zijn gevallen want in de kwalifcatieheat ging het rijden ineens lekker. Daniel en Robbie werkten een goede heat af en wisten zich als derde te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de nacht van zaterdag op zondag regende het hard en hierdoor was het circuit op zondagochtend erg nat en modderig. Er werd besloten om de warm up over te slaan om zo het materiaal te sparen voor de wedstrijd. Daniel dacht veel na over met welke banden hij van start zou moeten gaan. Hij maakte de juiste keuze want toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, zat hij er goed vooraan bij en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme ging hij over het circuit en hoefde gedurende de wedstrijd enkel Giraud/Musset te laten passeren. Dit resulteerde in een mooie derde plaats waarmee ze belangrijke punten scoorden voor het kampioenschap.

Ook in de tweede manche zaten Daniel en Robbie er goed bij na de start. Bijna de hele wedstrijd was men aan het jagen op Hendrickx/van den Bogaart, die op een derde plaats reed. Helaas werden ze een aantal keren opgehouden door achterblijvers waardoor ze uiteindelijk net iets tekort kwamen om de derde plaats over te nemen en genoegen moesten nemen met een vierde plaats.

In het dagklassement eindigden Daniel en Robbie op een vierde plaats, met hetzelfde aantal punten als het derde team. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan ze na de wedstrijd in Frankrijk op een vierde plaats. Volgend weekend komen Daniel en Robbie aan de start in het Belgisch Kampioenschap in Hasselt en een week later staat de volgende Grand Prix op het programma in het Duitse Strassbessenbach.

Daguitslag GP Zijspancross Frankrijk:
1 Giraud/Musset 47 Pnt
2 Bax/Stupelis 47 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 38 Pnt
4 Willemsen/Bax 38 Pnt
5 Brown/Chamberlain 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 401 Pnt
2 Giraud/Musset 370 Pnt
3 Hendrickx/van den Bogaart 336 Pnt
4 Willemsen/Bax 306 Pnt
5 Brown/Chamberlain 278 Pnt

 

Tekst: Arno van de Brink


Racereport Grand Prix Genk (B) op 27/28 Juni 2015

Willemsen/Bax winnen de Grand Prix van België

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de Belgische Grand Prix op het circuit van Genk weten te winnen. Voor aanvang van de wedstrijd was Daniel al recordhouder op het gebied van overwinningen in Genk en aan deze lijst voegde hij dit weekend een nieuwe klinkende zege toe. Met een 1-2 in de manches wonnen Daniel en Robbie hun eerste Grand Prix van dit seizoen.

 

Op zaterdag ging het allemaal nog niet helemaal naar wens voor het team. Het rijden ging stroefjes in de trainingen en daarom was het afwachten hoe dit in de kwalificatieheat uit zou pakken. Na het vallen van het starthek konden Daniel en Robbie op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat ze gedurende de wedstrijd terug kwamen naar een derde plaats ging het rijden nog niet zoals Daniel en Robbie dit wilden. Dit was ook in de warm up op zondagochtend het geval. Verschillende keren werd er aangezet om er een snelle ronde uit te persen maar toch kwam de combinatie niet verder dan een vijfde tijd.Door de vele ervaring die Daniel heeft, weet hij dat het rijden van een wedstrijd heel anders is dan trainen. De combinatie pakte een goede start en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. Al vrij snel kwamen de tweede leidende combinaties met elkaar in aanraking en hier konden Daniel en Robbie van profiteren. Overtuigend namen ze de koppositie in handen en hielden een strak tempo aan. Een aantal ronden wisten Hendrickx en van den Bogaart hun te volgen maar in de slotfase wisten ze toch een gat te slaan en wonnen op overtuigende wijze de eerste manche.


Met vertrouwen stonden Daniel en Robbie achter het starthek voor de tweede manche. Toen het starthek viel, was de reactie goed en konden ze opnieuw op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Door een val van Hendrickx/van den Bogaart en een mooie inhaalmanoeuvre op Vanluchene/Soenens namen ze al snel de leiding in de wedstrijd in handen. Ze wisten dat ze geen risico’s hoefden te nemen om de Grand Prix winnend af te kunnen sluiten. Toen ze onder druk kwamen te staan van Bax/Stupelis hebben ze niet al teveel tegengas gegeven en hebben vervolgens de wedstrijd netjes uitgereden op een tweede plaats.

 

Met een 1-2 in de manches wonnen Daniel en Robbie hun eerste Grand Prix van dit seizoen. Tevens is de combinatie Willemsen/Bax maar liefst 27 punten ingelopen op de derde combinatie in de tussenstand om het wereldkampioenschap en is flink uitgelopen op de vijfde combinatie! Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse Iffendic.

om de fotogallery te bekijken klikt u hier...

