99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Racereport ONK Oldebroek 26-03-2016

Succes en tegenslag voor Willemsen/Beunk in ONK zijspancross Oldebroek

Zijspancombinatie Willemsen/Beunk heeft tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross in Oldebroek succes en tegenslag gekend. Ze wisten opnieuw een manche te winnen maar vielen ook een manche uit waardoor hun titelkansen kleiner worden.

Daniel en Peter verkeren momenteel in een goede vorm en dit lieten ze in de training gelijk zien. Scherp sturend gingen ze over het technische circuit en wisten de pole position te veroveren. De stemming zat er goed in bij team Willemsen maar helaas begon de eerste manche met een flinke domper. "Vlak over het starthek kwamen we in aanraking met Etienne Bax waardoor we als laatste aan de wedstrijd moesten beginnen": vertelt Daniel. Ze gingen fanatiek te werk en kwamen hard naar voren totdat ze opnieuw een tegenslag te verwerken kregen, wat het einde van de wedstrijd betekende. "We reden achterop een vastzittende combinatie. In een poging om los te komen, hebben we zoveel van het materiaal gevraagd dat de zuiger scheurde en we teleurgesteld terug konden naar het rennerskwartier".

Belust op revanche stonden ze achter het starthek voor de tweede manche. Ze kwamen niet helemaal goed weg waardoor ze in de eerste bocht in de verdrukking terecht kwamen. Rond de vijfde plaats konden ze aan de wedstrijd beginnen en gingen gelijk in de aanval op de combinaties voor hun. In de beginfase werkten ze zich op naar een tweede positie en begonnen druk te zetten bij van Daele/Smeuninx. Echter door een verkeerde landing na de lange tafelberg moest het gas even iets terug gedraaid worden. "We kwamen verkeerd neer na de lange tafelberg en hierbij kwam ik met mijn ribben hard in aanraking met de buis waar ik me aan vasthoud. Ik was even buiten adem waardoor we het even rustig aan moesten doen. Gelukkig ging het na een aantal ronden beter en konden we de aanval inzetten op van Daele": vertelt Peter Beunk. Met nog een aantal ronden te gaan, sloegen ze toe en gaven de koppositie in de rest van de manche niet meer uit handen.

voor Foto's klik hier...

Met een DNF-1 in de manches eindigde Willemsen op een twaalfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap zijn ze door het uitvallen in de eerste manche teruggevallen naar een vijfde plaats. Morgen staan Willemsen/Beunk aan de start in een wedstrijd in het Zwitserse Frauenfeld.

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2022