99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Team Willemsen houdt schade beperkt na tegenslag in Tsjechie

Grand Prix

Team Willemsen heeft in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Kramolin, Tsjechie geen loon naar werken gehad. Omdat ze in beide manches vanaf de tweede startrij een inhaalrace moesten rijden, zat er op het modderige circuit niet meer in dan twee keer een tiende plaats.

 

 

De omstandigheden waren zwaar in Kramolin. Het regende van tijd tot tijd en hierdoor was het bijzonder modderig. Het team wist dat het belangrijk was om een sterke kwalificatieheat te rijden zodat ze op zondag een goede startplaats hadden in de beide manches. Het ging voortvarend want ze reden op sterke wijze aan de leiding in hun heat. Helaas kregen ze af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor ze de wedstrijd moesten verlaten en zich via de laatste kans moesten kwalificeren. Dit lukte met een zege maar dit betekende wel dat ze in beide manches op zondag vanaf de tweede startrij moesten starten.

 

Ook op zondag regende het nog waardoor de circuitomstandigheden er niet beter op werden. Op veel plaatsen bestond het circuit uit 1 ideale lijn waardoor het moeilijk was om in te halen. Het team deed er alles aan om na twee matige starts terug naar voren te komen en finishten in zowel de eerste als de tweede manche op een tiende plaats. Hiermee hielden ze gezien de situatie de schade beperkt.

 

In het dagklassement eindigde Team Willemsen op een tiende plaats en staan na vier wedstrijden op een vierde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in de Oekraine!

 

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Tsjechie:
1 Vanluchene/van den Bogaart 47 Pnt
2 Dierckens/Bax 42 Pnt
3 Hermans/Musset 41 Pnt
4 Sanders/Kunnas 38 Pnt
5 Giraud/Haller 31 Pnt
10 Willemsen/Rostingt 22 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/van den Bogaart 167 Pnt
2 Bax/Stupelis 161 Pnt
3 Hermans/Musset 144 Pnt
4 Willemsen/Rostingt 128 Pnt
5 Sanders/Kunnas 125 Pn

Belgie zaterdag 22 augustus 2020
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Johan de Vries

Beste Daniel, hier heb ik van gedroomd weer ouder...

Gerrit Kranenberg

Hallo Daan, Zien wij "Der K├Ânig von Bessenbach...

Meer berichten
Team Willemsen © 2020