99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax scoren goed met podiumplaats in Grand Prix zijspancross

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Strassbessenbach goed gescoord. In de eerste manche kwamen ze na een matige start goed terug naar een tweede plaats maar door een aantal kleine foutjes werden ze gepasseerd en finishten als derde. In de tweede manche hadden ze lang een hevige strijd met Bax/Musset maar kozen naarmate de wedstrijd vorderde voor een tweede plaats omdat deze positie veel belangrijke punten opleverde!

 

Daan_Robbie_5

Foto: Jens Körner Bildermacher

 

Willemsen/Bax begonnen ijzersterk aan het weekend. Op zaterdag waren ze oppermachtig en ging het rijden in de tijdtraining en de kwalificatieheat perfect. Met goede hoop gingen ze van start in de eerste manche. Echter na het vallen van het starthek kwamen ze in de verdrukking terecht en konden pas rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’Het kostte ons een aantal ronden om ons op te werken naar een tweede plaats. Opdat moment hadden Bax/Musset al een gat weten te slaan. We hebben alles gegeven en begonnen in te lopen op Bax/Musset. Echter door een paar kleine foutjes kwam Giraud erlangs en moesten we genoegen nemen met een derde plaats,’’ vertelt Daniel Willemsen.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwamen ze op een tweede plaats uit de eerste bocht. Ze gingen gelijk in de aanval op Bax/Musset en hebben tot op driekwart van de manche met elkaar in strijd gezeten. ‘’We hebben elkaar een aantal keren geraakt totdat wij besloten om geen risico’s meer te nemen en te kiezen voor de punten van de tweede plaats. Bax/Musset waren erg sterk vandaag. Ik had er misschien langs gekund maar dan hadden we echt risico’s moeten gaan nemen.’’

 

img-5071__w1280h720-scr-ctl_98467f

Foto: WSC

 

Met een 3-2 in de manches eindigden Daniel en Robbie op een tweede plaats in de Grand Prix. In de tussenstand hebben ze weer belangrijke punten goed gemaakt op Giraud/Mucenieks, die op een tweede plaats staan in de tussenstand. ‘’We kregen vanuit de pits door dat Giraud even in de pits was geweest om iets aan zijn motor te laten repareren. Vanaf dat moment hebben wij niet gek meer gedaan en hebben met een tweede plaats weer goed gescoord.’’

Willemsen/Bax staan na acht wedstrijden op een derde plaats in de tussenstand en kijken nog tegen een achterstand aan van slechts veertien punten op Giraud/Mucenieks. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Oostenrijkse Moggers.

Daguitslag Grand Prix Zijspancross in Duitsland:
1 Bax/Musset 50 Pnt
2 Willemsen/Bax 42 Pnt
3 Cermak/Cermak 36 Pnt
4 Giraud/Mucenieks 36 Pnt
5 Brown/Miljard 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Musset 324 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 304 Pnt
3 Willemsen/Bax 290 Pnt
4 Brown/Miljard 239 Pnt
5 Vanluchene Kurpnieks 227 Pnt

 

Foto's : Jens Körner Bildermacher

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2023