99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax pakken manchezege in GP zijspancross in Tsjechie

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Kramolin, Tsjechie opnieuw een manchezege weten te behalen. Na een ijzersterke eerste manche kwamen ze als winnaars over de finish. Ook in de tweede manche hadden ze de snelheid om te kunnen winnen maar gooiden achterblijvers een paar keer roet in het eten waardoor ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats.

Tijdens de trainingen op zaterdag gaven Daniel en Robbie gelijk hun visitekaartje af. Ze wisten snelle tijden neer te zetten en wonnen de kwalificatieheat. Waar ze op zaterdag mee gestopt waren, gingen ze op zondag mee verder. Ze reden een dijk van een eerste manche en wisten deze winnend af te sluiten. Hiermee pakten Willemsen/Bax hun tweede manchezege van het seizoen.

Ook in de tweede manche kwamen ze dicht bij de zege. ‘’Een aantal keren hebben we het gat op Etienne Bax dicht gereden. Helaas hadden we wat pech bij het passeren van achterblijvers waardoor hij telkens weer een klein gaatje kon slaan. We hebben het gat zo’n vier keer dichtgereden maar wisten het gevecht niet in ons voordeel te beslissen,’’ vertelt een tevreden Daniel Willemsen.

 

Foto's : Jens Körner

 

Met een 1-2 in de manches eindigden Willemsen/Bax op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap zijn ze nu opgeklommen naar een derde plaats.

‘’We hebben niet gewonnen maar wel een fantastisch weekend gehad. Het hele plaatje klopte, het baantje lag ons en het zijspan liep heel goed. De monteurs en het hele team hebben keihard gewerkt om alles tot in de puntjes voor elkaar te hebben. We hadden gedurende het weekend een paar kleine technische problemen maar deze zijn vakkundig opgelost. Ook de samenwerking met Robbie verliep perfect.’’

De volgende wedstrijd voor Willemsen/Bax is de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Rhenen op 25 mei.

Uitslag eerste manche:
1. Willemsen/Bax
2. Bax/Musset
3. Giraud/Mucenieks

Uitslag tweede manche:
1. Bax/Musset
2. Willemsen/Bax
3. Giraud/Mucenieks

 

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2022