99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Geen loon naar werken voor ijzersterke Willemsen/Bax in GP van Belgie

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben in de Grand Prix van Belgie in Lommel geen loon naar werken gehad. Ze waren in beide manches bloedsnel maar door een mechanisch probleem vielen ze in de slotfase van de eerste manche uit. In de tweede manche stelden ze orde op zaken, namen kopstart en liepen ver weg bij de rest van de concurrentie.

Daniel begint weer steeds beter in vorm te komen en samen met Robbie wilde hij iets goeds laten zien in Lommel. Op zaterdag begonnen ze gelijk ijzersterk door de kwalificatieheat te winnen waarmee ze in beide manches als eerste een plaats mochten zoeken achter het starthek.


Omdat het circuit op veel plaatsen geschoven was voor de eerste manche wist Daniel dat het belangrijk was om een goede start te pakken. Dit lukte want in zowel de eerste als de tweede manche dook hij als leider de eerste bocht in. In de eerste manche werd er gelijk een hoog tempo in gezet en met een goed ritme wist hij ronde na ronde de koppositie in handen te houden. Met nog twee ronden te gaan hadden ze de koppositie nog steeds in handen maar helaas kregen ze toen af te rekenen met een mechanisch probleem. Daniel en Robbie vielen stil waardoor ze uitermate teleurgesteld de wedstrijd moesten verlaten en een mogelijke overwinning in rook op zagen gaan.


Na hun teleurstelling van in de eerste manche waren ze belust op revanche voor de tweede manche. Ze stonden op scherp en dit lieten ze gelijk vanaf de eerste meters zien. Een mooie kopstart, gevolgd door een aantal snelle ronden, zorgden ervoor dat ze al snel een riante voorsprong hadden. Met nog drie ronden te gaan hadden ze een voorsprong van maar liefst 45 seconden op weten te bouwen waardoor ze geen grote risico’s meer hebben genomen en de manche onbedreigd winnend hebben afgesloten.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het is super jammer dat we in de eerste manche uitvielen, anders hadden we de Grand Prix gewonnen. Een positief punt van deze Grand Prix is dat we hebben laten zien dat we weer steeds beter in vorm komen en dat we de snelheid hebben om vooraan mee te strijden. De onderlinge samenwerking binnen het team was weer fantastisch dit weekend en daarom is het mooi dat we een manche gewonnen hebben.’’

Omdat ze in de eerste manche slechts 1 punt scoorden, moesten ze in het dagklassement genoegen nemen met een achtste plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan Daniel en Robbie nu op een zesde plaats maar in de resterende vier wedstrijden is er nog van alles mogelijk. Op zaterdag 7 juli komen ze aan de start in de laatste wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters in Rhenen.

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Belgie:
1 Bax/Stupelis 47 Pnt
2 Varik/Rostingt 42 Pnt
3 Dierckens/Rostingt 32 Pnt
4 van Werven/Mans 31 Pnt
5 Vanluchene/van den Bogaart 31 Pnt
8 Willemsen/Bax 26 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/van den Bogaart 351 Pnt
2 Hermans/Musset 285 Pnt
3 Bax/Stupelis 261 Pnt
4 Varik/Daiders 212 Pnt
5 Brown/Millard 209 Pnt
6 Willemsen/Bax 204 Pnt

St. Isidorushoeve zondag 01 maart 2020
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Johan de Vries

Beste Daniel, hier heb ik van gedroomd weer ouder...

Gerrit Kranenberg

Hallo Daan, Zien wij "Der K├Ânig von Bessenbach...

Meer berichten
Team Willemsen © 2020