99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Geen loon naar werken voor Willemsen/Bax in Grand Prix van Frankrijk

Daniël Willemsen en Robbie Bax hebben in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Franse Castelnau de Levis geen loon naar werken gehad. Vorige week brak Willemsen zes ribben tijdens het ONK in Valkenswaard en liep daarnaast een klaplong op. Verre van fit begon hij aan het weekend maar wilde toch alles geven om zijn leidersplaats in het wereldkampioenschap te verdedigen.

Ondanks de pijn lieten ze op zaterdag toch een goede snelheid zien in de trainingen. Ook in de kwalificatieheat ging het voortvarend en kwam hij als vierde over de finish totdat hij van de organisatie slecht nieuws te horen kreeg. “We werden tien plaatsen teruggezet omdat we volgens de organisatie te hard langs een gele vlagsituatie waren gereden. Het vreemde hieraan is dat we met nog twee andere combinaties aan een touwtje over het circuit gingen. Wij waren de laatste combinatie van de drie maar alleen wij kregen tien plaatsen straf terwijl de andere niets kregen,” vertelt een teleurgestelde Daniël Willemsen na de kwalificatie.

Omdat ze tien strafplaatsen kregen, werden ze als veertiende geklasseerd waardoor ze zich niet rechtstreeks hadden gekwalificeerd. Dit gebeurde in de laatste kans maar dit betekende wel dat ze in beide manches op zondag vanaf de tweede startrij moesten starten.

In de manches leek het erop dat Willemsen de schade zou beperken. Op het circuit waarop het heel moeilijk is om in te halen, eindigde hij op een zesde en een vierde plaats. Echter na de tweede manche kreeg hij opnieuw een flinke tegenslag voor de kiezen want na de finish produceerde zijn zijspan teveel geluid waardoor hij vijf strafplaatsen kreeg en teruggezet werd naar een negende plaats. “Echt balen, we hebben met de blessures echt de tanden op elkaar gezet dit weekend. Helaas zat het niet mee voor ons, volgend weekend maar weer.”

Door de tegenslag van Willemsen/Bax in Frankrijk zijn ze in de tussenstand om het wereldkampioenschap teruggevallen naar een vierde plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Spaanse Talavera de la Reina.

Dutch Sidecar Masters zondag 26 mei 2019
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Rob Koster

Beste Daniel en Robbie Wat een pech wens jullie b...

Glöß Robby

Hallo Team Willemsen,
ich habe mich gewunder...

Meer berichten
Team Willemsen © 2019