Daguitslag Grand Prix van Belgie:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Stupelis 43 Pnt
3 Hermans/van Gaalen 34 Pnt
4 Giraud/Musset 33 Pnt
5 van Werven/Beunk 29 Pnt

Tekst: Arno van den Brink
Foto’s: Albert Schreuder

 


Racereport ONK Valkenswaard 21-06-2015

Persbericht: Hengelo, 21-06-2015

Willemsen / Bax dichtbij eindzege in ONK Zijspancross in Valkenswaard

De zijspancombinatie Daniel Willemsen/Robbie Bax zijn in het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Valkenswaard dicht bij de eindzege gekomen. In de eerste manche streed het koppel tot aan het einde van de manche om het gat tot aan de leiders Bax/Stupelis te kunnen dichten. Ze kwamen tot aan het achterwiel maar helaas was de tijd tekort om nog een serieuze aanval in te kunnen zetten waardoor ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats. In de tweede manche namen ze kopstart en wisten ze de hele manche aan de leiding te rijden. Echter door een verkeerde keuze bij het passeren van twee achterblijvers wisten Bax/Stupelis hun toch nog te passeren waardoor ze net de ONK zege misten.

De training werd in de stromende regen verreden. Daniel en Robbie gingen een aantal keren op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten en besloten vervolgens om het zijspan klaar te gaan maken voor de eerste manche. Ondanks dat ze slechts een aantal ronden hebben gereden, kwamen ze toch uit op een tweede tijd en konden hiermee een ideale startplaats uitzoeken in de beide manches.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwamen Daniel en Robbie goed weg bij de start en kwamen op een derde plaats uit de eerste bocht. In de beginfase wisten ze door te stoten naar een tweede plaats maar opdat moment hadden Bax/Stupelis al een gat weten te slaan. Alles werd op alles gezet om het gat te dichten. Gedurende de wedstrijd kwamen ze steeds dichterbij en in de slotfase vonden ze het achterwiel van de Bergeijkse combinatie. Ondanks dat Daniel en Robbie nog vol vuur zaten en de aanval in wilden zetten, was de manche al afgelopen waardoor ze aan het achterwiel van Bax/Stupelis op een tweede plaats over de finish kwamen.

Gebrand om het in de tweede manche nog een plaats beter te doen stonden ze achter het starthek. De reactie was goed bij het vallen van het starthek en als eerste doken ze de eerste bocht in. Gelijk werd er een hoog tempo in gezet en ronde na ronde kwamen ze als leiders door. Toen Bax/Stupelis even in de fout gingen, hadden ze weer wat lucht waardoor ze met een goed ritme verder konden gaan. Als leiders gingen ze de laatste ronde in maar Bax/Stupelis hadden zich op weten te werken tot aan het achterwiel. Daniel en Robbie konden zich geen fout veroorloven en gingen dan ook geconcentreerd over het circuit. Echter bij het passeren van twee achterblijvers kozen ze voor de verkeerde kant om beide combinaties te passeren. Dit had tot gevolg dat ze niet goed uitkwamen en Bax/Stupelis hun nog net konden passeren. Na een sterk gereden wedstrijd kwamen Daniel en Robbie als tweede over de finish.

Commentaar Daniel Willemsen:’’Het was een mooie wedstrijd waarin we alles hebben gegeven. Helaas maakten we in de laatste ronde een inschattingsfoutje bij het passeren van de achterblijvers waardoor Etienne ons nog kon passeren. Ondanks dit zijn we tevreden over het rijden en we zijn blij dat we de stijgende lijn van de afgelopen weken in Valkenswaard verder hebben weten te zetten’’.

Met een 2-2 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een tweede plaats in het dagklassement. Ook in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezetten ze de tweede plaats. Volgend weekend staat er een wedstrijd om het Wereld Kampioenschap Zijspancross op het programma in het Belgische Genk.

Daguitslag ONK Zijspancross in Valkenswaard:
1 Bax/Stupelis 100 Pnt
2 Willemsen/Bax 90 Pmt
3 van Werven / Beunk 73 Pnt
4 Visscher / Visscher 73 Pnt
5 Hermans / van Gaalen 71 Pnt

Fotogallery klik hier

Tekst: Arno van den Brink
Foto’s: Albert Schreuder

 


10-06-2015 Race Report Team Willemsen

Race Report Team Willemsen

De afgelopen weken hebben we flink resultaat geboekt, zowel de nieuwe 2016 WSP die geweldig aanvoelt als het fysieke vlak , rijritme en vooral scherpte en snelheid zorgen voor de betere resultaten.
De Nederlandse GP stonden we sinds lange tijd weer op het podium met een 3e plek en de Letse GP afgelopen weekend een 3e en 4e plek.
Inmiddels zijn we van de 7e naar de 4e plek gestegen in het WK klassement.

