99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Racereport GP Rudersberg (GER) 2016

Daniël Willemsen sluit het wereldkampioenschap zijspancross af op een zesde plaats

Daniël Willemsen heeft het wereldkampioenschap zijspancross op een zesde plaats af weten te sluiten. ‘’Na alles wat we dit jaar hebben meegemaakt, ben ik tevreden met dit resultaat’’, vertelt Daniël Willemsen.

 Willemsen reed in de laatste wedstrijd in het Duitse Rudersberg met Martin Hroch uit Tsjechie. Dit was een last minute deal maar ondanks de geringe ervaring die deze 19-jarige knaap heeft, weerde hij zich kranig en het begon per sessie beter te gaan. ‘’Via mijn klantenkring kwam ik bij Martin terecht. Ik wil graag rijden in Rudersberg en omdat Martin in Tsjechie al bij verschillende coureurs in de bak had gestaan, durfde ik het wel aan. Na de wedstrijd kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben over hem en dat hij zich kranig heeft geweerd’’.

Op zaterdag waren de weersomstandigheden goed en lag het circuit er mooi bij. Willemsen kwalificeerde zich als vierde in zijn groep en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in de manches op zondag. In de eerste manche zaten ze er goed vooraan bij en doken op een vierde plaats de eerste bocht in. Omdat het heel veel had geregend, waren de omstandigheden bijzonder modderig. Het was overleven en een foutje was dan ook snel gemaakt. ‘’In de tweede ronde hebben we een foutje gemaakt waarbij ons voorwiel vast sloeg in de modder. We vielen hierdoor terug tot buiten de top tien en moesten terug naar voren komen. Na deze tegenslag ging het lekker en wisten we er toch nog een zevende plaats uit te halen’’.

In de tweede manche kwamen ze minder goed uit de start en moesten in de middenmoot aan de wedstrijd beginnen. In het gedrang van de eerste paar ronden hebben ze van alles meegemaakt en kwamen ze een aantal keren tot stilstand door vallende combinaties. Toen ze weer aan het rijden waren, kwamen ze met een goed ritme terug naar voren en wisten de manche af te sluiten op een tiende plaats. Dit resulteerde in een 8e positie in het Dag Klassement.

In de eindstand om het wereldkampioenschap is Willemsen op een zesde plaats geeindigd. In het weekend van 8 en 9 oktober zal Willemsen voor team Nederland starten in de sidecarcross of nations in Dardon Guegnon in Frankrijk.

Voor Foto's klik hier.. 

Foto's Albert Schreuder Sidecarcrosspictures

 

Uitslagen Grand Prix Zijspancross Duitsland:

 

Eerste manche:

1 Bax/Bax

2 Adriaenssen/Daiders

3 Hendrickx/van den Bogaart

4 Cermak/Cermak

5 Brown/Chamberlain

7 Willemsen/Hroch

 

Tweede manche:

1 Adriaenssen/Daiders

2 Cermak/Cermak

3 Hendrickx/van den Bogaart

4 Brown/Chamberlain

5 Rodionov/Stupelis

10 Willemsen/Hroch

 

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2022