99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Beunk beginnen overtuigend aan het nieuwe seizoen in Eersel

Willemsen / Beunk beginnen overtuigend aan het nieuwe seizoen in Eersel

De zijspancombinatie Willemsen / Beunk is het seizoen tijdens de zijspan seizoensopener in Eersel sterk begonnen. Ondanks dat ze in de eerste manche vanwege een mechanisch probleem vroegtijdig de wedstrijd moesten verlaten, konden ze uiteindelijk wel terugblikken op een geslaagde dag want de tweede manche werd met overmacht gewonnen.

De wedstrijd in Eersel werd meegepakt om het wedstrijdritme op scherp te zetten voor de eerste ONK in Lochem. Ook was dit een mooi moment om te zien hoe de snelheid er zo vlak voor het seizoen voor zou staan. Het had in de nacht van zaterdag op zondag veel geregend in Eersel. De baan was dan ook nat en modderig in de training maar de organisatie deed er alles aan en er kon dan ook goed gereden worden. Daniel en Peter namen in de training de tijd om het circuit in zich op te nemen en naar de juiste lijnen te zoeken die in de manches van pas zouden kunnen komen. Met een goed gevoel gingen ze rond over de baan en waren er klaar voor om later op de dag de strijd met de concurrentie aan te gaan.

Omdat er in Eersel geen tijdtraining was, moest er voor de eerste manche gelood worden en dit bepaalde de startopstelling. Helaas kwamen Daniel en Peter slecht uit de bus en dit betekende dat ze vanaf de tweede startrij moesten starten. Een start in de middenmoot was het gevolg maar al snel wisten ze plaatsen winst te boeken en kwamen in een hoog tempo naar voren. Na verschillende mooie inhaalmanoeuvres in de eerste ronde kwamen ze al op een vijfde plaats voorbij start/finish. Vervolgens werd het gat tot aan de vierde combinatie gedicht maar niet veel later sloeg het noodlot toe. Kortsluiting in de bobine ervoor zorgde dat de combinatie onder stroom kwam te staan. Dit betekende dat Daniel en Peter vroegtijdig terug moesten naar het rennerskwartier en hun kansen op de eindzege in rook op zagen gaan.

In de tweede manche stelden ze orde op zaken. Na het pakken van een goede start konden ze in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Gelijk gingen ze in de aanval en wisten al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Er werd een strak tempo ingezet en iedere ronde liep de combinatie verder weg bij haar achtervolgers. Geconcentreerd werd de WSP-Zabel over het inmiddels loodzwaar geworden circuit gestuurd en met een voorsprong van negentien seconden werden ze als winnaars afgevlagd in de tweede manche.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Dit is een mooi begin van het seizoen. Het rijden ging lekker vandaag en in de tweede manche hebben we kunnen laten zien dat we op dit moment al een goede snelheid hebben. Zonde van het uitvallen in de eerste manche maar dat hoort bij een mechanische sport. Vandaag heeft mij goed gedaan en ik zie mijn thuiswedstrijd volgende week in Lochem met vertrouwen tegemoet’’.

Omdat er in de eerste manche geen punten werden gescoord, kwam de combinatie in het dagklassement niet verder dan een achtste plaats. Op zondag 28 februari zullen Daniel en Peter achter het starthek staan bij de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem.

voor Foto's klik hier....

Daguitslag zijspan seizoensopener in Eersel:
1 Hendrickx / van den Bogaart 94 Pnt
2 Goeyvaerts / Maas 89 Pnt
3 Closhe / Verhagen 86 Pnt
4 Visscher / Visscher 79 Pnt
5 Dierckens / Boxtaele 78 Pnt
8 Willemsen / Beunk 75 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2022