99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Beunk winnen met Team Nederland de sidecarcross of nations

Willemsen/Beunk winnen met Team Nederland de sidecarcross of nations

De zijspancombinatie Daniel Willemsen en Peter Beunk hebben in het Duitse Schwedt samen met Team Nederland de sidecarcross of nations weten te winnen. In de eerste manche hadden ze veel last van een valpartij in de eerste bocht. Dit zorgde ervoor dat ze pas als 22ste aan een inhaalrace konden beginnen. Deze verliep goed en na een zwaar bevochten wedstrijd kwamen ze op een vijfde plaats over de finish. In hun tweede manche lieten ze er geen gras over groeien. Ze wisten een goede start te pakken en kwamen gedurende de wedstrijd vanaf een derde plaats terug naar de koppositie en gaven deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

Op zaterdag hadden Daniel en Peter gelijk een goed ritme op het circuit. Het rijden ging lekker en dit was in de kwalificatieheat dan ook goed terug te zien. De zijspancombinatie pakte kopstart en wist de hele heat naar haar hand te zetten. Omdat Bax/Stupelis en Hermans/van Gaalen ook goed scoorden in hun heats, veroverde Team Nederland de pole position.

Als grote favoriet voor de eindzege begon Team Nederland zich voor te bereiden op de eerste manche. Helaas begon deze met een tegenslag want vlak na de start hadden Daniel en Peter veel last van de vallende Bax/Stupelis. Het zijspan van Bax/Stupelis werd snel de goede kant opgezet zodat ook Daniel en Peter aan een inhaalrace konden beginnen. Met snelle rondetijden wisten ze gedurende de wedstrijd nog ver terug naar te komen en kwamen na een goed gereden wedstrijd op een vijfde plaats over de finish.

Gebrand op een beter resultaat stonden Daniel en Peter achter het starthek voor hun tweede manche. Ditmaal zaten ze er veel bij beter en konden op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ze hadden al snel een goed ritme in handen en wisten door te stoten naar de koppositie. Ze werkten een sterke wedstrijd af waarin ze de koppositie vast wisten te houden tot aan de finish.

Ook Bax/Stupelis en Hermans/ van Gaalen deden het voortreffelijk in Duitsland waardoor Team Nederland de sidecarcross of nations heeft gewonnen!

‘’Het was de eerste wedstrijd die ik met Peter heb gereden en dit pakte erg goed uit. Op zaterdag pakte ik in de kwalificatie al kopstart en wist de heat te winnen. Helaas hadden we in de eerste manche veel last van Bax/Stupelis, die precies voor ons ten val kwam. Vanaf een allerlaatste positie ben ik toch nog terug te komen naar een vijfde positie. Ik wilde het in de tweede manche graag beter doen en gelukkig lukte dit. Ik zat er goed bij na de start en heb gedurende de wedstrijd de koppositie overgenomen. Het rijden met Peter ging perfect maar tot op dit moment hebben we nog niet gesproken over de toekomst. Dit zal ongetwijfeld de komende weken gaan gebeuren’’: aldus een tevreden Daniel Willemsen.

Foto: Freddie Driezes.

Landenklassement Sidecarcross of Nations:
1. Nederland 13 Pnt.
2. Engelnd 27 Pnt.
3. Belgie 33 Pnt.
4. Tschechie 34 Pnt.
5. Estland 36 Pnt.
6. Frankrijk 57 Pnt.
7. Duitsland 58 Pnt.
8. Italie 78 Pnt.
9. Ierland 80 Pnt.
10. Litouwen 86 Pnt.

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2022