99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Team Willemsen wint ONK Zijspancross in Varsseveld

ONK Zijspancross Varsseveld

Team Willemsen heeft met een overwinning in de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Varsseveld een belangrijke stap gezet naar de titel. Willemsen wist op sterke wijze de eerste manche te winnen en kwam in de tweede manche na een bekeken wedstrijd als tweede binnen, wat voldoende was voor de dagzege.

 


Een goede startplaats is in Varsseveld belangrijk en daarom zette Willemsen in de training flink aan om een scherpe tijd neer te zetten. Dit lukte want ze wisten de pole position te veroveren en mochten hiermee in beide manches als eerste een plaats zoeken achter het starthek.


De start van de eerste manche was goed en als eerste kwamen ze uit de eerste bocht. Willemsen stond in de eerste helft van de wedstrijd flink onder druk van de tweede combinatie maar hield het hoofd koel en deed zijn ding. Toen de tweede combinatie in de fout ging, was het gat geslagen en konden ze onbedreigd naar de zege rijden.


Ook in de tweede manche doken ze als eerste de eerste bocht in. Ditmaal verloren ze in de eerste ronde de koppositie maar wisten dat ze ook aan een tweede plaats voldoende hadden om de eindzege te pakken. Willemsen reed een bekeken wedstrijd en sloot de manche af als tweede.


Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het was een goede dag voor ons. In beide manches wisten we kopstart te pakken. In de eerste manche zette Vanluchene veel druk maar ik heb gewoon mijn eigen ding gedaan waardoor we de manche winnend af wisten te sluiten. In de tweede manche verloren we in de eerste ronde de koppositie. Het was niet echt nodig om veel risico’s te nemen om te proberen de koppositie terug te pakken. Met een tweede plaats pakten we de dagzege en zijn we flink uitgelopen in de strijd om de titel. Ik kijk uit naar de laatste wedstrijd van het kampioenschap waarin ik mijn tiende nationale titel kan pakken. Ik wil Robbie Bax bedanken voor het goede werk wat hij heeft verricht en uiteraard de monteurs die er voor hebben gezorgd dat het zijspan perfect in orde was.’’
Met een 1-2 in de manches won hij zijn tweede ONK-wedstrijd van het seizoen en blijven hiermee aan de leiding staan in de tussenstand van het kampioenschap. Met nog 1 wedstrijd te gaan bedraagt hun voorsprong op de tweede combinatie 20 punten. De laatste wedstrijd van het kampioenschap wordt op 24 oktober verreden in Oldebroek.


Daguitslag ONK Zijspancross Varsseveld:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Musset 45 Pnt
3 Hermans/Janssens 38 Pnt
4 Vanluchene/van den Bogaart 36 Pnt
5 Kops/Horton 32 Pnt


Tussenstand ONK Zijspancross:
1 Willemsen/Bax 140 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 120 Pnt
3 Bax/Musset 106 Pnt
4 Hermans/Janssens 105 Pnt
5 Keuben/Beleckas 91 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2024