99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax nieuwe leiders in het ONK Zijspancross

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de schade goed beperkt weten te houden tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oss. Ondanks dat Daniel verre van fit is door zes gebroken ribben en een klaplong wist hij derde te worden in het dagklassement en is hiermee de nieuwe leider geworden in de tussenstand.

Het circuit van Oss lag er goed geprepareerd bij. Daniel en Robbie hadden zich als doel gesteld om de schade te beperken en zoveel mogelijk punten te pakken. Toch begonnen ze zeer overtuigend aan de dag door in de tijdtraining ruim de snelste tijd neer te zetten en de pole position te veroveren.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Daniel en Robbie in de kopgroep aan de wedstrijd konden beginnen. In de beginfase werden ze gepasseerd en vielen terug naar een derde plaats. Ze probeerden het tempo van de twee koplopers te volgen maar door de opgelopen blessures van Daniel konden ze niet meer doen dan hun eigen wedstrijd rijden. Ze hielden goed stand op een derde plaats en toen Veldman door mechanische problemen uitviel, schoven ze door naar een tweede plaats en wisten deze positie vast te houden tot over de finish.

Ook in de tweede manche zat Willemsen er goed bij met de start maar vanwege de pijn van zijn ribben en de kortademigheid door zijn klaplong was hij niet in staat om helemaal voluit te rijden. Wel hield hij goed stand in de top drie en toen de wedstrijd vanwege hevige regenval en onweer voortijdig werd afgevlagd, was dit ook de positie waarop hij werd geklasseerd.

‘’Ik ben blij dat we nu twee weken rust hebben. De val van het ONK in Valkenswaard hakt er nog steeds behoorlijk in. Dit komt ook mede omdat ik de blessures maar weinig rust kan geven door de opeenvolging van wedstrijden. We hebben de schade vandaag goed beperkt weten te houden en een lichtpuntje is dat we de leiding in het kampioenschap in handen hebben genomen,’’ vertelt Daniel

Met een 2-3 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staan ze nu aan de leiding. Over twee weken komen Willemsen/Bax in actie in de Grand Prix van de Oekraine.

Foto’s: Albert Schreuder

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Hermans/Musset 42 Pnt
3 Willemsen/Bax 42 Pnt
4 Vanluchene/van den Bogaart 33 Pnt
5 Van Werven/Mans 33 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:
1 Willemsen/Bax 84 Pnt
2 Bax/Stupelis 81 Pnt
3 Hermans/Musset 80 Pnt
4 Van Werven/Mans 59 Pnt
5 Brown/Millard 50 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2022