99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Willemsen/Rostingt beginnen WK met podiumplaats in Lommel

WK Zijspancross

Willemsen/Rostingt beginnen het WK Zijspancross met podiumplaats in Lommel

De zijspancombinatie Willemsen/Rostingt is in het Belgische Lommel sterk aan het wereldkampioenschap zijspancross begonnen. Willemsen reed in de eerste manche lang aan de leiding en wist op een tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche kwamen ze als derde over de finish, waarmee ze net de Grand Prix zege misten en tweede werden.

 

 

Het voorseizoen van Willemsen is goed verlopen want na drie wedstrijden om de Dutch Sidecar Masters staat hij aan de leiding en ook met zijn vorm zit het goed. Dit liet hij ook op zaterdag in Lommel zien. Hij reed een constante kwalificatieheat en wist hierin op een tweede plaats over de finish te komen waarmee hij zich verzekerde van een goede startplaats voor in de beide manches.

 

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Binnen een aantal ronden stootte hij door naar de koppositie en wist hier vervolgens tot in de slotfase op stand te houden. Ondanks dat het rijden lekker ging, slaagde hij er net niet in om de koppositie vast te houden en finishte als tweede in de eerste manche.

 

Na de pauze vertrok Willemsen als een speer bij de start en kwam als leider door de eerste bocht. Strak rijdend ging hij in de eerste paar ronden over het circuit en hield goed stand op de eerste plaats. Toen werd hij gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats, wat opdat moment nog steeds voldoende was voor de eindzege. Helaas kon Daniel dit niet vasthouden en moest hij nog een positie prijsgeven en kwam moegestreden op een derde plaats over de finish.

 

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’We zijn heel dichtbij de Grand Prix zege gekomen. Ik voel me op het moment zeer goed en ook de snelheid is er om vooraan mee te doen. In beide manches pakten we een goede start en zowel in de eerste als de tweede manche hebben we aan de leiding gereden. Dit is een goed begin van het kampioenschap en we gaan ervoor om dit in de komende wedstrijden verder te zetten.’’

 

Met een 2-3 in de manches eindigde hij op een tweede plaats in de Grand Prix. Aankomend weekend staat de tweede wedstrijd van het kampioenschap op de kalender in het Spaanse Talavera de la Reina.

 

Daguitslag Grand Prix zijspancross Lommel:
1 Vanluchene/van den Bogaart 42 Pnt
2 Willemsen/Rostingt 42 Pnt
3 Bax/Stupelis 40 Pnt
4 Varik/Daiders 30 Pnt
5 Hermans/Musset 29 Pnt

Lichtenvoorde zaterdag 18 juli 2020
Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

Johan de Vries

Beste Daniel, hier heb ik van gedroomd weer ouder...

Gerrit Kranenberg

Hallo Daan, Zien wij "Der K├Ânig von Bessenbach...

Meer berichten
Team Willemsen © 2020