99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax Racereport GP van Zwitserland

Willemsen/Bax laten goede snelheid zien in GP van Zwitserland maar worden geplaagd door slechte starts

Zijspancombinatie Willemsen/Bax hebben in de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Zwitserse Roggenburg een goede snelheid laten zien maar tegenslag bij de starts hebben ervoor gezorgd dat ze genoegen moesten nemen met een zesde plaats in het dagklassement.

‘’Op zaterdag liep alles lekker. Onze tijden waren de hele dag goed en het gevoel op de baan was perfect. Dit zorgde ervoor dat we onze kwalificatieheat wisten te winnen en met vertrouwen uitkeken naar de wedstrijd op zondag,’’ vertelt Daniel Willemsen.

Bij de start van de eerste manche kreeg de combinatie een tegenslag voor de kiezen want de motor sloeg af waardoor ze als laatste aan de wedstrijd moesten beginnen. Willemsen zette de achtervolging in en door creatieve lijnen te rijden, wist hij vele combinaties te passeren. Opnieuw waren zijn rondetijden goed en dit zorgde ervoor dat hij er toch nog een achtste plaats uit wist te halen.

In de tweede manche was zijn start niet super en moest hij vanaf een zevende plaats terug naar voren zien te komen. Netjes rijdend kwamen ze gedurende de wedstrijd naar voren en wisten op een vierde plaats over de finish te komen.

‘’Het zat vandaag tegen met de starts. In de eerste manche moesten we van heel ver komen maar over het rijden ben ik tevreden. De rondetijden zijn nog steeds competitief en daarom zal ik er volgend jaar zeker nog een jaar bij aan plakken. Hopelijk hebben we dan iets meer geluk zodat we hoger in het kampioenschap kunnen eindigen.’’

Met alleen de wedstrijd in het Franse Vesoul nog te gaan staan Willemsen/Bax op een vierde plaats in de tussenstand. De laatste Grand Prix staat volgend weekend op het programma.

 

Photocredits Albert Schreuder / SCCP

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/van den Bogaart 469 Pnt
2 Hermans/Musset 401 Pnt
3 Bax/Stupelis 356 Pnt
4 Willemsen/Bax 315 Pnt
5 Giraud/Mucenieks 294 Pnt

St. Isidorushoeve zondag 01 maart 2020
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Johan de Vries

Beste Daniel, hier heb ik van gedroomd weer ouder...

Gerrit Kranenberg

Hallo Daan, Zien wij "Der K├Ânig von Bessenbach...

Meer berichten
Team Willemsen © 2020