99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax maken deel uit van winnende team

Sidecarcross of Nations

Team Nederland dat dit jaar bestond uit Etienne Bax/Kaspars Stupelis, Daniel Willemsen/Robbie Bax en Koen Hermans/Nicholas Musset hebben in het Deense Slagelse de Sidecarcross of Nations gewonnen. Team Nederland begon als titelverdediger aan de wedstrijd en heeft de titel op dominante wijze weten te prolongeren.

 

 

Het weekend begon op zaterdag met wisselend succes. Hermans/Musset wisten hun kwalificatieheat te winnen maar zowel Willemsen/Bax als Bax/Stupelis kwamen in de problemen. Door een valpartij in de eerste bocht na de start kwam Willemsen niet verder dan een elfde plaats. Bax/Stupelis kregen een steen tussen de schijf waardoor het blokkeerde en ze noodgedwongen de wedstrijd moesten verlaten. Door de tegenslagen van Bax en Willemsen kwalificeerde team Nederland zich pas als zevende voor de wedstrijd.

 

Op zondag verliep alles voortvarend voor het Nederlandse team. Bax won de eerste manche en omdat Willemsen als tweede binnen kwam, namen ze gelijk de leiding in het landenklassement in handen. De tweede manche werd gewonnen door Hermans en Willemsen kwam hierin als zesde over de finish. In de derde en beslissende manche waren het opnieuw de Nederlanders die de wedstrijd domineerden. Hermans won op overtuigende wijze de wedstrijd terwijl Bax een inhaalrace moest rijden. Ondanks dat hij nog een keer ten val kwam, wist hij helemaal terug te komen naar een tweede plaats. Nederland sloot de dag in stijl af en prolongeerde haar titel.

 

Einduitslag landenklassement:
1 Nederland 7 Pnt
2 Frankrijk 28 Pnt
3 Letland 33 Pnt
4 Engeland 43 Pnt
5 Tsjechie 51 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2024