AS weekend staat de Tjechische GP op de kalender .
Voor de meeste updates en nieuwtjes kun u eens kijken op onze vernieuwde website gemaakt door HPU in Doetinchem.

Voor Foto's kunt u kijken in onze Gallery

Team Willemsen - Bax

 


Daniel Willemsen traint voor de wereldtop bij nieuwe sponsor

 

Daniel Willemsen traint voor de wereldtop bij nieuwe sponsor

 

Lochem: De Lochemse tienvoudig wereldkampioen zijspanrijder Daniel Willemsen gaat ervoor. Na zijn laatste wereldkampioenschap in 2012 kreeg hij last van een vervelende schouderblessure en in 2014 kwam daar een operatie aan zijn knie overheen. Eind 2014 startte hij fysiotherapie bij sportmedisch kennis en expertisecentrum Sports & Science en vanaf toen ging het snel beter. Zo goed, dat hij dit jaar weer een gooi naar de wereldtitel wil doen. Dat vergt intensief trainen en hij is blij met sponsor Sports & Science, die hem daarbij begeleidt en de mogelijkheid biedt vaak en gericht te komen trainen. “Van december tot maart trainde ik bijna iedere dag, maar toen begonnen de wedstrijden en dan is het moeilijker de tijd ervoor te vinden,” lacht Daniel. “Het was aanvankelijk wat lastig na twee jaar weer de aansluiting te vinden met de top, maar het gaat goed en ik kijk erg uit naar de komende wedstrijden, zoals dit weekend de Nederlandse Grand Prix in Oldenbroek. Samen met zijn zijspan maatje Robbie Bax doet hij dit seizoen mee aan de competitie van de Open Nederlandse kampioenschappen, bestaande uit 8 wedstrijden, en de Wereldkampioenschappen die bestaan uit 16 wedstrijden. Daarnaast doen de heren nog aan 15 verschillende buitenlandse wedstrijden mee. Dat vergt training, doorzettingsvermogen en kracht, iets wat Daniel bij Sports & Science zoveel mogelijk traint!

 


Racereport ONK Oss 08-03-2015

Racereport ONK Oss 08-03-2015

De 2e ONK werd afgelopen weekend verreden op een van Nederlands mooiste circuits de witte Ruysheuvel in Oss.
In de tijdtraining wisten Daniel en Robbie de snelste tijd op de klokken te zetten dus pole voor beide manches.


In zowel de eerste als de tweede manche hebben Daniel en Robbie weer eens ouderwets gevlamd . Eerste manche vanuit de achterhoede naar de 3e plek gevochten en de tweede manche na een kleine buiteling de 2e plek moeten afgeven.
Beide manches een 3e positie.


Vriendelijke groet
Team Willemsen

Voor meer Foto's klik hier


Racereport ONK Lochem 01-03-2015

Beste Noppenfans,

De eerste ONK is achter de rug, in Lochem moesten we na een tijdstraf ivm decibel meting van de 2e rij starten. Na beide manches aanvallend te hebben gereden kwamen we helaas niet verder dan een 4e en 5e plek.

Aanstaand weekend is de 2e ONK in Oss waar we voor een revanche gaan.

Wij hopen U allen weer komt om ons Team aan te moedigen

 


Leuk Artikel over Team Willemsen in Mijn Magazine

In de onlangs verschenen editie van Mijn Magazine stond een mooi stukje over Team Willemsen.


Actuele Ontwikkelingen bij Team Willemsen

Actuele ontwikkelingen team Willemsen

In het afgelopen seizoen heeft Daniel in September een nieuwe kruisband gekregen van de cross dokter GJ van Norel, het verwachte herstel zou tot begin 2015 duren, gelukkig mocht er in december alweer lekker aan de conditie gewerkt worden maar tijdstip van volledig herstel was onduidelijk.
Daarom was het ook lastig om met een degelijk aanvalsplan naar buiten toe toe te treden voor het seizoen 2015, op dit moment mag er gezegd worden dat zowel Robbie Bax als Daniel voor de volle 100% aan het werk zijn om volledig fit aan een nieuw seizoen te kunnen beginnen.

Inmiddels is de motor bijna gereed om te kunnen beginnen met de eerste meters in 2015 en al op 8 februari is de traditionele seizoen opener in Reusel waar dit jaar een internationaal gezelschap aan GP coureurs word verwacht.

Doordat we later zijn opgestart als andere jaren is het nu bijzonder lastig om het komende seizoen finacieel rond te krijgen. De huidige GP kalender telt 5 GP’s meer als in 2014 wat het kostenplaatje meer omhoog schroeft, waardoor het nog niet zeker is of we als team aan alle GP’s kunnen deelnemen.
Misschien kent u iemand in uw omgeving die interesse heeft om het team te onder steunen, in materiaal of financiele vorm, graag kom ik persoonlijk bij u langs om toe te lichten wat de tegenprestaties kunnen zijn.

