99
03
04
05
06
07
08
10
11
12
10

Zijspancombinatie Willemsen/Bax wint Grand Prix van Nederland

Daniel Willemsen en Robbie Bax zijn in het Brabantse Oss ijzersterk aan het wereldkampioenschap zijspancross begonnen. Ondanks dat ze in beide manches vanaf de tweede startrij moesten starten, wisten ze beide keren een goede start te pakken en finishten in zowel de eerste als de tweede manche op een tweede plaats, waarmee ze de dagzege op wisten te eisen.

Op zaterdag voelde alles goed aan. Het rijden ging soepel en de snelheid was goed. Dit lieten ze zien in de kwalificatieheat waarin ze na een spannende strijd met Bax/Stupelis als winnaars over de finish kwamen. Echter omdat ze bij een gele vlagsituatie te hard langs de gevallen combinatie reden, kregen ze tien strafplaatsen waardoor ze als elfde werden geklasseerd. Dit betekende voor de combinatie dat ze in beide manches op zondag vanaf de tweede startrij moesten starten.

Ondanks dat Willemsen in de eerste manche vanaf de tweede startrij moest starten, slaagde hij erin om een hele goede start te pakken en in de top vijf door de eerste twee bochten te komen. Willemsen ging gelijk in de aanval op de combinaties voor hem en wist zich al snel op te werken naar een tweede plaats. Vervolgens volgde hij Valentin Giraud en wilde in de slotfase de druk op gaan voeren. Echter door een foutje liet hij het zijspan afslaan waardoor hij zijn kansen op de zege in rook op zag gaan en genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Nadat Daniel en Robbie in de pauze goed waren hersteld, waren ze er klaar voor om opnieuw de strijd met de concurrentie aan te gaan. Net als in de eerste manche wisten ze een hele goede start te pakken en hadden al snel de tweede plaats te pakken. Het rijden ging lekker en toen Valentin Giraud uitviel met een mechanisch probleem leek de weg vrij voor Daniel en Robbie om de manche te gaan winnen. Echter ook zij kwamen in de problemen want ze reden zich vast en verloren hun positie aan Hermans/Musset. Gelukkig was hun voorsprong op de rest groot genoeg zodat ze wederom op een tweede plaats over de finish wisten te komen.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches wonnen Daniel en Robbie de Nederlandse Grand Prix en zijn hiermee de eerste leiders in het kampioenschap. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Franse Castelnau de Levis maar voor het zover is zullen Willemsen/Bax volgende week zondag deelnemen aan de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Valkenswaard.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’Het is een fantastisch begin van het kampioenschap voor ons. Ondanks de tegenslag van zaterdag zijn we beiden zeer positief gebleven en dit was vandaag in de resultaten terug te zien. Het team heeft fantastisch werk geleverd, het materiaal was perfect voor elkaar en zo kunnen we terug kijken op een zeer succesvol weekend. In de tweede manche was het even schrikken toen we ons vast reden maar gelukkig hebben we de schade weten te beperken en hebben we de Grand Prix kunnen winnen.’’

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Oss:
1 Willemsen/Bax 44 Pnt
2 Hermans/Musset 41 Pnt
3 VanLuchene/van den Bogaart 40 Pnt
4 Veldman/van der Putten 34 Pnt
5 Dierckens/Rostingt 29 Pnt

 

Kalender Laatste Resultaten

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Uitschrijven

Gastenboek

appie looman

hee daniel volgend jaar nog weer onk en wk rijden

henk

hey daniell wanneer zien we je weer op de baan

Meer berichten
Team Willemsen © 2024