99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax vechten zich naar podiumplaats in GP van Estland

Aan de inzet van Daniel Willemsen en Robbie Bax lag het zeker niet in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Estland. Nadat ze in de eerste manche op een tweede plaats over de finish waren gekomen, kwamen ze in de tweede manche op een tweede plaats rijdend ten val. Ze verloren hierbij kostbare posities maar knokten zich in het resterende deel van de wedstrijd terug naar een vierde plaats, wat voldoende was voor een derde plaats in het dagklassement.

Daniel en Robbie gingen op zaterdag verder waarmee ze bij de voorgaande wedstrijd in Letland gestopt waren en dat was snelle tijden op de klok zetten en manches winnen. In zowel de vrije training als de tijdtraining wisten ze de snelste tijd neer te zetten in hun groep en ook de kwalificatieheat werd gedomineerd. Dit zorgde ervoor dat ze zich met vertrouwen voor konden gaan bereiden op de manches op zondag.

In de eerste manche kwamen Willemsen/Bax goed weg bij de start. De hele manche reden ze op een tweede plaats maar konden het verschil tot aan Giraud/Mucenieks niet verkleinen en reden op gecontroleerde wijze naar een tweede plaats.

Ook in de tweede manche brachten ze de beginfase door op een tweede plaats. Ze deden er alles aan om het gat tot aan Giraud/Mucenieks te dichten en hun rondetijden waren goed. Echter door het straffe tempo maakten ze een fout en kwamen hard ten val. Het kostte het duo veel tijd voordat ze hun weg konden vervolgen en vielen hierbij verschillende plaatsen terug. Ze lieten zich niet uit het veld slaan en gingen terug in de aanval. Ze wisten er nog een vierde plaats uit te halen, wat voldoende was om derde te worden in het dagklassement.

 Commentaar Daniel Willemsen: ‘’We hebben alles gegeven en geprobeerd om Giraud een antwoord te geven. Helaas moesten we dit bekopen met een valpartij. Gelukkig konden we nog terug komen naar een vierde plaats en zijn we als derde op het podium geëindigd. Het hele team heeft dit weekend hard gewerkt en daar ben ik ze zeer dankbaar voor. In de laatste drie Grand Prix wedstrijden zullen we er nog even goed voor gaan zitten zodat we het seizoen sterk af kunnen sluiten.’’

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijven Willemsen/Bax op een derde plaats staan. Hun achterstand op de tweede combinatie bedraagt 38 punten. Aankomend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op de kalender in het Zwitserse Roggenburg.

Daguitslag GP Zijspancross Estland:
1 Giraud/Mucenieks 50 Pnt
2 Bax/Musset 40 Pnt
3 Willemsen/Bax 40 Pnt
4 Veldman/van den Bogaart 36 Pnt
5 Daiders/Stupelis 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 448 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 440 Pnt
3 Willemsen/Bax 402 Pnt
4 Brown/Millard 308 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 298 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2023