Vriendelijke groet,
Daniel Willemsen


Prettige Kerstdagen en een Gelukkig en Sportief 2015


Willemsen - Bax aan de start in 2015

Voor het komende Grand Prix Seizoen hebben Robbie en Daniël elkaar de hand geschud en zijn beiden sterk gemotiveerd

om in 2015 Fit aan de start te verschijnen.

Nadat Daniël begin September 2014 is geopereerd aan een kruisband reconstructie was het onzeker wanneer er begonnen
mocht worden met zwaardere training.

Midden Januari 2015 staat de eerste motor training in de planning

Team Willemsen - Bax

Wij wensen iedereen fijne Kerstdagen en een mooi sportief 2015 toe.


13e Achterhoekse Sidecarparty en Actionday

 13e Achterhoekse Sidecarparty en Actionday

Kids and Sidecars Trainingsdag op 30 en 31 Augustus 2014

Hallo Noppenfans,
Aanstaand weekeind zullen wij aanwezig zijn op de Kids and Sidecars Trainingsdag op het Radiocircuit in Stevensbeek.


mvg Team Willemsen


Racereport GP's Kivioli,Kegums and Roggenburg

Hallo Noppenfans,

De afgelopen weken hebben we in korte tijd 3 Grand Prix wedstrijden kort achter elkaar gehad, Estland en Letland en afgelopen weekend Zwitserland. De Grand Prix in Estland hadden we zaken goed op orde zowel fysiek en technisch , de tijden in de vrije training waren perfect en zelfs het snelst. In de kwalificatie wedstrijd konden we de koppositie pakken en de overwinning pakken in onze B groep. Het vooruitzicht van dit Estlandse weekend zag er goed uit , en doel was duidelijk het podium te bereiken, dat zou eens tijd worden.

Lees meer...

Internationale Motocross Möggers (Österreich) 31 August 2014

Er word op 31 Augustus 2014 een Internationale wedstrijd verreden in Oostenrijk voor diegenen die hier aan deel willen nemen kan men zich aanmelden via een formulier bij Ernst Böller.

Groet Team Willemsen


Racereport Kampioenschap Iffendic 2014

Hallo Noppenfans,
Afgelopen weekend stond er een internatiole wedstrijd op het programma om het ritme en snelheid scherp te houden. Het spectaculaire circuit van de Motoclub Iffendic was het strijdtoneel.
Waar vele duizenden bezoekers waren uit de regio toegestroomd.

Vaste passagier Robbie Bax was vanwege werkzaamheden verhinderd en reed Daniel met de franse rookie Luc Rostain.
In de vrije en tijdtraining verliepde samenwerking nog een beetje stroef maar in de manches kon de gashendel echt open. Super fijn gereden en goed voor de mentale spirit. Komend weekend staat het Belgische kampioen schap in Hasselt op het programma.


Team Willemsen

Lees meer...

GP GENK 12 & 13 Juli 2014 Afgelast/Cancelled!!

Hallo Noppenfans

Helaas is de Grand Prix van België afgelast
Deze ochtend heeft de Organisatie besloten samen met de FIM
om de Wedstrijd te annuleren om de reden dat het Circuit niet meer op tijd te prepareren was. De Baan lag er slecht bij door de hevige en vele regenval van de afgelopen dagen,men bekijkt nog om de wedstrijd op een later tijdstip in dit jaar alsnog te laten plaatsvinden. Uiteraard word de Wedstrijdkalender geraadpleegd en zal er eventueel een passende datum gekozen worden. Dit weekeind word er dus in principe niet gereden een eventuele trainingssessie zou tot de mogelijkheden behoren. Zodra we daar meerduidelijkheid over hebben  zullen we U informeren.

Sportieve Groet
Team Willemsen

GP GENK 12 & 13 Juli 2014 Afgelast/Cancelled!!

Racereport ONK Holten 2014

Afgelopen weekend werd de voorlaatste ONK wedstrijd verreden werd. 

Willemsen / Bax waren gebrand op een hoge klassering,
in de tijdtraining naderden ze de pole position op 0,3 sec.

In beide manches waren de starts niet al te best en moest er hard  naar voren gevochten worden. Eerste manche van 7 naar 2 en eenmaal aangekomen in het wiel van Bax / Stupelis sneuvelde het achterwiel en  werd er nog een wiel gewisseld in de pits. Resultaat 13.

Tweede manche 4 met de start en vlot naar de 2e plek op jacht naar de kopman. Het gat werd dicht gereden van 14 naar 7 seconden toen de tanden in de versnellingsbak mee rond gingen. Schakelen ging niet meer en moesten de 2e plek verdedigen.

Team Willemsen

Lees meer...
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2024