99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Beunk nieuwe leiders in het wereldkampioenschap zijspancross

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk heeft de leiding in de tussenstand om het wereldkampioenschap zijspancross in handen genomen. Tijdens de tweede wedstrijd in het Tsjechische Kramolin scoorden ze opnieuw constant met tweemaal een tweede plaats en staan nu elf punten voor op Adriaenssen/Daiders in de strijd om de wereldtitel.

Het was een weekend waarin het team het uiterste van zichzelf heeft gevraagd. Tijdens het weekend is er veel getest en de monteurs hebben het hele weekend niets anders gedaan dan het materiaal zo af te stellen dat er mee gescoord kon worden. Op zaterdag zat Willemsen er qua tijden al goed bij en dit schepte vertrouwen voor in de kwalificatieheat. Hierin wisten ze kopstart te pakken en wisten zich als tweede in hun groep te kwalificeren voor de wedstrijd.

Ook in de eerste manche op zondag was het Willemsen die als leider de eerste bocht in dook. Echter de Franse combinatie Giraud/Musset was in Kramolin net een maatje te groot en die moest hij laten gaan. Willemsen bleef gecontroleerd rijden en wist met een tweede plaats belangrijke punten te scoren voor het wereldkampioenschap. Ook in de tweede manche werden ze op een tweede plaats afgevlagd en omdat Adriaenssen/Daiders niet verder kwamen dan een 7-8 in de manches, zijn Willemsen/Beunk nu de nieuwe leiders in de tussenstand en hebben ze een voorsprong van elf punten.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’We zijn heel blij en content met hetgeen we hier hebben laten zien. Het hele weekend hebben we goede starts gepakt en dit is toch een heel belangrijk punt. We hebben de laatste twee a drie weken veel getest en hebben flink wat vermogenswinst geboekt waardoor we met de start nu beter zijn. Ook de monteurs hebben het hele weekend hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het zijspan op de best mogelijke manier liep. Giraud reed hier heel sterk maar voor ons was het belangrijk om Adriaenssen in de gaten te houden. We hebben dit gedaan en dat is goed uitgepakt. Voor mij is het nu sinds 2012 dat ik leider ben in het wereldkampioenschap en ik zal aanstaande zondag in het Franse Brou voor de eerste keer in mijn carriere met de rode plaat achter het starthek verschijnen’’.

Volgend weekend staat de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross op het programma in het Franse Brou.

Fotocredits: Jürgen Lauer/Daniela Hackenberg  www.sidecarcross-action.de

Daguitslag GP zijspancross Tsjechie:
1 Giraud/Musset 1-1
2 Willemsen/Beunk 2-2
3 Hendrickx/van den Bogaart 3-3
4 Vanluchene/Kurpnieks 4-4
5 Brown/Chamberlain 5-5

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Willemsen 88 Pnt
2 Adriaenssen 77 Pnt
3 Brown 72 Pnt
4 Van Luchene 69 Pnt
5 Hendrickx 56 Pnt

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2022