99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Daniel Willemsen vecht voor eindzege in Lochem

Dutch Sidecar Masters

Daniel Willemsen heeft zijn vechtlust opnieuw laten zien tijdens de eerste wedstrijd om de Dutch Sidecarcross Masters in Lochem. Willemsen reed in beide manches lang aan de leiding en wist na twee sterk gereden manches als tweede over de finish te komen.

 

 

Ondanks de vele regenval op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd lag het circuit er bijzonder goed bij. Ook was de publieke opkomst groot te noemen, wat Daniel extra motivatie gaf om goed te scoren.

 

Nadat Daniel voor de eerste manche als zesde een plaats mocht zoeken achter het starthek, vertrok hij als een speer toen het starthek viel en dook als leider de eerste bocht in. Met een goed ritme wist hij een groepje van combinaties rondenlang achter zich te houden en op een gegeven moment leek het erop dat hij de eerste manche zou gaan winnen. Echter in de voorlaatste ronde kwam hij bij het passeren van een achterblijver niet goed uit waardoor hij gepasseerd werd en moegestreden als tweede over de finish kwam.

 

In de tweede manche rekende Willemsen in de beginfase af met Sanders en kwam opnieuw aan de leiding te rijden. Net als in de eerste manche had hij rondenlang de koppositie in handen. Vechtend voor alles wat hij waard was, probeerde hij de eerste plaats vast te houden. Toch moest hij in de slotfase Hermans laten passeren maar wist wel de aandringende Bax achter zich te houden. Dit zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats over de finish kwam.

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het was een hele goede dag voor ons. Ik heb eigenlijk nog niet veel met het zijspan gereden en daarom ben ik zeer tevreden over waar we nu staan. In de tweede manche heb ik alles geprobeerd om de manche te winnen en zo ook de eindzege te pakken maar helaas lukte dit net niet!’’

 

Met tweemaal een tweede plaats eindigde Willemsen ook op een tweede plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat de volgende wedstrijd om de Dutch Sidecarcross Masters op de kalender in Varsseveld.

 

Daguitslag Dutch Sidecarcross Masters Lochem:
1 Bax/Stupelis 45 Pnt
2 Willemsen/Rostingt 44 Pnt
3 Vanluchene/van den Bogaart 36 Pnt
4 Veldman/Janssen 36 Pnt
5 Sanders/Kunnas 31 Pnt

Lichtenvoorde zaterdag 18 juli 2020
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Johan de Vries

Beste Daniel, hier heb ik van gedroomd weer ouder...

Gerrit Kranenberg

Hallo Daan, Zien wij "Der K├Ânig von Bessenbach...

Meer berichten
Team Willemsen © 2020