99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Bax winnen Grand Prix van Oostenrijk

Willemsen/Bax winnen Grand Prix van Oostenrijk, 200ste manchezege voor Daniël

De zijspancombinatie Willemsen/Bax heeft de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Oostenrijkse Moggers weten te winnen. Met de overwinning in de tweede manche pakte Daniel zijn 200ste manchezege in een Grand Prix, een fantastische prestatie waar hij met recht trots op kan zijn.

 

 

20536266_1647407875278669_1630889129_o

 


Het door Eurol gesmeerde Zabel/WSP Racing zijspan was tip top in orde voor aanvang van het weekend zodat Daniel en Robbie op zaterdag vol zelfvertrouwen aan de dag konden beginnen. De dag verliep zeer positief met als resultaat dat ze in de kwalificatieheat de pole position wisten te veroveren. "We pakten een duidelijke holeshot, gevolgd door een start/finish zege. Het circuit droogt erg hard op en zal morgen nog veel beter zijn," vertelde Daniël Willemsen.

Hier had de tienvoudig wereldkampioen gelijk in want het circuit lag er op zondag zeer goed bij toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte. Ze wisten een goede start te pakken en reden een constante wedstrijd. Onbedreigd reden ze naar een tweede positie en scoorden hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

In de tweede manche namen ze in de opvallende Jopa kleding gelijk de leiding in handen. Fanatiek rijdend wisten ze de koppositie netjes vast te houden. Wel stonden ze flink onder druk van Bax/Musset maar ze wisten het hoofd koel te houden en konden als leiders aan de laatste ronde beginnen. Hierin probeerden Bax/Musset het nogmaals waarbij er op het scherpst van de snede gestreden werd voor de manchezege. In het heetst van de strijd raakten beide combinaties elkaar waarbij Bax/Musset in de fout gingen en Willemsen/Bax onbedreigd naar de zege konden rijden.

 ‘’Wat een wedstrijd. We hebben alles gegeven en tot in de laatste ronde een mooi gevecht gehad met Etienne. Het was of hij of wij wie de Grand Prix zege zou pakken. Ik ben erg blij met de overwinning. Met de zege in de tweede manche heb ik mijn 200ste zege in mijn carrière veilig weten te stellen en dit betekent veel voor me. We blijven knokken om punten terug te pakken op Bax en Giraud en dan gaan we zien waar we uiteindelijk uitkomen,’’ vertelt een tevreden Daniel Willemsen.

Met een 2-1 in de manches wonnen Daniel en Robbie de Grand Prix en hebben hiermee weer punten goed weten te maken op de concurrentie. Ze blijven op een derde plaats staan in de tussenstand en hebben een achterstand van 27 punten op Bax/Musset die aan de leiding staan. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Letse Stelpe.

Foto's : Jens Körner

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Oostenrijk:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 47 Pnt
3 Bax/Musset 40 Pnt
4 Cermak/Cermak 34 Pnt
5 Daiders/Stupelis 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 364 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 351 Pnt
3 Willemsen/Bax 337 Pnt
4 Brown/Miljard 262 Pnt
5 Vanluchene/Kurpnieks 245 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2022